Hjelp til innkjøp av ny studentPC (krav vedlagt)

2 innlegg i emnet

Skrevet

Hei, har noen krav fra NTNU som jeg må oppfylle ved mitt neste pc-kjøp. Flott om noen kunne hjelpe meg. Er student uten så altfor mye å rutte med og vil gjerne ikke drasse på et tonn av en maskin

Sitat

Studiet legger til rette for bruk av egen bærbar PC. Vi vil gjøre deg oppmerksom på at studiet har anbefalinger til ytelse på PCen, bl.a. støtte for OpenGL. Det er utarbeidet følgende anbefalinger til PCene som skal brukes:

Skjermoppløsning: Kommer an på størrelsen på skjermen, men 1900×1200 er det beste. 1600×1050 eller 1600×900 vil også fungere.

Minne: 4GB anbefales.

Grafikkort: Nvidea GC med anbefalt 512 minne foretrekkes. Evt. andre grafikkkort for CAD system (ATI etc) med anbefalt minne er også greit. 256 minne vil nok også fungere.

HD: 7200RPM anbefales.

Operativsystem: Windows 7 (evt. Windows XP).

Treknappsmus er nødvendig.

Microsoft Office må være innstallert på PCene som brukes, Office kan kjøpes via studentlisens.no.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

De aller fleste PCer med et dedikert skjermkort oppfyller disse kravene. :) Eneste du må se etter da er oppløsningen på skjermen. Ellers leveres nærmest ingen PCer med 7200rpm disk... At de anbefaler skjermkort ment for CAD er litt merkelig, synes jeg men.. Dvs Nvidia Quadro eller ATI Fire**. Dvs PCer som gjerne koster (eksempel) en del.

Hvilken linje skal du gå? Arkitekt? Autocad (og varianter basert på samme motor) kan benytte seg av skjermkortet, og det samme gjelder photoshop og diverse videoredigeringsprogrammer og 3D-modelleringsprogrammer.

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=645125#extra Denne f.eks.. Merk at harddisk ikke har 7200rpm rotasjonshastighet, og at den kanskje er litt tung. Asus er forøvrig et merke jeg har god erfaring med..

Ellers har du jo Multicom og Dell, hvor du kan velge deler selv. Førstnevnte har du vel hatt en PC fra allerede, om jeg ikke husker feil. :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive