Søk i nettsamfunnet

Søkefiltre


 Søkefiltre

Innhold merket 'internett'

Fant 9 resultater


Resultater

  1. Hei, jeg er dataidiot og har 2 ASUS Notebook med Win10. Jeg bruker både ADSL med trådløst nettverk og 4G router med trådløs tilkobling (for ulike anvendelser), men jeg har en del problemer med ustabil nettilgang og har problemer med å forstå hva som er problemet. I dag på 4G routeren med den ene laptopen så det ut som at tilkoblingen til router var ok, men siden sa feilsøkingsprogrammet noe om feil ved ekstern tilkobling og litt senere også noe om nettverkskortet. Den rettet automatisk feilene og så virket det. Men jeg er avhengig av stabil forbindelse om må finne ut hva som faktisk er problemet, og få fikset det. Den andre PCn drev å mistet kontakten med ADSL internett gang på gang, og jeg tviler på at det var routeren eller internett. Finnes det noe logg eller diagnostiikk eller noe som kan si noe om hvorvidt det er nettverkskortet, router eller internett som feiler? Begge PCene ser ut til å ha gitt opp tilkobling med ethernetkabel, dessverre.) 
  2. Jeg har problemer med å koble til datamaskinen min til internett via kabel, trådløs kobling fungerer helt fint. Har prøvd å oppdatere driverne, men uten hell.. Kan noen hjelpe ?
    Her er slik det ser ut:
    Navn: EthernetBeskrivelse: Realtek PCIe GBE Family ControllerFysisk adresse (MAC): bc:ee:7b:8c:5b:a5Status: Ikke i driftMaksimal overføringsenhet: 1500IPv4-adresse: 169.254.52.138/16IPv6-adresse: fe80::d569:3751:c47c:348a%6/64DNS-servere: fec0:0:0:ffff::1%1, fec0:0:0:ffff::2%1, fec0:0:0:ffff::3%1Tilkobling (IPv4/IPv6): Frakoblet                                                                      Navn: Local Area Connection* 9Beskrivelse: Microsoft Wi-Fi Direct Virtual AdapterFysisk adresse (MAC): 36:21:09:28:9c:7eStatus: Ikke i driftMaksimal overføringsenhet: 1500IPv4-adresse: 169.254.203.16/16IPv6-adresse: fe80::713e:4134:c174:cb10%23/64DNS-servere: fec0:0:0:ffff::1%1, fec0:0:0:ffff::2%1, fec0:0:0:ffff::3%1Tilkobling (IPv4/IPv6): Frakoblet                                                                      Navn: Wi-FiBeskrivelse: Realtek RTL8811AU Wireless LAN 802.11ac USB 2.0 Network AdapterFysisk adresse (MAC): 34:21:09:28:9c:7eStatus: Ikke i driftMaksimal overføringsenhet: 1500IPv4-adresse: 10.0.0.126/24IPv6-adresse: fe80::47f:ee50:7703:f0e0%14/64Standard gateway: 10.0.0.1DNS-servere: 10.0.0.1DNS-suffiks for tilkobling: lanTilkobling (IPv4/IPv6): Frakoblet                                                                      Navn: Teredo Tunneling Pseudo-InterfaceBeskrivelse: Teredo Tunneling Pseudo-InterfaceFysisk adresse (MAC): 00:00:00:00:00:00:00:e0Status: Ikke i driftMaksimal overføringsenhet: 1280IPv6-adresse: fe80::ffff:ffff:fffe%2/64Standard gateway: ::Tilkobling (IPv4/IPv6): Frakoblet                                                                      Navn: isatap.{98555E69-E218-473F-B214-D0DA00120F4D}Beskrivelse: Microsoft ISATAP Adapter #2Fysisk adresse (MAC): 00:00:00:00:00:00:00:e0Status: Ikke i driftMaksimal overføringsenhet: 1280Tilkobling (IPv4/IPv6): Frakoblet                                                                      Navn: Reusable ISATAP Interface {41AF6D79-980D-4758-8A35-B2419EFC95DF}Beskrivelse: Microsoft ISATAP AdapterFysisk adresse (MAC): 00:00:00:00:00:00:00:e0Status: Ikke i driftMaksimal overføringsenhet: 1280Tilkobling (IPv4/IPv6): Frakoblet                                                                      
  3. Hei! Jeg har pr. idag et Zhone Mulit-modem, men dette er pr.idag ikke godt nokk for mitt bruk. Så jeg ser etter et nytt modem, det viktigste er at det støtter xDSL(ADSL, ADSL2+, VDSL) for å være litt fremtidsrettet, ser også for meg at muligheten for DHCP er tilgjengelig. VPN er ikke et must, men er OK. ellers så må det være mulighet for SNMP (Må ikke, men helst) Jeg er en Cisco kar, så cisco er en mulighet. Noen som har tips?
      LikerVis flere reaksjonerKommenterDel
  4.  
    Hei
    Har dem siste dagene slitt med et Ethernet kort som ikke fungerer på Windows 10

    Ser at i CMD får jeg opp dette:
    "Media Disconnected"

    Har forsøkt flere ting på nett men uten at det fungerer!

    Noen som har noen gode råd videre til hva jeg kan foreta meg ?
    Vedlegger 2 linker fra skjermdump!
    https://www.dropbox.com/s/73524ydqzbl3i8x/Skjermbilde 2016-02-26 07.54.31.png?dl=0
    https://www.dropbox.com/s/57oek5312aiz8g5/Skjermbilde 2016-02-26 07.54.40.png?dl=0
  5. Hei, godtfolk. 
    Har kjøpt meg en PC av en nevø, ca 3 år gammel, selvbygd. Installerte i går Windows 10 på denne, og alt så ut til å fungere knirkefritt. PC-en var helt "ren" når jeg fikk den. Laget meg ny bruker, og fulgte alle instruksjonene. Men til slutt når jeg skulle koble meg til internett, skjedde det ikke noe. På den gamle PC-en brukte jeg trådløst internett (en USB-plugg med WIFI) fra Telenor. Ettersom jeg har en annen PC (trådløs) med internett, regnet jeg med at det bare var å plugge mitt trådløse internett-usb.....Plugget den i på toppen av PC-en, hvor det er plass til USB-plugger, men fikk ikke opp noen valg på skjermen for tilkobling til internett. Bare et rødt kryss over ikonet for nettilkobling. Jeg er rimelig blank på slike ting.....hva kan jeg gjøre for å få internett på min etterlengtede PC?
    En stor takk til den som kan hjelpe meg igjennom dette litt smått irriterende problemet : )
    Niggen
  6. Hei, jeg har nettopp installert på nytt windows 7 home premium etter å ha formatert harddisken, men nå vil ikke usb inngangene og internettet fungere. Noen som vet hva jeg må gjøre? (Ingenting er galt med ruteren eller kabelen, det fungerer på andre pcer)
  7. Innlegg på Hjelp med uTorrent i PC-hjelp

    Av bleh, skrevet
    Hei!
    Jeg skrudde nå på utorrent for å laste ned et par torrenter. Noe jeg ikke har gjort på sikkert et år! Siden da har jeg flyttet, og formatert pc'en.
    Jeg får nå ikke lastet ned, det står bare "Finner Peers 0.0%"
    Jeg har trålet nettet, og finner ikke ut noe. Jeg er heller ikke spesielt flink på slike ting, så en god forklaring må til.. Jeg har sjekket porter på en side, og det står at disse ikke er åpne, hvis det har noe å si.. Hvordan man åpner de vet jeg ikke.

    Jeg har altibox, en hjemmesentral via "telsey".
    Mvh Martine
  8. Jeg fikk en ny PC i september og den har fra dag en hatt internettproblemer. Farten er grei, problemet er at ved ''litt for mye'' belastning ryker forbindelsen. Dette skjer flere ganger daglig, oftest når jeg ser videoer på Youtube, hvert 5. minutt på det meste.

    Hver gang dette skjer kommer det som oftest opp en varseltrekant på nettverksymbolet nede til høyre. Løsningen da er alltid å feilsøke problemer. Har da fått følgende feilmeldinger, enten en eller flere:
    «Standard gateway er ikke tilgjengelig»
    «Local area connection er ikke tilgjengelig»
    «Tilgangen mellom modemet og pc'en er brutt, eller en kabel er skadet (noe i den duren)»

    Førstnevnte alene er mest vanlig.

    Noen ytterst sjeldne ganger kommer det et rødt i steden for trekanten. Feilsøking hjelper ikke, men og avinnstalere nettverkskortet (tips fra IKT-ansatte på skolen. Merk: ikke driveren) for så å innstalere det igjen løser problemet og nettet virker, med avbrudd vel å merke.

    Jeg holdt på sånn en god stund til jeg inne på «Enhetsbehandling», hvor jeg avinstaler nettverkskortet, så en systemenhet kalt «AMDA00 Interface». Denne hadde også en varseltrekant på seg, og etter en stund av- og reinnstalerte jeg denne også. De virket internettet helt fint i et par dager før problemet oppstod igjen. Etter dette har ikke avinstalering av AMDA00 hatt noen effekt annet enn at trekanten forsvinner en stund.

    Merk: Dette er en stasjonær med kabeltilkobling til modem. Andre maskiner (En stasjonær og en bærbar) med kabel, PS3 og trådløst har aldri hatt problemer før.

    Da problemet oppstod fant jeg denne: http://itpro.no/supportforum/index.php?showtopic=76746 hvor Norbat har svart:
    «Du kunne ha sjekket om det er noe under brannmurinnstillingene i Dlinken som kan endres. Prøv å slå av SPI (Advanced->Firewall Settings) og se om problemet fortsatt er der når PC og ps3 er tilkoblet. » (nederst på første side) Dette løste tydelig vis problemet for Olaks.

    Oppdatering 08.01: Nå har jeg mistet nettet permanent. Når jeg søker etter problemer får jeg følgende beskjed: «Nettverkskortet kabel basert nettverk har problemer». Inne på enhetsbehandling er det en varseltrekant over nettverkskortnavnet. Av- og reinstalering hjelper ikke

    Så spørsmålet er: Kan noen hjelpe meg?

    Her er alt jeg vet og/eller kommer på angående nettverk og maskinen:

    Ruter: Telenor ZyXEL ZY2812
    PC: Stasjonær Asus
    Motherboard: Asus H87M-PLUS (Nettverkskort ble oppdatert nylig)
    Kabelen min er 20 meter lang, og går igjennom to vinduer (ligger i karmen) og langs veggen på utsiden av huset. Dette gjelder forøvrig også kabelen til den bærbare uten at dette synes å gi noen problemer

    PS. Hvis du vil forklare noe vær snill å gi meg tydelige instrukser, og forklar meg veien (Advanced->Firewall Settings er ikke godt nok) dersom det er utover feks. Nettverks- og delingsenter. Forstår ikke avansert IT-språk

    Takker for hjelp

    Løsning 09.02.2014:

    Forbindelsen er stabil nå. Fikk hjelp sist uke. Løsningen var å slå av brannmuren. Fikk høre at den ikke stopper en dritt uansett. Den er fortsatt på i domeneprofil, men av i privat og offentlig profil. Har ikke hatt avbrudd siden.
  9. Ser for meg en "billigløsning" med 2 stk Synologyer der en kjører RAID 1, og en kjører kun 1 disk, og at disse alltid er synkronisert opp i mot hverandre (alle filer, brukere, mySQL).

    Disse står på 2 forskjellige steder (i tilfelle brann, katastrofe), og synkronisering skjer over nettet.

    Forslag til alternative løsninger tas imot, da innkjøp ikke er gjort. Det viktigste er backup (jeg vet Synology NAS kan sende backup til en annen Synology NAS over nettet). Hvis dette er alt jeg får, vurderer jeg kun en NAS og rsync mot Linux server.

    Ønskefunksjonen er alikevel en slags sky løsning mellom disse, slik at de er speilet. Da har jeg i realiteten 3 like harddisker i tilfelle noe skulle skje.

    Er dette mulig, noen som har erfaringer med Synology her?