wifi Wifi identifisering - Får ikke internett på hotelløsninger


3 innlegg i emnet

Skrevet

Hei!

Har et problem med min PC når jeg er ute på reiser.  PCen vil ikke logge seg på nettverket til forskjellige hoteller som kjører hotspot-løsninger der en skal logge på via webløsninger.  Vet ikke om dette gjelder alle hoteller, men får i alle fall ikke løsningen til Scandic til å fungere.  Har et nettbrett og en mobil som kommer inn, men ikke PCen.  PCen logger greit på både hjemme og på jobb uten problemer.  Når jeg bruker mobiltnettverk og deler det ut som eget nettverk fra nettbrett/mobil kommer også PCen på nett.

PCen finner greit nettverket som skal logges på, men så oppstår det tydeligvis et eller annet.  Den står og "henger" på identifisering og kommer ikke lengre enn det.  Etter en stund avbrytes prosessen og startes opp fra begynnelsen igjen.  Faktisk så har PCen ved noen få anledninger kommet seg på denne løsningen, men så plutselig blir det fri for nett, og da kommer samme problem med identifisering opp igjen.

Har jobbet mye med PCer og kan en god del.  Har avinstallert nettverkskortet og rebootet uten hell.  Har installert den nyeste driveren til nettverkskortet uten hell.  Har slått av brannmuren til windows.  Har avintstallert AVG som lå på PCen.  Og har gjort det meste jeg har kommet på i forhold å få den på nett til hotellet.  Har også vært i kontakt med IKT-avdelingen til Scandic og der har de lagt inn mac-adressen til nettverkskortet slik at jeg skulle komme uten om web-løsningen deres, men ikke det heller hjalp :-P

PCen er en Acer Aspire V7-581PG med Windows 10.  Nettverkskortet er et Qualcomm Atheros AR5BWB222

Håper noen har hatt et lignende problem og funnet en løsning.

 

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Siden disse stedene bruker hot-spots og såkalte Captive Portals så er det ikke sikkert at det er selve PCen din det er noe galt med.
Når du logger deg på disse nettverkene så regner jeg med at du får en kode eller brukernavn og passord du skal fylle ut på en web-side, er det her det stopper opp? eller får du ikke opp disse sidene heller?

Vanlig prosedyre på sånne type nettverk er at trådløs tilkoblingen er helt åpen uten wifi kode får å koble til, men at når du prøver å åpne nettleseren så skal det komme opp en nettside som ber deg legge inn en autentisering kode eller brukernavn og passord som du har fått i resepsjonen på hotellet og det er her det kan oppstå forskjellige problemer som er vanskelig å finne ut av for en sluttbruker.

Normalt oppsett av disse brukerene eller kodene er at du kan bruke de på 1 eller 2 enheter samtidig så hvis PCen har vert den 3 i rekken av enheter du prøver å logge på så kan det hende at det er derfor den henger seg opp og at du ikke kommer inn der

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hei Triggy808

Samme problem her, samme datamaskin.
Jeg løste problemet på følgende måte:

Gå inn på kontrollpanel, Nettverk og Internett, Nettverkstilbkoblinger.
Høyreklikk den trådløse tilkoblingen og velg egenskaper.
Klikk så konfigurer, avansert og så se om du har listet opp noe som heter Wireless Mode Selection.
Hos meg stod den på 802.11a/b/g/n men switchet den over til 802.11b/g/n.
Internettet koblet seg med det samme på Scandic hotellet jeg sitter nå.

Gi meg en lyd om dette funket.

Lykke til :)
 

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive