[LØST] Test

1 innlegg i emnet

Skrevet

ITpros retningslinjer for supportforumet

En skal generelt være saklig

Supportforumet er et sted hvor en skal kunne finne hjelp, og ha mulighet til å hjelpe andre. Derfor er det selvfølgelig ønskelig at man er saklig, både når man stiller spørsmål og svarer på spørsmål.

Støtende og ondsinnet oppførsel

Hyggelig oppførsel og språk er det som gjør at et forum er et hyggelig sted å være. Overdrevet bruk av banneord, eller nedtrykking av andre, både rasistisk og på måter som kan klassifiseres som mobbing, ses stygt på. Man kan her risikere utestengning ved engangistilfeller. Husk også at alle må gjennom en læringsprosess når det kommer til IT. Dersom det er et spørsmål du synes er dumt eller tåpelig, er det unødvendig at du kun gir et svar som uttrykker dette. Husk: Du har selv vært på det stadiet en gang tidligere, før du fikk den erfaringen du har nå. Se heller positivt på at andre også prøver å lære seg noe nytt. Overdreven bruk av fjortisspråk (altså legge på unødvendige bokstaver på slutten av ord, f.eks., "fjortizz", "dah" (=da), "jah" (=ja)) er ikke tillatt. Vedvarende bruk etter advarselsjustering fører til inndragelse av posteringsmuligheter.

Søke i supportforumet

Dersom du skal stille et spørsmål er det viktig at du søker gjennom supportforumet først. Det er stor sjanse for at andre har hatt det samme problemet som deg, og at det allerede finnes svar på spørsmålet i supportforumet. Dersom du ikke finner noe informasjon om problemet ditt i supportforumet kan du stille et spørsmål i supportforumet. Det er sannsynligvis mange som ønsker å hjelpe deg.

Gi nok informasjon

Det er viktig at du oppgir nok informasjon når du skal stille et spørsmål, lik at andre har mulighet til å hjelpe deg. Oppgi hvilke programmer du har problemer med, hvordan maskinkonfigurasjonen din er osv, dersom dette virker nødvendig. Oppgi heller for mye, enn for lite, informasjon. Fortell også andre hva du har prøvd å gjøre, f.eks. at du har prøvd å søke etter informasjon på google.com, men at du ikke fant noe relevant.

Valg av emneoverskrifter

Det er viktig at du er påpasselig når du velger emneoverskrift. Prøv å velge en beskrivende overskrift, som forklarer noe av problemet ditt, og som også tiltrekker seg mennesker som muligens kan løse problemet. Valg av emneoverskrifter kan være essensielt i forhold til hva du får av hjelp, så bruk litt ekstra tid på formuleringen. **Viktig: Dersom du posterer en ny tråd med emner som f.eks. ”HJEEELP!!!” (overdreven tegnbruk og store bokstaver) vil tråden redigeres, og i noen tilfeller slettes).

Valg av kategori

Prøv å velge riktig kategori for ditt spørsmål. Er det et for eksempel spørsmål angående Outlook skal du legge det i E-post kategorien. Dette vil lette moderatorenes arbeid, ved at de slipper å flytte postene. Emner som helt åpenbart er feilplassert, f.eks. et spørsmål om en feil på et modem i "Kommentarer og Forslag"-forumet, vil lukkes av moderator, og legges inn i Trash-forumet.

Piratkopiering

Det er ikke tillatt å etterspørre informasjon om hvor man kan finne piratkopiert materiale, eller annet materiale som på noen måte bryter med norsk lovverk. Man kan diskutere teknologien, programvaren og alt som omfatter P2P-fildeling, men direkte linking til nettsteder med piratkopiert materiale tillates ikke. Metoder for å kopiere matriell til privat bruk kan diskuteres, men ikke dersom det på noen måte framgår av tråden at brukeren har til hensikt å bruke materialet til annet formål.

Informasjon om hvordan man kan gjøre skadeverk

Dette er saker som er vanskelig å avgjøre. Regelen er at, dersom man oppdager et sikkerhetshull, bør man ta kontakt med eieren av serveren og gi beskjed. Å gjøre offentligheten oppmerksom på svakheter og mulighet for å skade utstyr er ikke tillatt.

Reklame

Det finnes et forum hvor vi tillater ren og skjær reklame for nettsteder, og det heter Utstilling. Ellers er enhver form av reklame for kommersielle produkter og tjenester forbudt, og kan i verste fall medføre utestengning. Dette gjelder for øvrig også reklame for konkurrerende nettsteder og forum. ITpro kan også kreve vederlag for kommersielle bedrifters reklame på forumet etter gjeldende annonsetakster (dette punkt er ikke omfattet av punktet ”Brudd på retningslinjene” med tanke på det øvre tak for vederlag). Brukere av nettstedet har heller ikke anledning til å reklamere for alle slags kommersielle produkter, konkurrerende sider, ol.

Støtende matriale

Støtende matriale er ikke tillatt på noen deler av ITpro Supportforum, moderatorstaben og redaksjonen kan til enhver tid fjerne materiale de finner støtende uten forvarsel. Pornografisk materiale regnes som støtende.

Bumping

"Bumping" vil si å legge inn et svar på et eget emne av den hensikt å sende den høyere opp på listen over emner, uten å gi noen form for tilleggsinformasjon til emnet. Dersom et innlegg ikke har fått noe svar i løpet av en 48-timersperiode, vil det være lov å ”bumpe” emnet èn gang. Dersom innlegget deretter ikke får noen svar, er videre bumping ikke tillatt, med mindre det er ny informasjon tilgjenglig i emnet.

Spamming

Å "spamme" forumet er ikke tillatt, dette innebærer å sende masse meldinger til forumet med den hensikt å ødelegge det, gjøre det tregere, eller å få svare på egne poster raskere. Spamming via forumets epostfunksjoner er heller ikke tillatt (f.eks. å sende nytt passord til en bruker mange ganger), og kan medføre faktura sendt ansvarlig person for å dekke opprydning (ansvarlig person er personen som sendte innlegget, eller foresatte til denne personen om personen er umyndig).

Signaturer

Signaturer er ment som en beskrivelse av deg som person, eller et kortfattet og mulig humoristisk utsagn. ITpro praktiserer begrensning på signaturer på grunn av at vi ikke ønsker at signaturer skal føre til at supportforumet laster tregere samtidig som vi ønsker å gjøre forumet så ryddig som mulig. Av disse grunnene er det innført en begrensning på 300 tegn i signaturen, maks 5 linjer, BBcode kan benyttes, men dersom det benyttes til å endre størrelsen på signaturens tekst, kan ikke signaturen overstige høyden til det en signatur med 5 linjer ved vanlig skriftstørrelse ville gjort. Det kan kun benyttes to farger, den svarte standardfargen regnes som en farge dersom den brukes i signaturen. Selv om signaturer ikke bryter med disse retningslinjer kan de bli fjernet dersom de virker støyende, eller på noen annen måte bryter med andre retningslinjer. Det er heller ikke tillatt med bilder av noen slag. Dersom du ønsker å dele et bilde med andre brukere kan det legges inn som personlig bilde ved hjelp av kontrollpanelet.

Avatarer

ITpro praktiserer en maksgrense på 80x80 piksler i brukernes avatarer. Registrerte brukere har mulighet til å laste opp en avatar de ønsker å bruke, men denne kan ikke være over 65 kb. For øvrig animert grafikk ikke tillatt som avatar.

Norsk lovverk

ITpro.no er drevet av et selskap på norsk jord, med andre ord er norsk lovverk gjeldende for alle posteringer.

Ansvarsfraskrivelse

ITpro (foretaksregisteret: 982 112 095 MVA) fraskriver seg et hvert ansvar for skader på utstyr/mennesker som forekommer etter bruk av informasjon hentet fra ITpro Supportforum (http://itpro.no/supportforum.php).

Disposisjonsrett

ITpro ENK forbeholder seg retten til å disponere alt innhold lagt ut på våre sider etter den gjeldende policy tilgjenglig på http://itpro.no/info/rettigheter.html.

Brudd på retningslinjene

Avhengig av bruddets omfang, kan straff medføre alt fra justering av varselsnivå til permanent utestengelse. Dette er en sak som er helt opp til den enkelte moderator. Imidlertid må permanent utestengelse tas opp med Forumredaktør. Økonomisk erstatning kan også kreves, avhengig av hvor stort skadeverket er. Faktura vil bli utstedt av ITpro, og sendt til eier av IP, i enkeltsaker kan ikke erstatningskrav overstige NOK 1.000.

All bruk av forumet innebærer at du godkjenner disse retningslinjer.

Tønsberg, 26.april 2005

Lasse Reiersen Gravdal (sign.)

Forumredaktør

Lasse@ITpro.no

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive