[LØST] Skal ta kurs innenfor windows små og mellomstore bedrifter, noen anbefalinger?

5 innlegg i emnet

Skrevet

Hei, er relativt ny her. Jobber som IT Tekniker i ett mindre IT firma og har fått beskjed om at jeg kan velge meg en 2-3 kurs/sertifiseringer. Tenkte da på Windows server 2008, vi har en del SMB installasjoner og de fleste av kundene våre er små/mellomstore bedrifter med mellom 5-100 ansatte.

Jobber med å sette opp 2008 servere, Exchange, 2008 SMB samt en del Citrix løsninger. Men i første omgang så ønsker jeg å bli bedre/få utviklet meg innenfor windows. Er det noen kurs som kan anbefales, eventuelt noen som har gode erfaringer med kurs/foredragsholdere?

På forhånd takk.

-Henning

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Win2008 er ikke et kurs, men svært mange mindre (eller store om du vil) kurs. Basic Win2008 server + AD er et must uansett. Exchange er tungt stoff og krever svært god forståelse for både nettverk, DNS, IP adresser osv + solid kunnskap om AD (og da mer enn bare ett domene/en site). Dessuten finnes det 3 forskjellige eksamener bare for Exchange.

Jeg ville satset på Win2008/AD + Citrix XenApp f.eks. Citrix er igjen et stort felt med ørten sertifiseringer, men basic XenApp dekker ihvertfall det meste til mindre bedrifter. De fleste store kursleverandører har som regel svært gode kursledere/instruktører.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Jeg er klar over at det er mange kurs, kanskje jeg skrev det litt knotete.

Men jeg er på utkikk etter ett eller flere kurs å "starte" med (med navn). Eventuelt hvilken kursholdere som er anbefalt

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Start med Windows Server 2008 kursene (70-640 og 70-642). Bare disse tar endel tid å sette seg inn i, og du bør bruke mye tid på lesing og de praktiske oppgavene i boka..

Sliter du med generell TCP/IP forståelse, les boka "Innføring i datakommunikasjon" (ISBN NR: 9788205384149) som tar for seg de mest grunnleggende innen for datakomm.

Ville også tatt en klient sertifisering, for eksempel Windows 7..

Etter at du har sett på dette, gjort de praktiske oppgavene og føler deg fornøyd med egen innsats, så gå gjennom den test eksamen som følger med boka. Deretter kan du forberede deg til en sertifisering.

På sikt ville jeg nok også sett på Exchange og liknende.. men ikke gap over for mye på en gang. Du kan også utvide Server 2008 med en applikasjons sertifisering og en entreprise sertifisering.

Alt dette skal dekke de mest grunnleggende innen for server..

Microsoft SBS har også egen sertifisering.. kan være greit å ta på sikt..

Det finnes mange som tilbyr slike kurs/sertifiseringer.. bare å google..

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Etter å ha snakket med Microsoft og sjefen min. Som sier at han ønsker at firmaet vårt skal bli Small Business Specialist til å begynne med.

Dermed så tror jeg at Eksamen: TS: Windows Small Business Server 2008, Configuring er den jeg burde starte med.

For deretter å videreutvikle meg med 70-640 Active Directory, 70-642 Configuring Windows server 2008 network infrastructure og til slutt 70-646 Windows server administration. Jeg tror dette er mulig å greie i løpet av året.

Da burde jeg vel ha grunnmuren på plass foreløpig. Eller?

Kanskje satse på å klare en og en eksamen før jeg går videre til Citrix..

En annen ting er at jeg jobber med dette til daglig, oppsett, igangsettelse og drift av servere. Alt fra 2000 til Server 2008 og fra Win98 til Win7 også en del OSX på klientsiden. Noe jeg kanskje burde nevnt... :blush: Har jobbet med dette i litt over 2 år....

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive