Grafikkproblemer ved kjøring av Silent Hill 3

3 innlegg i emnet

Skrevet

Hei.

Jeg har (som så mange andre) problemer med å kjøre Silent Hill 3. Regner vel egentlig med at dette skyldes det integrerte skjermkortet mitt, men besynderlig nok kan jeg kjøre spill av nyere dato og med høyere systemkrav (GTA SA, FIFA 06 og 07, Fahrenheit). Noe som kan gjøres? Av økonomiske grunner kjøpte jeg en billig laptop som først og fremst skulle fungere som skrivemaskin, men som den skitne lille gameren jeg er tok det ikke lang tid før de første spillene var installert.

Til sakens kjerne:

Jeg har en Toshiba Satellite M40X-161C.M-370 1.5GHz med 512 Mb minne og et Intel 915GM/GMS,910GML Express Chipset integrert skjermkort med 128 Mb delt minne. Systemkravene møtes, men i spillets readme er naturligvis ikke dette skjermkortet listet. Det står videre at ” …there are some known issues with the very latest graphics chipsets available. It is likely that most of these known issues will be fixed in future driver releases from the graphic chip manufacturers”. Siste tilgjengelige driver (06.10.06) er installert. Med spillet følger DirectX 8.1, jeg har 9.0 installert.

Når jeg kjører spillet begynner skjermen å flikke mellom skrivebordet og spillet, og det eneste som vises er tekst og menyvalg (altså ingen video eller konamilogo). Disse tekstene fryses til skjermen og da jeg var så dum å åpne optionsskjermen ble alt et eneste virvar. Spillet kjører altså, men grafikken fryser. Jeg har testet det ut på en stasjonær maskin med et Nvidia 5400 (tror jeg det var) skjermkort og der fungerte det glimrende, t.o.m. under feteste oppløsning.

Jeg har ingen codecs installert, men VLC player (har hørt at codecs (AC3, DivX) kan forårsake problemer). Er det noen innstillinger som kan justeres eller programvare som kan hjelpe? Har på følelsen av at jeg står mellom valget å kjøpe meg en skikkelig PC eller skru nesa ned i bøkene igjen… Likevel: Hvor mange spill tester shakespearekunskapene dine eller så til de grader de små grå?

Er lykkelig over å ha funnet denne siden, og bøyer meg i støvet for ITpros orakler.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Det er generelt sett en grunn til at de integrerte Intel-grafikkortene står som ikke støttet på så og si alt av spill, og det er rett og slett på grunn av at de gjerne kun støtter ett subsett av det som forventes av en fullverdig grafikkakselerator. Ville ikke fått opp håpet så veldig mye, men gitt at ting eventuelt kan bli bedre gjennom driverstøtte så kan du prøve å installere den siste driveren og se om ting kanskje forbedrer seg; http://downloadcenter.intel.com/scripts-df...x?DwnldID=10099

Dersom du sikter til mer smartere spill med hentydningen til shakespearkunnskaper så er utvalget ikke så veldig stort, men syntes Fahrenheit (Indigo prophecy) var en positiv overraskelse.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Takk for svar, men driveren jeg har installert var faktisk nyere enn den du lenka til. Tok en tur på forumet på Konamis hjemmesider og der møtte jeg en hel haug som satt i samme båt. Spillet har masse bugs (bl.a. 15 frames pr. sek. på videosnuttene) og Konami har lagt hele greia bak seg. Det er rare er at det fungerte så bra på den Dell pcen. Har vel innsett at spillet aldri kommer til å fungere på laptopen min, får heller konsentrere meg om eksamen (shit, to dager igjen).

PS: Fahrenheit var bra, spilte det på X-box m surround og 90-tommers lerret hos noen gærne trønderkompiser :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive