Geir_HK

Medlemmer
 • Innholdsteller

  859
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

23 ProPoeng

Om Geir_HK

 • Rang
  Senior

Nylige profilbesøk


18 694 profilvisninger

Geir_HK sin aktivitet

 1. Geir_HK la til et innlegg i et emne Bilder på Galaxy eller Huawei pad vs ipad   

  Mange av appene som koster penger finnes også i gratisversjoner - dog med begrensninger eller reklamevisning. Men det gir iallefall en mulighet til å vurdere om det fungerer eller ikke.
  • 0
 2. Geir_HK la til et innlegg i et emne Bilder på Galaxy eller Huawei pad vs ipad   

  Jeg tenker at det kommer mer an på appene du bruker til å vise bilder enn selve enheten. Her er det vel itunes som er problemet - så jeg vet ikke om det finnes andre altternativer for overføring av bilder.
  Når det er sagt - jeg ville langt på vei foretrukket en laptop istf. nettbrett pga bedre prosessor etc og større utvalg av programmer for visning av bilder. Så om du skulle velge et annet media ipad så tenker jeg at en laptop må være bedre enn et annet nettbrett.
  • 0
 3. Geir_HK la til et innlegg i et emne Tilpassebilde automatisk etter tabell.   

  Er alle bildene like store (samme bredde/høyde) ?
  Hva med å kjøre "batch convert" på bildefilene slik at de ikke er store nok til at tabellen justerer seg?
  • 0
 4. Geir_HK la til et innlegg i et emne Kopiere formel i Excel   

  Hei.
  I engelsk versjon av Libre Office Calc, så kan problemet løses vha denne grunnformelen (testet ok):
  =OFFSET($B$4;5* (ROW(C4)-ROW($C$4) );0)For å unngå en veldig lang formel-linje foreslår jeg at du bruker denne som hjelpekolonne.
  • 0
 5. Geir_HK la til et innlegg i et emne Facebook   

  Du kan jo bare velge "send koden på nytt" eller hvis dette ikke hjelper, trykke på "jeg har problemer med dette trinnet" - så får du se hva som skjer
  • 0
 6. Geir_HK la til et innlegg i et emne Hvor ble bildene av   

  Det er som Pijano skriver.
  Om en av oss hadde sitti over hodet ditt og kunne se hva du gjorde og hvordan skjermen ser ut - så kan det hende at alt fremstår som helt åpenbart mhp hva som er feil eller hva du gjør feil. Men uten en god beskrivelse av feilsymptomene og hva som er gjort på forhånd blir det bare vill gjetning.
  Eksempelvis så skriver du "den vil ikke" om Msconfic. Her kunne du ha spart tastaturet for slitasje, for det gir absolutt ingen informasjon.
  Og så har du også spart tastaturslitasje ved å ikke fortelle noenting om hva du har gjort i forkant av dette, hvor lange har tilstanden eksistert sånn. Hva installerte du før det ble sånn? Var det du selv som oppretta kontoene? Er det du som har installert Windows?
   
  Her er hva jeg tror - du har en skole-pc og prøver å få admin tilgang ?
   
  • 0
 7. Geir_HK la til et innlegg i et emne Treg laptop   

  Ved test av live-versjon av Linux er det veldig viktig å være klar over at responsen bestemmes av lagringsmediumet. Om dette brennes ut på en fysisk DVD vil det uansett oppleves tregt pga søketiden for en dvd-spiller.
  USB minnekort finnes i mange kvaliteter og størrelser, om minnepenna er av en tilårskommen modell, er det slettes ikke sikkert at det maskinen oppleves som mye kjappere.
  Og så er det jo en stor fordel at brukeren har brukt Linux før - ellers kan det bli tynt med sammenlikningsgrunnlag - selv om menyene i Linux med positiv sansynlighetsovervekt vil oppleves mer responsiv enn tilfellet er med Windows.
  Et lite tips - kjører man først Linux live-cd så kan man like gjerne kjøre en runde med Memtest da dette følger med på boot-medium for de fleste populære distroer ((Mint, Ubuntu, etc)
  • 0
 8. Geir_HK la til et innlegg i et emne Feilsøking nettverkstilkobling   

  Hei.
  I feilsøkingsøyemed så hjelper det lite med "noe om feil ved ekstern tilkobling", har du den spesifikke feilmeldinga?
  Beskrivelsen så langt passer i allefall til at ruteren kan ha mistet strømforsyninga - noen i husstanden som måtte ha en ekstra stikkontakt f.ex. for å støvsuge elns?
  • 0
 9. Geir_HK la til et innlegg i et emne LiteManager: fjernkontroll av PC. Alternativ?   

  Det mest populære programmet til dette bruket tenker jeg er Teamviewer.
  Så finnes det en very nice nettside som kan komme opp med alternativer til kjente (og ukjente) programmer. I ditt tilfelle:
  https://alternativeto.net/software/teamviewer/
  • 0
 10. Geir_HK la til et emne i Tilbakemeldinger, kommentarer og forslag   

  introduksjon nye brukere
  Hei hå, har et lite forslag.
  Ser at mange brukerforum på nettet har et eget underforum hvor det er meninga at nye brukere skal introdusere seg selv. Interesser og eventuelt annet som brukeren ønsker å dele.
  Føler at dette kan være noe bra her på itpro.
  • 0 svar
  • visninger
 11. Geir_HK la til et innlegg i et emne SAMSUNG Galaxy A5 2017   

  Og med rulla så mener du? Er det et program som krever Windows?
  Du kan ikke kjøre et program for Windows på telefonen, men det kan jo hende at det finnes en app som kan gjøre det samme.
  • 0
 12. Geir_HK la til et innlegg i et emne Tallformatering ledende 0 finn.rad   

  Hei.
  Det er nok formelen i seg selv som er feil, du har ikke angitt noen område.
  Nå har jeg ikke satt meg inn i vlookup for Excel, men tenker at den formelen din:
  =VLOOKUP(A8,$Ark1.$A:$D,4,0)
  burde sett ut noe mer som dette: =VLOOKUP(A8,$Ark1.$A$4856:$D$4856,4,0).
  Og så lurer jeg på om ikke funksjonen krever at kolonnene står inntil hverandre - dvs kolone D flyttes til / bytter plass med B.
   
  [edit]
  Slet med å få vlookup til å fungere i fila di da jeg åpnet i Libre Office. Men nå tror jeg at årsaken til problemet er funnet - første kolonna i Ark1 er det brukt tvunget formattering, dvs står det ikke "0001" i A2, men "'0001" slik at det fremstår som 0001.
  Jepp - da fikk jeg Libre Office til å hente frem kommunenavnet - du får sjekke dokumentasjon til vlookup i Excel og se om syntaksen er den samme:
  =VLOOKUP(A2,$Ark1.$A$2:$Ark1.$B$4856,2,0)
   
  [edit 2]
  Prosedyren for å gjøre om fra liksom-tall (tvungen formatering via bruk av ' tegnet) er som følger:
  Lag en ny B-kolonneFormel i B2: "=0+A2". Formatter celle B2 som tall med "leading zeeroes = 4" (litt usikker på den norske oversettelsen i Excel, men du finner den fort). Dernest kopierer du B2 til alle andre celler nedover i B2 kolonnen.Marker kolonne B, kopier, lim inn (overskriv) kolonne A men bruk "lim inn verdier og tallformattering" (tror jeg det heter i Excel).Sjekk innholdet i kolonne ASlet kolonne B 
  postnummer kommune.ods
  • 0
 13. Geir_HK la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   

  Gledelig jul - skal man visstnok benytte i romjula
  • 0
 14. Geir_HK la til et emne i Linux/UNIX   

  Distrowatch Page Hit Ranking - hvorfor deles Ubuntu opp, men ikke Mint?
  Hei.
  Grublet litt på om jeg skulle prøve å stille dette spørsmålet i et av de offisielle forumene til Mont eller Ubuntu, men tenker at det blir for mye "fanboys" inne på disse forumene som kanskje ikke har veldig mye til overs for den andre distro-gruppen. Så jeg spør her og håper at folket her inne er nånn nogenlunde nøytral mhp foretrukket distro.
  Nok om det, jeg går på saken som jeg lurer på:
  Legger merke til at Mint synes å komme på 1. plass og det har visstnok vært sånn en god stund nå, og så kommer Ubuntu et stykke lengre ned på listen. Men så kommer jo Xubuntu, Ubuntu Mate, Lubuntu, Kubuntu, etc. lengre ned på listen. Da skulle en jo tro at Mint ble listet opp på samme måte, dvs Mint XFCE, Mint Mate, Mint Cinnamon, Mint Debian, etc.
  Men det er jo ikke tilfelle, her er alle variasjonene av Mint slått sammen til én ser det ut til.
  Noen tanker om hvorfor det er gjort på denne måten ?
  • 0 svar
  • visninger
 15. Geir_HK la til et innlegg i et emne Problem gjenoppretting   

  Kjapt spørsmål: Hva gjorde du (trykket på) etter at du tok det første bildet? Dette indikerer jo at du allerede har et passord (eventuelt passord med null tegn, antakelig noe som MS tolker som "et passord"). Derfor er det vesentlig å vite hva du gjorde etterpå.
  Har du prøvd å logge inn med tom streng (la passordfeltet stå tomt ved innlogging)?
  På bilde #4 så har du jo tydeligvis fått logget inn på ettelleranna vis. Da måtte du jo nødvendigvis ha funnet ut av passordproblematikken?
  Har desverre ikke satt meg inn i hvordan MS behandler apper så dette kan jeg ikke hjelpe deg med desverre. Om det fungerer på samme måte som med Android (smart-telefoner) så burde du kunne laste ned de samme appene på nytt - forutsatt at du identifiserer deg med samme bruker-id - uten å måtte betale ny lisens for de (antar jeg).
  • 0