dhcp server 2012

155 innlegg i emnet

Skrevet

hei

Nå har jeg slettet alt for å starte på nytt for å lære meg dette. Jeg har fulgt guiden du satt opp til punkt og prikke og det har gått bra men nå får jeg ikke meldt pcene inn i domenet. Sikkert en DNS feil. Jeg pinger fra pc til server men får feil. Det samme gjør jeg når jeg pinger fra server til pc. Har du noen gode råd. Jeg står helt fast. Jeg har innstallert AD, DHCP og DNS på serveren

hilsen Ole

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hvordan feilmelding får du da du skal melde maskinen inn i domenet?
Hvordan feilmelding får du på ping?
hvordan feilmelding får du på nslookup?

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Har disse feilmeldingene

 

2016-07-08 (2).png

2016-07-08 (3).png

2016-07-08 (4).png

2016-07-08 (5).png

2016-07-08 (6).png

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Første som slår meg her er at de ikke er på samme nettverk i vmware, eventuelt at tjenestene dine ikke er sattopp riktig på server siden,
Mest trolig er at du har fått byttet om nettverkskortene på hva som er lan og hva som er wan på windows serveren

Som sagt jeg ville starte med å sjekke innstillingene i vmware først og så sjekket DNS og DHCP er knyttet til riktig nettverkskort på windows serveren  

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet (endret)

Vi har fått nytt fibernett i nabolaget og det er nye ipadresser på routeren. Når jeg ringte get fikk jeg vite at det var 192.168.100.1 som default Gateway. Når jeg tar en IP config på pcen min får jeg 192.168.1.250 som default gateway. Jeg skal vel bruke 192.168.1.250 som default Gateway på serveren og sette den opp med en fast ip adresse. Der har jeg valgt 192.168.1.251.

Når jeg kontaktet deg brukte jeg 192.168.100.1 som default Gateway og satte 192.168.100.20 som fast ip adresse på serveren. Som DHCP scoope brukte jeg 10.99.99.50-100

2016-07-08 (7).png

Endret av oleD
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Det blide sier ikke mye annet en at du bruker vNET1 og vNET8, hvis du skal sette det opp slik jeg prøvde å forklare sistgang så sak du bruke vNET0 som WAN og vNET9 som LAN på Windows Server for at den skal kontakte modemet dit fra get og kunne gi internet til klientene dine

Så til å oppsummere så skal nettverks konfigurasjonen se slik ut i vmware

Windows Server:
Network Adapter 1 = vNET0 (get)
Network Adapter 2 = vNET9 (AD, DHCP og DNS)

Windows Klient:
Network Adapter 1 = vNET9 (AD, DHCP og DNS fra Server)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

jeg har disse bildene. Håper at du kan ta en titt på de.

Nå har jeg avinstallert DNS og AD. Det er kun DHCP installert på serveren.

2016-07-09 (1).png

2016-07-09 (2).png

2016-07-09 (3).png

2016-07-09 (5).png

2016-07-09 (6).png

2016-07-09.png

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Se der ja. jeg tippet rett ifølge slik jeg mente "guiden" min skulle være, kort oppsummering av nettverkene
vNET0 er et Bridget nettverkskort og kobler deg opp mot hjemme nettverket og GET boksen din på samme måte som om det skulle vert en fysisk maskin, da du deler nettverksporten på den fysiske maskinen din med serveren
vNET9 er et lukket intern nettverk og LAN mellom Serveren og Windows 10 maskinen din, dette nettverket eksisterer kun på maskinen din

Du må gjøre følgende endringer

Windows Server:
Network Adapter  = Bridged (vNET0) denne er per siste post på (vNET9)
Network Adapter 2 = Custom (vNET9) denne er per siste post på (vNET0)

Windows Klient:
Network Adapter  = Custom (vNET9) denne er per siste post på Briged (vNET0)
Slett Network Adapter 4 - Denne maskinen skal kun ha 1 nettverkskort 

