gratis eller betale antivirusprogram?

13 innlegg i emnet

Skrevet

Har lyst å høre andres mening om antivirusprogram på pc. Noen sier at gratisversjonene er bra nok for en hjemmebruker, mens noen igjen mener at man er tryggere med de som man betaler for, da er man helt sikker. Jeg for min del har brukt gratisversjonen av avast i mange år, men det er i flere situasjoner, spesielt når jeg logger meg på nettbanken, kommer den med flere forslag om hvilke goder jeg oppnår hvis jeg oppgraderer. (den skriver også om hva jeg er utsett for hvis jeg IKKE oppgraderer).

Jeg vet at det er mange glupinger her inne, hva mener dere om dette, skal jeg oppdatere til fullversjonen av Avast eller anbefaler dere en annen programmvare, gratis eller betaling. Er jo klar over at det er sunn fornuft når man surfer på nettet, men man vet jo ikke hva annet som er "der ute".

Så....noen kommentarer???

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hei .

Gratis versjon er vel så bra som betalbar, oppdatering mot nye trusler skjer på samme måte som betalbar. Ved å kjøpe, får en noe tillegg i programvaren, som en stort sett ikke har særlig bruk for, og en slipper gnålet om oppgradering. Har man ikke noe i mot dette gnålet (noe jeg har og følgelig kjøper sikkerhet fra Eset som jeg har lang og god erfaring med), så fortsett som før og med god fornuft og nettvett, så kan du føle deg trygg. 

Et annet gratis antivirusprogram som ikke maser om oppgradering, og skårer høyt på sikkerhet er Bitdefender (de har også pro versjon), så hvis du blir lei maset til Avast, kan jeg varmt anbefale dette .

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

gnåling ja, der sa du ordet. Skal undersøke de to programmene du anbefaler, så skal jeg tenke på hva jeg skal finne på. Godt å vite at jeg ikke trenger å være urolig. Så tusen takk fordi du tok deg tid :-)

 

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Bare hyggelig! :)

Du kunne jo også sjekke med banken din eller ISP, flere der som tilbyr gratis sikkerhetspakke (antivirus/brannmur/antispam etc) til deg som kunde .Pakker som vanligvis koster. 

Telenor tilbyr Norton (som foreløpig funker dårlig med Windows 10), Get tilby Norman (Ikke så bra rykte før, men er kjøpt opp av AVG og har skåret høyere i tester etter det), DnB tilbyr McAfee .

Noen eksempler

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

DNB tilbyr faktisk betalt versjon av McAfee som er en av de bedre "sikkerhts pakkene" og ikke bare antivirus, selv så pleier jeg å bruke Eset eller ZoneAlarm avhengig av hvem som skal bruke maskinen

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Med Avast er det jo sånn at det har blitt mer gnålete med årene (ref. 10 år ish).

Med litt egeninnsats er det faktisk mulig å få legge en demper på gnålet. Har ikke gjort det selv, men lurer litt på om jeg skulle bruke noen timer på å lage et Autohotkey script som lukker gnåle-boksene etterhvert som de dukker opp ;)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Dette skjønner jeg er vanskelig å finne ut av, fordi det er så mye støy i IT-sikkerhetsbransjen, spesielt av aktørene selv, så det er ikke så lett å finne ut hva som gjelder når alle skryter av å være best. Jeg kan vel kalles en av disse bråkebøttene.

Jeg ble med i denne bransjen selv forrige året og har fått et helt annet syn på ting nå enn da. Tidligere har jeg byttet preferanser for hva jeg brukte av antivirus nærmest helt virkårlig fordi det hadde egentlig svært lite å si for meg. De fleste kunne tilby tilnærmet det samme. Jeg byttet eksempelvis fra AVG til webroot når jeg studerte i USA fordi jeg likte ikke designet på tray iconet.

Har egentlig prøvd/vært innom de fleste aktører og det er mye det samme over hele linjen med noen små forskjeller.

MEN og det er et stort men, dette har endret seg i de senere år på grunn av dette med krypterings- og løsepengevirus. Der skiller klinten seg fra hveten mellom de som har klart å få på plass en løsning og de som fremdeles utvikler en.

Her synes jeg vi henger litt etter i Norge med hva ekspertene foreslår mht. tiltak og løsninger som kan hjelpe/forebygge istedenfor å bare reparere skaden i etterkant etter et angrep.

Det jeg kan si med sikkerhet er at med gratisløsninger så er det SVÆRT enkelt å gjøre en trussel ukjent igjen.


http://cypherx.org/  (Finnes programvare som gjør dette for deg, slik at trusselen ikke oppdages)Så mht datasikkerhet fremover, mener jeg sterkt kommer til å være en kombinasjon av intelligente tjenester og programvare som jobber sammen for å beskytte oss.
1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Jeg er enig i dette, kryptovirus har blitt et stort problem, jeg kjenner folk i IT-bransjen som har vært utsatt for det, gjentatte ganger og betalt seg ut med bitcoins.

Jeg spør meg, bør man betale? 

Er det noen garanti for å få tilbake filene som er kryptert etter betaling?

Blir man et lett og fast offer for de som sitter på andre siden?

Selv om man (noen i hvert fall) har backup, så fungerer noen av disse ransomware-virusene til å finne og kryptere backupfiler også, så er en ordentlig heldig.... Fæle greier.

Jeg har testet en betaversjon til Malwarebtes (Anti-ransomware) hjemme, men den skal være integrert i deres vanlige software versjon 3.0, og fungerer fint å ha kjørende med annen sikkerhet:

https://www.malwarebytes.com/

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Jeg har brukt Avast i alle år på mine maskiner, og er veldig fornøyd med den gratis versjonen, ja den gnåler en del og er noe aggressiv på det område. Har hatt lite eller ingen problemer med den.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Vi har hatt på plass en automatisert EDR siden 2012 som stopper 0-dagstrusler fra malware/ransomware ... nå er det 2017 og fremdeles er det meste jeg leser på nett i artikler om forebyggelse -- sørg for alt er oppdatert, ha backup, kjør antivirus/brannvegg og lær deg hva du ikke skal klikke på.

Det meste dreier seg om skademinimering og remedier istedenfor et reelt proaktivt forsvar.

Jeg kunne tenkt meg skrive en artikkel med de erfaringene jeg nå har gjort, det går fint an å beskytte seg uten å måtte bli sikkerhetsekspert -- går det an å publisere her på ITpro? Jeg la merke til det går an å sende inn artikler .. noen som har erfaring med dette? http://itpro.no/bidra/

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Gjør gjerne det, det vil bli tatt godt i mot! :)

Sendes til: red@itpro.no

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Personlig, jeg tror at for hjemmebruk er nok gratis antivirus. På den annen side, et antivirus vil ikke beskytte datamaskinen din fra ransomware (http://myspybot.com/remove-crypt0l0cker/). Dette problemet bør betale mer oppmerksomhet!

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hei. Jeg leser kommentarene øverst. Jeg vil ikke gjøre reklame og anti-reklame, men jeg likte ikke Avast, selv om dette antivirusprogrammet var med meg i flere år. Systemet er sakte, det tar opp mye plass, etc. Men det er med en gratis versjon. Jeg vet "Kaspersky". Nå prøver jeg "Nod32". Videre vil jeg prøve "AVG", etc.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive