Loko

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 903
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Alt skrevet av Loko

 1. Loko la til et innlegg i et emne MPX - treg levering?   

  Hvordan skal du vite om en vare plutselig blir veldig populær og alle vil ha den ?
  Hvis de har f.eks 10 tv-kort igjen og det ikke har solgt så mange de siste månedene, skal de da bestille inn mange, og ha et stort lager på et produkt det har gått veldig lite av, og kanskje bli sittende igjen med de når et nytt og bedre produkt kommer ? At leverandørene ikke har varene inne/får inn varene er jo ingenting nettbutikken kan gjøre noe med.

  Du kan jo gå over til en annen nettbutikk, og handle der, helt til du finner noe negativt med dem og må fortsette letingen etter en ny nettbutikk. Ingen butikker har bare fornøyde kunder, de fleste har alt fra kunder som "deg" til kunder som synes de er ok til veldig fornøyde kunder.
  • 0
 2. Loko la til et innlegg i et emne [LØST] Hvor og hva skal jeg studere etter Vidregående?   

  En ting du bør være klar over før du søker på data ingeniør er at det er sinnsykt mye matte/fysikk hvis du velger ingeniør. Det er ikke så alt for mye datarelatert de første semestrene men det blir veldig bra de siste to.

  Du må velge matte/fysikk som studieretningsfag for å få muligheten til å velge ingeniør hvis du sliter med den matten, så får du noen lange/harde år forran deg for å komme igjennom studiet...
  • 0
 3. Loko la til et innlegg i et emne komprimering av avi   

  Hvis du ikke får lov til å komprimere lyden i virtualdub må du laste ned og innstallere en lyd-codec du kan bruke. det funker fint med Frauenhofer sin mp3, lame eller hva som helst annet.
  • 0
 4. Loko la til et innlegg i et emne Hovedkort og AGP slot   

  Det høres ut som om det er noe tull med innstillingene i bios, der skal du jo kunne stille om den skal bruke det integrerte skjermkortet eller ikke. Det vil funke uansett helt til windows laster inn (etter hva jeg synes å huske).
  • 0
 5. Loko la til et innlegg i et emne [LØST] Lastar ikkje drivar for ekstern disk   

  Har du prøvd disken på en annen maskin etter at du ikke har fått tilgang på de med din maskin ?

  Det kan jo godt være at de har tatt kveld...
  • 0
 6. Loko la til et innlegg i et emne Script!   

  Hva er egentlig formålet med dette skriptet du vil ha. Er det et lite skript som starter opp f.eks 100 sider i en Opera/IE browser? Skal den gjøre noe når den har åpnet alle sidene ?

  Hvis du bare skal ha tak i informasjonen på sidene så er det jo mange måter å få tak i den, lette program for å laste ned bilder/hele sider.

  Hadde du forklart litt bedre, så hadde det vært lettere å hjelpe deg med det du vil.
  • 0
 7. Loko la til et innlegg i et emne [LØST] Slette database?   

  Jeg vet ikke hvordan du har det med databasetilgang, dvs om du har bare en database, og alt av tabeller ligger innenfor den eller hvordan det er.

  Den letteste måten å slette en database på er jo å logge inn via ssh, du logger deg inn i mysql med følgende kommando:
  mysql -u brukernavn -p
  Deretter skriver du inn passordet og sletter databasen med kommandoen:
  drop databasenavn;

  Dette kan du jo også gjøre via et php-skript. Har du flere "databaser"(tabeller) i samme database, så er det ikke noe lurt å slette hele databasen, men da velger man å droppe de tabellene som tilhører det man vil bli kvitt.
  • 0
 8. Loko la til et innlegg i et emne [LØST] AMD server   

  teamspeak server, greit å ha tilgang til hvis man vil snakke med de man spiller sammen med/mot.
  • 0
 9. Loko la til et innlegg i et emne Hva synes du om joiking   

  Du kan jo lage deg en hjemmeside som har lyd når den laster. En ting er sikkert det er flere som meg som lar vær å gå inn på sider som har musikk når du laster dem. Så du kan jo se hvor mye besøk du får...

  Tror dette må være en av tidenes dårligste forslag.
  • 0
 10. Loko la til et innlegg i et emne [LØST] Endre dato format i mysql   

  Det er jo egentlig ikke dette han spør om. Regner med at han er klar over denne/disse funksjoene ettersom han sier han ikke trenger php-koden (dette er vel egentlig sql-spørringen men...).


  Jeg bruker date_format() funksjoene for å lagre til databasen, og hente ut informasjonen, selve tabellen har jeg ikke brydd meg om å forandre pga det som oftest er andre som eier serverne, dvs at jeg ikke har mulighet til å forandre i konfigurasjonsfilene til mysql for å få til en slik endring.
  • 0
 11. Loko la til et innlegg i et emne Canon Powershot a610 m/undervannhus, for 435 euro   

  Det er vel ikke så værst en pris. Det blir vel ca 3500 kr. Jeg har sett litt på Canon Powershot A620 + undervannshus det koster ca 4800 kr på nettbutikk i norge, mens A610 + undervannshus koster 4500 kr. Forskjellen er 7.0 Mpix mot 5.0 Mpix.

  Har jeg fått A610 for 3500 så har jeg tatt det, men jeg som må kjøpe på nettbutikk i norge velger da heller A620 når det "bare" er 300 kroner forskjell.
  • 0
 12. Loko la til et innlegg i et emne [LØST] lage kontaktskjema   

  Det forklarer jo det hele. For at et php-skript skal fungere må det ligge på en webserver, som kan kjøre filen. Dvs hvis du bare åpner en fil lokalt på en webserver via opera/IE så får du bare opp teksten pga at skriptet ikke blir kjørt via webserveren (apache eller lignende).

  For at det skal fungere må filen ligge i webkatalogen/underkatalog.
  • 0
 13. Loko la til et innlegg i et emne [LØST] lage kontaktskjema   

  Støtter webserveren php ?
  Dette høres ut som et vanlig problem når php ikke er konfigurert på en server.
  Hvilken server er det ? din ?
  • 0
 14. Loko la til et innlegg i et emne Hvor ofte formaterer du maskinen din?   

  Har "sluttet" å formatere systemdisken på mine pc'er. Har hatt XP i over 1 år på både den stasjonære og laptopen. Jeg har jo heller ikke oppgradert noe hardware på den tiden så det er jo en av grunnene. For 2-3 år siden så ble det gjort ganske ofte da man hele tiden skulle ha mere diskplass/raskere disker nytt hovedkort eller lignende.

  Hvis du ikke bytter hardware, innstallere all verdens program som spretter fram på nettet så er det jo faktisk mulig å ha en innstallasjon av windows xp ganske lenge uten å måtte formatere.
  • 0
 15. Loko la til et innlegg i et emne [LØST] En bestemt farge utifra en verdi?   

  Skjønner godt at du ikke gikk for den med random farge, jeg bruker heller 2 farger hvis jeg skal liste opp noe sånt, annenhver linje har en farge. Da blir det mye lettere å lese.

  Jeg måtte jo bare prøve å fikse det problemet du egentlig hadde, og har gjort det. Det er egentlig ikke så mange linjer som er nødvendig. Her er iallefall koden:


  <?php function randhex() {  return dechex(rand(0,14)+1); } for ($i=1;$i<=100;$i++){  $farge = "#".randhex()."".randhex()."".randhex()."".randhex()."".randhex()."".randhex();  if ($prosent == $i) {¨   $farge  } } ?>
  • 0
 16. Loko la til et innlegg i et emne [LØST] En bestemt farge utifra en verdi?   

  Jeg har bare tid til å gi et lite tips.

  Lag en array med verdiene 0-9 + a-f, kjør så en random generering for hvert av de seks tallene/bokstavene i fargen. Så legger du det hele inn, og vips så er du ferdig.

  Så får du forandret farge fra hver prosent i tabellen din.


  Jeg kan sikkert prøve å lage det når jeg kommer hjem fra jobb hvis du ikke har fått hjelp/skjønner noe av dette tullet...
  • 0
 17. Loko la til et innlegg i et emne Skriveren skriver ikke rødt   

  Det høres ut som om det er tett i skriverhodet. Du kan jo prøve å bytte den røde blekkpatronen med f.eks en blå og skrive ut med rød skrift og se om du får ut noe farge i det hele tatt.

  Jeg vet ikke hvordan skriverhodet er på HP skriveren, men jeg har iallefall tatt ut og vasket skriverhodet på flere canon skrivere og tørket dem for at de så fungerte. Hvor godt skriveren/skriverhodet har av denne behandlingen skal jeg ikke si, men jeg fant ut at det var noe jeg var villig til å risikere på mine/mine foreldres skrivere (1-2 år gammel+).
  • 0
 18. Loko la til et innlegg i et emne Bærbar til skolestart   

  Dette er jo en ganske grei laptop, hvis man ser bort i fra at det er delt minne på skjermkortet. Ellers er den ca den samme laptop'en som jeg sitter på, den betalte jeg ca 14 000,- for litt over et år siden (64 MB ati skjermkort). Meget fornøyd, blir brukt sikkert ett år til før den byttes ut...
  • 0
 19. Loko la til et innlegg i et emne [LØST] Er det verdt det?   

  En pc med mindre enn 1024 MB ram ville ikke jeg ha kommet til å bruke så mye. Windows bruker en del minne, enkelte programmer bruker mye. Så jeg ville ha kjøpt det med en gang. Det skal jo litt til før man orker å oppgradere hvis man først kjøper, og i tillegg blir det jo en del dyrere.

  Den laptopen fra elprice har jo ikke XP Pro, bare XP Home...
  I tillegg er det jo en gamlere cpu type, jeg har en Acer med 2 GHz (centrino) og den er et år gammel så det er vel en model som begynner å bli litt gammel. (Derfor de selger den billig).
  • 0
 20. Loko la til et innlegg i et emne Alder på ITpro brukere   

  Da var jeg vel 7 år hvis det var så gammel som man følte seg. Ellers er jeg vel 28 år på papiret...
  • 0
 21. Loko la til et innlegg i et emne Feriebilder   

  Skulle jo har vært seg en tur i de grottene, men om det er verdt å drasse på det man trenger av dykkerutstyr og greier for å se så langt det er mulig inn i grottene vet jeg ikke. Litt langt å kjøre fra Tromsø for å sjekke det ut iallefall. Får se en gang man drar sørover om man pakker ned dykkerutstyr og greier...
  • 0
 22. Loko la til et innlegg i et emne Noen bra avspillings programmer..?   

  Hva mener du med bedre ?

  Du får jo ikke noe bedre kvalitet på det du viser uansett hvilken spiller du bruker, det avgjøres av filen du skal spille av.

  Jeg bruker mplayer både på windows og linux. Linux versjonen har mulighet for grafisk brukergrensesnitt. Det finnes ikke på windows versjonen, men det er jo greit å kunne starte og stoppe filmen med tastaturet.
  • 0
 23. Loko la til et innlegg i et emne parabol (dreambox)   

  Hvis du laster ned den rette programvaren, dvs det rette imaget, husker ikke om det het radegast eller noe lignende, men det fungerte å bruke orginale viasat og canal digital kort i tuneren da. Det er kanskje ikke godkjent av viasat og canal digital, men det fungerer iallefall.
  • 0
 24. Loko la til et innlegg i et emne parabol (dreambox)   

  Jeg hadde en Dreambox 7000s for 2-3 år siden, angrer egentlig litt på at jeg ikke brukte pengene på en Nokia tuner med harddisk istedet.

  Det er jo litt arbeid å få dreambox'en opp og kjøre, du må finne det rette imaget for å laste opp på spilleren slik at du får til å bruke viasat og canal digital sine kort. Hvis jeg hadde valgt Nokia sin tuner så ville det bare ha vært å koble i kabelen og satt i kortene...

  Når den først er oppe og kjører så er jo drembox'en fin som bare det, men det er jo all den frustrasjon som man har før man får satt den opp som ikke er helt bra.

  Jeg vil vel egentlig ikke anbefale den, men liker du å plages litt så får du vel det til... Det er iallefall ikke noe gøy å plages med tuneren rett før det er noe som alle må se på tv'en.
  • 0
 25. Loko la til et innlegg i et emne [LØST] Hovedkort til Intel Prescott prossesor   

  På komplett har de MSI 865PE til 549 kr

  På mpx har de Asus P4S800 til 600 kr

  Du finner sikkert flere hvis du orker å lete igjennom alle nettbutikkene etter intel hovedkort med socket 478.
  • 0