[LØST] Hvordan samordne Zyxel og 3Com Gateway?

3 innlegg i emnet

Skrevet

Jeg kom nettopp hjem til foreldrene på juleferie, og så frem til å kunne sette meg der jeg ville og surfe trådløst. Men har nå slitt fryktelig lenge med å få satt opp det nye systemet her skikkelig.

Problemet er at her har vi nå fått ADSL (hadde cable tidligere), og dermed tilhørende Zyxel 660h gateway. I tillegg har jeg en 3Com OfficeConnect wireless gateway fra tidligere. Jeg ønsker å få disse til å jobbe sammen slik at jeg kan få jobbet trådløst.

Hvordan skal jeg sette opp DHCP-serverene på de ulike gatewayene for at det skal fungere å få tildelt IP slik at jeg får surfet? Jeg har ikke mulighet til å koble utenom Zyxel gatewayen, pga ny kabel, som ikke passer i 3com gatewayen, men tenker meg at det enkleste er å koble gjennom den slik:

ADSL --> Zyxel --> 3com (wireless) --> Resten av maskinene (trådet og trådløst)

Nå er jeg helt matt etter å ha sittet i laaang tid for å prøve å konfigurere det riktig. Dersom jeg kun kobler gjennom zyxel (og dropper 3com) så kommer jeg på nett, men med en gang jeg legger det gjennom 3com kolliderer dhcp-tjenerne på de to gatewayene... :wall:

Kan noen forklare hvordan jeg skal gå frem? Hvilke innstillinger må jeg gjøre (DHCP, RIP, hvilke subnett bør jeg bruke osv...)?

På forhånd tusen takk... :)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Hei.

Jeg har ikke forsøkt dette selv, men har testet lignende oppsett på ZyXEL og Linksys. 660 fra Zyxel er vel også en Router? Denne må i såfall slåes av, og settes i bridge modus. Mener dette dette ligger under Wan oppsett, og under mode velger du bridge.

Deretter må du inn på LAN oppsettet og endre fra Server til "none"

Håper dette funker:-)

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skrevet

Tusen takk skal du ha nuke, så enkelt kunne det gjøres. Kjører nå Zyxel routeren som en bridge, uten DHCP, og 3Com kjøres som router med DHCP-server, og det er der jeg har lagt inn all info i forbindelse med PPPoE. Alt av maskiner er koblet til 3Com både trådet og trådløst, og det fungerer helt topp!

0

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive