Geir_HK

Medlemmer
 • Innholdsteller

  779
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

19 ProPoeng

Om Geir_HK

 • Rang
  Senior

Geir_HK sin aktivitet

 1. Geir_HK la til et emne i Annen programvare   

  Scannet foto/magasin - bedre måte å få skarpe bilder
  For å ta litt bakgrunn, så henviser jeg til denne siden: Descreen methods for Moiré patterns.
  Nettsiden er åpenbart av en eldre årgang da problemstillinger som begrenset RAM ved bildebehandling av høyoppløste bilder, samt referanse til "Paint Shop Pro 5.0".
  Spørsmålet mitt er om det i dag finnes bedre moderne metoder for å få et scannet bilde (høy oppløsning på scanner) til å fremstå som naturlig skarpt samtidig som at uønskede artefakter fjernes?
   
  • 1 svar
  • visninger
 2. Geir_HK la til et innlegg i et emne [løst] Windows 10 oppgradering - Win7 ikke installert   

  Og så er det visst sånn at det er versjonen med bokstaven "N" man må laste ned for Europa. Det er vel uten media player, noe jeg ikke tror jeg kommer til å savne nevneverdig.
  • 0
 3. Geir_HK la til et innlegg i et emne [løst] Windows 10 oppgradering - Win7 ikke installert   

  Supert 
  Det var jo nærmere det jeg ville høre.
  Produktnavnet på den DVD en jeg har fra før er "Microsoft Windows 7 Home Premium", engelsk, så her er det jo bare å håpe på at det ikke endrer seg til en degradert versjon av windows 10, slik jeg har hørt rykter om (men så langt ikke testet selv).
  • 0
 4. Geir_HK la til et innlegg i et emne [løst] Windows 10 oppgradering - Win7 ikke installert   

  Hm, ok da vet jeg det. Takk 
  • 0
 5. Geir_HK la til et emne i Windows   

  [løst] Windows 10 oppgradering - Win7 ikke installert
  Hei.
  Det finnes helt sikkert en faq der ute på nettet som svarer på akkurat dette, men tror jeg vil slite med å få søkemotorene til å forstå hvor jeg vil hen.
  Jeg har altså for noen år tilbake kjøpt inn en fysisk Windows7 plate med lisens og alt. Det er ikke installert, altså har ikke vært i bruk.
  Nå vil jeg benytte muligheten til gratis win10 oppdatering, men hvordan går jeg frem her? Kan jeg rett og slett bare bruke samme koden jeg har fått til Windows 10?
  Håper det ikke er sånn at jeg MÅ installere windows 7 FØR oppgradering til Windows 10.
  • 8 svar
  • visninger
 6. Geir_HK la til et innlegg i et emne gratis eller betale antivirusprogram?   

  Med Avast er det jo sånn at det har blitt mer gnålete med årene (ref. 10 år ish).
  Med litt egeninnsats er det faktisk mulig å få legge en demper på gnålet. Har ikke gjort det selv, men lurer litt på om jeg skulle bruke noen timer på å lage et Autohotkey script som lukker gnåle-boksene etterhvert som de dukker opp
  • 0
 7. Geir_HK la til et innlegg i et emne GEOGEBRA BRUKERMAPPE   

  Er det Windows du bruker?
  Forsøk å laste ned den portable versjonen, så slipper du at rot i fellesmapper får programmet til å knele..
  • 0
 8. Geir_HK la til et innlegg i et emne Montere ekstra vifte   

  Bare for å nevne et par ting ang. støv:
  Kan enkelt minske problemet ved at kabinettet plasseres over gulvhøyde. En eske eller noen gamle bøker kan gjøre susen.Det er fullt mulig å lage støvfilter av noe papp og tørre vaskekluter - men det gir veldig dårlig luftgjennomstrømning (testet ut selv). Luftstrømmen kan økes ved å la "filteret" ligge i sikksakkmønster (større overflate) og sette "finner" ved viftens luftinntak. Sisntevnte vil generere noe mer viftestøy.
  • 0
 9. Geir_HK la til et innlegg i et emne Angående program som ikke svarer og pekeren henger seg opp ?   

  Heisann.
  Problemet med feiltypen "musepeker henger seg opp" er at det kan være millioner av forskjellige grunner til det. Det kan være alt fra malware (virus), feil i et program, eller feil på hardware. Det er skjeltent ÉN felles årsak.
  De gangene jeg har hatt maskiner med denne typen feil (spesielt der feilen kommer relativt skjeldent) har det gått ukesvis før jeg har klart å isolere årsaken. Og da har jeg i tillegg hatt mye tid til å avsette på feilsøking.
  Men sånn generelt i et forsøk på å gjøre et tappert forsøk på å prøve å finne feilen, prøv å besvare følgende spørsmål så godt du kan:
  Har du prøvd med en annen mus tilkoblet (inkluderer avinstallering av eventuelle drivere til musen)? Får du da samme problem?Har du prøvd å koble samme mus til en annen maskin?Hvor ofte inntreffer feilen (antall ganger pr dag elns)?Har du prøvd å kjøre en Linux live-cd på samme maskin/oppsettNår musen henger - responderer maskinen normalt på tastaturet --> Kan du flytte vinduene vha tastaturet?Er det bestemte programmer som alltid er oppe når feilen inntreffer?Har du hatt tilfeller av virus på maskinen din (svar ja på dette spørsmålet selv om antivirusen din påstår at den har rensket viruset bort)?Har du et spesielt program eller driver på maskinen din som det er veldig få andre som har? 
  • 1
 10. Geir_HK la til et innlegg i et emne Bli med i arbeidsgruppe for forumet   

  Vet liksom ikke helt hva jeg skal komme med, er jo ikke akkurat den helt store aktiviteten - artig å henge med dóg.
  Eneste kommentar jeg har så langt er at det ikke er mulighet til å kommentere tråder som linker til artiklene. Om ikke annet så vil det sikkert få opp antall brukerinnlegg.
  En annen ting - måtte jo sette strek over eneste her - er at når jeg ikke er innlogget så ser jeg ingen tråder i forumet. Det kan jo tenkes at dette med å skjule tråder for ikke-innloggede brukere bidrar til mindre brukermassen.
  • 0
 11. Geir_HK la til et innlegg i et emne Hjelp Excel   

  Spørsmålet er hvordan du ønsker arket "Plassering gjester" utformet. Tillates det mye mellomrom der du har flere etterhverandre som ikke dukker opp? Dette vil være det enkleste, for da bruker du baresyntaksen
  =hvis(<referanse til samme oppføring i gjesteliste> = "ja"; <referanse til samme oppføring i gjesteliste>; "") 
  • 0
 12. Geir_HK la til et innlegg i et emne Får ikke bootet etter installasjon med RAID1   

  Knutazz, flott at du deler linux-kunnskapen.
  Men vil ikke si meg enig i at en hvilken som helst "disk-kontroller med mulighet for å kjøre tilkoblede disker i RAID-oppsett" har et innebygget OS. Ja den har en meny etter BIOS-skjermbildet som lar brukeren konfigurere raid-oppsettet, men å kalle dette for OS?
  Nå er det riktignok noen år siden jeg sist anskaffet meg en raid-kontroller (før EFI kom på markedet) så det er med forbehold om at det ikke har vært en "rivende utvikling" på programvaren til moderne raid-kontrollere.
  Dette mener jeg er feil. En disk-kontroller med egen prosessor som i utgangspunktet ikke er ment for å kunne omprogrammeres til noe annet, det kaller jeg for hardware-raid.
  • 0
 13. Geir_HK la til et innlegg i et emne Problemer med Bluescreen   

  Klarer du ellers å finne noen fellesnevnere for de gangene du får BSOD?
  Forresten - prøvde å laste dump-fila di opp på denne nettsiden.
  Resultatet av dette har jeg lagt til i en HTM fil, lagt som vedlegg.
  Ser at USB nevnes et par ganger i denne rapportfila, om det er rett vites ikke. Kanskje det vil hjelpe om du oppdaterer chipset-driver (Forutsetter at drivere for onboard USB er inkludert)
  Thanks for your submission.htm
  • 0
 14. Geir_HK la til et innlegg i et emne Får ikke bootet etter installasjon med RAID1   

  Innbiller meg at også Linux har denne begrensninga som gjør at du ikke får installert OS på software raid - rett meg gjerne om jeg tar dønn feil her.
  I såfall kommer du ikke utenom å måtte installere OS på en egen disk eller SSD.
  • 0
 15. Geir_HK la til et innlegg i et emne Problemer med å sende epost i Windows Live Mail   

  Har et forlag du kan prøve ut. Det er for å være ærlig som å skyte en hvit pil etter løsninga: Prøv å bytte ut ruter/bredbåndsmodem.
  Hadde selv en sak for en stund siden med enkelte nettsider som ikke ville lastes i nettleser - hvor problemet løste seg etter bytte av ruter.
  Link til tråden.
  • 0