[LØST] Får ikke internett gjennom switch

4 innlegg i emnet

Skrevet

Hei.

Oppsetter er: Rutermodem -> Switch -> PC.

Når jeg kobler pc direkte til runtermodem kjører internett som normalt, men når jeg kobler ruter/switch/PC. Mottar ikke pc IP lengre.

Har prøvd å skifte switch uten hell. Har også lagt opp ny kabel uten at dette gir noen endring. Wifi og drirekte kobleing til Rutermodem fungerer fint.

Dette problemet har vert tilstede lenge, men har vert periodisk. Nå har de stoppet opp helt.

Forslag til hva dette kan vere?

Takker for alle forslag :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Jeg har aldri brukt switch, så jeg måtte sjekke Wikipedia.

Det er 2 typer switcher:

* "Lag 2 switch" bruker MAC-adressen til utstyret den skal sende datapakker til, eller sender signalet i alle retninger hvis den ikke har MAC-adressen i en liste.

* "Lag 3 switch" kan også anvende IP-adresser til utstyret (ikke bare MAC-adressen). Kan fungere omtrent som en ruter (men sannsynligvis mindre avansert).

Sånn, da vet jeg ihvertfall hva vi prater om her.

Jeg ser diverse mulige problemer, f.eks. at mellom ruter og switch bør det kanskje være krysset nettverkskabel. Ukrysset kabel skal fungere det også om kabelen ikke er for lang, dvs. at moderne utstyr bør kunne håndtere situasjonen likevel, eventuelt med lavere hastighet.

Regelen for krysset/ukrysset kabel er omtrent slik:

PC --> PC krysset kabel

PC --> switch vanlig kabel (switch, ruter og modem er samme type utstyr)

switch --> switch krysset kabel

******

Kan du f.eks. teste om switchen fungerer mellom 2 PC-er? Slik at vi vet om switchen virker?

PC 1 --> switch --> PC 2

En ting til du kan teste er IPCONFIG /ALL når du er koblet til switchen. Nå aner jeg ikke hvilket operativsysteem du har, så jeg får ikke skrevet noen oppskrift på dette.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Her er mer info om krysset kabel og den funksjonen i nyere utstyr som skal håndtere slike situasjoner:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ethernet_crossover_cable

http://en.wikipedia.org/wiki/Auto-MDIX#Auto-MDIX

Jeg er ikke SIKKER på om dette er problemet. Normalt bør du forsøke å identifisere årsaken før du fyker av gårde og kjøper noe utstyr.

Jeg ville f.eks. forsøkt:

* Koble switch til ruter

* Koble PC direkte til ruter, annen port enn switchen

* Logge inn på ruterens setup, se om switchen har blitt oppdaget av ruteren.

Ruteren skal normalt oppdage utsstyr som er tilkoblet den, men jeg er usikker på om den vil oppdage en switch. Dette forslaget er bare for å forsøke å identifisere årsak nærmere, men jeg vet ikke om du får noen fornuftige svar.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hei!

Fikk løst problemet med ny ruter fra operatør.

Vet foresatt ikke hva det var som forsaket problemet , men synderen var rutermodemet 

Takk for at du kom med forslag :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive