[Løst] - PC henger på Logo screen, kommer ikke inn i BIOS


13 innlegg i emnet

Skrevet (endret)

Hei,

Har en 2,5 år gammel PC. Fikk Bluescreen for første gang i dag tidlig.

System_Thread_Exception_Not_Handeled
CLASSPNP.SYS

Det skjedde ingenting så jeg trykket på startknappen og prøvde på nytt. Da kom jeg inn i skjermen hvor hardware listes og i bunnen stod det: Overclocking failed! Please enter setup to reconfigure your system. Press F1 to run setup. Jeg trykket F1 og kom inn i BIOS. Til høyre i skjermen var det et slags speedometer og man kunne velge mellom Power Save, Normal og Optimal. Den stod på Optimal og jeg lot den stå der og gikk ut av BIOS.

Etter dette kommer den ikke lenger enn til Logo Screen. Det står ASUS logo og i bunnen står det 'Press F2 or DEL to enter UEFI Bios Settings". Uansett hva jeg gjør kommer jeg ikke forbi denne skjermen. Kommer ikke inn i BIOS, kommer ikke forbi. Jeg har prøvd å dra ut alle kablene bortsett fra skjerm men det hjalp ikke. Har prøvd å ta ut strømkabelen og la den stå ute litt men til ingen nytte. Har prøvd sikkert 30-40 ggr men kommer ikke videre.

PS: Har aldri overklokket bevisst. Har ikke vært inne i BIOS siden PCen ble kjøpt.

Kan noen hjelpe?

Dette er specs:

Endret av sdhild99
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet (endret)

Det du kan gjøre er å prøve å resette BIOS, så starte opp i BIOS (Delete, eller F2 under oppstart) og klikke på F5 for å bruke standard innstilling. Bekreft endringen.

CLRTC.thumb.JPG.7d5e78fd7d6dfead5cf3ac2c

Hvis det fortsatt ikke fungerer, prøv tastaturet ditt i en annen USB-port. Hvis du har det tilkobla en USB 3.0-port, prøv en 2.0 i stedet, eller prøv et annet tastatur, hvis du har mulighet.

Heldigvis har disse hovedkortene fremdeles PS/2-port, så hvis du har et eldre tastatur med en slik plugg, er det å foretrekke i slike situasjoner.

 

 

 

Endret av pijano
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hei,

Takk for svar. Jeg kan prøve dette. Men en ny opplysning er at når jeg kikker inn på baksiden av PCen kan jeg se noen tall på hovedkortet og det lyser A2 med røde bokstaver. Dette betyr 'Detect IDE' såvidt jeg kan se. Er det fortsatt hensiktsmessig å resette BIOS da?

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Det er fordi du har noe som heter IDE delay time, eller boot delay time i BIOS, som kan tilbakestilles.

BIOS klarer ikke å oppdage IDE-tilkoblingene i tiden det tar å boote opp, altså at de ikke er klare i rett tid, derfor kommer denne.

Jeg synes fortsatt du burde resette BIOS, men du kan først prøve å koble fra alle disker (også DVD-ROM, eller lignende), bortsett fra harddisken med operativsystemet på.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hei,

Prøvde å resette BIOS ved den jumperen, tok også ut CMOS-batteriet. Status er uendret. Ser også at det lyser en rød lampe hvor det står IDE_BOOT_DEVICE så jeg antar det er SSDen som er gåen?

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hei igjen,

Nå er det faktisk litt fremgang i saken her. Etter tips på et forum tok jeg ut IDE-kontaktene til begge SSDene og DVD-ROMen og da kom jeg inn i BIOS. Trykket F5 for default settings men det så ut som den allerede hadde fått dette fordi den sa 'You have no changes' da jeg lagret. Satte i kontaktene igjen og da bootet den tilnærmet som normalt (Det var en cursor som blinket og beveget seg rundt før Windows-flagget kom. Dette har jeg ikke sett før) og jeg kom inn i Windows. Ser ingen alarmerende meldinger i Event-loggen på Windows.

Men jeg er nå litt bekymret for stabiliteten på maskinen. Kvelden før dette skjedde hadde jeg en normal shutdown etter å ha jobbet litt i Lightroom. Hvordan kan dette skje sånn helt ut av det blå?

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Det kan hende du har en feil på en av diskene, eller tilkoblingen til den, så hvis dette skjer igjen, anbefaler jeg deg å gjøre det samme (altså koble fra alle disker), så koble én og én til for å sjekke. Er det feil der et sted, så blir jo ofte systemet ustabilt og trøblete og treg oppstart.

Pass også på at SSD-disken din med operativsystem er kobla til første eller andre Sata-kobling (IDE, brukes sjeldent nå, det går i Sata) på hovedekortet. Du ser nummer på de via manualen. Den bør også stå som disk nr 1 i BIOS.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hei,

Jeg har en Samsung SSD 850 PRO 512GB og en samme type på 1TB. Bruker et program som heter Samsung Magician. Begge diskene rapporterer Good Drive Condition og alt OK på S.M.A.R.T. status. Ser at 1TB disken vil ha en oppdatering på Fimrware så jeg kjører inn det nå.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hei,

 

Ang. backup så har jeg kontroll på det. Laster til opp til JottaCloud. Det meste av dokumenter ligger på Dropbox. I tillegg har jeg en filserver i kjelleren.

 

Har nå gjort følgende:

 

1. Kjørt en system restore hvor jeg tilbakestilte til ca en uke tilbake i tid. Dette var før de siste windows oppdateringene.

2. Sjekket disk health i Samsung Magician og Crystal Disc Info. Begge er 100%

3. Oppdatert BIOS til nyeste versjon.

 

So far so good. Har en teori om at det kan være Windows update. Siden jeg tilbakestilte vil oppdateringene inn på nytt. Satser på at det går greit.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Vi krysser fingrene. :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Takk for hjelpen så langt :-)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

PC virker fortsatt stabilt. Takk for hjelpen.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Bra! :)

 

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive