Publisere script på GitHub - har jeg lov?

3 innlegg i emnet

Skrevet

Har et større php script, som jeg ønsker å legge ut på GitHub i et public repo. Jeg kjøpte det for ca 5 år siden for ca 40 dollar (nå ca 340kr). Bruker og pass til en FTP server fikk jeg tilsendt på mail, bruker="free" og passord="scripts". Veldig uprofft...

Scriptet er strengt tatt lisensiert til de jeg kjøpte det av, og bestod av ca 3500-4000 kodelinjer. Siden den gang har jeg vedlikeholdt scriptet selv, og gjort en rekke endringer og feilrettinger (var nemlig fullt av bugs). Har dessuten strippet scriptet for store mengder kode som jeg ikke hadde brukt for. Igjen står jeg med ca 1500 kodelinjer.

I løpet av høsten eller vinteren er jeg nødt til å skrive om store deler av kjernen i scriptet, da mye baserer seg på deprecated kode, som ikke vil være tilgjengelig i php versjon 7 som lanseres i november...
Ble opprinnelig skrevet for php versjon 4 tror jeg (påbegynt i 2006).

Så er det store spørsmålet, har jeg lov til å publisere scriptet? Når tiden eventuelt kommer, har det blitt gjort vesentlige endringer...
For en med kjennskap til original koden, vil det nok være lett synlig hvor scriptet originalt kommer fra. Scriptets formål er relativt uendret.

Kan forøvrig også nevne at inkludert i prisen, fulgte det også med 10-15 andre programmer i samme produkt-serie, flere av disse snakket sammen. Scriptet mitt er ikke lenger kompatibelt med disse programmene.

Sånn juridisk er det ikke oppgitt noe lisens, slik det er vanlig å oppgi for code man ellers finner på nettet. Istedet står det bare copyright til utvikleren i 2006-2007, samt at teksten ikke er lov å fjerne.

Nettsiden til produsenten eksisterer fortsatt, men her har det ikke vært noe aktivitet overhodet siden 04/2013. Scriptet ble lansert i 2007 med en rekke bugfixer samme år, eneste endring etter dette, var en kompatiblitetsfiks for php 5 lansert i 2010.

Ble litt mye tekst dette her xD

Hva mener dere? Jeg har ikke lyst å bli saksøkt, men samtidig hører man om verre ting i teknologi bransjen, uten at det skjer noe spesielt...

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hvis du ikke har en avtale med den originale utvikleren om å laste opp en modifisert versjon av scriptet deres, kan du jo forsøke å ordne en slik at du har tillatelse til å laste opp scriptet fra original utvikler. Gjerne en signert kontrakt. 

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet (endret)

Slik jeg ser det kan du enten forsøke å få kontakt med utvikleren, og si du ønsker å tilpasse scriptet du kjøpte. Spør om det er ok at du legger det ut på Github, og om du har tillatelse til det. 

Når det er sagt er jo han utilgjengelig, og dermed vanskelig å gjøre noe med det.  Alternativet er jo å legge det i en private repo. 

Endret av Datasmurfen
La til noe mer info.
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive