Geir_HK

Medlemmer
 • Innholdsteller

  847
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

23 ProPoeng

Om Geir_HK

 • Rang
  Senior

Nylige profilbesøk


17 666 profilvisninger

Geir_HK sin aktivitet

 1. Geir_HK la til et innlegg i et emne SAMSUNG Galaxy A5 2017   

  Og med rulla så mener du? Er det et program som krever Windows?
  Du kan ikke kjøre et program for Windows på telefonen, men det kan jo hende at det finnes en app som kan gjøre det samme.
  • 0
 2. Geir_HK la til et innlegg i et emne Tallformatering ledende 0 finn.rad   

  Hei.
  Det er nok formelen i seg selv som er feil, du har ikke angitt noen område.
  Nå har jeg ikke satt meg inn i vlookup for Excel, men tenker at den formelen din:
  =VLOOKUP(A8,$Ark1.$A:$D,4,0)
  burde sett ut noe mer som dette: =VLOOKUP(A8,$Ark1.$A$4856:$D$4856,4,0).
  Og så lurer jeg på om ikke funksjonen krever at kolonnene står inntil hverandre - dvs kolone D flyttes til / bytter plass med B.
   
  [edit]
  Slet med å få vlookup til å fungere i fila di da jeg åpnet i Libre Office. Men nå tror jeg at årsaken til problemet er funnet - første kolonna i Ark1 er det brukt tvunget formattering, dvs står det ikke "0001" i A2, men "'0001" slik at det fremstår som 0001.
  Jepp - da fikk jeg Libre Office til å hente frem kommunenavnet - du får sjekke dokumentasjon til vlookup i Excel og se om syntaksen er den samme:
  =VLOOKUP(A2,$Ark1.$A$2:$Ark1.$B$4856,2,0)
   
  [edit 2]
  Prosedyren for å gjøre om fra liksom-tall (tvungen formatering via bruk av ' tegnet) er som følger:
  Lag en ny B-kolonneFormel i B2: "=0+A2". Formatter celle B2 som tall med "leading zeeroes = 4" (litt usikker på den norske oversettelsen i Excel, men du finner den fort). Dernest kopierer du B2 til alle andre celler nedover i B2 kolonnen.Marker kolonne B, kopier, lim inn (overskriv) kolonne A men bruk "lim inn verdier og tallformattering" (tror jeg det heter i Excel).Sjekk innholdet i kolonne ASlet kolonne B 
  postnummer kommune.ods
  • 0
 3. Geir_HK la til et innlegg i et emne Den nye, store chattetråden   

  Gledelig jul - skal man visstnok benytte i romjula
  • 0
 4. Geir_HK la til et emne i Linux/UNIX   

  Distrowatch Page Hit Ranking - hvorfor deles Ubuntu opp, men ikke Mint?
  Hei.
  Grublet litt på om jeg skulle prøve å stille dette spørsmålet i et av de offisielle forumene til Mont eller Ubuntu, men tenker at det blir for mye "fanboys" inne på disse forumene som kanskje ikke har veldig mye til overs for den andre distro-gruppen. Så jeg spør her og håper at folket her inne er nånn nogenlunde nøytral mhp foretrukket distro.
  Nok om det, jeg går på saken som jeg lurer på:
  Legger merke til at Mint synes å komme på 1. plass og det har visstnok vært sånn en god stund nå, og så kommer Ubuntu et stykke lengre ned på listen. Men så kommer jo Xubuntu, Ubuntu Mate, Lubuntu, Kubuntu, etc. lengre ned på listen. Da skulle en jo tro at Mint ble listet opp på samme måte, dvs Mint XFCE, Mint Mate, Mint Cinnamon, Mint Debian, etc.
  Men det er jo ikke tilfelle, her er alle variasjonene av Mint slått sammen til én ser det ut til.
  Noen tanker om hvorfor det er gjort på denne måten ?
  • 0 svar
  • visninger
 5. Geir_HK la til et innlegg i et emne Problem gjenoppretting   

  Kjapt spørsmål: Hva gjorde du (trykket på) etter at du tok det første bildet? Dette indikerer jo at du allerede har et passord (eventuelt passord med null tegn, antakelig noe som MS tolker som "et passord"). Derfor er det vesentlig å vite hva du gjorde etterpå.
  Har du prøvd å logge inn med tom streng (la passordfeltet stå tomt ved innlogging)?
  På bilde #4 så har du jo tydeligvis fått logget inn på ettelleranna vis. Da måtte du jo nødvendigvis ha funnet ut av passordproblematikken?
  Har desverre ikke satt meg inn i hvordan MS behandler apper så dette kan jeg ikke hjelpe deg med desverre. Om det fungerer på samme måte som med Android (smart-telefoner) så burde du kunne laste ned de samme appene på nytt - forutsatt at du identifiserer deg med samme bruker-id - uten å måtte betale ny lisens for de (antar jeg).
  • 0
 6. Geir_HK la til et innlegg i et emne Hakking ?   

  Fikk selv en "telefon" med langt nummer, viste seg å være fra Somalia etter at jeg hadde søkt opp landskoden på nettet. Det er uansett ikke anbefalt å prøve å besvare eller ringe opp igjen.
  • 0
 7. Geir_HK la til et innlegg i et emne Instalere linux   

  Er nok bare en gammel filtabell programmet finner. Har opptakeren fylt opp harddisken, så vil innholdet i disse filene være borte uansett. Men filtabellen - den ser du.
  Kan hende du kan kjøre Linux på en gammel maskin fra '99, men du kan ikke regne med at det vil fungere. Vel, jo det finnes distroer som kan klare å kjøre på skikkelig gammel HW, slik som f.ex. Knoppix, Puppy, og noen til som jeg ikke husker navnet på i farta. Det funker, men du kan ikke regne med å ha tilgang til nyeste programvare (har ikke lært å kompillere selv, så det kan jeg ikke uttale meg om)
  • 0
 8. Geir_HK la til et innlegg i et emne Instalere linux   

  Bare sånn for å fortsette litt på første innlegg, og det temaet som innlegget så ut til å handle om. Har du en gammel pc med XP (gud forby) eller windows 7 (support og oppdateringer varer vel i 2 år til) så synes jeg du uansett burde gi Linux en sjanse.
  Har selv flere gamle maskiner der Linux er eneste installerte OS, og kan egentlig ikke si annet enn at jeg har høstet positive erfaringer. Av OS som jeg har testet selv over en viss periode og kan si meg fornøyd med så kan jeg nevne Xubuntu, Mint, Bodhi og Peppermint. Du bør uansett teste distroene på en live-cd (eller usb minnepinne) slik at du får et førsteinntrykk og kan velge den distroen du synes best om.
  • 0
 9. Geir_HK la til et innlegg i et emne Video-downloader ?   

  Kan ikke svare på spørsmålet ditt direkte simpelthen fordi å bruke litt "halv-shady downloaderz" ikke har vært helt min greie. Når det er sagt - opprett en ny mailaddresse (spam-konto) som du bruker til å registrere diverse produkter. Her sier jeg faktisk "vær så snill" for tro du meg, det er ikke morsomt den dagen mail-addressen din blir kjent blandt en uhorvelig masse spam-booter der ute på nettet.
  Et lite tips angående spam:
  https://www.rescam.org/
   
  • 0
 10. Geir_HK la til et innlegg i et emne 1call og Tp-Link router   

  Hehe, du trenger ikke være mer trollmann enn å bare gå rett på produsentens hjemmeside (http://www.tp-link.com/no/) og starte en chat. Sitter nå klokka 2 på natta og det er faktisk en person som responderer.
  Har allerede prøvd å hjelpe, men jeg har jo selfølgelig ikke detaljene om abonnemanget ditt, så du får ta samtalen på livechatten videre (følg linken over).
  [edit]
  copy/paste'n fra livechatten tar seg selfølgelig ikke like godt ut i rent tekstformat, men du skjønner sikkert tegninga.
  • 0
 11. Geir_HK la til et innlegg i et emne Instalere linux   

  Nettopp. Og da er nok krypteringsnøkkelen hardkodet i tv'en eller enheten som disken var koblet til. Kjenner ikketil hvordan dette spesifikt blir gjort.
  • 0
 12. Geir_HK la til et innlegg i et emne Instalere linux   

  Vil tøre å påstå med ganske god sikkerhet at krypteringen er ment for å låse opptakene til den aktuelle boksen. For alt du vet kan det jo være Windows OS i enheten.
  • 0
 13. Geir_HK la til et innlegg i et emne Instalere linux   

  Hørtes rart ut. Meningen med kryptering er jo nettopp at ingen andre enheter skal kunne lese av, så tror nok at Linux er et blindspor i denne casen.
  Er det en TV-opptaksboks du har opptak liggende lagret på? Det finnes enheter på nettet (ebay, f.ex) som muliggjør opptak via HDMI-kabel direkte. Ulempen er jo at lagringshastigheta er 1x - så om opptaket er langt så tar det lang tid å lagre dette
  (innser nå at det jeg skriver her muligens strider med enellerannen tekst i retningslinjene som sier noe om opphavsrettighetsbeskyttet materiale bla bla bla! Det gjelder vel ikke så lenge jeg ikke henviser til et spesifikt produkt?)
  • 0
 14. Geir_HK la til et innlegg i et emne Instalere linux   

  Du trenger en spesiell type programvare som kan kopiere innholdet fra ISO-fila på minnepenna i tillegg til å gjøre den kjørbar fra boot.
  Eksempel på et slikt  program er Unetbootin.
  En liste over tilsvarende programvare finner du her: https://alternativeto.net/software/unetbootin/
  Og så må du selvsagt kontrollere at boot-rekkefølga settes slik at USB kommer forran intern disk.
  Et lite tips: Noen av disse programmene tillater deg å legge inn mer enn bare én distro pr minnepinne, noe som er spesielt smart ettersom en typisk 16GB minnepinne blir dårlig utnyttet med kun én distro som kan bootes fra den.
  • 0
 15. Geir_HK la til et innlegg i et emne kan jeg komme inn i BIOS selv om windows har krasjet?   

  Nei det har jeg ikke vært borti. Du får finne frem manualen til maskinen og eventuelt søke på nett, det er sikkert noen som på ettellerannet tidspunkt har skrevet noe om akkurat det på ettellerannet nettforum, ikke nødvendigvis på norsk da.
  • 0