xastor

Medlemmer
 • Innholdsteller

  760
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

1 ProPoeng

Om xastor

 • Rang
  Senior

xastor sin aktivitet

 1. xastor la til et innlegg i et emne 1. julenøtt 2011   

  Må vel si som LieX: 1. des er ITpro-tiden...

  Uansett. Julenissen kommer ikke i julestemning. Julenissen får mandagsfølelse.
  • 0
 2. xastor la til et emne i Tilbakemeldinger, kommentarer og forslag   

  [LØST] Endre flere innstillinger
  For å være ærlig gidder jeg ikke å søke for å finne ut om dette har vært nevnt for lenge siden. (Og da like gjerne av meg som noen andre. Mao: mye stress for tiden).

  Uansett. Hvorfor i all verden blir jeg når jeg klikker på "Endre flere innstillinger" videresendt til "forumet"? Ikke at jeg ikke liker forumet, men jeg ville aller helst ha endre passordet mitt til noe jeg "husker bedre enn de tilfeldige tegnene som sendes per epost hver gang man ikke oppdaterer seg på hvordan algoritmen som sender epost med nytt midlertidig passor arbeider".

  Dersom det er tatt opp tidligere så vennligst ta livet av dette emnet på en forholdsvis human måte.

  PS: Win7 (så oppdatert som det kommer), Opera 10.63, og tjajkovski på høytalerne dersom dette hjelper.
  • 1 svar
  • visninger
 3. xastor la til et emne i Tilbakemeldinger, kommentarer og forslag   

  Nytt forum
  Feilmeldelser er mer funksjonelt å skrive enn feilmeldinger. Også litt tøft.
  Til Moddemenn og Redaksjonsgubber. Vær så snill å tematiser denne meldingen på topp av TKF-forum.

  Jeg vil gjerne ha en innbox som faktisk lenker til, pause og åndedrag, innboksen min.

  Også har jeg lyst til at opplastede bilder vises i en lightbox, men jeg antar at jeg ikke har kommet med gode nok eksempler på dette. (PS: dynamiske oppsett har KUN noe for seg dersom de faktisk benytter seg av browservindu.)

  Garantert mye annet, men jeg oppretter denne tråden for at folk skal få lov til å uttrykke seg mer eller mindre fritt angående det nye forumet, så vær følsom med modereringen.
  OGSÅ: digger at man kan sortere tråder etter relevans (til en viss grad). Elsker at dette kom bare 2+ år etter at jeg foreslo det. Skulle dog fortsatt sett en automagisk skjuling av irrelevante svar og visning av løsninger. Problemet er vel at samtlige finner unødvendig informasjon ytterst spennende.
  • 1 svar
  • visninger
 4. xastor la til et innlegg i et emne Trenger hjelp til Datamaskin til mor   


  Okeis. Da vil jeg anta at maskinvaren har svært lite for seg pdd. Selvfølgelig greit å kjøpe en maskin som holder en stund, men jeg ville heller brukt 5000 på en maskin nå (for å bytte ut essensielle parter om 2 år) enn å bruke 10000 (for å bytte ut alt om 4). Du vil få svært mye mer for pengene på denne måten.
  På sett og vis er vel faktisk da EEE Top blandt de litt penere alternativene.
  Ellers er vel denne det billigste alternativet på listen du fikk.
  Fyller nok ikke samtlige behov, men fordelen med stasjonære maskiner er at det er svært enkelt å fylle ut behov etter hvert som de kommer.
  • 0
 5. xastor la til et innlegg i et emne [LØST] Image av pc?   

  http://www.paragon-software.com/home/db-express/
  • 0
 6. xastor la til et innlegg i et emne Trenger hjelp til Datamaskin til mor   

  Du kan jo forsøke å utvide horisonten utenfor komplett

  Ellers trengs det litt mer informasjon.
  Du sier at dette blir en kontorpc. Også snakker du om bildebruk. Med kontorpc regner jeg med en maskin som er rask nok til å kjøre Office/OpenOffice, og med bildebruk forestiller jeg meg picasa (eller tilsvarende programvare). Dette kan du fint gjøre med hvilken som helst PC på markedet for øyeblikket.
  4GB minne er alltids kjekt det, men allikevel vil jeg si at dette blir litt overkill til bruken som er tiltenkt. Det er allikevel absolutt en fordel å få fatt i 64bit OS først som sist uavhengig av om maskinen har 2GB eller 4Gb i kjøpsøyeblikket (alltid kjekt å slenge inn litt ekstra minne i ny og ne)
  Ellers lurer jeg på hvilke spill din bror(?) spiller. Spill med aldersgrense 5-10 har sjelden behov for mer skjermkort enn et som er integrert på hovedkort (absolutt ingen behov for å kjøpe maskiner som heter "Gamer-ettellerannet") og dersom dette plutselig skulle finne på å endre seg en gang i fremtiden er det vel ikke vanskeligere enn å finne et billig skjermkort (da) og sette dette inn. Garantert mer valuta for pengene enn å kjøpe et skjermkort i dag fordi det kanskje er en mulighet for at dette vil bli brukt om 5 år.
  • 0
 7. xastor la til et innlegg i et emne 3 Hus skal ha Vann, kloak og strøm   


  Det er vel ikke redundans som er tanken bak denne oppgaven. Det er vel heller det at de røde sirklene representerer strøm, kloakk og vann. Så hvert hus skal ha én linje fra hver av linjene noe som i praksis gjør oppgaven lettere enn oppgavefortolkningen du kom med (oppgaven skal vel i prinsippet også ha en standardisert plassering for strøm (tak), vann (vegg) og kloakk (gulv) på hvert hus).
  • 0
 8. xastor la til et innlegg i et emne [LØST] Trådløs harddisk   


  Regner med at din mor har trådløst nettverk i heimen. Hvis ikke er hun alt vant med å koble til kabler. Finn en ekstern harddisk med nettverkstilkobling og plugg denne til den trådløse ruteren.

  Ja det blir nettverksopplegg, men alternativet er å koble til med kabel. Har ikke hørt om ekstern harddisk som bruker bluetooth (ikke at det ville vært særlig funksjonelt) eller tilsvarende point-to-point tilkoblinger.
  Dersom det er sikkerhet du er bekymret for, kan jeg glede deg med at det antakeligvis ikke finnes noen som her interesse av å bryte seg inn på nettverket til din mor. Skulle dette allikevel bekymre deg, er det ikke verre enn å sette en skikkelig kryptering på nettverket (WPA-2) og i tillegg skjule SSID. For å være virkelig sikker kan du i tillegg låse nettverket til MAC-adressen til din mors datamaskin. Samtilige sikkerhetsråd som er nevnt er dog fullt mulig å komme seg gjennom med den rette kunnskapen, men vil allikevel være sikrere enn en harddisk som kommuniserer trådløst direkte med maskinen.

  EDIT: Når jeg tenker meg om finnes det sikkert trådløse harddisker som kommuniserer med en USB-dongle, men da må man fortsatt "plugge inn" harddisk før bruk.
  • 0
 9. xastor la til et innlegg i et emne Feilmeldingstråd for Forumet v3   

  Vet ikke om det er blitt nevnt tidligere i denne tråden, men for å være ærlig gidder jeg ikke å lese alt (også tidsmangel).

  Vis nytt innhold er rar. Jeg vil se de siste 20 innleggene, ikke de siste innleggene som er skrevet siden jeg sist var på besøk.

  Røde streker under [nesten] hvert eneste ord jeg skriver viste seg å være Opera sin feil (yay til reinstallasjon), men når vi først er inne på det. Er det egentlig noen planer for å slenge inn en eller annen ordliste (kunne vært et fint tillegg for oss som ikke er så bevandret i det norske sprog og derfor formidler budskapene våre ved hjelp av sms-lang).

  Smartbox er blitt dumbbox, men jeg regner med at dette bare er en databasefeil/-innstilling i likhet med OCV og epost.

  EDIT: Ser at bilder fortsatt gir den samme feilen som under betatesting. Bare at nå så må man forstørre bildet for å bryte teksten ut av spaltebredden.
  • 0
 10. xastor la til et innlegg i et emne Avduket: Apple iPad   

  Ser til dels nytten med en tablet, men heier nok heller på HP sin W7-maskin enn Apple's forvokste iPod. Overlever å kanskje måtte lade dippedutten litt i løpet av dagen, og mangel på USB er i mine øyne et stort minus. Å se bilder/tømme kamera over til en forvokst fotoramme er en av fordelene i mine øyne, og i så tilfelle vil nok iPad med sitt IPS-panel være å foretrekke framfor de vanlige TN. Lese aviser, bøker etc tror jeg blir omtrent like behagelig som å lese dem på en vanlig skjerm, så dette markedet åpnes nok ikke skikkelig før epapir med farger blir allemannseie.

  Alt i alt: Mangel på tastatur fjerner i prinsippet dette bruksområdet og ettersom størrelsen er direkte lommefiendtlig forblir tablets en ting for folk som har lyst å ha et samtaleemne i stuen. (så sant man ser bort fra Lenovos ideapad).
  • 0
 11. xastor la til et innlegg i et emne [LØST] Bluescreen - Pc'en tok kvelden   

  EDIT: Posten er mer hjernenotat enn svar, så den bør egentlig leses nedenfra og opp. /EDIT

  Ville nesten tippet på at det er harddisken som har tatt kvelden (selv om jeg finner det litt merkelig).

  Gidder ikke å sjekke egen HP-maskin, men jeg mener at det er F2 du trykker for å komme inn i BIOS. Sjekk under første(?) valget om BIOS i det hele tatt finner disken. Du kan med fordel også gjerne sjekke om det er muligheter for å slå av bildevisning under oppstart (slik at du får festelig hvit skrift istedet for den feiende flotte HP-logoen).

  Dersom maskinen fortsatt forstår at det står en harddisk i den, kan det også hende at det er bootmanageren til XP som av en eller annen grunn har forsvunnet (noe som ikke akkurat skal skje så lenge du ikke har gjort noe veldig spesielt). Det kan derfor være en fordel å forsøke å boote ved hjelp av XP-cd og forsøke startup-recovery med denne (lenge siden XP så husker ikke helt hvordan, men det er snakk om kommand-vindu og fixmbr).

  En tredje mulighet er at skjermkort/drivere til skjermkortet har funnet ut at de ikke likte seg i maskinen din, og at Windows faktisk slår seg på. Problemet blir at skjermkortdriverne som XP bruker til å vise seg frem i all sin herlighet ikke funker og skjermen derfor blir svart. Enkleste måten å finne ut av alle mulighetene på er derfor å trykke F8 som en gal mens maskinene booter. Forhåpentligvis (så sant det ikke er noe av det overnevnte som er skyld i problemet) vil du da få opp en mulighet til å starte XP i Safe Mode/Sikkerhetsmodus. Dersom du kommer inn her (best å kjøre uten nettverk) har du mulighet til å avinstallere driverne til skjermkortet og starte på nytt. XP vil da, igjen forhåpentligvis, starte som normalt (dog med røten oppløsning på skjermen) og du kan forsøke å installere drivere på nytt.
  • 0
 12. xastor la til et innlegg i et emne Hvilket backup program anbefaler du?   

  paragon backup & recovery. Gratis (alltid en fordel) og gjør jobben på en tilfredsstillende enkel måte (ikke akkurat negativt).
  Bruker bare til system slik at jeg slipper å installere alt på nytt igjen når jeg føkker opp maskinen (flink til akkurat det).

  Når det kommer til mine dokumenter bruker jeg Live Sync. Sannsynligheten for at begge maskinene mine skal krasje samtidig er forsvinnende liten, og jeg har på automagisk vis filene jeg lagre på hjemmemaskinen på laptoppen når jeg slår denne på (litt tid til opp/nedlastning, men nettforbindelsen min kan i hvertfall kalles bredbånd) og henter meg en kopp kaffe.
  • 1
 13. xastor la til et innlegg i et emne [LØST] Valg av ny pc-skjerm   

  har en syncmaster og er ganske så fornøyd med denne (pris/størrelse). Spesielt etter noen omganger med spyder3 (fargekalibrering).
  Ettersom jeg i prinsippet er lat, har jeg lyst til å klikke på lenker istedetfor å google, så redigering av posten kan være greit. Ekstra kult er det om du finner alle produktene på prisguide.hardware.no slik at man kan sammenligne disse på et enkelt vis (bare til orientering).

