llars

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 598
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

1 ProPoeng

Om llars

 • Rang
  Superbruker
 • Bursdag 12. aug. 1938

Profile Information

 • Sted Ski
 • Interesser Databaser, perfeksjonering av PC-en og å klare å følge med i alt det nye i de programmer jeg bruker og alternativene til disse. Dessuen genuint interessert i alt som "rører seg" i IT-verdenen inkl. internet.

Contact Methods

 • Hjemmeside http://

llars sin aktivitet

 1. llars la til et innlegg i et emne Ubiquiti NanoStation-loco M5   

  Takk for tipset. Jeg skal kontakte Ubiquiti som produserer både enheten og dette programmet. Er litt tviler mht. om det kan brukes her fordi min enhet er ikke "rørt" på 6-7 år og kan mangle oppgradering, men må absolutt sjekkes ut.
  • 0
 2. llars la til et emne i Administrering av nettverk   

  Ubiquiti NanoStation-loco M5
  Jeg oppdager dessverre at min 6-7 år gamle nanostation m5 som fungerer bra kjører på WEP istedenfor WPA. Det varsler Norton meg om.
  Når jeg forsøker å logge meg på adminbruker med adminpassord så viser det seg at jeg har glemt begge to. Nå har jeg forsøkt alle koder jeg har brukt, men dessvere feil.
  Det er mulig jeg kan resette til fabrikkinnstillinger, men det vil jeg helst unngå da det var ganske komplisert å sette den opp. Derfor spør jeg: Er det noen mulighet for å finne/resette bare adminbruker og passord?
  Ser bl.a. https://portforward.com/store/pfconfig.cgi som reklamerer med at de kan finne tapte nettverkspassord. Jeg har forsøkt å kontakte dem, men får ikke svar før jeg er kunde. Det er dumt da jeg ikke vil kjøpe før jeg er sikker på at produktet vil hjelpe med mitt problem. (routernavn og passord kjenner jeg jo).
  Finnes det andre alternativer?
  • 2 svar
  • visninger
 3. llars la til et innlegg i et emne Antall mapper   

  Takk for tipset om NAS.  Jeg har vurdert det for en tid siden og holdt på å bestille en, men ved nærmere ettertanke så droppet jeg det. Jeg testet det til og med med 500 Mbits fiber noe NAS-en ikke kom i nærheten av. At jeg ikke går for NAS har imidlertid mest med backup og sikkerhet å gjøre som jeg har meget god kontroll på via pc og laptop med eksterne disker i tillegg. Backup går i disse dager lynraskt i forhold til gamle dager.
  Når det gjelder bilder (og musikk) med padder og mobil med 128 GB så er det god plass og jeg får samtidig sikkerhet ved at dataene finnes på flere enheter som er uavhengig av hverandre.  Dvs. jeg synkroniserer ikke via NAS eller sky. Sistnevnte faller bort pga kapasitet. Et moment er også at bildebasen er relativt statisk, dvs. jeg oppdaterer på alle enheter bare 2-3 ganger i året.
   
  • 0
 4. llars la til et innlegg i et emne Antall mapper   

  Hei pijano.
  Tusen takk for svar og god hjelp.  Jeg har chattet med apple idag og de "visste ikke, trodde ikke" at det var noen begrensning i antall album.  Time will show.
  • 0
 5. llars la til et innlegg i et emne Antall mapper   

  Uff da.  Jeg har idag C: Brukere/Meg/Bilder/Itunes/ med 137 mapper. Er ikke dette bra?  Hva mener du med bibliotek? Det virker ikke som om programmet "Photo Studio" i win 10 har problem med mine 137, men så bruker jeg programmet bare på enkeltmapper for å endre "Tatt dato".
  ios 10 må også takle et slikt antall.
  • 0
 6. llars la til et emne i Windows   

  Antall mapper
  Jeg forsøke å organisere mine bilder bedre etter å ha scannet 8-10000 bilder. Poenget er at jeg vil ha dem både på pc (win 10), på laptop Win 7 og på ipad (flere i familien skal ha).  Jeg ser at det er begrensninger på padden hvor jeg ikke kan bruke undermapper. Derfor oppstår altså spørsmålet om hvor mange mapper.
  Foreløpig har jeg bilder fra alle år fra ca 1950-2017 samt nærmere 50 tidligere undermapper som nå er flyttet til egne "hovedmapper", eks. "1989 Hawaii", "1989 vinterferie"  og "1989" (1989 ellers). Jeg burde kanskje dele opp i enda flere mapper. Noe ligger langt tilbake i hjernebarken om at det er begrensninger på antall mapper.  Det var ihvertfall et problem på gamle win versjoner.
  Mitt spørsmål er altså om det vil funke med mer enn 150 mapper både på win 7, win 10 og ios?
  • 6 svar
  • visninger
 7. llars la til et innlegg i et emne Ipad, eget program for å sortere bilder ?   

