llars

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 606
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

3 ProPoeng

Om llars

 • Rang
  Superbruker
 • Bursdag 12. aug. 1938

Profile Information

 • Sted Ski
 • Interesser Databaser, perfeksjonering av PC-en og å klare å følge med i alt det nye i de programmer jeg bruker og alternativene til disse. Dessuen genuint interessert i alt som "rører seg" i IT-verdenen inkl. internet.

Contact Methods

 • Hjemmeside http://

llars sin aktivitet

 1. llars la til et innlegg i et emne Bridge fra A med kablet nettverk til B (2 hytter)   

  Jeg er også usikker om bridge er det beste eller om jeg skal gå for repeater. Det avgjørende for meg er at brukere på punkt B får samme funksjonalitet som de på punkt A både for nedlasting og opplasting.
  Jeg "ser" mulig problem hvis både nanostation på punkt A og på punkt B forstyrrer hverandre (er på samme sekvens) hvis begge er aksesspunkt.
  • 0
 2. llars la til et innlegg i et emne Bridge fra A med kablet nettverk til B (2 hytter)   

  Jeg fant svar på siste spørsmål selv, se https://community.ubnt.com/t5/airMAX-Wireless-Networking/Access-Point-WDS-or-not-main-difference/td-p/701825 hvor det anbefales å bruke WDS på begge.
  • 0
 3. llars la til et emne i Generelt om nettverk   

  Bridge fra A med kablet nettverk til B (2 hytter)
  Det burde gå greit med https://www.proshop.no/Aksesspunkt/Ubiquiti-NanoStation-M5-5GHz-AirMax/2424001?utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite
  men jeg sliter med å få god nok info.
  Det som er klart er at jeg trenger 2 stk Nanostation (eller tilsvarende) hvor A er koblet til mitt ordinære nettverk basert på fasttelefonlinjen (NGT) og B er på en annen hytte 100 m derfra.
  A settes opp som bridge og aksesspunkt
  B settes opp som bridge og ?
  Videoer på youtube indikerer at B kan settes opp som bridge og station og da må en i tillegg ha en trådløs router der, men jeg har fått inntrykk av at routeren kan erstattes av et aksesspunkt.  Det jeg er veldig usikker på er om dette aksesspunktet kan være selve punkt B (Nanostation).
  Når det gjelder oppsett (valg av) aksesspunkt / station er det ulike beskrivelser og jeg lurer på om hva som er forskjell på "Aksess point WDS" eller "Aksess point" og "Station WDS" eller "Station".
   
  • 2 svar
  • visninger
 4. llars la til et innlegg i et emne Tilpasse verktøylinjer i Firefox   

  Takk for svar. Etter mye triksing og leting fant jeg til slutt tegnet som var blitt borte. Da gikk resten greit med god nytte av din lenke pijano.
  • 0
 5. llars la til et emne i Nettlesere   

  Tilpasse verktøylinjer i Firefox
  Plutselig er verktøylinjer forsvunnet og jeg får ikke det tilbake slik jeg er vant til å ha det. se bilde. Det som er hovedproblemet er at jeg helst vil ha Pil tilbake/frem helt til venstre, dernest urlen og så spørrefeltet før nedlastingssymbol, hus osv. kommer før tegnet for bokmerker.
  Hvordan endrer jeg dette? På forhånd takk.

  • 3 svar
  • visninger
 6. llars la til et innlegg i et emne Endre opprettelsesdato på video   

  Jeg kan føye til et lite triks for å få videoene riktig plassert etterpå i ipadden. Det viser seg at ved synkronisering via itunes så sjekkes ikke opprettet dato. Trikset for å få videoene med "riktig dato" riktig plassert på ipadden er å velge "Hidden" i nevnte program i forrige post og kjøre synkronisering. Da forsvinner videoene på ipadden. Når jeg deretter fjerner "Hidden"-avkryssingen og kjører synkronisering på nytt kommer videoene dit de skal datomessig.
  Flytting av videoene til en annen mappe midlertidig og tilbake vil selvfølgelig også funke.
  • 1
 7. llars la til et innlegg i et emne Endre opprettelsesdato på video   

  Jeg fant et lite gratis program Explorer2 Lite som faktisk gjør det jeg ber om. http://www.zabkat.com/x2lite.htm
  Valg "Workbench" og "Attributes".
  Det finnes også en pro-versjon som flere funksjoner, men det er masse "snacks" på Lite-versjonen også.
  Etter å ha sjekket det grundig i Norton og Norton insight tok jeg sjangsen på å innstallere. Testet pc-en grundig etterpå og alt virker greit.
  • 1
 8. llars la til et emne i Digital Film   

  Endre opprettelsesdato på video
  Jeg har endret tatt dato på en rekke scannede bilder og det gikk greit med programmet Bilder, men på videoer er det ikke det samme feltet som er aktuelt. Istedenfor "Tatt dato" er det " Opprettelsesdato" som er aktuell. 
  Problemet oppstår når jeg må konvertere videoen til nytt format, f.eks. fra avi eller mt2s til ipad mp4 format for å få den vist på ipad. Da får jeg konverteringsdatoen i opprettelsesdato og da kommer den helt feilsortert/plassert på ipadden eller i utforsker.
  Finnes det en enkel løsning/rimelig program?
  • 2 svar
  • visninger
 9. llars la til et innlegg i et emne Ubiquiti NanoStation-loco M5   

  Takk for tipset. Jeg skal kontakte Ubiquiti som produserer både enheten og dette programmet. Er litt tviler mht. om det kan brukes her fordi min enhet er ikke "rørt" på 6-7 år og kan mangle oppgradering, men må absolutt sjekkes ut.
  • 0
 10. llars la til et emne i Administrering av nettverk   

  Ubiquiti NanoStation-loco M5
  Jeg oppdager dessverre at min 6-7 år gamle nanostation m5 som fungerer bra kjører på WEP istedenfor WPA. Det varsler Norton meg om.
  Når jeg forsøker å logge meg på adminbruker med adminpassord så viser det seg at jeg har glemt begge to. Nå har jeg forsøkt alle koder jeg har brukt, men dessvere feil.
  Det er mulig jeg kan resette til fabrikkinnstillinger, men det vil jeg helst unngå da det var ganske komplisert å sette den opp. Derfor spør jeg: Er det noen mulighet for å finne/resette bare adminbruker og passord?
  Ser bl.a. https://portforward.com/store/pfconfig.cgi som reklamerer med at de kan finne tapte nettverkspassord. Jeg har forsøkt å kontakte dem, men får ikke svar før jeg er kunde. Det er dumt da jeg ikke vil kjøpe før jeg er sikker på at produktet vil hjelpe med mitt problem. (routernavn og passord kjenner jeg jo).
  Finnes det andre alternativer?
  • 2 svar
  • visninger
 11. llars la til et innlegg i et emne Antall mapper   

  Takk for tipset om NAS.  Jeg har vurdert det for en tid siden og holdt på å bestille en, men ved nærmere ettertanke så droppet jeg det. Jeg testet det til og med med 500 Mbits fiber noe NAS-en ikke kom i nærheten av. At jeg ikke går for NAS har imidlertid mest med backup og sikkerhet å gjøre som jeg har meget god kontroll på via pc og laptop med eksterne disker i tillegg. Backup går i disse dager lynraskt i forhold til gamle dager.
  Når det gjelder bilder (og musikk) med padder og mobil med 128 GB så er det god plass og jeg får samtidig sikkerhet ved at dataene finnes på flere enheter som er uavhengig av hverandre.  Dvs. jeg synkroniserer ikke via NAS eller sky. Sistnevnte faller bort pga kapasitet. Et moment er også at bildebasen er relativt statisk, dvs. jeg oppdaterer på alle enheter bare 2-3 ganger i året.
   
  • 0
 12. llars la til et innlegg i et emne Antall mapper   

  Hei pijano.
  Tusen takk for svar og god hjelp.  Jeg har chattet med apple idag og de "visste ikke, trodde ikke" at det var noen begrensning i antall album.  Time will show.
  • 0
 13. llars la til et innlegg i et emne Antall mapper   

  Uff da.  Jeg har idag C: Brukere/Meg/Bilder/Itunes/ med 137 mapper. Er ikke dette bra?  Hva mener du med bibliotek? Det virker ikke som om programmet "Photo Studio" i win 10 har problem med mine 137, men så bruker jeg programmet bare på enkeltmapper for å endre "Tatt dato".
  ios 10 må også takle et slikt antall.
  • 0
 14. llars la til et emne i Windows   

  Antall mapper
  Jeg forsøke å organisere mine bilder bedre etter å ha scannet 8-10000 bilder. Poenget er at jeg vil ha dem både på pc (win 10), på laptop Win 7 og på ipad (flere i familien skal ha).  Jeg ser at det er begrensninger på padden hvor jeg ikke kan bruke undermapper. Derfor oppstår altså spørsmålet om hvor mange mapper.
  Foreløpig har jeg bilder fra alle år fra ca 1950-2017 samt nærmere 50 tidligere undermapper som nå er flyttet til egne "hovedmapper", eks. "1989 Hawaii", "1989 vinterferie"  og "1989" (1989 ellers). Jeg burde kanskje dele opp i enda flere mapper. Noe ligger langt tilbake i hjernebarken om at det er begrensninger på antall mapper.  Det var ihvertfall et problem på gamle win versjoner.
  Mitt spørsmål er altså om det vil funke med mer enn 150 mapper både på win 7, win 10 og ios?
  • 6 svar
  • visninger
 15. llars la til et innlegg i et emne Ipad, eget program for å sortere bilder ?   

  Til orientering for andre lesere.
  Jeg har vært ute på andre forum inkl. Apple og det er dessverre et faktum at bildehåndteringen på iphone og ipad har sterke begrensninger.  Dette smerter meg veldig da jeg har basert meg på å ha mine gamle, nylig digitaliserte og nyere bilde-samlinger på ipad, både for meg selv og for flere familiemedlemmer.
  Jeg har oppdaget flere bilde-mangler i ios 10 på ipad (og iphone):
  1. Foran nevnte manglende sorteringsmulighet
  2. Ikke visning for bildekriterier (det som kalles kolonner når en bruker utforsker i win 10 o.a. slik som tatt dato, sted, størrelse osv.)
  3. Ikke flytting fra et album til et annet (et tungvindt unntak, se nedenfor)
  Pkt. 1 er ille nok, men det er faktisk like ille at en ikke kan sjekke tatt dato, sted osv. (pkt. 2).  Når det gjelder flytting fra et album til et annet er det mulig fra et itunes-oppdatert album kun til et nyopprettet album på selve ipadden. Dette kan bare skje med bilder enkeltvis og da skal det også være mulig å sortere innenfor dette nye album.  Da denne fremgangsmåten er hinsides for mitt store antall bilder har jeg ikke prøvd om det funker. La meg legge til at dette nye ipad-opprettede album ikke synkroniseres til pc via itunes.
  Jeg angrer veldig at jeg ikke isteden kjøpte androidbaserte padder til hele familien. Det er ihvertfall noe jeg vil vurdere om noen år når paddene skal fornyes. Uansett så er jeg glad for at jeg droppet iphone og kjøpte Huawei honor 8 isteden. Der er alle disse bildeproblemene løst. I tillegg er det helt suverene løsninger på flytting av bilder mellom media (som langt overgår itunes).
  • 1