Laste ned filer fra andres webserver..

7 innlegg i emnet

Skrevet

Hei!

Lurer på om det er mulig å laste ned filer som ikke er kobla til noen dokumenter på en webserver lokalt til maskina di? Eks. bilder som ikke er publisert på websida osv.. Veit når en velger "lagre siden som.." blir det som er tilkobla dokumenter lasta ned på maskina di..

Har også hørt det skal være mulig å få vist den i frakobla modus, men tviler på at den laster ned noe mer enn det som ligger på websidene da og.. finnes det noen program eller andre måter for å få til dette på? Uten brukernavn/passord til FTP..

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Filene må jo ligge tilgjengelig for web, og også gjerne være linket til, for at du skal få tak i dem... Hvis ikke går vi jo inn i en verden med en salig blanding av hacking :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hehe, ikke ment for misbruk. Har webhotell selv, og tenkte det kunne være greit hvis jeg skal vise det jeg har på serveren til folk.. uten å måtte linke til filene for å finne dem... i tilfelle jeg glemmer bruker/pass til FTP.. B)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Det enkeste du kan gjøre dersom du ønsker at andre skal ha tilgang til det som er på serveren er å tillatte directory browsing.

Legg alle filene du vil at andre skal kunne se i en egen mappe. I den samme mappen laster du opp en fil som du kaller .htaccess. Denne filen skal inneholde følgende:

<Files .htaccess>

order allow,deny

deny from all

</Files>


Options +Indexes

Dersom du har kalt mappen din for show kan du gå til adressen: http://www.minside.no/show, og da vil alt som ligger i den mappen bli listet opp, og andre kan se på/laste det ned til maskinen sin.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

En mulighet jeg fant ut nå for å se hva andre har på serveren er å søke "site: og domenenavnet" i google.. er det ei relativt lita side får du hvertfall opp hvilke html-sider som ligger på serveren.. :) Eks: site:ikke.no

Kom gjerne med flere forslag..

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Ellers vil faktisk de fleste nettlesere automatisk liste opp alle filer i mapper/undermapper på webservere med mindre mappen inneholder en index.htm, default.htm eller lignende fil (avhengig av hva serveren benytter som default), eller med mindre mappen er beskyttet på annen måte.

Så med andre ord, det behøver ikke være så vanskelig å få oversikt over filene.

Faktisk er dette noe mange ikke er klar over, noe som igjen gjør at innholdet på eget web-område i blant er langt mer tilgjengelig for hvem som helst enn det mange er klar over.

Legger man derimot en index.htm, default.htm e.l i alle undermapper vil nettlesere automatisk vise den i stedet for standard fil-liste for mappen.

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive