Google Play tar skjult mye data bredbåndskvoten

9 innlegg i emnet

Skrevet

Jeg tester ut ice net trådløst bredbånd (istedenfor adsl) og får stadig sjokk over hvor mye data som brukes. (over 12 GB på 2 dager). Jeg forsøkte først å sjekke tilgjengelig statistikk på ice-router, men der gis bare tall pr dag og ved telf. med kundeservice fikk jeg timesforbruk. Det hjalp meg ikke mye og jeg googlet og fant at min sekundære router asus 68u som kjører AsusWrk-Merlin faktisk hadde det jeg trenger for å finne "synderne".

Chromcast var selvfølgelig en av dem, men jeg er mere overrasket over at googleplay gjør så mye rart på telefonen. Vedlagte bilde er fra et par timer som telefonen ikke har vært i bruk i det hele tatt. Hva er det Googleapp driver med, rent bortsett fra at de gjør alt for mye oppdatering hele tiden.

Sekundærspørsmål er om min Huawei telefon kan slå av all oppdatering av googleapp?

googleapp.jpg

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Det er vel akkurat det, den sjekker kontinuerlig etter oppdateringer til div apper.

Prøv å slå på datasparing på mobilen, pass på at Google play da også er markert for datasparing, så sjekker den ikke så hyppig, men spørsmålet er om datasparing også gjelder wifi-bruk.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Takker,. pijano. Nå bruker googleplay nesten ingen ting lenger.

Jeg graver meg dypere og ser på loggen over nettsteder som laptopen kontakter når den starter opp (nå fra dvale), se to vedlegg. Ikke plass til alle på et bilde.

Alt med ms, asus, no-ip, microsoft, google, norton, acronis, firefox, mozilla eller symantec er vel greit, med et par unntak på google og ms, men resten har jeg forsøkt å åpne og får enten ikke svar/finnes ikke. Noen gir respons som tyder på at noe registreres, men https://cloudflare-dns.com/ er litt anderledes da det mer til en reklame for et dns produkt.

De jeg lurer på er i rekkefølge ovenfra:

cloudfare-dns.com

config.edge.skype.com (skype brukes ikke)

connectivitycheck-gstatic.com

login.live.com

nexusrules.officeapps.live.com

ocsp.digicert.com

windows.policies.live.net

Hvordan kvitte seg med de som ikke bør være der?

Jeg ser også på Daily Traffic og bl.a. OneDrive (som jeg har deaktivert i oppstart) allikevel bruker den data. Det ligger noen filer fra gammelt av der, men jeg vil helst bli kvitt OneDrive helt. Hvordan? (Jeg har andre sky-er).

En annen jeg ikke finner ut av i Daily Traffic er Amazon CloudFront (ikke i oppstart eller i applog i Oppgavebehandling)

log2.jpg

log1.jpg

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hei.

Jeg ville gått gjennom programmer og avinstallere det du ikke bruker, så ta en tur med services.mcs og disable det du ønsker bort, men skriv opp hva du gjør i tilfelle PC-en blir ustabil, så du har mulighet til å reversere. Live-tjenesten til Microsoft kan være vanskelig å få har på så lenge man har nettleser fra Microsoft, men det kan fjernes via Windows-features, altså IE og Edge.

Du er vel en Firefox-mann hvis jeg husker rett?

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Takker, pijano.

Saken startet med at jeg fikk noen store GB da jeg testet nytt mobilt nettverk. Jeg har fått ryddet litt, bl.a. redusert Netlix fra auto til medium. Det som var mest oppsiktsvekkende 2,29 GB både opp og ned mens jeg var fraværende en times tid viser segr i loggen til asusen å være en restart av asus routeren. Da ble det lastet både opp og ned med ca 50 "kernel" funksjoner. Asus er bedt å svare på det.

Chromcast bruker over en halv GB daglig selv om den ikke er i bruk. Iflg. div forum er det ikke noe annet en kan gjøre enn å dra ut pluggen (hdmi).

Nettradioen brukes også mye, ja faktisk mer enn 50 MB pr time, men google-play og alt annet på mobilen har nesten ikke brukt noe etter at jeg fikk stagget googleplay.

Jeg skal forsøke en henvendelse til microsoft forum om de jeg lurer på (jfr. forrige post) før jeg sletter og jeg vet heller ikke hvordan jeg gjør det.

 

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet (endret)


Re. Chromcast.
Leste noe et eller annet sted at datakvoten som brukes, er HD bilder som lastes ned til "karusellen/skjermspareren".  Det skal være en instilling et eller annet sted hvor du kan bytte ut bildene, dvs bruke selvvalgte i lav kvalitet.

Se valg 2 på første lenke. (guide)
https://www.howtogeek.com/337719/how-to-tame-your-chromecasts-background-data-usage/
https://www.maketecheasier.com/reduce-idle-chromecast-data-usage/ 
https://www.xda-developers.com/chromecast-wallpaper-low-bandwidth-mode/

Endret av Xenzai
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet (endret)

Hei Xenzai,

Jeg fant selv denne https://no.geekmarkt.com/how-adjust-video-quality-netflix og har redusert timesforbruket fra 3 GB til 0,7 GB ved å gå bort fra auto og over til medium. Men, Netflix i Norges Kundeservice visste ikke noe om dette og bare om planer.

Nå har jeg sjekket dataforbruk for chromecast et døgn uten å se på noe og det brukes allikevel ca 16 MB i timen, mot ca 30 tidligere med "auto". Nå har jeg trukket ut hdmi kontakten og sparer 16x24x30=11520 MB (11,2 GB i måneden) som jo er mye på et 50 GB abonnement.

Jeg har fått god hjelp fra microsoft forum og en av de gamle guruene hadde svar, se hans innlegg svar, se hans innlegg. Cloudfare har nok noe med asusvpn server å gjøre og nexus har nok kommet fra huawei mobilen.

 

ms.thumb.jpg.f8ff2f021a1ff4cef44b4bc77b9

Endret av llars
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet (endret)

Chromecast viser seg ikke å være så enkel. Det hjelper ikke å ta ut html-pluggen, må faktisk ta av strøm, da den ellers bare fortsatte som 2,4G tilkoblet. Forsøk på å deaktivere Neltflix eller Chromecast (Google home) er nytteløst og går tilbake til live med en gang jeg har satt dem ut av drift. Min definitive løsning var igjen i asus routeren hvor jeg blokkerte internet for Chromecast. Da koster det meg ihvertfall ikke noe. Tar sekunder for å slå av eller på. Greit for meg som ikke bruker netflix daglig, ja mere sjelden. Men dårlig av chromecast.

Endret av llars
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hei igjen.
Bildene som chromcasten laster ned er i HD og bruker ca 15GB pr md. av kvoten din.
Se på valg 2 "Option Two: Create a Couple of Small Images Specifically for Your Backdrop"
i lenken under hvor du erstatter bildene med egene bilder, 1x1 pixel i svart.
De har laget bilder som du kan laste ned fra siden også.
Følg guiden her https://www.howtogeek.com/337719/how-to-tame-your-chromecasts-background-data-usage/

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive