• Kunngjøringer

    • Innlogging med visningsnavn   18. juli 2015

      Vi gjør oppmerksom på at innlogging på forumet nå skal skje med ditt visningsnavn. For de fleste er dette det samme som det tidligere brukernavnet, men dersom du har byttet visningsnavn tidligere, må dette nå benyttes til innlogging.  Om du ikke husker ditt visningnavn, ta kontakt med forumredaksjonen på epost; support@itpro.no - så hjelper vi deg. 

bytte hardisk fra laptop til annen laptop

12 innlegg i emnet

Skrevet

Hei. Driver å prøver å reparere en pc jeg har. Det er en Acer Ferrari One 200. Orginalt står det i en 500gb 5400 rpm hardisk her, denne er ødelagt. så har jeg en acer aspire 5530 liggende med en 320gb 5400 rpm hardisk som funker. Jeg prøver så å bytte disse, men finner ikke hardisken på ferrari pc'en. Hardisken har jeg formatert og installert windows 7 på. Men da via aspire pc'en. Den funker greit der, men jeg finner den altså ikke når jeg kobler den til ferrari pc'en..

noen kloke hoder som vet hva jeg kan gjøre??

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet (endret)

Jeg husker ikke om tastevalget er F2 eller Delete under oppstart, men mener å huske at en av de bringer deg inn i BIOS.

I BIOS finner du Sata-mode.

Hva står oppført der? IDE, eller ACHI?

Endret av pijano
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

På ferrari pc'en står det AHCI mode.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet (endret)

Ahh, jeg leste noe raskt.

Du har installert OS på en annen PC, enn den du skal kjøre Windows fra?

Da kan du få problemer. Du må nok installere direkte på Ferrarien. Det har med maskinvare-tilpassing av OS-et å gjøre.

Du bør jo uansett finne disken, for å installere Windows.

Ser du den ikke i BIOS heller?

Ser du den der, pass på at den står som første oppstartsvalg.

Endret av pijano
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Det stemmer! OS er installert på annen pc. Men på ferrari pc'en så er det ikke cd-rom. jeg har en usb-stick med windows 7 boot, når jeg prøver å boot'e så finner den ikke hardisk. den er endog registrert i bios. men da har jeg usb som første oppstartsvalg.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

når jeg kommer i windows 7 installasjonsmenyen står det "hvor vil du installere windows?" og da får jeg beskjeden "finner ingen stasjoner. klikk last inn driver for å gi installasjonen en lagringsenhetsdriver".

og her står jeg fast

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet (endret)

Du er sikker på at det var feil på den gamle harddisken på Ferrari og ikke annet makinvarefeil?

Windows 7 bør helst kjøre under ACHI, men du kan prøve å endre til IDE og se om du finner disken da.

Vanligvis finner ikke Windows 7 disken under installasjon hvis harddiskkontrolleren står i IDE.

Kanskje greit å oppdatere BIOS også, hvis du får gjort det gjennom en minnepenn?

Endret av pijano
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

får bare masse blåskjermer ved den andre hardisken. samme skjer når jeg prøver den på en annen maskin. Ganske sikker på at det er der problemet ligger.

har lastet ned bios oppdatering, men hvordan får jeg installert dette?

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

i ide-mode så virker det som om installasjonsskjermen låser seg

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Enten sliter den med maskinvare ombord, eller muligens er installasjonsmediet på minnepennen korrupt.

Prøv å formatere disken og lag den oppstartsbar med ny fersk Windows.

Og skift tilbake til ACHI før du prøver å installere igjen.

Pass også på at du ikke har annet enn minnepennen tilkobla PC-en.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

prøvde en ny windows boot og da funket det :) men ved oppstart kan jeg nå velge mellom "windows 7" og "windows 7". hvordan får jeg fjernet dette?

takk for hjelpen :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Da har du foretatt en upgrade installasjon, i stedet for fullstendig?

Har du en Windows.old-mappe liggende på C:?

Hvis ikke du vil reinstallere, klikk på Start/Kjør, skriv inn: msconfig, høyreklikk på msconfig.exe og velg å kjøre som administrator.

Åpne fanen Boot. Der vil du se to linjer med Windows OS.

Slett den ene, og korrekte ;-)

Restart PC.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive