rossi1979

Medlemmer
 • Innholdsteller

  127
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om rossi1979

 • Rang
  Junior

Profile Information

 • Sted Tromsø

Contact Methods

 • Hjemmeside http://www.tromstech.com

rossi1979 sin aktivitet

 1. rossi1979 la til et innlegg i et emne [LØST] noen i klassen min som sier dei har vista!   

  For alt dere vet så har de gutta i klassen peiling på hvordan man skaffer seg programvare (nei ikke torrent og slikt jall), tro meg, vista var ferdig før 8. nov.
  Så kalle dem løgnhalser er vel å gå litt langt kanskje.......
  • 0
 2. rossi1979 la til et innlegg i et emne Hvor mange PC'er har du? (Med måling)   

  1 Lappis
  1 Firewall boks (ipcop 1.8ghz/512mb ram)
  1 main filserver (3,2TB)
  1 sekundær filserver (2TB, mountes til main via NFS)
  1 web/mail server (cobalt qube 2)
  ---
  5 totalt
  • 0
 3. rossi1979 la til et emne i Serverløsninger   

  Mail server linux
  Noen tips på linux mail server (gratis!) som støtter pop3,smtp og imap. Gjerne hel løsning med webadmin og webmail (men ikke et must).
  • 6 svar
  • visninger
 4. rossi1979 la til et emne i Webutvikling   

  WebPortal
  Er overhode(!!) ikke noen designer og er higen på å sette opp en webside som er enkel å bruke, som i enkel å oppdatere teks, downloads osv osv slik som phpnuke, men har lyst å bruke noe annet enn det. Virker som liksom alle som har samme grunn ide som meg går for den. :thumbd: Så, tips til andre portal systemer?
  • 3 svar
  • visninger
 5. rossi1979 la til et emne i Generelt om nettverk   

  ADSL 2+ / ADSL 2
  Noen som vet noe om hastighetene som vil bli tilgjengelig på de kommende ADSL 2 og ADSL 2+ produktene? ned/opp
  • 1 svar
  • visninger
 6. rossi1979 la til et innlegg i et emne SQL og PHP   

  Nei er mer ute etter den automatiserte løsningen som bygger opp en website basert på de tabellene som er i databasen slik at det er mulig å gå inn og se/bruke en MS SQL database via weben, ikke administrere selve tabbelene, men få en side der feltene kan settes opp og tabbeler knyttet til disse.. Vet dette et looong shot, men slettenst ikke umulig at det finnes....
  • 0
 7. rossi1979 la til et emne i Serverløsninger   

  SQL og PHP
  Finnes det noen website generator som tar utgangspunkt i en SQL database og setter opp felter i siten basert på tabellene evt da kunne justere det etterpå.. Har en access database her som flere skal ta i bruk, vil da ha den over på SQL. Flere utenfor bedriften her skal også kunne se på den, men da via weben.. Så må finne ut en lur løsning der.. Er ute på litt tynn is akkurat her...
  • 4 svar
  • visninger
 8. rossi1979 la til et innlegg i et emne Hvilken firewall??   

  Pakkefilter? Når FTPen er inne på LANet?

  Det som er saken er at jeg kjører Linux med FTP på...

  [ Meldingen ble redigert 28.02.2003 08:52 av rossi1979 ]
  • 0
 9. rossi1979 la til et innlegg i et emne Hvilken firewall??   

  smoothwall er vel forrige versjon av IPcop synes å ha hørt det var en sammenheng der?? Og ja, det er også mulighet i IPcop som jeg nå tester, men! For å åpne opp en portrange så må man inn med en ipchain i en fil der.. Der stopper min kunnskap... :-// Er vant til MS oppsettet dere vet no: klikk - klikk -klikk og så er det i orden (orden?).
  Finnes det feks et skript som har en konfig fil der man ENKELT setter opp hva man vil ha med og når det kjøres så setter den opp iptables etter dette? Feks på en debian eller red hat box..
  Evt, remote admin via webkonsoll (som nevnt) der man enkelt kan sette opp regler..
  • 0
 10. rossi1979 la til et innlegg i et emne ISA Server Epost   

  Sett opp pakke filter for å tillate port 25 og 110.
  Pakke filter = tillate eller ikke tillate inn på selve ISAen evt. DMZ sone

  Protokoll definisjoner og server publisering er for servere inne på LAN.

  For å få Direct Connect til å fungere åpner du port 411 TCP inn og UDP 411 inn setter din offisielle IP inn i DC klienten og legger der også inn port 411


  MEN hver klar over en ting: pakkefilter åpner en port konstant!! Og det er generellt en dårlig ide å åpne for ting inn på ISAen.. Finn deg en gammel maskin og sett ISAen opp som dedikert firewall.
  Serverpubliseringer åpner porten opp når den skal brukes. Kommer det en requests som ikke har noe med du har åpnet den for å gjøre så forblir den lukket (feks. port skanning)

  [ Meldingen ble redigert 19.01.2003 18:28 av rossi1979 ]
  • 0
 11. rossi1979 la til et emne i Sikkerhet   

  Hvilken firewall??
  Har kastet MS ISA Serveren på dør her (d vil si den kjører enda, men d varer ikke lenge). Grunnet 1 ting: Du kan ikke publisere en FTP server feks. på andre portrer enn 21 uten å en firewall kilent (ISA klient). Denne klienten er KUN laget for MS windows.. mhm med andre ord ingen linux FTP her på andre porter enn 21!!

  Så, jeg heiv meg rundt og lette etter alternativer. IPcop virket bra den, men hadde ikke støtte for å sette opp forward regler med port ranges (feks for å åpne 500 porter for å få passive mode til å fungere) via webconsollet. Fant ut at dette måtte gjøre ved å editere en fil og legge inn IPchains manuelt.. Og der stopper min kunnskap... Så, forslag til firewall som kan konfigureres helst via webkonsoll. Støtte for port ranges, linux basert, SIKKER!! og av typen som ike trenger et OS i bunn slik som IPcop er
  • 6 svar
  • visninger
 12. rossi1979 la til et innlegg i et emne glftpd port/passive mode   

  Hadde ingenting med RH å gjøre.. Dette var definitivt kroken på døra for MS for min del når det kommer til Servere..

  Kjører MS ISA Server 2000 som firewall her. For å kunne sette applikasjoner til å bruke non-standard ports så må man inn med en firewall klient til firewallen for å få muligheten til å slippe ut. Det vil da si: skal du ha en FTP opp å kjøre på en windows maskin med en annen port enn 21 så MÅ man inn med denne klienten på serveren som kjører FTPen. Men hva om jeg vil kjøre en linux FTP da tenkte jeg, skrev inn til et MS tech forum og spurte om dette.. Svar: Finnes ikke en slik klient for andre enn MS maskiner. Jaha, sier jeg så det betyr at med MS ISA Server, rangert høyt oppe i enterprise class firewallene i verden så kan jeg ikke sette opp en linux FTP på port 6651 feks og få den ut på internett? Svar: Det er korrekt. Takket pent for meg og slettet linken i mine favoritter. Lastet ned en Suse Linux firewall og innstalerte.. Grei nok, men tenker også å prøve IPcop også.

  Dette viser bare hvor satans ute å kjøre de er i tankegangen hos MS. Er det mulig.. arrrggg blir så frustrert.. *Måtte bare ha dette ut en plass*

  [ Meldingen ble redigert 18.01.2003 15:25 av rossi1979 ]
  • 0
 13. rossi1979 la til et innlegg i et emne glftpd port/passive mode   

  Uff, var ikke så lett nei.. Hvordan får man av RH 8.0 firewallen totalt? Tror jeg har fått det til, men glftpd fungerer ikke som den skal ennå.. Linux som firewall også nå da?
  lol

  *sukk* snart bare klienten som jeg ser film og slikt fra som er windows her.
  • 0
 14. rossi1979 la til et emne i Linux/UNIX   

  Red Hat 8.0 og firewall
  Har satt opp en red hat 8.0 box her for bruk til FTP server.. er helt newbie på linux, men ønsker å lære litt (les: komme seg bort litt fra MS).

  Saken er at jeg ikke får FTPen til å fungere på andre porter enn 21. Et tips kom opp her da: Sjekk firewallen på boksen". Men sier jeg valgte ingen beskyttelse når jeg innstalerte RH.. Men oppdaget fort at det betydde lite.. Stod på HIGH.. Så, kjørte setup valgte firewall og satte til NONE igjen.. OK og gikk så inn i setup for å se tilbake til HIGH..
  Hvordan får jeg bort alt som har med firewall å gjøre??? iptables er slått av
  • 2 svar
  • visninger
 15. rossi1979 la til et innlegg i et emne glftpd port/passive mode   

  Problemet funnet... Red Hat har firewall kjørende selv om du ber den om ikke å gjøre d,,
  • 0