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet (endret)

jeg må nesten spørre om hvordan jeg gjør disse endringene:) jeg får ikke pinget fra server til pc og omvendt sender over dette bildet

Windows 10 x64-2016-07-09-11-34-02.png

Endret av oleD
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

1. Slå av maskinene
2. Rediger maskinvaren til Serveren
3. Rediger maskinvaren til Klienten
4. Slå på Serveren og konfigurere nettverkskortene deretter sett opp AD, DNS og DHCP på riktig nettverkskort
5. Slå på Klienten og konfigurere nettverkskortet til å bruke DHCP

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet (endret)

hvordan konfiguerer jeg nettverkskortettil å bruke DHCP. Default Gateway på routeren er 192.168.100.1 dette har jeg forandret på nå

sorry jeg fant ut hvordan jeg gjorde det

Windows 10 x64-2016-07-09-11-34-02.png

Endret av oleD
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

nå har jeg forandret på nettverskortene.
Jeg har ikke internetttilgang på klienten men på serveren. Får heller ikke meldt klienten inn i domenet
Tok ipconfig av server og klient. Sender med bilder.
Kan du se om nettverkskortene er riktig

mvh ole

 

Windows 10 x64-2016-07-09-15-57-50.png

2016-07-09 (11).png

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hvor kommer 192.168.137.0/24 nettverket fra som du har på Ethernet1 i Server konfigurasjonen?

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Har tatt disse bildene

2016-07-09 (12).png

2016-07-09 (13).png

2016-07-09 (14).png

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Åpne opp powershell og prøv denne kommandoen på serveren din

 

New-NetIPAddress –InterfaceAlias “Ethernet1” –IPv4Address “10.99.99.20” –PrefixLength 24

 

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

 

2016-07-10.png

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Okay du har ikke samme versjon av powershell som meg..
Får du redigert adressen manuelt? Kontrollpanel -> Nettverk -> Innstillinger for Nettverkskort -> Ethernet1 -> Egenskaper -> IPv4 -> IP: 10.99.99.20 Nettmasker: 255.255.255.0 Default Gateway: "Blankt \  ingen info" DNS1: 10.99.99.20 DNS2: 127.0.0.1
 

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Jeg hadde satt opp serveren med fast IPadresse som 192.168.1.251. Nå har jeg satt opp fast IPadresse som 10.99.99.202016-07-10_(1).thumb.png.1d611a5662e275b2016-07-10_(2).thumb.png.6e8b7afb59d88e5

2016-07-10 (3).png

2016-07-10 (4).png

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hvor fikk du 10.99.99.1 Gateawy'en fra? det skal ikke være definert noen Gateaway på det nettverkskortet siden den bruker det andre nettverkskortet som Gateaway mot Get modemet

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

hei har du tid og anledning til å ta dette på Team Viewer

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

jeg har tid hele døgnet hver dag denne uken

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

vil bare opplyse om at jeg har fått tilkoblet fiber. Nå har jeg 2 bokser. En ekstender og et modem tror jeg og get boksen. Kan det ha blitt trøblete på grunn av det. Jeg var ilkke tilstedet da de innstallerte dette så jeg vet ikke helt hvordan det virker

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hmm kanskje jeg får tid til det, litt ussikkert akkurat nå, Det med at du har fått fiber skal ikke ha noe med saken å gjøre sålenge du fortsatt får IP via DHCP på hjemme nettverket og ellers kommer deg ut på internettet

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet (endret)

Jeg hadde ikke innstallert VmWare Tools. Nå ser alt bedre ut. Klienten får IPadresser fra serveren, men jeg får fortsatt ikke meldt den inn i domenet. Når jeg pinger Google får jeg feilmelding, når jeg pinger 8.8.8.8 går det bra fra serveren

er denne riktig satt opp

2016-07-11.png

Endret av oleD
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Har du konfigurert AD og DNS på Serveren din enda? og tjenesten kjører som de skal?
Samt du skal ikke ha noen annen DNS ip en 127.0.0.1 på det nettverkskortet

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive