Geir_HK

Medlemmer
 • Innholdsteller

  882
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Innlegg skrevet av Geir_HK


 1. Hei og god påske. Om ikke påskeværet slår inn, er det en liten trøst at det ligger 500+ år med videoer på youtube - her har jeg funnet meg godt til rette med scambait-videoer, kjempemorsomt og underholdene.

  Denne for eksempel:

  0

 2. Har du noen oversikt om det er visse nettsider der problemet er større enn for andre?

  Har du prøvd å fjerne innholdet i profilmappa til Opera (nb du mister alle passord, favoritter og alle andre innstillinger for øvrig) ?

  1

 3. Regner med det er JPG -bilder du skal vise frem.

  Disse bildefilene inneholder en del (tekst)data (metadata) i tillegg til selve bildet, kalt EXIF. Herunder er det en tagg som forteller hvordan kameraet ble holdt da bildet ble tatt (90 grader høyre/venstre eller oppned) slik at når du skal se på bildet, så korrigeres orienteringa i forhold til da bildet ble tatt.

  Nå kjenner jeg ikke til digitale bilderammer, så med mindre du kan overstyre bildets orientering innefra selve bilderalmma, så må du korrigere/overstyre selve exif-settinga i bildefila. Hvordan du gjør det er helt avhengig av hvilken probramvare du bruker.

  0

 4. Om du er villig til å gjøre arbedet selv, og siden spørre om spesifikke problemstillinger som du ønsker løst så kan jeg jo alltids se på det.

  Personlig kjører jeg engelsk Libre Office, så om du skal styre med makroer, databasespørringer etc som er veldig MS-office avhengig så vil jeg ikke kunne bidra. Men - du får prøve, få se hva du har ;)

  0

 5. Nei altså sånne type begreper som "den inne i den åsså" gir desverre ikke noe matnyttig informasjon som kan hjelpe med å finne ut noe mer.

  0

 6. Tenker det er nødvendig å teste mer for å kunne si noe mer om hvor feilen kan ligge, eller om ikke annet snevre inn noe.

  Du sier feilen har "kommet og gått". Er du helt sikker på at feilen ikke har en eller annen tendens som du ikke har tenkt på. Eksempler på dette kan være : alltid under spilling : aldri før maskinen har vært påslått > 1 time : alltid når navn-på-programmet kjører.

  Så noen spørsmål til byggeprosessen (regner med det var du selv som monterte den):
   - Passet du på å alltid jorde deg selv, slik at ingen deler har fått ESD-skade?
   - Passet du på å dra skruene til hovedkortet passe til?

  Om ingenting av det jeg har spurt om skulle føre frem til en løsning, tenker jeg at det første fysiske tiltaket du bør gjøre er å kjøre Memtest på maskinen for å verifisere at det ikke er RAM som er defekt.

  Dersom Memtest ikke rapporterer noen feil etter å ha kjørt noen timer, tenker jeg at du kan prøve å kjøre en Linux live-cd og f.ex bruke den medfølgende nettleseren til å surfe litt rundt bare for å se om systemet oppfører seg stabilt.

  0

 7. Hadde selv den telefonen intil for ca litt over et år siden. Da ble jeg nødt til å skifte den ut pga diverse problemer med at skjermen ikke ville respondere ordentlig ved forsøk på opplåsing.

  Og så er det fryktelig lite minne på den, husker jeg.

  Ellers så har jeg ikke noen konkrete / fornuftige råd mhp trylle bort software-problemer.

  1

 8. Gratulerer med giftemålet da ;)

  Scriptspråket Autohotkey har mer funksjonalitet enn vbscript, men det kreves likevel en del investering av tid for å få til en fungerende løsning, særlig om man må lære seg å bruke det.

  0

 9. Bare ta en tur på et Biltema varehus så finner du slike maskiner stående rundt omkring.

  Her er iallefall en artikkel fra 2016 for Firefox: https://support.citrix.com/article/CTX219548.

  Men det er flere måter å oppnå resultatet på. Er du en script-kiddie++ med Windows så lager du et Autohotkey script som tvinger nettleseren til å holde seg på topp, evt hindre musepekeren i komme innafor visse områder på skjermen.

  0

 10. Har ingen generelle råd, men kan jo misstenke at det er installert noe programvare som ligger å lurker i bakgrunnen og hindrer WIndows i å oppdatere normalt. Hadde Windows noe unormal oppførsel (ytelse, feilmeldinger, etc) i forkant av dette problemet? Har du installert noe i forkant av problemet?

  Om du søker på nett etter navnet på oppdateringa finner du bl.a. denne: https://support.microsoft.com/en-us/help/4093112/windows-10-update-kb4093112 - usikker på om denne representerer tilfellet på din maskin, men kan jo være verdt å se på iallefall.

  0

 11. Mange av appene som koster penger finnes også i gratisversjoner - dog med begrensninger eller reklamevisning. Men det gir iallefall en mulighet til å vurdere om det fungerer eller ikke.

  0

 12. Jeg tenker at det kommer mer an på appene du bruker til å vise bilder enn selve enheten. Her er det vel itunes som er problemet - så jeg vet ikke om det finnes andre altternativer for overføring av bilder.

  Når det er sagt - jeg ville langt på vei foretrukket en laptop istf. nettbrett pga bedre prosessor etc og større utvalg av programmer for visning av bilder. Så om du skulle velge et annet media ipad så tenker jeg at en laptop må være bedre enn et annet nettbrett.

  0

 13. Hei.

  I engelsk versjon av Libre Office Calc, så kan problemet løses vha denne grunnformelen (testet ok):

  =OFFSET($B$4;5* (ROW(C4)-ROW($C$4) );0)

  For å unngå en veldig lang formel-linje foreslår jeg at du bruker denne som hjelpekolonne.

  0

 14. Du kan jo bare velge "send koden på nytt" eller hvis dette ikke hjelper, trykke på "jeg har problemer med dette trinnet" - så får du se hva som skjer ;)

  0

 15. Det er som Pijano skriver.

  Om en av oss hadde sitti over hodet ditt og kunne se hva du gjorde og hvordan skjermen ser ut - så kan det hende at alt fremstår som helt åpenbart mhp hva som er feil eller hva du gjør feil. Men uten en god beskrivelse av feilsymptomene og hva som er gjort på forhånd blir det bare vill gjetning.

  Eksempelvis så skriver du "den vil ikke" om Msconfic. Her kunne du ha spart tastaturet for slitasje, for det gir absolutt ingen informasjon.

  Og så har du også spart tastaturslitasje ved å ikke fortelle noenting om hva du har gjort i forkant av dette, hvor lange har tilstanden eksistert sånn. Hva installerte du før det ble sånn? Var det du selv som oppretta kontoene? Er det du som har installert Windows?

   

  Her er hva jeg tror - du har en skole-pc og prøver å få admin tilgang ?

   

  0