Geir_HK

Medlemmer
 • Innholdsteller

  877
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Innlegg skrevet av Geir_HK


 1. Var det der fra en nettside?

  De fleste nettlesere øker kan øke og minke skriftstørrelse ved Ctrl+scrollWheelUp og Ctrl+scrollWheelDown. Da handler det om den enkelte nettsiden og dens utforming fremfor hvilket OS du bruker.

  0

 2. Q: Om det visuelle på skjermen kan forbedres?

  A: JA, helt klart!

   

  Q: Hvordan?

  A: Slik (link) (dette er bare en av mange, du kan se flere her)

  0

 3. Ulempen med "glidebryter" (heter forresten "slider" på engelsk som jeg kommer til å kalle det heretter) er at du får en dokumenter med millioner av ulike fargekombinasjoner (256 dersom begrenset til gråtone), noe som er en dårlig praksis.

  MS Word, Libre office Writer etc. benytter i stor grad stiler - det er mye bedre enn å drive å velge fargenyanser i et hav av muligheter. Eller kan velge farge via en fargepalett.

  Btw - tegneprogrammet Inkscape benytter slider til fargevalg og diverse andre variabler (fill/stroke dialogboksen). Du kan jo alltids prøve å sette ut litt tekst i dette programmet (er ikke ment for å være et alternativ for tekstbehandlere) og gjøre deg opp en mening hvorvidt fargevalg med sliders er en god løsning.

  0

 4. Tenker det er nødvendig å teste mer for å kunne si noe mer om hvor feilen kan ligge, eller om ikke annet snevre inn noe.

  Du sier feilen har "kommet og gått". Er du helt sikker på at feilen ikke har en eller annen tendens som du ikke har tenkt på. Eksempler på dette kan være : alltid under spilling : aldri før maskinen har vært påslått > 1 time : alltid når navn-på-programmet kjører.

  Så noen spørsmål til byggeprosessen (regner med det var du selv som monterte den):
   - Passet du på å alltid jorde deg selv, slik at ingen deler har fått ESD-skade?
   - Passet du på å dra skruene til hovedkortet passe til?

  Om ingenting av det jeg har spurt om skulle føre frem til en løsning, tenker jeg at det første fysiske tiltaket du bør gjøre er å kjøre Memtest på maskinen for å verifisere at det ikke er RAM som er defekt.

  Dersom Memtest ikke rapporterer noen feil etter å ha kjørt noen timer, tenker jeg at du kan prøve å kjøre en Linux live-cd og f.ex bruke den medfølgende nettleseren til å surfe litt rundt bare for å se om systemet oppfører seg stabilt.

  0

 5. Hadde selv den telefonen intil for ca litt over et år siden. Da ble jeg nødt til å skifte den ut pga diverse problemer med at skjermen ikke ville respondere ordentlig ved forsøk på opplåsing.

  Og så er det fryktelig lite minne på den, husker jeg.

  Ellers så har jeg ikke noen konkrete / fornuftige råd mhp trylle bort software-problemer.

  1

 6. Gratulerer med giftemålet da ;)

  Scriptspråket Autohotkey har mer funksjonalitet enn vbscript, men det kreves likevel en del investering av tid for å få til en fungerende løsning, særlig om man må lære seg å bruke det.

  0

 7. Bare ta en tur på et Biltema varehus så finner du slike maskiner stående rundt omkring.

  Her er iallefall en artikkel fra 2016 for Firefox: https://support.citrix.com/article/CTX219548.

  Men det er flere måter å oppnå resultatet på. Er du en script-kiddie++ med Windows så lager du et Autohotkey script som tvinger nettleseren til å holde seg på topp, evt hindre musepekeren i komme innafor visse områder på skjermen.

  0

 8. Har ingen generelle råd, men kan jo misstenke at det er installert noe programvare som ligger å lurker i bakgrunnen og hindrer WIndows i å oppdatere normalt. Hadde Windows noe unormal oppførsel (ytelse, feilmeldinger, etc) i forkant av dette problemet? Har du installert noe i forkant av problemet?

  Om du søker på nett etter navnet på oppdateringa finner du bl.a. denne: https://support.microsoft.com/en-us/help/4093112/windows-10-update-kb4093112 - usikker på om denne representerer tilfellet på din maskin, men kan jo være verdt å se på iallefall.

  0

 9. Mange av appene som koster penger finnes også i gratisversjoner - dog med begrensninger eller reklamevisning. Men det gir iallefall en mulighet til å vurdere om det fungerer eller ikke.

  0

 10. Jeg tenker at det kommer mer an på appene du bruker til å vise bilder enn selve enheten. Her er det vel itunes som er problemet - så jeg vet ikke om det finnes andre altternativer for overføring av bilder.

  Når det er sagt - jeg ville langt på vei foretrukket en laptop istf. nettbrett pga bedre prosessor etc og større utvalg av programmer for visning av bilder. Så om du skulle velge et annet media ipad så tenker jeg at en laptop må være bedre enn et annet nettbrett.

  0

 11. Hei.

  I engelsk versjon av Libre Office Calc, så kan problemet løses vha denne grunnformelen (testet ok):

  =OFFSET($B$4;5* (ROW(C4)-ROW($C$4) );0)

  For å unngå en veldig lang formel-linje foreslår jeg at du bruker denne som hjelpekolonne.

  0

 12. Du kan jo bare velge "send koden på nytt" eller hvis dette ikke hjelper, trykke på "jeg har problemer med dette trinnet" - så får du se hva som skjer ;)

  0

 13. Det er som Pijano skriver.

  Om en av oss hadde sitti over hodet ditt og kunne se hva du gjorde og hvordan skjermen ser ut - så kan det hende at alt fremstår som helt åpenbart mhp hva som er feil eller hva du gjør feil. Men uten en god beskrivelse av feilsymptomene og hva som er gjort på forhånd blir det bare vill gjetning.

  Eksempelvis så skriver du "den vil ikke" om Msconfic. Her kunne du ha spart tastaturet for slitasje, for det gir absolutt ingen informasjon.

  Og så har du også spart tastaturslitasje ved å ikke fortelle noenting om hva du har gjort i forkant av dette, hvor lange har tilstanden eksistert sånn. Hva installerte du før det ble sånn? Var det du selv som oppretta kontoene? Er det du som har installert Windows?

   

  Her er hva jeg tror - du har en skole-pc og prøver å få admin tilgang ?

   

  0