enden

Medlemmer
 • Innholdsteller

  29
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om enden

 • Rang
  Nyansatt

enden sin aktivitet

 1. enden la til et innlegg i et emne [LØST] Exchange 2003 og arkivering av mail   

  Det siste du skal gjøre er å benytte autoarkivering på klienten. Dette plasserer e-posten i en pst-fil lokalt, og vips forsvant den fra backup.
  • 0
 2. enden la til et innlegg i et emne Umulig? Exchange 2003 og sending av "interne" eposter ut på nett.   

  Er det noen grunn til at du ikke kan opprette adressen internt og benytte den der? Jeg regner med at Visbook henter mail via pop eller IMAP, og dette kan du åpne for i Exchange. Liker du ikke å åpne tjenester helt kan du begrense tilgang til pop/imap til IP-en Visbook-serveren kjører på.
  • 0
 3. enden la til et emne i Serverløsninger   

  Fjerne mail enablet public folder utenom ESM i Exchange 2003
  Jeg har et lite problem med en Exchange-server som nylig har blitt oppdatert med et sertifikat. Sertifikatet gjelder kun eksternt navn, som selvfølgelig ikke matcher det interne navnet til serveren. Resultatet er at ESM klikker på tilgang til public folders. Løsningen skal i følge Microsoft selv være å fjerne SSL på exadmin under default website. Dette ser ikke ut til å fungere på denne serveren.

  Oppgaven jeg skal utføre er relativt enkel - jeg skal fjerne en mail enabled public folder, eller i det minste fjerne mail-adressen så denne er tilgjengelig for en bruker i stedet. Er det mulig å omgå ESM i denne prosessen?
  • 0 svar
  • visninger
 4. enden la til et innlegg i et emne Minnetildeling på 2003 x64 kontra x86   

  Exchange 2007 er jo laget bare for x64, men det er klart at det kjører et par andre småting på serveren som ikke er x64. Det kan jeg jo sjekke ut.
  • 0
 5. enden la til et emne i Windows Server   

  Minnetildeling på 2003 x64 kontra x86
  Vi har to servere som kjører omtrent samme programvare, Begge er mid end FSC-servere med 2003 standard og 4 GB minne. Den ene har x64 windows og den andre x86. Den største forskjellen i programvare er Exchange 2007 mot 2003. Her skal selvfølgelig minnebruken variere en del, men jeg stusser på andre områder også.

  Serveren med x64 har litt over 4 GB commit charge til vanlig. x86 ligger på 1,3. Exchange utgjør en del av dette, men jeg ser at de fleste andre servicene som bruker en del minne ligger på rundt 100% større forbruk på x64-serveren. Er dette normalt? Det er smått irriterende at denne serveren faktisk må page en god del når en nesten identisk x86-server bruker under halve minnemengden.
  • 2 svar
  • visninger
 6. enden la til et innlegg i et emne [LØST] Enkeltpersonsforetak på si - konsekvenser for privatøkonomi   

  Ikke noe stygt om pijano og hans yrke, men det er vel "din måte" å drive på jeg kommer til adoptere dersom jeg velger denne løsningen. Kommer til å holde det så enkelt som mulig, med 10-12 utgående fakturaer ut, og enkle rene innkjøp som utgiftsføres, Ikke noe mikkmakk med hjemmekontor og bil og slikt

  Jeg er så heldig at jeg har både regnskapskontorer og revisorer på kundelista i nåværende jobb, så hjelp med papirene skal jeg vel alltids klare å få når det trengs
  • 0
 7. enden la til et innlegg i et emne [LØST] Enkeltpersonsforetak på si - konsekvenser for privatøkonomi   

  Jeg fortsetter å dele ut propoeng jeg, så det er bare å bidra så lenge dere har noe fornuftig å komme med - jeg måtte bare gi norbat sine velfortjente poeng med en gang så jeg ikke glemte det

  Jeg kommer nok ikke til å tjene vesentlig over det jeg har stipulert. Dette er et optimistisk anslag basert på lønn siste tre år for samme oppdrag. Uansett MVA-plikt såpass skremmende at jeg setter den grensen som øvre tak på fakturering Skulle jeg plutselig se grunnlag for mer kommersiell drift vil jeg nok vurdere andre selskapsformer, men siden dette er avansert lek ved siden av full jobb tror jeg at dagens nivå er passe.

  Dette med navn ble jeg litt usikker på. Setter jeg etternavn + noe beskrivende så må jeg fortsatt endre navn på eventuelle fakturaer som skal utgiftsføres? Jeg trodde ikke dette var nødvendig, siden person og foretak var så tett knyttet med enkeltpersonsforetak.
  • 0
 8. enden la til et innlegg i et emne [LØST] Enkeltpersonsforetak på si - konsekvenser for privatøkonomi   

  Flott, da er det alternativ 1 som gjelder da. Når det gjelder omsetning skal jeg fakturere rene tjenester, så det er vel ikke så mye annet som påvirker omsetningen. Jeg regner med at driftsutgifter ikke teller.

  Jeg regner med at du er samme hjelpsomme norbat som på diskusjon.no? Jeg skal ha deg i bakhodet neste gang vi trenger moderatorer
  • 0
 9. enden la til et innlegg i et emne [LØST] Enkeltpersonsforetak på si - konsekvenser for privatøkonomi   

  Informasjonen om hobby/næring er mildt sagt intetsigende. Enten det, eller så har jeg så liten forståelse for emnet at jeg ikke evner å lese noe fornuftig ut av dette. Men det kan vel vanskelig kalles hobby om man har potensiale for 30.000,- i overskudd. Målet er jo å tjene litt lommepenger på dette, så jeg ser ingen grunn til å utgiftsføre alt for å påberope meg hobby uten inntekt.

  Betaler man arbeidsgiveravgift i enkeltpersonsforetak uten ansatte? Det har jeg ikke sett noe informasjon på noe sted. Og ja, jeg har pløyet brreg, altinn og bedin + et par andre sider i dag

  Forøvrig er det mange som sier at overskudd medfører økt skatt. Dette kan bety tre ting, men ingen har klart å spesifisere for meg:
  1. Overskudd fra næring legges til inntekt, og det skattes like stor del av dette som ordinær inntekt (samme skattesats som i dag). Er overskuddet stort nok vil det kunne medføre høyere skattesats på lik linje med lønnforhøyelse, men det er ingen automatikk i dette
  2. Overskudd fra næring fører til høyere skattesats for næringsinntektene som bi-inntekt. Man skatter altså èn sats for vanlig lønn og en høyere sats for næringsinntektene.
  3. Overskudd fra næring fører til høyere skattesats for all inntekt. 30.000,- i næringsinntekt gjør da at man må skatte mer av total inntekt på over 400.000,- Dette lønner seg ikke

  Sist et dumt spørsmål: Hvis jeg skal utgiftsføre breiband så må jeg over på bedriftsabonnement?
  • 0
 10. enden la til et emne i Jobb og utdanning   

  [LØST] Enkeltpersonsforetak på si - konsekvenser for privatøkonomi
  Jeg vurderer å starte et enkeltpersonsforetak på si for strøjobber jeg her i tillegg til en fast jobb. I dag er jeg heltidsansatt hos hovedarbeidsgiver, og deltidsansatt i firmaet jeg vil begynne å fakturere. De vil ikke ha meg på lønnslistene lenger, siden det er snakk om så små summer.

  Inntektspotensialet pr i dag er 20-30.000, og jeg skatter 30% over del to av skattekortet som en helt vanlig biarbeidsgiver.

  Dersom jeg starter et enkeltpersonsforetak for denne jobben, hvilke konsekvenser får det for personlig økonomi for en gift etablert fyr med barn? Jeg har lest mye dokumentasjon av formelle krav til enkeltpersonsforetak, men det virker som om det er en del avvik mellom de som bruker det som hovedinntekt og det jeg vil bruke det til. Jeg ser for meg 10-12 fakturaer i året på til sammen maks 30.000, og muligens litt innkjøp av utstyr bare for å trekke ned overskudd og spare litt skatt.

  Hva skjer med skatt, selvangivelse og papirarbeid i et scenario som det jeg skisserer? Så vidt jeg har forstått slipper jeg unna de fleste formelle krav, så det er bare å fakturere og arkivere bilag og føre dette på selvangivelsen. Det er mer konsekvenser for andre deler av økonomien jeg ikke har oversikt over jeg er bekymret for.

  edit; Jeg er også totalt forvirret når det gjelder dette med MVA. Jeg kommer "aldri" til å ha en større omsetning enn 50.000,- men skjønner fortsatt ikke hvordan jeg skal forholde meg til MVA. Skal jeg fakturere kunder 1000,- pr time og beholde alle pengene som inntekt uten noe mer om og men? Når jeg handler inn utstyr, skal jeg da kjøpe inn inkl MVA og utgiftsføre hele beløpet?
  • 14 svar
  • visninger
 11. enden la til et innlegg i et emne [LØST] SBS gruppe polycier   

  SBS kommer med en del policyer linket som default. Jeg anbefaler deg å laste ned det nye konsollet for GPO hvis du ikke alt har gjort det, eller hvis det ikke følger serveren. Dette gjør det langt enklere å håndtere gpo, og det gir deg til og med mulighet til å analysere hvilke objekter en policy vil påvirke (og motsatt hvos jeg ikke husker feil).
  • 0
 12. enden la til et innlegg i et emne 2003 server som domene kontroller og dns server   

  Det er VELDIG viktig at en domenekontroller er DNS for klientene - ref. problemet du har med å melde inn en PC i domenet. AD er i stor grad basert på DNS, og dermed må DNS-en være en del av domenet. Husk at serveren må bruke seg selv som eneste DNS, og den må bruke IP-en tilknyttet nettverkskortet - ikke f.eks. 127.0.0.1

  Det er strengt tatt ikke nødvendig at serveren er DHCP, men som nevnt i første avsnitt må den være DNS. Kjører du ruteren som DHCP må du konfigurere den til å peke DNS til serveren. Personlig foretrekker jeg å la serveren være DHCP også, da den gir et enklere og ofte mer konfigurerbart grensesnitt for DHCP enn vanlige rutere/brannmurer.

  Du MÅ heller ikke sette opp DNS som forwarder slik som xcomiii nevner, men det er langt den vanligste løsningen. Du kan sette opp den interne DNS-en som autorativ for domenenavnet ditt - type at alle DNS-forespørsler til dittdomene.no går til din interne DNS-server. Dersom det lokale domenet er et gyldig domenenavn (altså ikke .local) så vil jeg egentlig foretrekke å ha den interne DNS-en som autorativ for hele domenet, men det vanligste er å bruke forwarding, slik som xcomiii beskrev.

  Når det gjelder å sette opp server med to nic er dette først og fremst myntet på scenarier der serveren også er brannmur. Det er sikkert flott i tilfeller der man kan dedikere en egen server til denne jobben, men ikke søren om jeg noen gang kommer til å la en domenekontroller med andre oppgaver og daga stå og filtere trafikk. Hvordan M$ kan se på det son noe annet enn en enorm sikkerhetsblunder er et stort mysterium. Med mindre du skal bruke serveren som brannmur er det altså ikke noe poeng. Det eneste som vil kicke på dette er brannmurfunksjonen og RRAS-tjensten, men sistnevnte vil fortsatt fungere fint til VPN, som er det de fleste bruker den til.

  Ser jeg overlapper en del med xcomiii, men skitt
  • 0
 13. enden la til et innlegg i et emne [LØST] Importere mailbokser fra Exchange 2000/2003 til 2007   

  En halvstygg, men effektiv løsning i litt mindre miljøer er å bruke Exmerge for å eksportere mailboksene til pst-filer rett på serveren. Det lar seg selvfølgelig ikke gjøre i store komplekse miljøer, og det krever tilgang til klientene for å få det importert igjen. Til småjobber er det ofte like enkelt som å eksportere databasen.
  • 0
 14. enden la til et innlegg i et emne mistet mail i innboks.   

  Det hender Outlook gnøkker det til og plasserer Exchange-mail i en PST-fil i stedet foe en Excgange-postboks. Forsøkt å søke etter det på alle steder han har hatt mail?
  • 0
 15. enden la til et innlegg i et emne [LØST] Legge til e-postaliaser automatisk i Exchange?   

  Fikk svar litt kjappere på diskusjon.no denne gangn, men takk for svaret
  • 0