Mendelejev

Medlemmer
 • Innholdsteller

  92
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

15 ProPoeng

Om Mendelejev

 • Rang
  Nyansatt
 • Bursdag 09. juni 1980

Min datamaskin

 • Operativsystem unkw

Profile Information

 • Kjønn Mann

Mendelejev sin aktivitet

 1. Mendelejev la til et innlegg i et emne 23. julenøtt 2014   

  Lillejulaften ... dagen før dagen ... eller rett og slett bare arbeidsdagen.

  For mendelejevs del er dette "just another day at work". Det er dessverre slik at enkelte må jobbe på disse kjedelige dagene. Slave for næringsliv og stat for at samfunnet skal gå rundt.

  Dagen i dag har stort sett gått med til programmering og vedlikehold av maskiner, problemløsing og teknisk support. Alt sammen i et alt i et stort mørkt rom med 34-35 varmegrader, da klimaanlegget plutselig bestemte seg for å ta en tidlig juleferie i morges.

  Arbeidsdagens små avbrudd har stort sett bestått i et par kaffekopper, knekking av julenøtter (viktig, viktig), samt irritere meg over den *PIIIIIIP* grønne ingress-portalen rett utenfor vinduet, som forøvrig ble blå for noen minutter siden, da jeg ble lei av padde-fargen).

  Når jeg så endelig kommer meg hjem, blir det rake veien inn i dusjen, for å bli kvitt litt kropslukt etter dagens sauna-jobbing Deretter blir det å plassere seg godt ned i sofaen, og der skal jeg bli sittende og slappe av til klokka passerer midnatt og ITpro avslører dagens nøtteknekker samt årets siste nøtt.
  • 0
 2. Mendelejev la til et innlegg i et emne 22. julenøtt 2014   

  Jeg har kjøpt Epler (eplebåter) fra Bendit ... og jeg har kjøpt Bendit (aka iPhone 6) fra Eple.

  Begge deler er like irriterende overpriset..
  Begge deler tåler like dårlig å bli mistet i bakken.
  ...og jeg angrer strengt tatt begge kjøp like mye.
  • 0
 3. Mendelejev la til et innlegg i et emne 21. julenøtt 2014   

  Julenissen gir spillerne bensin og fyrstikker, da alt regnværet i Bergen tydeligvis har slukket all Brann.
  • 0
 4. Mendelejev la til et innlegg i et emne 20. julenøtt 2014   

  Det finnes mange kategorier fisk: Ferskvannsfisk og saltvannsfisk. Spiselig fisk og uspiselig fisk. Fet fisk og mager fisk. Flat fisk og rund fisk. God fisk og dårlig fisk. Hva er så den beste julefisken?

  Julen er som kjent en tid for å glede andre og gi hverandre gaver, og det er som kjent større å gi enn å få. Den beste julefisken må jo derfor være den fisken som ivaretar julens tradisjoner, som sprer mest glede og gir mest til andre. Etter utallige turer på fiskebrygga gjennom årenes løp, har jeg lært én ting: En fisk som passer til den beskrivelsen kan ikke kjøpes av en fiskehandler. Den sorterer rett og slett ikke på listene over salgsvarer. Jeg måtte derfor lete etter den andre steder.

  Til slutt så, etter mye leting, klarte jeg endelig å finne en fisk som ivaretok alt hva julen står for ... ved pokerbordet. Fisk er en klassisk betegnelse på en heller dårlig pokerspiller, som sprer glede til sine medspillere ved å gi bort massevis av pokerchips (og eller penger) til andre, uten å få/kreve noe igjen. Hvilket stort giver-hjerte :-)

  Den beste julefisken må jo derfor bli Poker-Fisken, og denne fanges normalt ved pokerbordet. Enkleste måten å fange denne fisken er med en bedre pokerhånd.

  (...og med dagens Blå-Blå regjering, så ser det ut til at det kan bli fri jakt på denne fisken ... også i Norge)
  • 0
 5. Mendelejev la til et innlegg i et emne 16. julenøtt 2014   

  Nei huff ... dette ble ikke rett ... Beklager dobbeltpost
  • 0
 6. Mendelejev la til et innlegg i et emne 16. julenøtt 2014   

  Når rett skal være rett, så er alle enhver rett rett, unntatt dersom det skulle være en urett rett. Men dersom det er en urett rett, så er det ikke en rett rett.

  Konklusjonnen er derfor at enhver rett som er rett, og som ikke er en urett rett er rett også på julaften. Derfor må enhver rett rett være rett, mens det er rett å si at en urett rett er totalt uegnet på julaften.
  • 0
 7. Mendelejev la til et innlegg i et emne 15. julenøtt 2014   

  En ekstra time her, og en time mindre der. Denne evige diskusjonen har vi et par ganger i året, og den er like irriterende hver eneste gang den inntreffer. Hva er poenget med å justere døgnet? Er ikke døgnet perfekt nok slik som det er, med sine 24 timer.

  Eneste grunn til at man en gang i blant justerer på antall timer i døgnet, er fordi en eller annen tulling fant ut vi hadde litt for lite å gjøre på våren og høsten, og derfor 2 ganger i året må stille på den fordømte klokka. Blir ikke mye julestemning av det. Nettopp derfor lurer jeg på hvorfor i all verden godeste Herr Nøttegeneral vil ha oss til å justere klokka enda en gang for å få en time ekstra? Er det for å rekke å få inn enda et par ekstra nøttebesvarelser?

  Nei, kjære nøttegeneral. Hvis du på død og liv skal legge til en ekstra time i døgnet, så legg timen til den ene av årets dager som kun har 23 timer (så kan du heller stjele den fra det døgnet som er på 25 timer), så slipper vi dette klokkestilletullet.

  Skulle derimot Herr General legge den ekstra timen til et hvilket som helst av årets 364 andre døgn, så ser jeg at svaret på dagens nøtt blir veldig klart og tydelig. Da måtte jeg brukt den ekstra timen til å stille alle klokkene i huset.
  • 0
 8. Mendelejev la til et innlegg i et emne 13. julenøtt 2014   

  Som de fleste oppegående personer kjenner til, så finnes det et enkelt fasitsvar på spørsmålet om både livet, universet, absolutt alt mulig annet. President Mendelejev (demokratisk valgt tittel av Herr Nøttegeneral etter besvarelser på julenøtt 2 og 3) bestemmer derfor at svaret på dagens julenøtt er ... *trommevirvel* ...
  42

  Begrunnelse: Hoc volo, sic jubeo, sit pro ratione voluntas
  • 1
 9. Mendelejev la til et innlegg i et emne 12. julenøtt 2014   

  Kle ham opp i en stk. brun fotballdrakt og sendt ham på diverse oppdrag i byen, mens det hele dokumenteres med et medfølgende kamera. Bruk så resultatet av dette som inspirasjon til en julenøtt-oppgave dagen derpå.
  • 0
 10. Mendelejev la til et innlegg i et emne 11. julenøtt 2014   

  Jeg liker å tro at jeg er en fredelig fyr. Derfor har jeg ingen bestemt jule-destinasjon hvor jeg drar for å jule. Det nærmeste jeg kommer en slik jule-destinasjon er TV-skjermen. Her konkurerer den ene kanalen etter den andre om å spre mest mulig jule-stemning, mens jeg kan sitte godt plassert i godstolen med fyr på peisen og noe varmt eller kaldt i hånda, mens jeg nyter litt ekte jule-spenning.

  La det derfor bli en ny jule-tradisjon. En jule-gave fra alle sportskanalene:
  Slå et slag og gi oss boksing på TV-skjermen på Boxing Day
  • 1
 11. Mendelejev la til et innlegg i et emne 10. julenøtt 2014   

  I likhet med flere av de vanlige dødlige, så lover også Herr og Fru Nisse (uansett størrelse) å holde sammen i både gode og onde dager, inntil døden skiller dem ad. På samme måte finnes det også statestikker på hvordan nisser skilles. Hvordan disse tallene fordeler seg, skal jeg ikke gå nærmere inn på, men de viser at det finnes to måter nisser (både små og store) skilles på. Det ene er via skillsmisse, og det andre er via dødsfall.
  • 0
 12. Mendelejev la til et innlegg i et emne 8. julenøtt 2014   

  I min barndom (nei huff, det fikk meg til å høres gammel ut) så gikk man på butikken og kjøpte seg nøtteknekker og en pose julenøtter. Nøttene kunne være enten assorterte eller poser med en enkelt sort. Valnøtter, hasselnøtter, paranøtter, mandler etc. Alt etter hvilket nøttenivå hver enkelt følte de lå på, og hvilken knekkegrad man ønsket.

  Nå i dag har dette forandret seg. Fremdeles er det mulig å kjøpe nøtter i butikken, men i dag kaller man gjerne en spade for en spade, og siden det strengt tatt ikke er så mye jul over en pose nøtter, så har man gått over til å kalle dette for ...ja, nettopp... NØTTER.

  Hvor ble det så av JULEnøttene fra min barndom? Jo, de utviklet seg, og tilpasset seg dagens nettbaserte samfunn. De ble både tøffere, hardere og mer motstandsdyktige, men samtidig ble gevinsten for å få hull på skallet enda større. Hvor gjevt var det egentlig å knekke en valnøtt eller hasselnøtt? Riktignok fikk man en liten "premie" man kunne tygge på i 2 sekunder før den forsvant, men utover det var det heller dårlig. Nå i dag er nivået her økt betraktelig. Skulle man klare å knuse det uknuselige skallet, kan man i et helt år framover skryte av å ha knekt verdens hardeste nøtter ... helt til neste års julenøtter kommer i en enda hardere og mer motstandsdyktig utgave.

  I tillegg har spenningen utviklet seg. Der hvor spenningen i beste fall gikk på om det var én eller to nøttekjerner under skallet, og varte i maks 5 sekunder (til det sa *KNAKK*), er spenningen idag lang større, og varer i inntil 24 timer før man vet om man har klart å knekke en nøtt. Enkelte ganger til og med lenger (hint nøttegeneral). Dette spenningsmomentet i dag utviklet seg så langt at det til og med har blitt spenning om produsenten i det hele tatt får sendt ut nøttene sine, da produksjonslinjen tidvis kan rammes av tekniske feil (nok et hint). Når så produksjonen endelig når nøttemakedet, forsinket eller ei, så trekker man et lettelsen sukk og tenker med stille og ærbødig visshet: Nøttegeneralen hadde full kontroll. Det blir jul i år også. :-)
  • 1
 13. Mendelejev la til et innlegg i et emne 7. julenøtt 2014   

  Sandelig, Sandelig siger I eder:

  Den store kloge bogen forteller saa mangt om hvorledes det sømmer sig at leve i et civilicert samfund. Thi exempel haver Apostlen Paulus skevet i sit ord: "Gjengjeld ikke nogen ondt med ondt; legg vinn paa det som godt er, for alle menneskers aasyn! Saafremt det er mulig, da hold I paa eders side fred med alle mennesker!". Ligesaa har Vaar Herre sagt at "Du skal elske din næste som dig selv", og Ordspraagene forteller at "Den der søger hvad godt er, søger det som er til behag; men den der higer efter ondt, over ham kommer det onde."

  Om der er nogen der ikke lever efter de enkle regler der sømmer sig for denne kirkelige høitid, da vil hans/hendes navn blive skrevet op paa Nissens liste over de vrange og uskikkelige børn, der vil blive straffet med et stykke kull i sine julestrømper. I vil derfor formane eder alle til at være veloppdragne, saa at eders navn vil staa skrevet i "De Snille Børns Bog", slik at Nissens besøg kan blive til glæde og hygge.
  • 0
 14. Mendelejev la til et innlegg i et emne 6. julenøtt 2014   

  Oppskrift på Julestemning:

  2 deler Ribbe
  1 del pinnekjøtt
  2 stykker juletorsk
  1 dæsj lutefisk
  litt kalkun
  Toppes med noen glass godt juledrikke

  ---

  Oppskrift på Jule-stemning:

  Boksing på TV'n på Boxing day (jf. besvarelse Julenøtt 2) ;-)
  • 0
 15. Mendelejev la til et innlegg i et emne 4. julenøtt 2014   

  Det som varmer mest må utvilsomt være gjenoppvarmingen etter at Helvete har fryst til is.
  • 1