  Til orientering for andre lesere.
  Jeg har vært ute på andre forum inkl. Apple og det er dessverre et faktum at bildehåndteringen på iphone og ipad har sterke begrensninger.  Dette smerter meg veldig da jeg har basert meg på å ha mine gamle, nylig digitaliserte og nyere bilde-samlinger på ipad, både for meg selv og for flere familiemedlemmer.
  Jeg har oppdaget flere bilde-mangler i ios 10 på ipad (og iphone):
  1. Foran nevnte manglende sorteringsmulighet
  2. Ikke visning for bildekriterier (det som kalles kolonner når en bruker utforsker i win 10 o.a. slik som tatt dato, sted, størrelse osv.)
  3. Ikke flytting fra et album til et annet (et tungvindt unntak, se nedenfor)
  Pkt. 1 er ille nok, men det er faktisk like ille at en ikke kan sjekke tatt dato, sted osv. (pkt. 2).  Når det gjelder flytting fra et album til et annet er det mulig fra et itunes-oppdatert album kun til et nyopprettet album på selve ipadden. Dette kan bare skje med bilder enkeltvis og da skal det også være mulig å sortere innenfor dette nye album.  Da denne fremgangsmåten er hinsides for mitt store antall bilder har jeg ikke prøvd om det funker. La meg legge til at dette nye ipad-opprettede album ikke synkroniseres til pc via itunes.
  Jeg angrer veldig at jeg ikke isteden kjøpte androidbaserte padder til hele familien. Det er ihvertfall noe jeg vil vurdere om noen år når paddene skal fornyes. Uansett så er jeg glad for at jeg droppet iphone og kjøpte Huawei honor 8 isteden. Der er alle disse bildeproblemene løst. I tillegg er det helt suverene løsninger på flytting av bilder mellom media (som langt overgår itunes).
  • 1
 8. llars la til et emne i Nettbrett   

  Ipad, eget program for å sortere bilder ?
  Jeg har en ipad air 2 dvs. siste modell og har lagt inn nær 10000 bilder i på forhånd definerte album.  Jeg sorterte også bildene etter "tatt dato", men når de er på plass på padden via itunes så er de sortert av og til på navn og av og til helt tilfeldig.
  Jeg har forsøkt å lese meg til mulige løsninger på nettet, men det ser ut til at jeg må kjøpe meg et egnet program for dette. WondershareTunesGo er ett, men det koster nesten kr. 400. Det kan også opprette og fjerne album på padden, noe som frister veldig fordi jeg sliter også med at jeg har helt tomme album på padden (slettet, 2014 osv.) som ligger øverst når jeg har lyst til å se bilder på padden.
  Jeg har forsøkt å slette alt ved å laste en helt tom mappe til bilder på padden, men blir ikke kvitt de tomme album der.  Det tar dessuten mange timer å laste 10000 bilder så hvis det er eneste mulighet for å fjerne bilder eller flytte bilder mellom album så kan det ikke skje ofte, ja kanskje aldri.
  Er noen kjent med andre program eller løsning på mine problemer?
  Jeg er ellers veldig fornøyd med WondershareMobileTrans som jeg kjøpte da jeg byttet fra Samsung mobil til Honor 8.
   
  • 1 svar
  • visninger
 9. llars la til et innlegg i et emne Ukjent wifi-bruker type generic heter Google   

  Her det noe med dette å gjøre http://www.howtogeek.com/226844/13-things-you-can-do-with-the-google-settings-app-on-any-android-device/
  • 0
 10. llars la til et emne i Mobiltelefoner   

  Ukjent wifi-bruker type generic heter Google
   
  Jeg har en app som heter Fing. Den viser alle som er tilkoblet mitt wifi nett. Der finner jeg nå en bruker type Generic som heter Google med egen ipadresse som pålogget. Pålogget fra første gang jeg åpnet den nye mobil. Hva er dette og kan jeg slette den fra Honor 8? I så fall hvordan?
  På min forrige telefon (Samsung) med Fing så var det ingen bruker Google.
  Jeg har Asus RT-AC68U router.
   
  • 1 svar
  • visninger
 11. llars la til et emne i Mobiltelefoner   

  Huawei Honor 8
  Jeg er den lykkelige eier av en Honor 8 og det tar litt tid å bli kjent med alt, men et spørsmål/problem er litt akutt. Derfor et innlegg her.
  Jeg skulle i går ta bilde av min gamle telefon før salg på Finn og kom bl.a. i skade for å starte en video.  Den stoppet jeg raskt og tok i alt 3-4 bilder.  Etter å ha kopiert dem over til pc (en elegant løsning - program for dette ble automatisk installert).  Da oppdaget jeg at jeg istedenfor 3-4 bilder hadde nesten 100 av samme motiv og de så faktisk nesten like ut. Det var ikke videoene for de lå separat.
  Jeg må ha utløst en serie-valg, men hvordan.  Det fremgår så vidt jeg kan se ikke noe sted i manualen.
  • 0 svar
  • visninger
 12. llars la til et innlegg i et emne Mobil på internet   

  Det er et annet aspekt med mobil på wifi som jeg ser når jeg leser denne annonsen fra Telenor http://www.nettavisen.no/tjenester/krafttak-for-innendrsdekningen/3423298329.html
  Eksemplet gjelder dårlig dekning i kraftverk og datasentre. Er man ikke oppmerksom på at ved å åpne en "port" inn til slike viktige lokale wifi-nett så blir kraftproduksjon og datasentral mere sårbart for hacking? I teorien, ja i flere filmer er det eksempler på slik hacking.  Burde ikke direktoratet for samfunnssikkerhet på banen og kreve at slike viktige wifi-nett som styrer kraft og datasentraler ikke deles med mobilbrukere (som kan ha en hacket telefon).
   
  • 0
 13. llars la til et innlegg i et emne Mobil på internet   

  Viber og skype kan jo bare brukes når mottaker bruker det samme. Det som mangler er en "tjeneste" som kobler samtalen inn på mobilnett.
  • 0
 14. llars la til et emne i Generelt om Internett   

  Mobil på internet
  Jeg er ikke imponert over Wifi tale som vel bare gjør bruk av mobil bedre i områder hvor mobilforbindelsen er dårlig og wifi er bedre.  Samme pris!
  Jeg mener å ha lest for flere år siden at det ble arbeidet med å produsere telefonløsninger (mobil) som kunne bruke mobil på wifi direkte mot mobilnettet uten at en måtte ha mobilavtale.  Dette skulle da bli like gratis som skype.  Faktisk finnes det sms-løsninger som funker slik.
  Ble ikke dette noe av?
  • 4 svar
  • visninger
 15. llars la til et innlegg i et emne Ip-nummer 192.xxx.10.xxx   

  Hei Knutazz.  Takk igjen for god beskrivelse. 
  La meg først si at jeg er ikke så veldig engstelig for at noen skal se meg i kortene, men det er nå en gang slik at tilstedeværelse i media kan gjøre en mere utsatt.  Det er riktig at alle mine dingser hjemme har samme serie som asus-routeren, men på hytta hvor jeg bare bruker routeren fra NGT har jeg faktisk et par dingser med 192-serie i tillegg til 10.....
  Det skal visstnok være en standard bakløsning på routeren slik at en kan resette den hvis problemer.  Jeg har som nevnt et langt rimelig sikkert passord både som admin og som innlogging (til sjenanse for de jeg har innom og som skal bruket nettet).
  Når det gjelder hacking så er det i første rekke webkameraet (utendørs) som jeg er litt bekymret for.  Gitt en noen klarer å hacke det så er jo veien kort til server også. (Jfr. hackede passord nylig på dyn.com).
  Jeg har for øvrig passthrough på fiberrouteren, dvs. alt går igjennom asus.
  For pc-bruk er jeg kjempestor fan av Norton som i mange år nå har tatt absolutt alle angrep.  Det eneste som irriterer meg er at noen har fått tak i en av mine epostadresser (trolig facebook som har lekket) og derfor får jeg av og til veldig gjennomskuelige eposter med bilder eller fakturaer.  Disse sletter jeg til spamboksen manuelt.  Heldigvis er det ikke min hovedepostadresse og jeg kan gjerne anbefale for andre å bruke en alternativ epostkonto for slike ting som facebook og handel på usikre steder.
  • 0