oeivinr

Medlemmer
 • Innholdsteller

  42
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om oeivinr

 • Rang
  Nyansatt

oeivinr sin aktivitet

 1. oeivinr la til et innlegg i et emne kan jeg komme inn i BIOS selv om windows har krasjet?   

  Har du vært borti insyde h20 bios? Det påståes den har en skjult "advanced" meny, som jeg ikke finner. Noe med å trykke F10 (ikke F2) ved "boot up" og så "A" for Advanced. Jeg har prøvd men det går for fort for meg.
  • 0
 2. oeivinr la til et innlegg i et emne kan jeg komme inn i BIOS selv om windows har krasjet?   

  Takk for raskt svar. Et tillegg spørsmål: Veit du hvordan man "disable memory cache" og har alle bios denne funksjonalitet? Har blitt anbefalt dette etter BSOD med følgende feilmelding: "IRQL NOT LESS OR EQUAL". Min bærbare pc kjører siste versjon av Windows 10 Fall Creator 1709
  oeivinr
   
  • 0
 3. oeivinr la til et emne i PC-hjelp   

 4. oeivinr la til et emne i PC-hjelp   

  Utvide partisjon på en USB pinne/drive
  Hei alle sammen,
  Min stasjonære PC kjører Windows 10. Jeg har i tillegg en USB pinne/flash drive med en kapasitet på 64gb. Av en eller annen grunn, som jeg ikke helt skjønner, har bare halvparten av pinnen (altså 32gb) blitt formatert til primær partisjon. Resten av pinnen er såkalt utildelt område som jeg ikke får benyttet. Jeg ønske selvsagt å utvide partisjonen til å gjelde hele pinnen. Det er ikke behov for back-up av data. Filene som er på pinnen har jeg kopier av.
  Jeg har prøvd Windows Disk Manager, men den mangler funksjonalitet, har noen fortalt meg, for behandling av såkalte "removable drives", som jo en USB pinne er. Så jeg kom ingen vei med den. Noen som veit om et program som kan hjelpe meg med å løse dette problemet? Noen har foreslått dos programmet Diskpart, men jeg er litt engstelig få å bruke dos/konsoll programmer. Gjør man en feil, så kan hele systemet bli ubrukelig, har meg blitt fortalt. Er det noen som har erfaring i bruk av Diskpart, så vil jeg gjerne vite hvordan de gikk frem. Er det trygt å bruke det? Kan det anbefales?
  Hilsen Øivind
  • 4 svar
  • visninger
 5. oeivinr la til et innlegg i et emne 3.5 " SATA USB 3.0 i ekstern kabinett( enclosure)   

  Takker så mye for tips. Skal huske det når jeg kobler opp hard disken. Blir ikke før på nyåret, da Komplett ikke leverer til Nord-Norge før.
  • 0
 6. oeivinr la til et emne i Ekstern harddisk, minnebrikke og minnepenn   

  3.5 " SATA USB 3.0 i ekstern kabinett( enclosure)
  Har kjøpt en ny windows 8 stasjonær datamaskin. Har en gammel stasjonær windows vista maskin med en 500 GB samsung sata intern hard disk. Det jeg lurer på er om jeg kan demontere denne hard disken og sette den i en 3.5" SATA USB 3.0 enclosure uten å måtte reformatere hard disken først? Hard disken er full av data og operativsystemet Vista på en og samme partisjon.
  • 2 svar
  • visninger
 7. oeivinr la til et emne i Nettverksutstyr   

  DLink 524 WLan router
  Hei,

  Prøver å sette brannveggen på DLink 524 router, men får det ikke til. Går inn på virtual server/firewall og klikker enable, men brannveggen bli ikke aktivert..

  OR
  • 0 svar
  • visninger
 8. oeivinr la til et innlegg i et emne problemer med hjemmenettverk   

  har brannmur på routeren. ikke på noen av pc'ene.
  OR
  • 0
 9. oeivinr la til et emne i Generelt om nettverk   

  problemer med hjemmenettverk
  Hei,

  Har problemer med å konfigurere et hjemmenettverk bestående av en WinXP maskin, en router, en Win98 SE maskin og en skriver.

  Når jeg åpner nettverksteder på WinXP maskinen, kan jeg se alle mappene på Win98 maskinen, klikke meg inn og kjøre programmene som ligger der (kjøre dem fra WinXP maskinen). Så langt er alt bra, men på siden med nettverksteder vises det at mappene ligger på Internet og ikke på lokalt nettverk. Betyr dette at hjemmenettverket mitt er galt konfigurert?

  Har også problemer med å skrive ut fra Win98 maskinen. Skriveren er kablet til WinXP maskinen , delt og definert som nettverkskriver. I tillegg har jeg installert driver på Win98 maskinen.

  Noen som kan hjelpe meg litt?

  OR
  • 4 svar
  • visninger
 10. oeivinr la til et emne i Generelt om maskinvare   

  BSOD mens datamaskinen står på skjermsparer
  Får blå skjerm etterat datamaskinen har vært en stund på skjermsparer. (dette har skjedd et par ganger) Glemte å lese beskjeden på skjermen dessverre. Foretok restart ( med reset knappen), men BIOS oppdaget ikke harddisken, heller ikke dvd og cd-rom stasjonen, så maskinen ville selvfølgelig ikke starte opp windows xp. Foretok kald start og da oppdaget BIOS all maskinvare og datamaskinen startet opp på normal måte. Noen som har peiling på hva dette kan være? Virker det som det er et BIOS problem? Litt beskymret for at det kan være noe alvorlig feil med maskinen.

  OR
  • 1 svar
  • visninger
 11. oeivinr la til et emne i Eksterne komponenter   

  oppgradere til USB 2.0
  Hei,
  Har et ATX hovedkort med chipset fra VIA KT 133A. MS-6330. USB adapteren/kontrolleren er bare på 1.1. Vil gjerne oppgradere til 2.0. Er det mulig på et sådant hovedkort og hvordan? Hvis det bare er å sette inn et USB 2.0 kort, kan dere i så fall anbefalle et godt og rimelig kort.
  OR
  • 1 svar
  • visninger
 12. oeivinr la til et innlegg i et emne oppgradering av skjermkort?   


  Panasonic TX-32PS1F.
  • 0
 13. oeivinr la til et innlegg i et emne oppgradering av skjermkort?   


  >Hvor mye vil du bruke på nytt skjermkort?
  Det rimeligste kortet som gir et godt TV bilde. Bare det jeg skal bruke det til. Ikke spille.

  >Har du prøvd å laste det nyeste driverene fra hjemme siden?
  Ja , lastet ned den siste driveren fra Nvidia

  >Du har stasjonær?
  Jep
  • 0
 14. oeivinr la til et emne i Grafikkort   

  oppgradering av skjermkort?
  Vil gjerne se DVD filmene mine på TV. PCen min har DVD stasjon. Grafikkortet mitt har TV utgang med både s-video og RCA video. Har s-video kabel men ikke lydkabel. Hvor kobler jeg lydkabelen forresten? Til der hvor jeg kobler høytalerne?

  Jeg får bilde på TV skjermen, men syns det er dårlig kvalitet. Får ikke fullstendig bilde på TV. Er det noe poeng å oppgradere skjermkortet?

  PCen er fra 2001.

  Hovedkort: MSI K7T Turbo2
  MS-6330 ATX Mainboard

  Grafikkort: NVidea Geforce2 mx/mx 400

  Processor: AMD Athlon XP 1700+

  Ram: 500 MB

  I tillfelle, hvilket skjermkort vil dere anbefale?

  OR
  • 4 svar
  • visninger
 15. oeivinr la til et emne i Windows   

  Hva er funksjonen
  Hei folkens,

  Bare lurte på hvilken funksjon filene i programdata mappen hadde. Kom i skade for å slette noen av undermappene, men det virker som programmene kjører like bra fordet. Er det slik at det er programmene selv som lager disse mappene når de kjører?

  oivind

  Edit: Endret overskrift så den samsvarer med retningslinjene
  • 3 svar
  • visninger