Rss på ipad

6 innlegg i emnet

Skrevet

Jeg er blitt veldig glad i div. rss på pc som f.eks. https://nrk.no/drfront/rss/toppsaker.rss

men finner ikke ut hvordan bruke den samme på ipad.

Jeg har forsøkt å installere Google Crome og deretter denne oppskriften http://www.fkknorway.com/wp-content/uploads/2015/08/Hvordan_abonnere_paa_RSS_rev2.pdf

men det stopper opp da jeg ikke finner +Legg til i Crome når siden https://chrome.google.com/webstore/detail/rss-feed-reader/pnjaodmkngahhkoihejjehlcdlnohgmp er lastet.

Jeg har forsøkt å innstallere rss-appen både i crome og safari, men det går ikke.

Hva kan være galt?

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet (endret)

Finnes det ikke egne iOS apper for slikt?

RSS/Atom lesere var vanlig i nettlesere før i tiden, men har av en eller annen grunn blitt kastet ut av de fleste nettleserene den dag i dag.

I perioden før jeg utviklet min egen RSS/Atom leser, kopierte jeg alltid URL-en fra nettleseren og inn i RSS/Atom leseren som enten var en app på mobilen eller et program på PC-en... Vil tro at noe slikt nå er enkleste løsning i 2016 (alt var så mye lettere før).

 

Ikke sikker på om dette er riktig sted (vil ikke stjele tråden), men har et spørsmål til trådstarter og eventuelt andre interesserte:

Hadde en oversiktlig nettside med en samling av RSS feeds fra norske nettsider vært interessant ? Da med liste over de mest populære feedene, en kategori oversikt, samt kanskje en nettside-spesifikk oversikt ?

Det finnes i dag ca 70.000+ norske RSS feeds, de fleste av dem er rimelig vanskelig å finne da nettsidene har fjernet lenkene til dem, ikke viser deg hele utvalget, eller kanskje bare har en enkel oversikt i en artikkel fra 2004. Andre igjen er tiltenkt å være skjult for alle andre enn ansatte. Fakta er at ofte må man ha spesiell kjennskap til nettavisenes interne data systemer for å klare å finne dem som ligger skjult.
Eksempel: Dagbladet har minst 100 stk som aldri noen sinne har vært synlig. VG har et 4-sifret antall (ikke alle som vet). Nettavisen har en sikkert 10 år gammel artikkel, som nå kun er tilgjengelig for betalende...

Dette er noe som (så langt jeg vet) ikke eksisterer pr. idag, men noe jeg har lurt på om jeg skal lage, som et lite hobby prosjekt :)

Endret av jpg
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Jeg vet at det er den mail klienter som har tatt over for nettleserene når det kommer til rrs feeds både outlook og thunderbird har disse funksjonene 

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Takker for svar.  Jo, det finnes apper for slikt som den jeg nevner i #1.  Jeg har tittet på Outlook 2013, men det blir feil for meg å ha rss der.  Det jeg trenger er å få appene som skal åpne for å legge inn de forskjellige rss i ipad til å virke.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Har du prøvd med addons slike som Sage til Firefox?
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/sage/

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Takk, Deni.

Men jeg har fungerende RSS i Firefox på pc helt uten noen addon og der er ikke problemet.  Jeg kommer nok heller ikke til å installere Firefox på padden. 

For the record, det er flere typer RSS og den jeg er på jakt etter gir bare overskrifter på en linje hvor hver "nyhet", men det finnes en rekke andre som gir en "bilde-linje" for hver nyhet, evt. en "bilde-block" for hver nyhet.  På en treg pad er de siste alternativene for meg uaktuelle.

 

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive