Den store overklokkingstråden

575 innlegg i emnet

Skrevet

Kult.. :P Men hva er forskjellen fra å klokke i Windows og BIOS? Virker jo mye enklere og greiere å gjøre det via windows da.. :P Du kan vel ikke justere volt på NB og CPU i denne regner jeg med.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Forskjellen er jo(som du nevner) at du ikke har like mange innstillingsmuligheter. (Volt osv må du justere først i BIOS)

Klokking i Windows er også(etter min mening) mest bare for testing av absolutt høyeste frekvens. Til vanlig bruk er nok klokking i BIOS å foretrekke.

:)

Testet noe? :P

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Får ikke testet dette nå nei.. Ligger i sengen med laptopen. Kan kanskje prøve det på den? :lol: Blir instillingene du gjør lagret i BIOS? Isåfall gidder jeg ikke gjøre det på laptopen.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Innstillingene du gjør gjelder kun for den aktive Windows-sessjonen, med mindre du haker av for at innstillingene du gjør skal aktiveres under oppstart. ;) Ingenting blir lagret i BIOS. :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

:lol:

Det likte ikke laptopen nei.. hehe.

Økte mhz fra 1995 til 2024. Vips den låste seg! Fikk en ekkel pipelyd når jeg prøvde å restarte den også. Men lot den få slappe av litt, så kom den seg.

Er en intel Celeron M prosessor i den på 2ghz. 15x multiplier og FSB på 133mhz. :) SøppelPC. tålte ikke en pitteliten effektøkning engang! :P

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hehe, laptoper er vel ikke akkurat bygd/lagd for å overklokkes heller! :P

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet (endret)

Ohh! Testet med OCCT nå. Hadde opp everest, samt CPU-Z. Så at vCore steg fra 1.312 til godt over 4 (nei det er ikke skrivefeil..)! Dette kan umulig være bra? :o Tror jeg må justere litt på blyant-moden min jeg altså..

Endret av KongKlykken
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

4 volt?! eller 1.4V? :eek:

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet (endret)

4v! Sykeste... :o

Stoppet med en gang jeg så dette. Testet en tur til for å være sikker. Samme skjedde da...

EDIT:

Skal prøve å ta et screenshot. Vent litt..

EDIT:

Sånn!

111936.jpeg

:blink:

Endret av KongKlykken
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

hadde det vært 4 volt hadde nok cpuen vært død for lengst

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Trolig en feil men. :P

Hadde du målt det med multimeter rett på PWM til CPU, så hadde nok CPUen din fått "instant death". :P

Rart uansett da. :huh: Kanskje greit å prøve modden på nytt som du sier? Prøv å få den mest mulig likt BIOS nå da... :P

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Skal fixe på den i morgen.. Freaky sh*t! :lol:

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Skal fixe på den i morgen.. Freaky sh*t! :lol:

Hehe. :thumbup:

Håper du ihvertfall kan redusere vJump( :P ) litt da. :lol:

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet (endret)

Hva er beste måten å fjerne blyet på da? en lett fuktet qtip eller? Vet det går med fingeren, men er da litt usikker på om alt fjernes..

EDIT:

Mye merkelig som skjer her nå. :huh:

Hører en svak piping når jeg kjører prime... Normalt?

Endret av KongKlykken
0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Q-tips funker nok ja. :) Bare pass på at motstanden ikke er våt når du starter opp igjen. Du får nok vekk det meste med bare fingeren også.

En svak piping har jeg også lagt merke til en og andre gangen, uten at jeg har tenkt noe mer over det.

Edit: Et nytt prosjekt for ITpro-brukere er nå oppstartet. ;) En Overklokkingsguide! (Link)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Har nå prøvd å fjerne blyantmod'en.. Prøvde først med fingeren, men uten hell. Volten forble den samme. Samme når jeg brukte et viskelær, og en q-tip. Fortsatt uendret. :huh: I BIOS er den satt til 1.18v og på CPU-Z viser den 1.312v.

Men, for å teste skikkelig prøvde jeg OCCT, for å se om volten spratt opp til 4 igjen. Det gjorde den altså ikke, men etter 15 minutter låste PCen seg.. :P Tempen var da oppe i ca 90 på kjernene. Så en viss forbedring er det jo...

Men det er så himla trangt nede ved CPUen, så jeg kommer ikke skikkelig til. Skal gjøre et nytt forsøk når jeg får skiftet kjøleren.. :) Den kommer nok om en uke ca.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hva med å prøve med et viskelær? :P

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

er det eit program til og finne ut kva frekvens ramen kjører på?

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

CPU-Z: http://www.cpuid.com :) Måler spenning og frekvens.

Sindre:

Prøvde viskelær.. :lol: Samme greia da også, men jeg kommer ikke skikkelig til. Må av med kjøleren for å få til det.

Det er ingen kjempekrise enda da.. Har det jo stabilt på 3.2ghz med mindre jeg kjører Prime eller OCCT. :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

skal ramen kjøre på 333 mhz? :P

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

skal ramen kjøre på 333 mhz? :P

Kommer vel ann på hvilke brikker du har... Har du PC-5400/667MHz-RAM skal den kjøre på det ja. Pga. DDR = Dual Data Rate. For å få effektiv frekvens må den ganges med 2. Har du 800MHz ram kan du jo prøve å endre divider.

Har du overklokket eller kjører du på standard frekvenser?

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

har 800mhz ram, begynner derfor og lure på om det skal stå på 333mhz? :P

har ikkje klokket ramen

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Kjører du Unlinked da?

800MHz-RAM skal kjøre på 400MHz reell frekvens.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

mine brikker

kjører ikkje unlinked no

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Har du klokket CPU da?

Kjører du Linked så klokkes RAMen automatisk også.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive