Stian

VIP
 • Innholdsteller

  2 507
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Alt skrevet av Stian

 1. Stian la til et innlegg i et emne "Skjermdriveren har sluttet å svare,og er blitt gjenopprettet"   

  Det trenger ikke nødvendigvis være driverproblemer. Jeg hadde dette problemet på min gamle stasjonære PC, hvor skjermkortet satt løst i PCI-porten etter mye slitasje. Resultatet var et enhver minste bevegelse i kabinettet gjorde at skjermkortet beveget seg litt og feilmeldingen du viser til oppstod. Heldigvis var det flere PCI-porter tilgjengelig, så problemet forsvant når jeg byttet port.
  Såvidt jeg ser at produsentens nettsider, har laptopen dedikert skjermkort. Det er ikke helt umulig at det ikke sitter skikkelig fast.
  • 1
 2. Stian la til et innlegg i et emne Ekstern skjerm på Dell xps m1330   

  Husk at ikke alle laptoper automatisk bytter over til ekstern skjerm når den kobles til. Det kan derfor lønne seg å koble til ekstern skjerm å velge at bildet skal vises på denne _før_ du fjerner den originale skjermen.
  • 0
 3. Stian la til et innlegg i et emne Blokkere E-postmeldinger fra Outlook   

  Hei,

  Det skal holde å sende et svar på e-post med teksten "unsubscribe", ifølge fotnoten på e-posten deres:

  • 0
 4. Stian la til et innlegg i et emne 5. julenøtt 2014   

  I dag vil jeg dele min takknemlighet og si...

  Så mye juleglede ITpro deler hvert år,
  Er det vel naturlig at vi deler noe tilbake,

  I dag er takknemmeligheten som rår,
  For alle de ildsjeler som adventstiden ikke vil vrake,

  Jeg retter en stor takk til alle det angår,
  Og håper mitt svar på rim gir en følelse som smake,

  For tro meg, jeg tenker på dere år etter år,
  Og blir alltid like glad når julenøttene er til tilbake.

  ...tusen takk med nok et år og god innsats fra dere!
  • 1
 5. Stian la til et innlegg i et emne Den store "Gis bort"-tråden   

  Jeg har to klassikere på Steam jeg kan sende som gave, dersom noen vil ha dem

  Half Life 2 Portal 2
  • 0
 6. Stian la til et innlegg i et emne ITpro.no lansert i ny drakt   

  Ser veldig bra ut!

  Èn ting jeg ikke liker er skrifttypen. Synes den blir for "spinkel" og gir for dårlig kontrast mot bakgrunnen. F.eks. synes jeg kommentarene til en artikkel er bedre å lese enn selve innholdet i artikkelen. I samme bane synes jeg også at oversikrifter, både på forsiden og i artikler, blir for lite fremstøtende med skrifttypen som brukes.
  • 0
 7. Stian la til et innlegg i et emne Konkurranse: Black friday giveaway   

  Soundlink-en hadde gjort seg godt på hytten i vinter
  • 0
 8. Stian la til et innlegg i et emne Hjelp! Kjøper ferdig byget pc fra Komplett   

  Hei Markus!

  Jeg har ikke så mange forutsetninger til å svare på hvilke deler du bør velge, men her kommer det nok flere kompetente svar fra andre brukere etterhvert.

  Angående Windows 8.1 blir det feil å si at denne er "dårlig". Det er nok en del endringer som en Windows 7-bruker ikke vil være helt komfortabel med i starten, men etter litt bruk vil det være en vanesak. Har selv brukte Windows 8 og 8.1 siden lanseringsdato - og det er ingenting jeg savner ved de eldre Windows-versjonene.

  Skal du ha ny PC, blir det også litt dumt å velge en gammel Windows-versjon. En gang i fremtiden blir du uansett nødt til måtte oppgradere
  • 1
 9. Stian la til et innlegg i et emne Jotta Cloud invitasjon. Få 5GB (opp til 100GB!) gratis sky-lagring   

  Hei Otto1,

  Jeg har fjernet referanselinken i innlegget ditt. Vi ønsker gjerne anbefalinger av tjenester og diskusjon rundt dem i forumet, men referanselinker for egen vinning/fordeler ønsker vi ikke.

  Tjenesten virker forøvrig interessant. Som du påpeker med denne tjenesten, er det interessant at skydataen lagres i Norge. Dette vil vi nok se mye mer av i fremtiden, spesielt i bedriftsmarkedet. Jeg vil tro at flere og flere vil få opp øynene for hvor skydata lagres, og at det vil bli viktigere for mange at data befinner seg innenfor Norges grenser, fremfor f.eks. USA.
  • 2
 10. Stian la til et innlegg i et emne Problemer med å få tilbake laptop som er sendt til service   

  Rettighetene dine styres av Forbrukerkjøpsloven:

  - Informasjon om PC: http://www.forbrukerradet.no/tips-og-r%C3%A5d/bredb%C3%A5nd-mobil/pc
  - Rettigheter ved garanti og reklamasjon: http://www.forbrukerradet.no/dine-rettigheter/garanti-og-reklamasjon

  Det beste du gjør, er å rette en skriftlig klage til selskapet. Vær saklig, legg frem fakta og dine krav. Krev svar på spørsmål om når du kan forvente PC-en tilbake. Vis også til telefonsamtaler du har hatt med selskapet, og hva som har kommet frem der.

  Sett en frist for svar, typisk 2-3 virkedager. Legg vekt på at servicetiden nå har gått utover "rimelig tid" og at om du ikke får svar innen angitt tid, vil du ta saken videre til Forbrukerrådet.
  • 1
 11. Stian la til et innlegg i et emne Wordsdokumenter lagres i Sky-drive   

  Hei igjen,

  Ja, er klar over at guiden viser det motsatte av hva du ønsker - den var kun ment som en guide til hvor du kunne endre filbanen hvor det ble lagret

  Ta en titt på Bajazz sin guide. Den viser også det du ikke ønsker å gjøre - men du kan jo deaktivere istedenfor å aktivere der.
  • 0
 12. Stian la til et innlegg i et emne Wordsdokumenter lagres i Sky-drive   

  Uten å vite hvilken Word-versjon du sitter på, skal det være et valg for "default file location" i Options -> Save.

  Guiden her viser deg hvordan: http://www.solveyourtech.com/how-to-save-word-2010-files-to-skydrive-by-default/ (selv om de i utgangspunktet gjør det motsatte av hva du ønsker der)...
  • 0
 13. Stian la til et innlegg i et emne Klarer dere å telle til 50 før en Moderator eller Admin poster?   

  Er vanskeligere enn man skulle tro
  • 0
 14. Stian la til et emne i Tilbakemeldinger, kommentarer og forslag   

  Feil i "Siste emner" i meny
  Hei,

  Opplistingen av "Siste emner" under "Supportforum" i hovedmenyen fungerer ikke fra forsiden.

  Link fører hit, uavhengig av tråd:
  http://itpro.no/supportforum/?showtopic=


  • 17 svar
  • visninger
 15. Stian la til et innlegg i et emne Mimretråden - Hva husker du fra gamledager?   

  Dette kan jo bli en interessant tråd! Mitt bidrag blir vel en form for mimring/historie

  Jeg startet min karriere i ITpros forum i 2004, men bidro trolig med veldig lite fornuftig den første tiden. Dette forandret seg derimot fort, og i 2005 ble jeg moderator og gikk i fotsporene til moderatorveteran michBergen, som mer eller mindre alltid kom andre moderatorer i forkjøpet

  Til tross for at det var forumet som først interesserte meg, fattet jeg fort interesse for å bidra på den redaksjonelle delen av nettstedet. Om jeg husker riktig, var mitt første innlegg på X6.no (ITpro sin spillside på den tiden) og ble sendt inn i forbindelse med et skoleprosjekt. Filmanmeldelse av Knut Hamsuns gjennombruddsroman Sult. Romanen ble filmatisert i 1966, altså kjempeinteressant lesestoff på en nettside som vanligvis kjørte artikkelserier som "ukens babe" og filmanmeldelse av Steven Seagals siste filmer. Uansett, anmeldelsen ble publisert og karusellen var satt gang!

  Fra 2005 og utover skrev jeg trolig flere hundre artikler på ITpro. Mest minneverdig var artikkelen om GPS-sporing i hundehalsbånd i 2006, som ble plukket opp av Dagbladet og publisert på deres hovedside. Det var vel rundt denne tid jeg også var med på det første ITpro-treffet på Peppes Pizza i Bergen med Alexander. Husker godt at jeg var drita nervøs for å møte menneskene bak "nickene" i den virkelige verden, så jeg fikk en kamerat til å registrere bruker her på ITpro kun for å være med meg på treffet.

  I 2007 ble jeg plukket inn i ITpro-redaksjonen og det var knallhard konkurranse om å være mest aktiv. På den tiden var det ikke uvanlig at vi knivet i toppen med 20-30 artikler hver i måneden. Kvantitet over kvalitet vil noen si, men Frank Aune var nøye på hva som fikk havne på forsiden

  I 2008 ble jeg oppnevnt som nyhetsredaktør på nettstedet og holdt god fart frem til jeg måtte avtjene verneplikten min i Forsvaret. I Forsvaret fikk jeg, takket være erfaringen fra ITpro, en drøm av en førstegangstjeneste. Jeg ble tatt inn som én av to vernepliktige på Forsvarets Mediesenter, hvor vi blant annet skulle til Afrika m.m. Dessverre ble gleden kortvarig, da de begrenset dette til kun én stilling, etter jeg hadde fått flybillettene til uken etter. Uansett, ble jeg satt i stilling som presse- og informasjonsassistent og hadde en veldig fin og variert tjeneste, som jeg ikke hadde fått uten erfaringene mine herfra.

  Samme året kom jeg også inn på eiersiden i ITpro og var med å drive nettstedet frem til høyskolestudier, deltidsjobb og videre jobbsøking gjorde at jeg ikke lenger hadde ressurser til å kunne fungere som nyhetsredaktør, blant flere andre oppgaver, i ITpro. I 2011 kastet jeg dermed inn håndkle.

  Alt i alt vil jeg påstå at ITpro har vært en veldig stor del av interessen min oppgjennom årene, og jeg ville aldri vært foruten kunnskapen, gleden og kontaktene jeg har tilknyttet meg herfra
  • 3
 16. Stian la til et innlegg i et emne Får ikke skjerm til å fungere på en av pc-ene   

  Skjermkort fungerer på annen PC - da kan vi konkludere med at skjermkort er OK.
  Har du testet skjermen på annen PC? - da kan vi isåfall konkludere med at skjermen er OK.

  Du skriver også at du:
  1. Har byttet CPU/prosesser
  2. Har byttet CMOS-batteriet

  Har problemet oppstått etter du gjorde 1. eller 2.? Isåfall, hvilken?
  • 0
 17. Stian la til et innlegg i et emne Call Recorder app til Android   

  Vet at NetCom har denne funksjonen integrert i sin applikasjon til bedriftsmakredet og at Telenor slipper samme funksjonalitet i Q2. Dog, usikker på om tjenestene er tilgjengelig for privatkunder - har kun sett dem i applikasjonen knyttet til bedriftsavtaler. Det forutsetter jo forsåvidt også at du bruker NetCom eller Telenor som operatør.

  Angående ekstern opptaker: Her vil du få problemer. Android har kun én output i samtaler. Det vil si at om du kjører en kabel i mikrofon-utgangen til ekstern opptaker, vil du ikke kunne delta i samtalen på vanlig måte eller ved bruk av høyttaler. Velger du bluetooth, vil den igjen overkjøre kablet tilkobling - og opptaket vil kutte.

  En løsning kunne vært en splitter på output som også støttet mikrofon - uten at jeg har sett noe slikt. Du kunne da tatt opp samtalen og samtidig deltatt i samtalen fra et kablet hodesett med mikrofon.
  • 1
 18. Stian la til et innlegg i et emne 23. julenøtt 2013   

  For de som ikke bare husker tilbake til 2010, men faktisk helt tilbake til 2003, er dagens spørsmål faktisk såre enkelt å svar på!

  ITpros julenøtter er Norges feteste konkurranse, ja. Dette skyldes ikke de fete premiene, men utelukkende tradisjonen ITpro har klart å holde på de 10 siste årene. I tradisjonens tro utfordrer ITpro leserne sine hvert år - og leserne er tilbake år etter år og griper utfordringen med bedre og morsommere julehistorier enn fjoråret. Det er akkurat dette julen handler om, å gi av seg selv, noe leserne definitivt har gjort de siste 10 årene.

  Svarene fra leserne er det som lager ITpros julenøtter - selvsagt og forutsatt, i tillegg til knallhard innsats fra ITpro-redaksjonen. Jeg har derfor fulgt julenøttene nesten hver dag denne måneden, uten å delta en eneste gang selv.

  God jul og lykke til med julenøttene de neste 10 år! :-)
  • 1
 19. Stian la til et innlegg i et emne Får ikke avsluttet prosess: "access denied"   

  Skype kan visst får problemer dersom UPnP er aktivert i ruteren. Deaktiverte UPnP, og det løste også problemet for BF3.
  • 1
 20. Stian la til et emne i Windows   

  Får ikke avsluttet prosess: "access denied"
  Hei,

  Sliter med at verken Battlefield 3 eller Skype vil fungere, og har gjort litt research. Allerede når Windows 8 starter, kjører skype.exe og bf3.exe. Dette er veldig merkelig, da det ikke er lagt automatisk oppstart av noen av dem. Om jeg skur av PC-en - til og med lar den stå uten strøm - og skrur på igjen, er prosessene der enda.

  Dersom jeg prøver å avslutte prosessene i Task manager, resulterer det i feilmeldingen "Access denied". Det samme gjelder 3. parts programmer som f.eks. Process hacker 2.

  Problemet forgrener seg når jeg skal bruke programmene:

  På Skype resulterer det i feilmeldingen "We can't open Skype. You are already signed in on this computer. Please sign out and try again".
  På Battlefield 3 resulterer det i feilmeldingen "Could not communicate with running game".
  I utgangspunktet trodde jeg det var individuelle feil knyttet til hvert enkelt program og har testet ALLE løsninger som kommer opp ved googling av feilmeldingene. De fleste løsningene er å avslutte prosessen - men det får jeg altså ikke lov til (ja, er innlogget som administrator).

  Er det noen som har noen ideer?
  • 1 svar
  • visninger
 21. Stian la til et innlegg i et emne Samsung Galaxy Note 2   

  Google Play skal ligge forhåndsinstallert på telefonen. Vanligvis finner du det på skrivebordet, men om ikke skal du uansett finne det i menyen. Har også sett at det på utenlandske telefoner har blitt kalt Play Store eller Play Shop - som på norsk ev. ville vært Play Butikk. Det uansett rimelig umulig at telefonen din ikke er utstyr med applikasjonen ut av esken.

  Ikonet skal se slik ut:


  • 0
 22. Stian la til et innlegg i et emne Ban brukeren over deg!   

  Banner The Crusher for å banne r2d290. Det er ikke tillatt å banne administratorer.
  • 0
 23. Stian la til et innlegg i et emne Låse HTC telefon   

  Hei,

  Tidligere kunne man bruke HTC sin egen nettjeneste for å gjøre dette, men det ser ikke ut til at denne er tilgjengelig per i dag pga. oppgradering:
  Som det henvises til på deres nettsider, må du dermed bruke en tredjeparts applikasjon til det du ønsker. Jeg har ingen spesielle anbefalinger her, da jeg selv bruker Samsung sin egen Dive-tjeneste for å få til dette. Derimot finnes det nok en rekke applikasjoner i Google Play som kan gjøre dette.
  • 0
 24. Stian la til et innlegg i et emne The Crusher inn som moderator   

  Flott! Velkommen
  • 0
 25. Stian la til et innlegg i et emne Feilmelding ved sending av e-post fra nettside   

  Hei,

  Ja, dette skyldes at du ikke har en e-postklient installert på PC-en din. Du kan f.eks. bruke Thunderbird, som er en populær og gratis klient.

  Nedlasting: http://www.mozilla.org/thunderbird/
  • 0