[LØST] Acer aspire 5738Z, kjøling.

4 innlegg i emnet

Skrevet

Hei!

Min Acer aspire 5738Z går fort varm når jeg spiller krevende spill. Etter en stund skrur den seg av, og baksiden av laptopen ( i nærheten av vifta og inngangen til strømkabelen) blir så varm at jeg er sikker på at jeg kunne stekt et speilegg på den. Jeg har forstått at dette er et kjent problem for Acer Aspire 5738Z og jeg har lastet ned bios-oppdateringen som Acer anbefaler på nettsiden deres. Hadde ikke pcen vært såpass gammel (i overkant av to år) så kunne jeg benyttet garantien. Problemet har vært der fra jeg kjøpte pcen, men siden jeg trodde at problemet hadde gått over av seg selv (er lenge mellom hver gang jeg spiller krevende spill) så sendte jeg den ikke inn. Jeg har forsøkt å fixe problemet med denne guiden http://forum.notebookreview.com/hardware-components-aftermarket-upgrades/235824-undervolting-guide.html men laptopen blir fortsatt veldig varm. Bør jeg fortsette å skru ned på volt, eller har ikke det noe å si for problemet jeg har? Er det noen annen løsning på problemet? Jeg har ikke så mye greie på sånne ting, men jeg prøver å lære, så jeg takker på forhånd for all hjelp!

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Problemet med Aceren din er ikke (bare) at prosessoren blir for varm, men at skjermkortet blir overopphetet. Har du forsøkt å åpne opp servicelukene under og renset for støv? Hvis ikke det løser noe, så kan en "kjøleplate" hjelpe på litt også. Mange slike finner du her: http://www.prisjakt.no/category.php?k=1056

Et eksempel på en slik kjøleplate, fra Zalman.

ca880a63-c97f-42f0-bd11-bfc29fc8e07a.jpg

Disse "billigmaskinene" fra Acer har dessverre et dårlig omdømme både på byggekvalitet og underdimensjonerte kjøleløsninger.

1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet (endret)

Jeg har ikke lest hele tråden du linker til, men husk at også støv i luftribber, samt vifter forårsaker varmeproblem på bærbare PC-er.

Skru av de lokkene du kommer til under PC-en, og kjør noen omganger med luft på boks: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=631597

Kjør direkte i vifta hvis du kommer til, samt gjennom kjøleribbene utenfra, slik at hybelkaninene kommer seg ut av maskina.

Prøv også å holde drivere til skjermkortet oppdatert.

Endret av pijano
1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Pcen er som ny som resultat av at jeg har gjort alt det dere har bedt om. Kan ikke si noe annet enn tusen takk.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive