Problemer ved reboot av pc.

3 innlegg i emnet

Skrevet

Hei.

Har et problem med pcen så og si hver gang jeg skal reboote pcen. Det som skjer er at "velkomsmeldingen" på hovedkortet kommer opp, men BIOS starter ikke. Står fast med en svart skjerm der det oppe til venstre blinker en hvit "skrive-strek" (er usikker på hvordan jeg skal forklare denne, men det er den som kommer om du skal skrive noe).

Eneste måten å få på igjen pcen på er å la den stå noen minutter, og da starter den som normalt.

Et annet problem jeg har, som jeg muligens tror jeg vet løsningen på, er at pcen plutselig kan slå seg av. Den vil da heller ikke starte igjen rett etterpå, og jeg må også da vente noen minutter før den i det hele tatt vil starte. Har en liten misstanke om at det er strømforsyningen som er noe defekt, men i og med at det skjer relativt sjeldent, og at jeg får på igjen pcen etter noen minutters venting, så er jeg ikke sikker.

Noen tanker om dette?

På forhånd - takk

- Stian

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hei

Har du sjekket om det finnes ny BIOS-versjon? I såfall, oppdater BIOS.

Jeg kan også tenke meg at problemer som dette kan skapes ved skadede filsystemer på harddisken. Formater hele harddisken, reinstaller OS om ikke BIOS-oppdatering hjelper.

Det kan forresten hende du har tuklet med noen innstillinger i BIOS? Prøv å reset innstillingene til standard, se om det kan hjelpe.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Prøv å reset BIOS'n din. Via "delete" ved oppstart eller ved å åpne kabinettet. Det med at datamaskinen din plutselig skrur seg av, kan være på grunn av varme, har du bærbar eller stasjonær? kan være støv osv i viftene eller datamaskinen. -_-

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive