candersen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  233
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

1 ProPoeng

Om candersen

 • Rang
  Junior
 • Bursdag 16. nov. 1977

Profile Information

 • Sted Tolvsrød

Contact Methods

 • Hjemmeside http://home.no/familienandersen

candersen sin aktivitet

 1. candersen la til et innlegg i et emne 1. julenøtt 2013   

  Julestemning er så mangt - og i aller høyeste grad objektiv. Jeg tror ikke enkeltting eller personer i seg selv er i stand til å få frem julestemingen i folk; det er minnene fra den enkeltes barndom og assosiasjonene den enkelte får som står bak magien.

  For min egen del er det aktivitetene i hjemmet som lokker frem minnene fra barndommen om hvordan adventstiden og julen skal utarte seg. I begynnelsen av desember kommer adventspynten frem, lysene tennes, pepperkakedeigen kjevles og formes, julemusikken spilles og luktene jeg husker så godt fra den gang kommer tilbake. Minnene fra de gode juletidene da jeg var barn setter meg automatisk i den samme modusen jeg befant meg i den gang.

  Nå som jeg selv har barn gir det meg en ekstra boost inn i adventstiden å se mine egne juleminner har blitt ført videre til dem og at de nå husker og etterspør tradisjonene slekten vår har fulgt i mange, mange år. Det er det som er magien ved julen og som gjør at julestemningen kommer tilbake år etter år.
  • 0
 2. candersen la til et innlegg i et emne 7. julenøtt 2012   

  I følge kona er det alltid naboen som har det gjeveste treet; ergo er det han som pynter det og ikke jeg. Så i bunn og grunn er det han du bør spørre.
  • 1
 3. candersen la til et innlegg i et emne 21. julenøtt 2011   

  I år har flere i familien funnet ut at det å skrive ønskeliste er slett ikke så lett som tidligere år. Det har resultert i heller skrale ønskelister med mer eller mindre nødvendige materialistiske goder.

  Derfor er det ikke vanskelig å skifte fokus til det som faktisk betyr noe her i verden: familie, venner og samhold. Det at de som står deg nær har det godt - det må da være noe av det aller viktigste for de aller, aller fleste?! Som en direkte følge av dette må jeg nok si at den premien jeg ønsker meg aller mest i år må være at alle i familien min og alle mine venner får en flott og innholdsrik jul spekket med samhold og gode tradisjoner.

  La det nå også være sagt at det å havne på ITPros vinnerliste er også en aldri så liten tradisjon i mitt hus
  • 0
 4. candersen la til et innlegg i et emne 16. julenøtt 2011   

  ITPros julenøtter har i en årrekke vært en av mine desiderte favoritter blant adventskalenderne. Ikke en kalender i seg selv, men like fullt noe som må besøkes hver eneste dag i adventstiden. Julenøttene inspirerer til kreativ og jovial skrivehygge og kan i et heldig (og dyktig) øyeblikk belønne deg med flotte, harde pakker på julaften.

  Et pluss for alle de som setter seg ned og konstruerer små skriftlige julestjerner hver dag er at det er begrenset med deltakere på disse nøttene. Det gjør at vinnersjansene er mye større enn de kommersielle multiple choice kalenderne til de store aktørene som Elkjøp og Komplett. Samtidig er det ofte de mest kreative og skrivelystne som går av med seieren. Dette gir en ekstra motivasjon for å bruke noen minutter på et innlegg som kan gi deg både Playstation, PC og software i premie.

  ITPros julenøtter er og blir en av mine favoritter og jeg kommer nok alltid til å vende tilbake når en ny versjon starter 1.desember hvert år; om jeg så blir både gammel og grå før jeg igjen kan få forsyne med av premiepotten.
  • 0
 5. candersen la til et innlegg i et emne 9. julenøtt 2011   

  Det blir nok i år som i fjor - et helt døgn sammen med familien hvor alle koser seg og gleder seg over hvor godt vi har det her oppe på toppen av kloden. TV og godis på formiddagen, grøt med mandal til lunsj og ribbe med alt tilbehør til middag. Kvelden avrundes så som vanlig med et aldri så lite nissebesøk og gaveåpning, barnelatter, klemmer og kos. Dette er kanskje det som tradisjonelt går under begrepet julegave, men er allikevel det gjeveste man kan gi bort til jul.
  • 0
 6. candersen la til et innlegg i et emne 8. julenøtt 2011   

  "Hva kunne du ønske at julen satte på pause?"

  Hva menes egentlig med dette spørsmålet? Skal noe sette julen på pause? og isåfall hva er det? Eller: skal julen sette noe annet på pause? og i såfall hva kan det være? Her burde spørsmålstiller/nøttegeneral være noe mer presis. Slik et to-sidet spørsmål kan med sikkerhet tolkes og også besvares på flere forskjellige måter. Er det slik vi ønsker at julen skal være?

  Jeg velger å tolke spørsmålet dithen at nøttemannen bak tastaturet ønsker å vite hva jeg kunne ønske ikke lenger fantes i julen. Og på det er det kun ett svar - Jeg skulle ønske vi alle kunne sette disse Ordpolitikonstablene på pause i julen - disse som bruker ethvert minutt av sin tid på å pirke på detaljer i artikler, leserbrev og julenøtter - som om det ikke er andre og langt mer viktigere ting å konsentrere seg om der ute.
  • 0
 7. candersen la til et innlegg i et emne 2. julenøtt 2011   

  Mine beste julefilmer egner seg ikke for allmennheten, men hvilke filmer jeg liker å se i jula - det kan jeg gjerne dele! For min del er det "Tre nøtter til Askepott" som må være vinneren. Ikke fordi det er en knakende god produksjon eller fordi alle damene høres ut som om de har gjennomgått kjønnsskifteoperasjon og tatt mannestemmepiller. Ei heller er det de flotte strømpebuksene prinsen ikler seg på jakt. Neida, hos meg er det ikke jul før jeg får sitte i sofaen og kommentere filmen i biter - kommentarer selvfølgelig av den sarkastiske sorten med en tilgjort stemme ikke altfor ulik den som kommer frem fra under stemoras lampeskjerm på ballet.
  • 0
 8. candersen la til et innlegg i et emne 1. julenøtt 2011   

  Da er julenøttene endelig i gang igjen - en perfekt måte å komme i julestemning på. Spenningen bygger seg opp, dag etter dag, etterhvert som vinnernavnene blir publisert - og ingen av dem er det navnet du ønsker å se.

  Slik er det litt med juleforberedelser generelt også. Jeg har i de senere årene forstått det slik at vi nå pynter til advent, mens vi om et par uker pynter litt mer - da til jul. Et par runder med hyperpynting er et must i førjulstiden.

  Minst én middag med familien i løpet av november/desember som inneholder det som skal på bordet julekvelden er et annet must. Ribbelukten som blir sittende igjen i komfyren og fyller huset hver gang en Grandiosa blir stekt de neste ukene gir gode vibber og pirrer nesehårene frem mot den store dagen.

  Klargjøring av julekalenderpakker og julegaver tar en del tid. Det må gjøres og det gjøres med glede. Smilene til de små (og store) som lyser mot deg når pakkene du har jobbet så hardt med åpnes - verdt alt strevet.

  Jeg ser for meg at Nissen går gjennom de samme ritualene alle vi andre også gjør i førjulstiden. Også han trenger den gode julefølelsen før han skal ut på årets arbeidsøkt.
  • 0
 9. candersen la til et innlegg i et emne Tic tac toe C#   

  Koden din skal fungere som den står (testet det selv). Men det er én ting som du ikke definerer i koden din som kan være problemet ditt: hvordan er markings definert og populert? Jeg mistenker at selv om du initialiserer alle Label controls i markings riktig i koden din er det ikke nødvendigvis de samme instansene av Label-klassen du bruker i Marking event handler metoden. Som sagt testet jeg koden selv, men da hadde jeg definert markings slik jeg syntes det var hensiktsmessig. Mulig du har gjort det på en annen måte som gjør at det ikke fungerer.
  • 0
 10. candersen la til et innlegg i et emne [LØST] Spørsmål om CPP...   

  Jeg liker ikke å lese om programmering på norsk, føler ikke at informasjonen kommer over godt nok når alle ord og uttrykk er oversatt til norsk. Leser derfor alt på engelsk. Derfor har jeg dessverre ingen tips om norske bøker om emnet.

  Jeg lærte selv først C, så C++ og deretter C#. Det har ikke vært noe problem. Siden C# følger opp "den gamle" syntaksen til C og C++ er det ikke noe problem å gå over til C# etterhvert. Jeg tror nok det er lettere å gå fra C++ til C# enn andre veien fordi C# har elementer som ikke er inkludert i C++.

  Men tenk på at det tar lang tid å bli god - det gjelder både programmering generelt og for hvert språk. Velg derfor det språket du tror du kan få bruk for lengst fra begynnelsen av.
  • 0
 11. candersen la til et innlegg i et emne [LØST] Spørsmål om CPP...   

  Hei.

  Jeg ville anbefalt å begynne med C# hvis du har lyst til å lære Windows programmering. C# kan du enkelt programmere i Microsoft Visual C# Express Edition (gratis) som du kan laste ned, som du tydeligvis har funnet ut.

  C# er et objektorientert språk som C++ men er støttet av .NET rammeverket som er kommet for å bli for Windowsplattformen. Objektorientert programmering kan du lære deg med diverse bøker eller på nettet, mens C# har mye stoff og dokumentasjon på Microsofts sider:

  http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/default.aspx

  C++ ble mest brukt for noen år siden når det kom til Windows programmering med grafisk brukergrensesnitt og var støttet i MFC, mens nå går det mer i .NET og Visual Basic eller C#. Visual Basic har jeg personlig ingenting til overs for mens C# følger den gamle C/C++ syntaksen og oppbygningen av språket, som jeg ihvertfall synes er logisk og lett forståelig.

  C og C++ er på ingen måte gammeldagse eller avlegse språk, men for Windows programmering har verden gått videre. Tipset mitt er at C# har en større del av fremtiden enn C++ innen dette feltet.

  Lykke til og kom gjerne tilbake til forumet med mer spørsmål....
  • 0
 12. candersen la til et innlegg i et emne .NET: Delegates / events   

  Hei og takk for svar. Det ser ut til at vi har samme syn på det hele. Man må alltid overveie om synkront eller asynkront er løsningen og samtidig passe på at felles ressurser blir administrert på en korrekt måte. Om dette gjøres med mutex e.l. eller vha en mer overveid arkitektur med så lite felles ressurser som mulig kan variere fra applikasjon til applikasjon. Jeg graver videre og kan oppdatere denne tråden hvis jeg finner det for godt...
  • 0
 13. candersen la til et innlegg i et emne Bytte premier fra ITpros julekonkurranse 2007?   

  All2sleepy: Interessert i å bytte din D-Link DNS-323 2-bay SATA NAS mot mine to premier:

  Microsoft LifeCam VX-7000
  ESET Smart Security 3.0
  • 0
 14. candersen la til et innlegg i et emne Bytte premier fra ITpros julekonkurranse 2007?   

  Heisann.

  Jeg ville vært veldig glad for Adobe Photoshop CS3 som du vant. Jeg vant følgende:

  Microsoft LifeCam VX-7000
  ESET Smart Security 3.0

  Interessert?

  Ellers, til alle andre: Jeg takker så mye for premie atter en gang på ITpros julenøtter. Dessverre har jeg allerede et webcam, og antivirussoftware har jeg også (gjennom jobben), så mine to gevinster kunne jeg godt byttet med noen hvis noen andre er interessert:

  Microsoft LifeCam VX-7000
  ESET Smart Security 3.0
  • 0
 15. candersen la til et innlegg i et emne Cut & Paste kommandoene i VB.Net ?   

  Enig, dette kan man enkelt finne selv uten å måtte bruke forum.... Allikevel, i .NET finnes det et namespace som heter System.Windows.Forms. Der kan du finne klassen Clipboard.
  MSDN: Clipboard
  Bruk MSDN for å finne ut hvordan den skal brukes. Dette er ikke noe hokus pokus og en fin øvelse å finne ut av selv
  • 0