  Ellers, ettersom du tenker å bruke skjermen tilkoblet pc, kan jeg ikke helt se poenget med noe annet enn DVI. Eneste fordelen HDMI har, i mine øyne, er at man også har mulighet til å overføre lyd, og dersom du tenker å bruke eventuelle høytalere på skjermen bruker du ikke denne til film:D.
  Eneste fordelen VGA har er derimot at den fases ut.

  Dynamisk kontrast betyr i hovedsak at bakgrunnsbelysningen slår seg av i mørke scener og på fullt i lyse scener slik at du får en større opplevelse av lys og mørke. Fullstendig ubrukelig (min har 20k:1 og var på omtrent så lenge som jeg trengte å finne ut hvordan man slår den av) ettersom alle detaljer forsvinner. Mørke scener ender uansett opp som svartbjørner angriper negre sydhavskonger i kullmine, og lyse scener ender stort sett opp som isbjørner angriper nakne nordmenn på nordpolen (i vårens første snøstorm).

  EDIT: Ang responstid:
  I hovedsak er det to ting du bør tenke på. Spiller du spill i verdensklassen eller har du lyst på best mulige farger når du spiller spill og ser film?
  5ms responstid er lite. Veldig lite. For den vanlige bruker vil ikke 5 eller 10 millisekunder ha noe å si (selv om det garantert kommer til å komme påstander om det motsatte). Som en sammenligning tar det i overkant av 100ms for øyet å blinke.
  Denne ekstremt lave og prinsipielt idiotiske oppdateringsraten på dataskjermer går derimot ut over fargegjengivelsen, og trege skjermer (om man kan kalle 1/4 av et blunk tregt) på 25ms har som oftest en svært mye bedre fargegjengivelse.
  Heldigvis har skjermprodusenter begynt å skjønne dette, og 5ms refresh-rate betyr p.d.d. i hovedsak at skjermen kan oppdateres så raskt når man snakker gråtoner, men det går tregere når man kommer til farger. Gamere vet ikke dette, og kjøper raskere skjermer uten at de egentlig er det (selv om de selvfølgelig blir totalt 1337 og sparker rumpe med den nye skjermen).
  Alt i alt. Ikke tenk så mye på responstid så sant du ikke spiller actionspill i verdensklasse og dermed er topptrent nok til at det faktisk kan ha noe å si.
  For å ta den fine sammenligningen med biler. En bil som kjører i 80km/t rekker å bevege seg 11cm på 5ms. Hvor mye tror du at du rekker å gjøre på denne tiden (når du samtidig skal registrere hendelsen i hjernen, reagere, gjøre riktig valg, sende signaler til en kroppsdel etc)?
  • 0
 14. xastor la til et innlegg i et emne Tips angående kjøp av HD-Kamera.   

  Canon

  Forskjellige merker

  Sjekk gjennom listen(e). klikk sammenligne på dem du finner spennende og finn ut hvilket du foretrekker (pris/funksjoner/storleik/etc). Lenk til dette så kan folk lettere komme med "forbedringer" og generelle tilbakemeldinger.
  Ellers ville jeg foreslått at du heller går for en av de mer kjente og etablerte merkene ettersom disse som oftest har kvittet seg med barnesykdommer og har generelt god optikk. Tester er også en god idé, og kameranavn+review er en klassiker hos google.
  • 0
 15. xastor la til et innlegg i et emne Tips angående kjøp av HD-Kamera.   

  Med minnekort, tenker du da på Mini-DV?

  Ellers vil vel i teorien garantien på kamera fra USA gjelde i Norge. Det vil dog være snakk om vanlig amerikansk garanti, så dersom kamera slutter å virke etter 1 år er det egentlig bare å sette i gang å kjøpe nytt. Kjøper du det i Norge vil vel forbrukerloven i hvert fall gi deg tre år (mest sannsynlig 5 uten at jeg er helt sikker på tallene) og i dermed gi deg verdens beste forbrukerrettigheter. Moms "må" du betale (finnes sikkert muligheter til å slippe unna, men ikke uten å samtidig nedgradere "garanti" fra 5 til 1 år og bryte norsk lov).

  Forresten: Hva har du tenkt å filme? Du nevner stativ, men har du også planer om at kamera skal være såpass bærbart at du vil kunne bruke det tilsvarende til et kompaktkamera? Hvilken prisklasse har du tenkt deg?
  • 0