coup

Medlemmer
 • Innholdsteller

  144
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Alt skrevet av coup

 1. coup la til et innlegg i et emne 32 vs 64 bit win serv 03   

  Win 2003 srv 32 bit støtter 3,6 GB RAM og kan ikke ha større enn 2TB disker.

  Du KAN sette på PAE in 2003 http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa366796(VS.85).aspx men det er ikke supportert av f.eks. HP.
  • 0
 2. coup la til et innlegg i et emne Virtual Server 2005 på 2 maskiner   


  Du kan kanskje bruke System Center Virtual Machine Manager, men det er ett GUI og ikke så mye webgrensesnitt....
  • 0
 3. coup la til et innlegg i et emne [LØST] copy i kommandolinje   

  Så det funker ikke å bruke *.*?

  Det kan hende det er litt trøbbel med å bruke UNC uansett...

  Script:
  net use x: \\server1\d$
  xcopy x:\*.* d:\backup\ /c /h /y >> d:\xcopy.log
  net use x: /delete
  • 0
 4. coup la til et innlegg i et emne [LØST] SonicWall problemer med RDP gjennom VPN   


  Jeg ville kanskje prøvd å endre MTU size... Den står default til 1500, det er noen leverandører som oppererer med verdier som gjør at disse må justeres ned. Søk på nettet etter anbefalte verdier under 1500. Prøv gjerne 1482 først.

  Hvordan du endrer MTU size er forskjellige fra OS til OS og kan endres flere steder, men prøv å endre på både nettverkskoblingen OG vpn tunnellen kanskje? Er helt sikkert andre som har mer peiling på nettverk som kan gi nøyaktig beskrivelse...
  • 0
 5. coup la til et innlegg i et emne nlb/clustering - san   

  Hei du,

  for det første: NLB clustering gir deg kun en slags roundrobin funksjon. Jeg har en kunde som spurte om akkurat det samme, de endte opp med en løsning fra doubletake (ett datterselskap av HP). Denne replikerer data mellom servere uten at de er på samme lagringspunkt.

  Videre, når det gjelder 2TB størrelsen så er dette en begrensning du kun får overstyrt ved å sette opp en expand disk i windows/linux. Selve SANet eller NASet kan kun sette opp disker i 2TB størrelser men du kan selvfølgelig som jeg sier lage ett expand volum som blir større. Bakdelen med dette er jo at det blir en slags striping hvor det oppfører seg slik at om en disk ryker så ryker alle diskene i disksettet.

  Men, når det kommer til failoverfunksjonen så er det enten å kjøre cluster, evt veritas hvis MS ikke supporterer IIS cluster eller som jeg sier med en doubletake løsning. Skal du få til cluster/failover funksjonalitet med doubletake bør du kjøre serverne virtuelt hvis ikke er det vel egentlig kun data som blir feilet over og ikke alle pekere osv. Men det kan jo hende det holder for deg dersom du godtar å endre på dette manuelt dersom en krise oppstår.
  • 0
 6. coup la til et innlegg i et emne Google Chrome, klart til nedlasting   

  ...og bare til info, så ligger den som nedlastning på www.google.com (altså forsiden) ...

  jeg har installert og kjører på den nå, fungerer helt ok. Viser sidene litt rart, men sånn er det, antakeligvis når webprogrammererne får ut fingrene og holder seg til strict så vil ting se bedre ut for oss alle og ikke bare i IE
  • 0
 7. coup la til et innlegg i et emne Problemer med å skrive mail i Exchange Web Access   

  ja, det er en aktivex komponent som skal inn, men antakelig har du for strengt oppsett på IE hos deg... så prøv å sette sikkerheten litt ned først...
  • 0
 8. coup la til et innlegg i et emne Umulig? Exchange 2003 og sending av "interne" eposter ut på nett.   

  lag en regel i outlook klienten som videresender alle mailer med visse regler til den adressen du snakket om... tror jeg da, jeg skjønnte vel ikke fullt og helt hva du spurte om her, men kan det være en ide?
  • 0
 9. coup la til et innlegg i et emne [LØST] Eksportere AD ifra server 2000 til server 2003 R2   

  Hei hei,

  meld 2003 serveren inn i domenet.

  Kjør forestprep og deretter domainprep fra din 2000 domenekontroller (limer inn fra en artikkel her), adprep finner du på R2 CD (mener det er CD nummer 2)

  Run adprep /forestprep. Change directories to the location that contains the appropriate Adprep version. Type the following command at the command prompt, and then press ENTER:

  cd cmpnents\R2\ADPREP

  adprep /forestprep

  adprep /domainprep

  her er link til artikkelen forresten: Technet

  Etter dette går du til din 2003 R2 server og kjører Start -> Run -> DCPROMO

  Velg at den skal inn i allerede eksisterende domene, da vil alt bli replikert over til ny server.

  Når dette er gjort, kan du gjerne ta lunsj eller gå deg en tur slik at alt er fint og flott.

  Legg inn DNS på 2003 serveren, flytt DHCP scopes til å peke på den nye DNS serveren, la gjerne alle klienter bli oppdatert på dette. (dvs ha tålmodighet og hvis ikke løp rundt og kjør ipconfig /renew på alle )

  Hvis du vil kan du fjerne din 2000 server når alt er klart ved å kjøre DCPROMO på denne og velge å fjerne den. IKKE huk av for at det er den siste serveren i domenet.

  Badabingbadabom... er så lett atter
  • 0
 10. coup la til et innlegg i et emne VMWare med brannmur   


  ...ja det er jo mulig å gjøre det. I VMware ESX er det helt normal, i workstation eller server er det litt konfig, men lar seg fint gjøre. Du må tildele kortene til de virtuelle maskinene dine på hostnivå.
  • 0
 11. coup la til et innlegg i et emne [LØST] carcke loggin / endre i dns?   

  er rart at det ikke funker å logge på i cachet modus... Du kan prøve å logge på med domene\administrator og det bør funke hvis du har vært inne med den brukeren før... Dra ut nettkabelen før du prøver for moroskyld
  • 0
 12. coup la til et innlegg i et emne [LØST] Remote desktop software for helpdesk.   

  TeamViewer er veldig bra, enig. Syns også at logmein.com er bra.

  For LAN bruker jeg uansett RDP eller DameWare (denne har rutine for å remote installere agent og fjerne den ved avlogging). Dameware liker jeg veldig godt, også yter den veldig bra og har en drøss funksjonalitet.
  • 0
 13. coup la til et innlegg i et emne [LØST] carcke loggin / endre i dns?   

  Prøv først å rename computer accounten i domenet. Ser ut til at du har gitt pcen nytt navn uten at den har klart å oppdatere i domenet. Skulle fungert uansett siden dette går på SID'er, men men...

  Hvis du prøver å forklare litt mer om domene og nettet ditt, så blir det enklere å gi ett svar.
  • 0
 14. coup la til et innlegg i et emne Ressursstyring bedrift (møterom etc.)   

  Prøv denne siden her
  • 0
 15. coup la til et innlegg i et emne Program for å rydde i brukermapper ved hjelp av AD   

  Jeg vet ikke om det finnes noe program for det, men jeg skriver noen kixtart script til deg her som du kanskje kan bruke?

  Skriv først følgende i ett cmd vindu på domenekontroller

  dsquery user "DC=domene,dc=domeneetternavn" -limit 0 | dsget user -hmdir > hjemmekataloger.txt Da får du en tekstfil (hjemmekataloger.txt) med alle hjemmekatalogene til brukerne. Ta bort blanke linjer og mellomrom. Last ned kix32.exe fra kixtart.org og legg på samme sted som hjemmekataloger.txt. Lag en kix fil og lim inn innholdet i følgende kode (endre server og sharenavn til korrekt) USE X: "\\server\brukerfilshare" $kat = DIR ("X:\") $kat = DIR () $kat = DIR() WHILE @ERROR = 0 OPEN(1,"hjemmekataloger.txt") $line = ReadLine(1) $verdi = 0 WHILE @ERROR = 0 IF SUBSTR($line,INSTRREV($line,"\") +1) = $kat $verdi = "1" ENDIF $line = ReadLine(1) LOOP IF $verdi = "0" SHELL "CMD /C echo " + $kat + " har ingen bruker koblet til i AD >> manglerBrukere.txt" ; DEL CHR(34) + "X:\" + $kat + CHR(34) /c /s /f /h ENDIF CLOSE (1) $kat = DIR() LOOP

  Da skal det egentlig stå i den manglerbrukere.txt fila hvilke mapper som ikke er i bruk (dvs at brukeren ikke eksisterer i AD ELLER at det ikke er definert noen home folder). Vil du at den skal slette i samme slengen (noe jeg ikke anbefaler) så ta bort ; tegnet ved DEL CHR...

  Jeg har ikke noe script for å sjekke opp hvor lenge siden en bruker har logget inn, men jeg har for å sjekke maskinkontoer om det er ønskelig.
  • 0
 16. coup la til et innlegg i et emne [LØST] Passord på mapper i Vista   

  Mulig du kan gjøre det med bitlocker som følger med enkelte versjoner av Vista, uten at jeg vet eller har prøvd det. Og det finnes sikkert dusinvis av sånn programvare på nettet, men om de er gratis eller ei vet jeg ikke.
  • 0
 17. coup la til et innlegg i et emne [LØST] POP3 Gmail på Windows Live Mail   

  Hei,

  hos meg ligger filene under C:\Users\<brukernavn>\AppData\Local\Microsoft\Outlook. Dette er mappen i Vista, men den bør ligge under c:\documents and settings\bruker\application data\microsoft\outlook hvis du har xp. Mulig Application Data er skjult eller systemfolder så da må du åpne for det i innstillingene dine i explorern.

  Uansett, enkleste måte å finne mappe (og filnavnet) på er å gå på tools(verktøy) -> account settings (konto instillinger) i outlooken og se på oppsettet ditt for pop3 kontoen(e) dine. Der står filplasseringen.

  Håper dette hjelper. Husk å lukke outlook før du tar backup, så er du helt sikker på at data ikke er i bruk.

  Fortsatt god dag
  • 0
 18. coup la til et innlegg i et emne Program som sjekker om klient pc'er er i domenet   


  Tror du kan gjøre alt dette med MS IAS (Internet Authentication Service). Tror den er gratis og den skal kunne sjekke i lokalnettet ditt når maskiner logger på. IAS TechNet
  • 0
 19. coup la til et innlegg i et emne Legge maskiner i egen OU i AD   

  RIS og SMS putter dem i andre OU'er, men hvis du ikke ønsker å bruke slike verktøy kan du lage ett script som flytter dem og sette det til å gå med Schedule Task ved jevne intervaller...?
  • 0
 20. coup la til et innlegg i et emne Stenge internet tilgang   


  Er nok ikke sikkert du får stengt dette med policy, men andre ting kan jo brukes. Du kan sette opp proxy server og stenge spesifikke hoster der eller du kan stenge tilgang utgående for terminal serverne i firewallen. Proxy er jo en litt mer fornuftlig løsning da du kan få tilgang til internett om du skulle trenge det og da slippe å endre i firewallen hver gang.
  • 0
 21. coup la til et innlegg i et emne [LØST] Legge til e-postaliaser automatisk i Exchange?   


  ...da må du lage recipient policyer i Exchange. Du finner policyene i Exchange System Manager (?) og hvis du er i tvil, så ikke tukle for mye med det, for du kan fort endre til feil på alle brukere hvis du gjør noe feil. Ring noen som kan det som kan hjelpe deg i gang, du lærer det på kort tid, evt se litt på nettet.
  • 0
 22. coup la til et innlegg i et emne [LØST] Excel, utregning med klokkeslett.   


  Ser ikke ut til at man får lov til å bruke negativ tid i excel...

  Kan hende du kan få det til med noen triks, som feks å ta med datoer, slik at den klarer å finne forrige dag?
  • 0
 23. coup la til et innlegg i et emne Auto endring av bakgrunnsbilde   

  Til XP, TweakUI og til Vista TweakVI.. Bruker det selv og det funker finfint med endring av bakgrunnsbilde hver gang du restarter pcen... MEN, skal du ha sånn at den endrer mens du kjører pcen hver time eller noe, så må du bruke noe annet, slik som foreslått her tidligere... Fant en haug når jeg søkte på google, prøv å se på linken jeg har lagt ved.

  Google - vista bakgrundsendregreie
  • 0
 24. coup la til et innlegg i et emne Synkronisere lyd og bilde   

  jo, det er mulig, hvis du setter på sånn advanced view tror jeg, da deler den opp lyd og film, så da kan du trylle inn en forsinkelse...
  • 0
 25. coup la til et innlegg i et emne Synkronisere lyd og bilde   

  ja, det er vel mulig det, hva har du laget filmen i da?

  Enten kan du jo legge inn en pause i lyden, eller i editeringsprogrammet velge når lyden skal starte...

  Er dette derimot en ferdig film du snakker om, må du dekode den og få en videofil og lyd fil og lime de sammen igjen...
  • 0