Teigas

Medlemmer
 • Innholdsteller

  125
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om Teigas

 • Rang
  Junior

Teigas sin aktivitet

 1. Teigas la til et emne i Kjøpshjelp   

  Noen som har en 24" ips skjerm for photoshop arbeid og anbefale?
  Er på jakt etter en 24" skjerm til photoshop og lightroom arbeid.

  Har sett litt men er en litt forvirrende jungel.

  Ser dell har feks en som heter 2413, men mange sier den har en del problemer?
  http://www.dustinhome.no/product/5010667079/dell-u2413-ultrasharp-24-wide-tft-led-black/

  Så er det kommet noen fra Asus.

  Nec har også en som kan passe:http://www.dustinhome.no/product/5010672647/nec-multisync-ea244wmi-24-wide-tft-led-black/

  Eizo har også noen som heter flexscan som er i prisklassen, men er litt usikker her.

  Er det noen som har noen anbefalinger ?


  • 0 svar
  • visninger
 2. Teigas la til et emne i Kjøpshjelp   

  Oppgradering av minne og ssd disk på Macbook pro, noen forslag?
  Har en venn som har tenkt på og oppgrader mac en sin for det går for tregt i photoshop.

  Det er en MacBook Pro (17-inch, Late 2011). Jeg ser på Apple sine sider at den har to minneslotter og det er for øyblikke 2x4 gb ram i den. Det står også at den støtter bare 8gb, men når jeg google litt så kommer det opp at det skal fungere greitt med 16gb ram i den?

  Så i denne sammenheng lurer jeg på om noen her har noen erfaringer med at det vil fungere fint med 16 gb ram i den? Og i så tilfelle en anbefaling av 2x8gb brikker som passer? Ser komplett sin minne velger anbefaler noen fra crucial, men når jeg sendte mail anbefalte de noen fra Kingston.

  Vennen vil også sette inn en ssd disk, og i denne sammeheng lurer jeg på om dere har noen anbefalinger på ssd disk til den? Er det noen ssd disker som er mer mac vennlige en andre kanskje ?Og er det bare plug and play? Ta ut gammel disk og sette i ny slik som på vanlig pc ? Eller er det mer avansert på mac? Regner med at disken må clonest eller OS x eller hva mac systemet heter må installeres på nytt, i etterkant.
  • 0 svar
  • visninger
 3. Teigas la til et innlegg i et emne Varmeproblem Intel Core 2 quad   

  Den er nyformatert, har bare lagt inn serive pack 3 , det er det eneste. Det var komplett som bygde den for ham i sin tid. Min far har samme cpu og hovedkort, der ligger idle temp 10 grader under. (Litt annet kabinett, men allikevel).

  Forsøkte og klokke den med med cpu multiplier, satte den til laveste tall, havnet vel da i en del under 2 ghz, men den justerer vel ikke spenningen sikkert. Hovedkorte er http://www.asus.com/Motherboard/P5NE_SLI/#support_Download , oppdaterte det også til nyeste bios versjon, bare for å sjekke.

  Skal sjekke de andre innstillingene i cpu z i morgen.
  • 0
 4. Teigas la til et innlegg i et emne Varmeproblem Intel Core 2 quad   

  Tempen er 72 - 73 grader etter 5 min stress test i prime 95, idle ligger rundt 60 grader. Da kjører den alle 4 kjernene på 100%. Da er det 21 grader i rommet. Så er litt usikker jeg. Han som eier den har egentlig kasert den da, så var egentlig bare et lite hobby prosjekt for å se om han kunne ha den som pc nr 2 nå siden han kjøpte seg ny for et år siden. Så er usikker jeg. Har oppdatert bios og satt på hyper greiene, også satt p q fan controll. Ser faktisk at min far har samme oppsett, men ikke samme kabinett der ligger idle temp 10 grader lavere, og der er det ikke gjort støv rent med trykkluft på noen uker. Så spørsmålet blir kjøpe ny vifte, teste og ha den som den er (hvet den har klikket før spes om sommer) , prøve med bare pasta ? Evnt bare kasere den
  Denne er da billig med tanke på at det er en gammel pc http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=657097&cks=ASS&assoc=D17C9206-4ABF-4D73-94BE-9D52E5984D4D#links ?
  • 0
 5. Teigas la til et innlegg i et emne Varmeproblem Intel Core 2 quad   

  Ser den ligger stort sett på 60 grader på idle, noe jeg syntes er høyt. Spørte litt på toms hardware forum også. Ser det er en som skriver at dersom en kjører den lenge på høy temp kan den delvis bli dårligere. Regner med at den har vert kjørt på høy temp før hos vennen min, er det noe måte og sjekke på om den har tatt noen skade?

  "Also note that the Q6600 runs rather hot (too hot for its own good).
  The stock cooler, even with new thermal paste might not be enought. (note that the longer this goes on, the more probable the CPU will become permanently damaged."

  Noe tro på og prøve og klokke den ned ?
  • 0
 6. Teigas la til et innlegg i et emne Varmeproblem Intel Core 2 quad   

  Den kjører xp, så det spørs om det går da? Har brukt cpu z hardware monitor også for å dobbel sjekke temp verdiene. Sjekket også i bios.
  • 0
 7. Teigas la til et innlegg i et emne Varmeproblem Intel Core 2 quad   

  Litt usikker jeg har ikke testet den veldig enda, men regner med når den står om sommeren og slikt så kommer det til å bli et problem. Ser på den for en venn, og husker at det var problemer med at den skrudde seg av på grunn av varme spes på sommeren. Nå er den blåst rein for støv da, men syntes tempen var litt i overkant.

  Hvor mye takler den før den tar shutdown ?

  Om noen har peiling på hvordan jeg clocker den ned, om det går, så hadde det vert artig og forsøkt, trenger ikke 2,4 ghz for å surfe på nette, og bruke excel. Hadde vert artig å sett om den går ned i temp da.
  • 0
 8. Teigas la til et emne i Generelt om maskinvare   

  Varmeproblem Intel Core 2 quad
  Har en litt gammel pc som jeg skulle se litt på som jeg syntes er kanskje for varm? Det er en Intel Core 2 Quad 6600 med 2,4 ghz og vanlig boxed intel kjøler. Har blåst alt rent med trykkluft, og når jeg kjører win xp på den og starer med windows updates og ser på speccy står det at cpu temp er 60 grader. Så jeg regner med dette ikke er helt optimalt. Så spørsmålet er skal de være så varme ? Eller? Er 2 små kabinettsvifter i tilegg. Og hvor mye tåler det?

  Det jeg vurderer er og klokke ned cpu en siden den kun skal brukes til noe excel arbeid ? Er dette mulig fra bios? (asus hk) evnt hvordan? Er ikke så sugen på å kjøpe noe til den men regner med denne her kanskje hadde hjulpet? : http://www.netonnet.no/art/data/komponenter/kjoling/prosessorkjoling/coolermaster-hyper212evo/179090.7058/

  Det er komplett som bygget den i sin tid, og cpu har aldri vert av, så vil da tro at det er ok under der? Kunne jo selvsagt forsøkt og tatt det av og lagt på ny pasta men har det noe for seg? Tror jeg har noe pasta liggende, noe holbarhetsdato på det? (den jeg har er sikkert 10år).

  Tips motas med takk
  • 12 svar
  • visninger
 9. Teigas la til et innlegg i et emne Støydempet kabinett til kontor/gaming   

  http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=757467 jeg kjøpte dette, syntes ikke det bråker noe spes, kjører de to medfølgende viftene på full gass på den innebygde viftestyringen og det plager meg ikke. Det er ikke noe wow irriterende led lys i viftene osv Greitt og bygge i, og virket solid, innendørs er det også noe støy demping på kabinettsveggene.. Om det dekker dine behov , aner jeg ikke, men jeg syntes det var greitt til mitt bruk. Så tenkte om du ikke hadde sett på det, er det nå greitt å ta en titt.
  • 0
 10. Teigas la til et innlegg i et emne Tips til ny stasjonær pc til Photoshop   

  Satser på det går greitt Takk for innspill Så var det bare å glede seg til delene ankommer Håper på før helga Så får vi se om jeg husker på hvordan det var å bygge pc etter gammelt Er ikke den store heksekunsten egentlig

  Hei,
  Det skal gå fint; hovedkortet ditt vil sette ned volten hvis det blir for mye. : )

  Med vennlig hilsen,

  Salg og kundeservice
  • 0
 11. Teigas la til et innlegg i et emne Tips til ny stasjonær pc til Photoshop   

  Det er allerede sendt hehe.. Så det skal de ha , super raske.. Har nå sendt en generel mail om spørsmålet uansett.. Så kan jeg se om de svarer. http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=751605 her har du jo faktisk samme type ram i sin egen pc i deler pakke da. Var egentlig derfor jeg så på dem som et safe valg.
  • 0
 12. Teigas la til et innlegg i et emne Tips til ny stasjonær pc til Photoshop   

  Visst ikke det blir noe kjempe merkbart, så tror jeg at jeg bare lar det være slik, stress og sende tilbake , og få nye osv.
  • 0
 13. Teigas la til et innlegg i et emne Tips til ny stasjonær pc til Photoshop   

  okei, så det vil ikke ødlegge noe over tid eller slike ting?
  • 0
 14. Teigas la til et innlegg i et emne Tips til ny stasjonær pc til Photoshop   

  Jah , ser sånn ut at det ikke er noe problem sånn sett. De står jo også på listen over ram som er godkjent sånn sett. Hva kan i versta fall skje da? At maskinen ikke vil starte med ramen ?
  • 0
 15. Teigas la til et innlegg i et emne Tips til ny stasjonær pc til Photoshop   

  Har besilt nå, men kjøpte kingston ram som har 1.65 i volt, http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=585007#extra

  Men det står at hovedkorte støtter det i lista. Ser også at komplett.no sine pc i deler pakker også har en pakke med samme type ram som er 1.65 volt. Så skulle tro de virker ok?
  • 0