Saleme

Medlemmer
 • Innholdsteller

  236
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

3 ProPoeng

Om Saleme

 • Rang
  Junior
 • Bursdag 11. aug. 1985

Min datamaskin

 • Operativsystem Windows 7, Windows 8, Ubuntu
 • Min maskinvare PC1: Acer TM 6463
  PC2: Intel HK i3, 4GB, 500GB HDD, HD6450
  PC3: Sabertooth Z77, i7-2600k (4,6 GHz), 8GB, 150GB Raptor, 750 GB, 1 TB, 2 TB WD 7200rpm, 9800GTX
  PC4, Sabertooth Z77, i7-2600k (4,6GHz), 16 GB, 2 x 256 OCZ Vector [RAID], GTX660 (2 GB), 2 TB WD 7200rpm, 750W (Gold).
  PC5: Samsung NP900X3A

Profile Information

 • Fullt navn David Paulsen
 • Kjønn Mann
 • Sted Fosnavåg
 • Interesser Data, Teknologi, Hardware, Overklokking, lydteknikk, PA, Gitar

Saleme sin aktivitet

 1. Saleme la til et innlegg i et emne Automatisk fotoprint   

  Hei.
  Det var ikke en "mappe som dukket opp automatisk", men "et bilde som dukker opp automatisk i en mappe". Beklager dårlig formulering. Poenget var at når windows kamera appen tok et bilde, så skulle bildet som da dukket opp i "Camera Files" mappen printes automatisk.
  Fant ikke noen god løsning på det, men forsøkte følgende program:
  Foldermill (Kunne ikke brukes på grunn av watermark, og at det kostet 500€ for fullversjon)
  SilentPrint (Kunne ikke brukes på grunn av watermark, og at det kostet 99€ for fullversjon)
  PrintFile (Kunne ikke brukes fordi det fungerte kun med tekst fungerte med postscript tekst)
  Forsøkte også å lage til egne VB script som kunne overvåke en mappe, og når der kom nytt bilde skulle Windows kjøre en trigger. Men det var for mye arbeid i forhold til hva jeg hadde tilgjengelig av tid.
   
  Men nå er det for sent. Bryllupet var på Lørdag, og jeg er lykkelig gift  Vi endre opp med å la folk printe bildene selv, men det resulterte i en haug med bilder i mappen, og ingen kontroll.
  • 0
 2. Saleme la til et emne i Annen programvare   

  Automatisk fotoprint
  Er det noen som vet om programvare som kan printe et bilde fra en mappe som dukker opp automatisk? Vil lage til en fotobooth i et bryllup (på Lørdag)
  • 3 svar
  • visninger
 3. Saleme la til et innlegg i et emne UPS software for flere UPS'er for Linux   

  Fikk det til å fungere! Bruker en helt annen driver enn snmp driveren. Den klarer å kommunisere med driveren som heter netxml-ups.

  Men det var behov for flere pakker enn de som jeg opprinnelig hadde.
  sudo apt-get update sudo apt-get install nut-server nut-client nut-monitor nut-xml nano /etc/nut/ups.conf # Testing with NETWORK DELL [DELLTEST] driver = netxml-ups port = http://192.168.1.20:80 sudo upsdrvctl start # Network UPS Tools - UPS driver controller 2.7.1 # Network UPS Tools - network XML UPS 0.40 (2.7.1) # Warning: This is an experimental driver. # Some features may not function correctly. Connectivity test: 200 OK Videre så måtte jeg legge til "listeners" og starte servicen. Det gjorde jeg på følgende måte:
  # adding listernes sudo nano /etc/nut/upsd.conf LISTEN 127.0.0.1 3493 LISTEN ::1 3493 # Start service sudo upsd # Network UPS Tools upsd 2.7.1 # fopen /var/run/nut/upsd.pid: No such file or directory # listening on ::1 port 3493 # listening on 127.0.0.1 port 3493 # Connected to UPS [DELLTEST]: netxml-ups-DELLTEST #Check communication:) upsc DELLTEST@localhost ups.status # Init SSL without certificate database # OL Tilbakemeldingen "OL" betyr at UPS'en er online.

  Det som gjenstår nå er å få laget et shutdown script for de PCene som er tilkoblet, og konfigurere dette opp i /etc/nut/upsmon.conf, så er vi i praksis i mål
  • 0
 4. Saleme la til et innlegg i et emne UPS software for flere UPS'er for Linux   

  Merkelig... har fått instalelrt alt som skal være nødvendig for å få startet NUT, har konfigurert det jeg trenger osv. men når jeg skal starte upsdrvctl får jeg beskjed om "Duplicate driver instance detected! Terminating other driver!". Denne beskjeden kommer opp hele tiden, og det går ikke videre. Noen idéer på hva dette kan være?
  • 0
 5. Saleme la til et innlegg i et emne UPS software for flere UPS'er for Linux   

  Har sett litt på NUT, men den er "veldig manuell"... Det jeg har forsøkt tidligere er apcupsd på ubuntu for APC ups'er, og det har fungert bra det, men jeg er egentlig på jakt etter noe som er universelt, som kan ta både APC, Dell, og MGE (i all hovedsak). I utgangspunktet er alle UPS'ene på nettverk, men om det er støtte for RS232 så går det også. Jeg skal se litt nærmere på det du sa JPG, ang. guiden, da det eneste jeg har funnet er i dokumentasjonen til NUT, og det var vel heller veldig generelt...
  • 0
 6. Saleme la til et emne i Serverløsninger   

  UPS software for flere UPS'er for Linux
  Hei.
  Jeg er på jakt etter et program (gjerne Opensource) som kan håndtere UPS'er av flere forskjellige merker (APC, MGE, Dell, +++).

  Jeg har fått tak i software for Dell UPS, og testet pc-agenten der. Det ser ut til å fungere sånn jeg ønsker, men programvaren er fra Dell, og fungerer bare på Windows. Jeg skulle gjerne hatt noe som fungerte på Ubuntu server, da det er den type server vi bruker. Har ikke så lyst til å begynne med virtualisering av Windows bare på grunn av UPS-software.
  • 9 svar
  • visninger
 7. Saleme la til et innlegg i et emne Hjelp til nytt java prosjekt.   

  Programmet eksisterer allerede, og heter nmap Det jeg er ute etter er å få til et enkelt grensesnitt for å vise en grønn eller rød prikk foran enten IP addressen, eller et ikon av en datamaskin (Kanskje en grønn eller rød datamaskin med ip addressen bak..?)

  Dataene blir eksportert til en .xml fil (Dårlig xml fil med bare en config linje) som lister opp IP addressene, og linjen "Host is up (0.xxxx s latency)."

  Det som er så kjekt, er at nmap kan kjøres som en prosess, og det eneste jeg trenger å gjøre er å starte et script (som jeg har laget) som kjører denne prosessen en gang per minutt (det tar 21 sek å pinge alle klientene) og eksporterer dataene til xml filen (Overskriver den som allerede ligger der).
  • 0
 8. Saleme la til et emne i Programmeringsspråk   

  Hjelp til nytt java prosjekt.
  Jeg er rimelig ny innen Java, men har lyst til å lage et overvåkningsprogram for nettverk.
  Jeg har tenkt å bruke nmap (nmap.org) for å samle inn dataene, og eksportere dette til en xml fil. Jeg skal lage et script som kjører denne prosessen en gang per minutt som en tjeneste som kjører i bakgrunnen og oppdaterer xml filen. Jeg trenger da å få laget et program som lister opp dataene på en grafisk måte.

  Jeg har ting for meg, hvordan jeg vil ha det rent grafisk sett (1280 x 720 scene med symbol og DNS navn på maskinene som lyser rødt eller grønt, avhengig av om maskinen er av eller på).
  dvs. skriftstørrelse på 5, og symbol på 10-12 px (ca 5 x 2 = 10, eller ca. 4 x 3 = 12), om det gav noen form for mening...

  Er det noen som kan være behjelpelig med dette prosjektet?

  Alle innspill er velkommen
  • 2 svar
  • visninger
 9. Saleme la til et emne i Officeprodukter   

  SharePoint Online 2013 max filstørrelse på 50 MB. Trenger 200 MB
  Hei.
  Vi har SharePoint Online 2013, og har en begrensning på 50 MB per fil, men trenger 200 MB.
  Noen som vet hvordan vi får til dette?
  Vi har ikke server på stedet, og bruker bare SharePoint Online.

  Jeg har opprettet en post i forumet til Microsoft, men har ikke fått svar der enda.

  http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/934a4f7b-66cd-4928-8632-6c808ecbe2d7/sharepoint-online-2013-increase-file-size-limitation-from-50-to-200-mb-per-file


  • 0 svar
  • visninger
 10. Saleme la til et innlegg i et emne Mus som er lik Logitech G9/G9x   

  Vengeance M60 og M65 fra Corsair ligner litt, men er en smule lenger.
  Du har ellers Cooler Master Storm Xornet, Cooler Master Storm Reaper og ThermalThake eSport Theron som er i samme klasse som Logitech G9 / G9x.

  Synest forresten det er kjekt at kabinett-produsentene har begynt å lage gaming gear
  • 0
 11. Saleme la til et innlegg i et emne Hvilke apper bør du ha på din smartmobil til enhver tid?   

  Fin artikkel, men savner WP apps. (Jeg vet det er litt whining, men det er ikke alle som har Apple eller Android telefoner)
  • 0
 12. Saleme la til et innlegg i et emne Irriterende problem med Bluescreen   

  Saken er løst.

  Det hadde ingenting med USB å gjøre, ei heller andre tilleggskort.

  Problemet var en RAM brikke som ikke ville spille på lag. Tok ut denne, og maskinen fungerer flott. Har fått byttet brikkene, og er oppe og går igjen.
  • 0
 13. Saleme la til et innlegg i et emne Er på lan og får ikke kjørt spillene mine   

  Du var mest sannsynlig tilkoblet et nett som ikke støttet UPnP i modemet. Har vært borti en del Fritz! bokser, og har enda til gode å finne en som støttet UPnP
  • 0
 14. Saleme la til et innlegg i et emne Irriterende problem med Bluescreen   


  Det var det samme jeg tenkte... Kan ikke forstå hvorfor det ikke går... Skal prøve å bare ha den nye SSD disken tilkoblet

  Det eneste som er tilkoblet på USB som ikke er tastatur/mus, er eksternt lydkort (USB lydmikser). Skal prøve å ta vekk den også.
  • 0
 15. Saleme la til et emne i PC-hjelp   

  Irriterende problem med Bluescreen
  Fikk bluescreen for en liten stund siden på PCen min, og jeg så at det var problemer med nvidia driver. Jeg bestemte meg for at jeg skulle pensjonere mitt gamle 9800GT grafikkort, og bytte det ut med et GTX 680. Jeg kjøpte i samme slengen en Vertex 450 SSD disk, så jeg fikk byttet ut min gamle 150 GB veliciraptor disk. Den gamle disken stod i IDE modus (Veit ikke hvorfor), men endret dette til AHCI og reinstallerte Windows på SSD'en.

  Når jeg skal gå igjennom oppstarten på Windows (Sette navn 'n stuff) så kommer jeg litt ut i selve installasjonsprosessen, men så kommer BlueScreen frem igjen. Jeg får ikke dumpet BlueScreen loggen her, fordi jeg ikke får start på PCen (bootet opp til Windows).

  Kan det være et problem at de andre diskene har kjørt i IDE modus, men når jeg endrer dette til AHCI, så klikker de...? Jeg har ikke forsøkt å installere uten de andre HDD'ene tilkoblet (De har alltid vært tilkoblet)

  All hjelp mottas med takk
  • 4 svar
  • visninger