Acer eRecovery Management


2 innlegg i emnet

Skrevet

Hei!

jeg trenger litt lap top hjelp. Jeg har en Acer Aspire 3750 (windows 7). Den er fra 2011. Skulle logge meg inn som vanlig i går men da jeg skriver inn passordet så fikk jeg en melding om at den ikke kunne logge inn i user acount. Dette har skjedd en gang før og da fungerte det å trykke F8 og restarte maskinen fra et tidligere tidspunkt. Denne gangen gikk ikke det. Jeg har prøvd  en sånn diagnostic repair i F8. Den fant ingenting å fikse. Så det gikk ikke. 

Så har jeg rota litt rundt i safe mode og prøvd å restarte den der et tidligere tidspunkt men da får jeg beskjed at jeg ikke kan utføre handlingen fordi den er i safemode.. altså egentlig funket ingenting i safemode. 

Så nå etter et døgn har jeg gitt opp og prøvd meg på en "restore operating system and retain user data" gjennom safe mode og inn i Acer folder og Acer eRecovery Management, i håp om å ikke miste filene mine. Men frykter jeg gjør det likevel.. 

så nå har den holdt på med det i fire timer og har stått fast på 27% de siste tre timene. Er det normalt? 

(Jeg har et vindu oppe i Recovery Management hvor overskriften er: Gj.oppr.fremdr., vent et øyeblikk. Skkkerthetskopierer filer)

bare syns den har stått fast på 27% veldig lenge og lurer på om det skal være sånn?

hilsen katja

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hei Katja.

Kjedelig situasjon dette. Når man trenger disse verktøyene som en stoler på, så fungerer de ikke av en eller annen grunn. Ofte veldig typisk, derfor er det alltid lurt å ha jevnlig backup til en annen plassering, som en passer på ikke er tilkobla PC-en, annet enn ved slik operasjon, selvsagt . :)

Jeg kan ikke vite hva som er problemet ditt, men det er alltid lurt å koble fra alt som er koblet til med USB, bortsett fra mus, men det er det jo ikke ofte en har masse tilkobla  permanent på en laptop.

Hadde jeg vært deg, hadde jeg avbrutt operasjonen (hvis ikke det ser ut som om det går noe fremover), så laster du ned Windows 7 (iso), lager en DVD, eller minnepine med denne: https://www.microsoft.com/nb-no/software-download/windows7 (du må legge inn Windows-nøkkelen som står på klistremerke under PC-en).

Programvare for å gjøre den oppstartsbar: https://www.microsoft.com/nb-no/download/windows-usb-dvd-download-tool

Eller: https://rufus.akeo.ie/   (bruker du minnepinne til dette, så forsvinner alt du har på den, så du er klar over det).

Så bruker du "custome installation" når du skal installere OS-et. Da kan du hente ut filene dine igjen fra mappa windows.old etterpå.

Fremgangsmåte: https://www.sevenforums.com/tutorials/20146-custom-install-windows-7-a.html

Etter dette, og backup av filene dine er på en annen plassering (ekstern harddisk) og om du ønsker det, kan du ta en ren installasjon, det kan anbefales, men er ikke nødvendig hvis alt fungerer greit.

Om du ikke skal gjøre det, så er lurt å slette mappa: windows.old, så slipper du at denne tar opp plass.

 

 

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive