hvordan endre bilde på minnepenn


4 innlegg i emnet

Skrevet

har tenkt å sette inn diverse bilder i en digital ramme og jeg har en minnepenn som jeg skal lagre bildene på. Men når noen av bildene vises i ramma, så er de liggende. Når jeg tar minnepennen og studerer bildene på pcen, så er de stående - slik som jeg vill ha dem. Prøvde for moro skyld å roterte slik at de ble liggende på pc, slik at de da ble "riktig" i ramma. Men det ble de ikke. Jeg kan rotere og lagre bildene i ramma, men da blir de lagret på de innebygde minnet, og der er ikke så stor plass at jeg får alle bildene mine samlet. Er det ikke noe en kan gjøre slik at alle bildene blir stående - ved å gjøre dem mindre eller noe?

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Regner med det er JPG -bilder du skal vise frem.

Disse bildefilene inneholder en del (tekst)data (metadata) i tillegg til selve bildet, kalt EXIF. Herunder er det en tagg som forteller hvordan kameraet ble holdt da bildet ble tatt (90 grader høyre/venstre eller oppned) slik at når du skal se på bildet, så korrigeres orienteringa i forhold til da bildet ble tatt.

Nå kjenner jeg ikke til digitale bilderammer, så med mindre du kan overstyre bildets orientering innefra selve bilderalmma, så må du korrigere/overstyre selve exif-settinga i bildefila. Hvordan du gjør det er helt avhengig av hvilken probramvare du bruker.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Da skjønner jeg hvorfor det skjer....og nå har jeg drevet med bilderedigering og fått bildene slik jeg vill ha dem. Tusen takk for hjelpa

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Bare hyggelig :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive