Hjemmeside for første gang

41 innlegg i emnet

Skrevet

Du må ha PHP innstallert på maskinen for at du kan vise php-sider.

Du kan ta en titt her for mer info.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

On 2003-10-08 15:12, Steffenm wrote:

En ting til, DanielP. har forstått det sånn at du jobber en del med sånt.  

Hvilket program bruker du? Dreamweaver? eller noe litt enklere?

Tviler vel egentlig på at du bruker notiskblokk :) selv om det hadde gått an da.  

[ Meldingen ble redigert 08.10.2003 15:16 av Steffenm ]

Notpad, er vel greit nok til å bruke, men vil heller anbefale UltraEdit, som gjøre at du får opp farger på koden, mye lettere å lese igjennom og finne skrivefeil/andre feil...

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hehe. Takk for rosen :)

Jo jeg bruker faktisk Notisblokk. Eneste andre programmet jeg bruker er Photoshop, men jeg er ikke noe god på design enda.

Synes det er bedre å bruke Notisblokk enn Wysiwyg program, da må du sette deg inn i koden og lære den..

Men takker igjen :)

DanielP

P.S. Bare spørr viss det var noe du lurte på. Er alltids glad for å kunne hjelpe noen

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Jeg bruker noe "lignende" notiskblokk da! :P

HTML-kit. ble anbefalt av selveste IT-Ørjan ;)

Er en del ekstra funksjoner, som i Dreamweaver eller frontpage (sånn click'n'drag funksjoner som du bare trykker på det du vil ha for å få det frem..) Men de bruker jeg _ikke_

Men man skriver koden selv og får, som Loko sa, fargekoder! Og det synes jeg er et must.. ellers blir det mye unødvendig forvirring og stress når jeg sitter og eksperimenterer med koder som jeg egentlig har veldig lite peiling på :) Da er det bra å få et farge-system. Men det er alt.

En notisblokk med sånt fargesystem hadde vært ypperlig for meg! :)

En ting til som er på HTML-kit, det er mulig til preview, noe jeg også liker. Enklere å flytte musen 45,6px til høyre for å trykke "preview" enn å åpne browseren og begynne å lete frem der :)

Men som sagt, koden vil jeg skrive selv..synes det er gøy, og lærer jo dessuten mest av det også.

[ Meldingen ble redigert 08.10.2003 16:13 av Steffenm ]

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Det er bra at du har funnet et programm som virker for deg... :)

Det er det som er viktig, ikke å gjøre som andre synes, men å finne det som passer for deg.

DanielP

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Angående Eksterne Style Sheets.

Når man lagrer CSS-koden i et *.css dokument.

Skal man BARE ha med

 <style> det i mellom </style>  
da? eller skal man ha med de vanlige HTML-tagene i tillegg? som html, head, body? eksempel:
<BR><BR><style>

<BR><BR>p {

<BR><BR>font-decoration:underline;

<BR><BR>}

<BR><BR></style>

<BR><BR>
Er den riktig? Eller denne:
<BR><html>

<BR><head>

<BR></head>

<BR><body>

<BR>

<BR><style>

<BR>p {

<BR>font-decoration:underline;

<BR>}

<BR></style>

<BR>

<BR></body>

<BR></html>

<BR>

[ Meldingen ble redigert 08.10.2003 22:53 av Steffenm ]

[ Meldingen ble redigert 08.10.2003 22:54 av Steffenm ]

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

De "normale" HTML-taggene skal være med.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Takker :) har nemlig ikke mulighet til å prøve selv akkurat for øyeblikket, derfor jeg spør. Ellers hadde jeg jo testet meg frem såklart.. 50/50 sjanse for at jeg hadde tatt feil

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Ah.. sette meg godt tilbake i stolen nå :P men nå med skikkelig design.

Har jobbet skikkelig med hver eneste lille detalj. Og gjett hva DanielP :) altså link rel="stylesheet" type="text/css" href="blabla" osv osv.. Istedenfor "Internal Style Sheet".

Synes dette er bare helt topp!!!

Mye lettere (og ikke minst morsommere) å bygge hjemmeside nå når jeg kan mer enn ett språk (html, css) og kan kombinere de. Istedenfor å bare bruk HTML. Det blir kjedelig og stygt i lengden :P

Tusen takk for alle forslag og råd som har kommet inn hittil! Har vært til ENORM hjelp og motivasjon :) Hadde aldri klart å komme så "langt" som jeg har uten ITpro ;)

igjen, takk!

Nå tar jeg resten av kvelden fri for kode-virrvarret som snart tar kontroll over hjerna mi og spiller heller litt utover natta :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Såg at du spurte hvordan ett eksternt CSS dok. sko se ut... her har du det :

body

{

background-image: url(rute3.jpg);

margin: 5px 0px 0px 5px;

background-color: #ACD5FF;

}

#topcontent

{

position: absolute;

left: 1%;

width: 80%;

height: 70px;

top: 1px;

background-image: url(banner6.gif);

background-repeat: no-repeat;

background-color: #EAEAEA;

font-family: verdana, sans-serif;

font-size: 8pt;

color: #000000;

}

#leftcontent

{

position: absolute;

left: 1%;

width: 12%;

height: 500px;

top: 75px;

background-color: #7D949F;

font-family: verdana, sans-serif;

font-size: 7pt;

color: #000000;

}

#centercontent

{

position: absolute;

left: 14%;

width: 50%;

height: 100%;

top: 75px;

background-color: #7D949F;

font-family: verdana, sans-serif;

font-size: 8pt;

color: #000000;

padding-left: 2px;

padding-right: 2px;

}

#rightcontent

{

position: absolute;

left: 65%;

height: 500px;

width: 15%;

top: 75px;

background-color: #7D949F;

font-family: verdana, sans-serif;

font-size: 8pt;

color: #000000;

}

#rightbottomcontent

{

position: absolute;

left: 65%;

width: 15%;

height: 200px;

top: 250px;

background-color: #7D949F;

font-family: verdana, sans-serif;

font-size: 8pt;

color: #000000;

}

#rightbelowcontent

{

position: absolute;

left: 65%;

width: 15%;

height: 200px;

top: 470px;

background-color: #7D949F;

font-family: verdana, sans-serif;

font-size: 8pt;

color: #000000;

}

#bottomcontent

{

position: absolute;

left: 1%;

width: 79%;

height: 60px;

top: 585px;

background-color: #7D949F;

font-family: verdana, sans-serif;

font-size: 7pt;

color: #000000;

}

#copyright

{

background-color: #7D949F;

font-family: verdana, sans-serif;

font-size: 7pt;

color: #56859B;

text-align: center;

vertical-align: baseline;

}

div.shoutbox

{

height : 200px;

background-color : #7D949F;

overflow : auto;

border : 1px dotted #000000;

padding : 2px;

width : 98%;

border: 1px dotted #CCCCCC;

background-color: #7D949F;

}

.text {

border: 1px dotted #000000;

background-color: #7D949F;

width: 90%;

font-family: verdana, arial, sans-serif;font-size: 8pt;

}

Dette var bare litt av det. Men det skal ikke inneholde andre "tagger" bare fortsette nedover sånn som det står her

Håper dette var til noe hjelp

DanielP

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hmm... tror jeg har lest litt feil. Du snakket om det eksterne stilarket Steffenm. Der skal det ikke være HTML-tagger nei. Hadde du brukt CSS integrert i HTML-dokumentet skulle man selvfølgeslig også bruke HTML. Sorry, min feil. :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hm.. jeg prøvde jo med et eksternt et med html-taggene, fungerte jo det? eneste som ikke fungerte var bakgrunnsfargen.

body {

background:#898989;

}

den der var visst ikke gyldig da. Men alle ID'ene og Class'ene fungerte. Men regner med at det virker hvis jeg fjerner html-tagene også, så bare gjør det :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Mitt lille eksperiment...

Her er enda noe jeg har laget. Fortsatt ikke noe av stor klasse :) men prøver meg bare frem.

Hvis det er noe som ikke virker..bilder som ikke kommer frem eller linker som går ingensteder så er det ikke min feil tør jeg påstå. Tror Yahoo roter fryktelig med den "easy-upload" dritten sin.

Men ellers..kommentarer på design/utforming? Kommer vel mer innhold etterhvert tenker jeg. Brukt litt mer CSS nå enn forrige jeg laget, og har i tillegg lagret den i et eksternt dokument :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Vet ikke helt hva easyUpload er, men jeg anbefaler deg å bruke et FTP-program (hvis du ikke gjør det fra før da). SmartFTP, WS_FTP, CuteFTP er alle bra alternativer.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Jeg har CuteFTP..

easy-upload er et system Yahoo har funnet opp.

Akkurat samme systemet som når du f.eks skal legge til attachments i en mail..du bare blar frem filen og trykker "upload". så er den på serveren. Egentlig ganske grei idè

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive