Hvilket antivirusprogram er mest "idiotsikkert" for data-ukyndige?


5 innlegg i emnet

Skrevet (endret)

Hei. Min svigermor har en pc som det rett som det er blir noe krøll med. Omtrent uten unntak så har årsaken til krøllet vært at den aktuelle versjonen av Avast antivirus har blitt utdatert, og så har hun ikke trykket ja på oppdater. Når hun så har jobbet/surfet videre uten antivirusprogram blir det fort krøll.

Jeg har to spørsmål:

1. Finnes det noen antivirusprogrammer, for eksempel ikke gratisprogrammer, som er mer idiotsikre? Altså som kan rulle og gå i noen år uten å kreve at man trykker "oppdater", "ja" eller lignende?

2. Er det noen måte jeg kan "fjernhjelpe" henne på? Altså hjelpe uten at jeg fysisk må være til stede hos henne? Vi bor et godt stykke unna henne, så det er begrenset hvor ofte jeg får hjulpet henne.

Endret av Type-R
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hei.

Hvis hun har et nyere operativsystem (Windows 8.1 eller 10), så er det innebygd sikkerhet i OS-et. Nå kan det diskuteres om det er bra nok, men en må alltid ha nettvett i tillegg, uansett hva man kjører av sikkerhet.

Gratis antivirus fra Bitdefender har alltid oppdatert seg selv og maser ikke på oppgradering til betalbar versjon (hvis ikke de har endret de retningslinjene): https://www.bitdefender.com/solutions/free.html

Det eneste som kreves er at du logger deg inn med en bruker (e-post og passord), da kan du jo bruke ditt eget, for da kan du også logge deg inn på brukeren din, hvor som helst for å sjekke status og oppdatere lisensen (mulig du må gjøre det en gang i året, men programmet skal fungere videre om du ikke gjør det, mener jeg): https://login.bitdefender.net/central/index.html?redirect_url=https:%2F%2Fcentral.bitdefender.com%2F&lang=en_US

Selv har jeg brukt dette i alle år: http://www.eset.no/produkter/eset-internet-security/?gclid=CjwKEAiAoOvEBRDD25uyu9Lg9ycSJAD0cnBynyOFGkoJbCAjmb0gJ2e7xai6VnZsW-XzJS0RQnZ36hoCKVvw_wcB

Har kan man kjøpe full pakke; Eset smart security Premium, Eset internet security (sistnevnte holder i massevis), eller kun antivirus NOD32

Et program som er lettkjørt og oppdateres automatisk. Da kjøper man årlig eller 2-årlig abo., men kan prøve gratis i 30 dager.

Du burde installere TeamViewer Host på PC-en hennes, så fjernstyrer du det med egen TeamViewer på din PC: https://www.teamviewer.com/no/download/windows/

1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Personelig har jeg i alle år brukt avast, som fungerer bra og arbeider for det meste i stillheten alene. programmet når ganske høyt på¨lista over andre antivirus programmer, men selv sagt ikke det allebeste i forhold til betalings antivirus programmer men rimelig høyt.

For fjern help anbefaler jeg TeamViewer på det varmeste, der den som ber om hjelp alltid er i kontroll på hvem som får komme inn på din maskin.

1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hva med å bare gjøre det som alle sier men ingen gjør - nemlig å ordne brukerprofil UTEN admin-rettigheter?

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Flott. Hjertelig takk for alle svar. Som vanlig til stor hjelp. Nå installerer jeg TeamViewer Host i første rekke, og så satser jeg på å få fjernhjulpet henne i fortsettelsen.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive