Finner ikke mitt eget nettverk

9 innlegg i emnet

Skrevet

Nå har jeg prøvd en god stund med å få pcen på nett, men ikke noe hell.
Problemet er at jeg ikke klarer å finne mitt private nettverk.
Får opp alle andre nettverk, naboer, kebabsjappa under oss, til og med busser som kjører forbi som har Wi-Fi dukker opp på listen over tilgjengelige nettverk.

Jeg er koblet til nettverket med mobilen min, og samboeren er koblet til med både privat og jobb pc + begge telefonene hans. Så jeg vet at nettverket er der, og at det fungerer.

Akkurat nå så er jeg koblet til nettverket via mobilen, men det er jo ikke akkurat en optimal løsning..

Så er det noen som kan ha en liten anelse om hva problemet er og hva jeg evt kan gjøre? :blink:

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hei.

Står ruteren nær andre ting som muligens har forstyrrende signaler, slik som TV-en?

I så fall, har du mulighet til å flytte den, helst litt høyt opp?

Fungerer ikke det, ville jeg forsøkt å resette ruteren.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Vi har en Get Box 2, så det er jo ruteren våres. Og vi har prøvd å resette den flere ganger.

Men vil jo tro at det ikke er noe problem med den, siden vi kommer på nett med telefonene våres. Og samboeren kommer seg på nett med begge sine pc-er.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Ettersom PC-en din ser andre nett, og du kobler deg opp fint via mobilens nett, så tenker jeg fortsatt at det kan være et problem med Get-boksen. Jeg kjenner flere som ikke er helt fornøyd med den og har koblet egen ruter til som har hjulpet med ustabile nett.

Det vil allikevel ikke bety at dere har samme problem, og det kan være en kombinasjon her.

Det du kan forsøke, er å avinstallere nettverkskortet i PC-en, restart og la den installere seg igjen. 

Det kan også hjelpe å høyreklikke på det trådløse ikonet på PC-en og kjøre en feilsøking (hvis du ikke har gjort det allerede).

Er det en laptop du har? Hvis så, og operativsystemet er oppdatert, så har du sannsynligvis de nyeste drivere til kortet.

Hvis det er en stasjonær, så kan det lønne seg å sjekke produsentens nettside etter oppdatering til det trådløse nettverkskortet.

Jeg ville også ringt Get support, da de kan gå inn å se om det kan være noen innstillinger som kan endres i boksen, eller evn annet som hjelper deg på nett. Kanskje de ser noe, eller kan kjøre en oppdatering som løser problemet.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Ettersom PC-en din ser andre nett, og du kobler deg opp fint via mobilens nett, så tenker jeg fortsatt at det kan være et problem med Get-boksen. Jeg kjenner flere som ikke er helt fornøyd med den og har koblet egen ruter til som har hjulpet med ustabile nett.

Det vil allikevel ikke bety at dere har samme problem, og det kan være en kombinasjon her.

Det du kan forsøke, er å avinstallere nettverkskortet i PC-en, restart og la den installere seg igjen. 

Det kan også hjelpe å høyreklikke på det trådløse ikonet på PC-en og kjøre en feilsøking (hvis du ikke har gjort det allerede).

Er det en laptop du har? Hvis så, og operativsystemet er oppdatert, så har du sannsynligvis de nyeste drivere til kortet.

Hvis det er en stasjonær, så kan det lønne seg å sjekke produsentens nettside etter oppdatering til det trådløse nettverkskortet.

Jeg ville også ringt Get support, da de kan gå inn å se om det kan være noen innstillinger som kan endres i boksen, eller evn annet som hjelper deg på nett. Kanskje de ser noe, eller kan kjøre en oppdatering som løser problemet.

Nå har jeg pratet med Get, de finner ikke noe feil på boksen. De prøvde også å gå tilbake på forrige oppdatering, uten at det hjalp. Så feilen er ikke på ruteren eller hos Get.

Vi har også prøvd med en egen ruter, men det gjorde faktisk nettet ustabilt.

Og jeg har gjort alt som du har foreslått opptil flere ganger. Jeg er ikke helt grønn på data, og jeg har gjort absolutt alt jeg kan tenke meg som kunne ha fungert. Tilogmed lagt inn Win 10 på nytt!

Det er en laptop ja, HP Pavilion x360.

Jeg syns dette er så rart. Alt vi har i hus av pcer, mobiler, div spillkonsoller + Apple TV kommer seg på nettverket våres! Absolutt alt, men ikke min laptop.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Ja, dette er veldig rart. At du ikke hadde fått koblet til, hadde vært en annen sak, men når du ikke engang kan se nettverket.

Det er akkurat som om ssid broadcast er deaktivert i Get-boksen, hvis de i det hele tatt har det valget.

Slikt som dette er ikke så enkelt å løse, du kan jo koble til med kabel, men det er nok ingen løsning, og ledningen vil bare bli til irritasjon.

Noe jeg kanskje ville prøvd, var å skur av wifi på en del av enhetene som er kobla til nå, for å se om maskinen din da ser nettet, ellers er det noen andre tips fra HP her: https://support.hp.com/us-en/document/c04649175

Jeg har også sett på drivere- og bios-oppdatering til PC-en din, men fant ikke noe som hadde fiks for at dette kan oppstå.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Ja, dette er veldig rart. At du ikke hadde fått koblet til, hadde vært en annen sak, men når du ikke engang kan se nettverket.

Det er akkurat som om ssid broadcast er deaktivert i Get-boksen, hvis de i det hele tatt har det valget.

Slikt som dette er ikke så enkelt å løse, du kan jo koble til med kabel, men det er nok ingen løsning, og ledningen vil bare bli til irritasjon.

Noe jeg kanskje ville prøvd, var å skur av wifi på en del av enhetene som er kobla til nå, for å se om maskinen din da ser nettet, ellers er det noen andre tips fra HP her: https://support.hp.com/us-en/document/c04649175

Jeg har også sett på drivere- og bios-oppdatering til PC-en din, men fant ikke noe som hadde fiks for at dette kan oppstå.

Men hvis ssid broadcast hadde vært deaktivert, så ville vel ikke de andre enhetene funnet nettverket?

Nå er jeg alene hjemme, og alt er skrudd av. Likevel så vil den ikke finne nettverket. Jeg klarer ikke å bli klok på det her i det hele tatt!

Linken du la ut har jeg faktisk allerede sjekket. Og jeg har også sjekket drivere- og biosoppdatering..

Kanskje dette er et problem som ikke går an å løse?

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

PC-en din ser og kan koble deg til andre nett, så ser ikke at den er problemet.

Har du forsøkt å ta ut strømledning av Getboxen i ett minutt, eller så?

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

PC-en din ser og kan koble deg til andre nett, så ser ikke at den er problemet.

Har du forsøkt å ta ut strømledning av Getboxen i ett minutt, eller så?

Ja, opptil flere ganger.

Men kan ikke skjønne at det er den som er problemet? Når alt annet er på nett.

Og som nevnt istad; har pratet med Get, og de finner ingen feil på boksen eller linjen. 

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive