Hvorfor kommer Paranormal Activity så sent til Norge?

4 innlegg i emnet

Skrevet

Enkelt og greit: Er det noen som har en logisk forklaring på hvorfor en film spilt inn i 2007 først TO år senere kommer på norske kinoer?? For meg virker det helt på jordet...

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Det kan være flere grunner.

1. Det kopieres bare opp ett vist antall kopier av en film, vanligvis 35mm kopier, For en film på ca 3 timer koster dette rundt 35 tusen norske kroner per kopi å lage. for de som ikke vet hva en 35mm kopi er så er det en analog film som minner om slik film man setter inn i litt eldre fotoapparater. Bare at de man bruker på kino er MYE større, de deles opp i mindre pakker da de fraktes rundt, her er et bilde av en person som triller ca 4 filmer, Da kan du forestille deg hvor stor EN film er. Bare en rull av en film trailer på 4 minutter rullet sammen blir like under en vanlig CD plate i diameter. Da blir de sendt videre når en kino / ett land er ferdig med å sende den.

2. Ofte bestemmer filmselskapet at den skal ha premiere i opphavslandet først.

3. Kinoer bestemmer selv når de har tid til å ta i mot den, har de for mange filmer i sirkulasjon for tiden, må de vente med å ha premier til en annen film går av.

4. Kinoer kan også velge å utelate enkelte filmer. Man kan jo ikke sende alle. Bare i Norge produseres det 2,5 filmer i gjennomsnitt per dag. Mange av disse vises kun på lokale kinoer, eller ikke på kino i det hele tatt.

Til slutt vil jeg si at informasjonen i denne posten ikke her helt 100% nøyaktig. Målene av en film kan variere, og måten man driver kino på nå til dags endres hele tiden. Og alt dette vil nok endre seg når Digitaliseringen av Norge er fullført. per dags dato er det bare ca 18% av de norske kinosalene som kjører digitalt. Men dette endrer seg nå, i løpet av 3 åre er planen å hel digitalisere hele Norge.

Forresten hvis du liker skrekkfilmer som Paranormal Activity og så vridere kommer du sikkert til å like Shutter Island også. Se traileren her: http://filmverden.no/?side=trailere&sted=94

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Filmen var så dårlig at den ble forbudt?

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hva? Hvor fikk du det fra? Den har gått på kino i flere uker nå!

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive