[LØST] XP-installasjon finner ikke partisjon

9 innlegg i emnet

Skrevet

Hei! :)

Jeg har en 150GB harddisk, som jeg har Win7 på, og som jeg nylig partisjonerte slik at jeg kan installere XP på en 20GB-partisjon, i tillegg til å ha Win7 på den største partisjonen.

Jeg rotet først mye med å i det hele tatt få XP-installasjonen til å finne SATA-disken (AHCI, eller noe i BIOS).

Men det hjalp lite, for installasjonen finner bare den partisjonen jeg har Win7 på! Jeg har prøvd å la det være 20GB unallocated, men det hjalp heller ikke noe..

Jeg brukte Disk Management til å partisjonere, hvis det har noe å si?

Å installere Win7 på nytt er ikke aktuelt.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hei.

For at XP-instalasjonen din skal finne alle partisjoner på en harddisk, så må SATA-mode være satt til IDE i BIOS. Iværtfall måtte jeg det på min maskin. Om du fortsatt ikke får det til kan du prøve å partisjonere med gParted Live. Last ned en .iso fil og brenn på cd, derreter starter du opp fra den, og prøver å partisjonere opp på nytt..

Du sier at instalasjonen bare finner en partisjon? Står SATA-mode i bios på ACHI? om den gjør det, prøv å sett den til IDE og prøv igjen.

Lykke til :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Måtte sette den til ACHI for at installasjonen i det hele tatt skulle finne disken..

Men jeg skal prøve å partisjonere med gParted nå :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Måtte sette den til ACHI for at installasjonen i det hele tatt skulle finne disken..

Men jeg skal prøve å partisjonere med gParted nå :)

Er et en XP SP3 plate? eller er det SP2? Jeg har aldri opplevd at man må sette SATA-mode til ACHI for at xp-instalasjon skulle finne disken, jeg måtte altid sette den til IDE...

Men lykke til med partisjoneringen i gParted da :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Mulig det var motsatt, at jeg satt den til IDE, husker ikke helt :P

Det er SP2, brent plate tho.. Men den har funket på mange andre PCer før.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hjalp ikke med gParted, finner fortsatt bare Win7-partisjonen...

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Vilket filsystem er det på partisjonen du skulle instlare xp på? NTFS? Det er jo merkelig at xp-instalasjonen ikke finner alle partisjonene dine da...

EDIT: Du kan prøve det som står her: http://www.computing...ions/60704.html

Ah, tusen takk, du er en engel :D Måtte laste ned SP3, så funket det med én gang :D

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Bra å høre at problemet løste seg :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive