Malwarebytes Anti-Malware har sluppet ny versjon

Malwarebytes Anti-Malware har sluppet ny versjon

Malwarebytes Anti-Malware slapp nylig versjon 2.0 med et helt nytt utseende.

Malwarebytes Anti-Malware regnes idag som et av de beste gratisprogrammene for å fjerne generelt rusk på maskinen. Dette er grunnen til at de flere av de store forumene spesialisert på virusfjerning ber de infiserte brukerne om å kjøre dette programmet før noe annet.

Det har nylig blitt sluppet en ny versjon av Malwarebytes Anti-Malware, og man kan trygt si det har skjedd litt forandringer. Bildet nedenfor viser hvordan programmet så ut i versjon 1.75 – den gamle versjonen.
Utseende på den gamle versjonen.

Hvis du ikke har programmet installert allerede, og har lyst til å prøve det, kan det lastes ned fra sine hjemmesider.
Hvis du fra før har den gamle versjonen installert, kan du gå til fanen “Oppdater” og klikke på linken under Siste nytt.
Gå til denne fanen for å oppdatere.

Du vil da bli sendt til hjemmesiden deres, og som du kan se er det fortsatt mulig å laste ned en gratisversjon av programmet:
Både gratis og betalt versjon.

Klikk på “Get my free update”, og følg standard prosedyre for å installere programmer. Merk at det er mulig å velge norsk språkpakke. Når du er ferdig vil du bli presentert med det nye programmet. Utseendet er ikke til å kjenne igjen:
Utseende på den nye versjonen.

Du vil først bli bedt om å oppdatere til nyeste databaseversjon, og deretter kjøre ditt første søk på systemet ved å klikke på “Fiks nå”. Programmet er relativt selvforklarende. Kritikken har riktig nok ikke latt vente på seg. Mange mener at utseendet minner om et typisk svindelprogram, og andre mener det dreier i feil retning – retning nettbrett og Windows 8, og at flere musklikk er nødvendig. Andre igjen mener det er blitt lettere å forstå for nye og uerfarne brukere.

Bildet nedenfor viser hvordan systemsøket ser ut:
Utseende på systemsøk.

Hvis programmet har funnet mistenkelige filer på systemet, popper det opp en beskjed nede til høyre på skjermen:
Pop-up om virus.

Samtidig vises det en liste over alle uønskede filer i hovedvinduet:
Utseende på virusresultat.

Standard handling for alle oppføringene er “Ignorer en gang”. Det er derfor viktig å merke seg at man må gå gjennom alle filene å velge “Sett i karantene” før man klikker på “Utfør handlinger”. Dette kan være en tidkrevende jobb hvis programmet har funnet mange filer, så heldigvis finnes det en “Karantene alle”-knapp som kan benyttes i stede.

Etter at elementene har blitt fjernet, får du beskjed om at en loggfil har blitt opprettet, og et spørsmål om å restarte maskinen. Svar “Ja” på dette.
Utseende når elementene er fjernet.