llars

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 632
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

5 ProPoeng

Om llars

 • Rang
  Superbruker
 • Bursdag 12. aug. 1938

Profile Information

 • Sted Ski
 • Interesser Databaser, perfeksjonering av PC-en og å klare å følge med i alt det nye i de programmer jeg bruker og alternativene til disse. Dessuen genuint interessert i alt som "rører seg" i IT-verdenen inkl. internet.

Contact Methods

 • Hjemmeside http://

Nylige profilbesøk


24 944 profilvisninger

llars sin aktivitet

 1. llars la til et innlegg i et emne Google Play tar skjult mye data bredbåndskvoten   

  Chromecast viser seg ikke å være så enkel. Det hjelper ikke å ta ut html-pluggen, må faktisk ta av strøm, da den ellers bare fortsatte som 2,4G tilkoblet. Forsøk på å deaktivere Neltflix eller Chromecast (Google home) er nytteløst og går tilbake til live med en gang jeg har satt dem ut av drift. Min definitive løsning var igjen i asus routeren hvor jeg blokkerte internet for Chromecast. Da koster det meg ihvertfall ikke noe. Tar sekunder for å slå av eller på. Greit for meg som ikke bruker netflix daglig, ja mere sjelden. Men dårlig av chromecast.
  • 0
 2. llars la til et innlegg i et emne Google Play tar skjult mye data bredbåndskvoten   

  Hei Xenzai,
  Jeg fant selv denne https://no.geekmarkt.com/how-adjust-video-quality-netflix og har redusert timesforbruket fra 3 GB til 0,7 GB ved å gå bort fra auto og over til medium. Men, Netflix i Norges Kundeservice visste ikke noe om dette og bare om planer.
  Nå har jeg sjekket dataforbruk for chromecast et døgn uten å se på noe og det brukes allikevel ca 16 MB i timen, mot ca 30 tidligere med "auto". Nå har jeg trukket ut hdmi kontakten og sparer 16x24x30=11520 MB (11,2 GB i måneden) som jo er mye på et 50 GB abonnement.
  Jeg har fått god hjelp fra microsoft forum og en av de gamle guruene hadde svar, se hans innlegg svar, se hans innlegg. Cloudfare har nok noe med asusvpn server å gjøre og nexus har nok kommet fra huawei mobilen.
   

  • 0
 3. llars la til et innlegg i et emne Google Play tar skjult mye data bredbåndskvoten   

  Takker, pijano.
  Saken startet med at jeg fikk noen store GB da jeg testet nytt mobilt nettverk. Jeg har fått ryddet litt, bl.a. redusert Netlix fra auto til medium. Det som var mest oppsiktsvekkende 2,29 GB både opp og ned mens jeg var fraværende en times tid viser segr i loggen til asusen å være en restart av asus routeren. Da ble det lastet både opp og ned med ca 50 "kernel" funksjoner. Asus er bedt å svare på det.
  Chromcast bruker over en halv GB daglig selv om den ikke er i bruk. Iflg. div forum er det ikke noe annet en kan gjøre enn å dra ut pluggen (hdmi).
  Nettradioen brukes også mye, ja faktisk mer enn 50 MB pr time, men google-play og alt annet på mobilen har nesten ikke brukt noe etter at jeg fikk stagget googleplay.
  Jeg skal forsøke en henvendelse til microsoft forum om de jeg lurer på (jfr. forrige post) før jeg sletter og jeg vet heller ikke hvordan jeg gjør det.
   
  • 0
 4. llars la til et innlegg i et emne Google Play tar skjult mye data bredbåndskvoten   

  Takker,. pijano. Nå bruker googleplay nesten ingen ting lenger.
  Jeg graver meg dypere og ser på loggen over nettsteder som laptopen kontakter når den starter opp (nå fra dvale), se to vedlegg. Ikke plass til alle på et bilde.
  Alt med ms, asus, no-ip, microsoft, google, norton, acronis, firefox, mozilla eller symantec er vel greit, med et par unntak på google og ms, men resten har jeg forsøkt å åpne og får enten ikke svar/finnes ikke. Noen gir respons som tyder på at noe registreres, men https://cloudflare-dns.com/ er litt anderledes da det mer til en reklame for et dns produkt.
  De jeg lurer på er i rekkefølge ovenfra:
  cloudfare-dns.com
  config.edge.skype.com (skype brukes ikke)
  connectivitycheck-gstatic.com
  login.live.com
  nexusrules.officeapps.live.com
  ocsp.digicert.com
  windows.policies.live.net
  Hvordan kvitte seg med de som ikke bør være der?
  Jeg ser også på Daily Traffic og bl.a. OneDrive (som jeg har deaktivert i oppstart) allikevel bruker den data. Det ligger noen filer fra gammelt av der, men jeg vil helst bli kvitt OneDrive helt. Hvordan? (Jeg har andre sky-er).
  En annen jeg ikke finner ut av i Daily Traffic er Amazon CloudFront (ikke i oppstart eller i applog i Oppgavebehandling)


  • 0
 5. llars la til et emne i Generelt om nettverk   

  Google Play tar skjult mye data bredbåndskvoten
  Jeg tester ut ice net trådløst bredbånd (istedenfor adsl) og får stadig sjokk over hvor mye data som brukes. (over 12 GB på 2 dager). Jeg forsøkte først å sjekke tilgjengelig statistikk på ice-router, men der gis bare tall pr dag og ved telf. med kundeservice fikk jeg timesforbruk. Det hjalp meg ikke mye og jeg googlet og fant at min sekundære router asus 68u som kjører AsusWrk-Merlin faktisk hadde det jeg trenger for å finne "synderne".
  Chromcast var selvfølgelig en av dem, men jeg er mere overrasket over at googleplay gjør så mye rart på telefonen. Vedlagte bilde er fra et par timer som telefonen ikke har vært i bruk i det hele tatt. Hva er det Googleapp driver med, rent bortsett fra at de gjør alt for mye oppdatering hele tiden.
  Sekundærspørsmål er om min Huawei telefon kan slå av all oppdatering av googleapp?

  • 8 svar
  • visninger
 6. llars la til et innlegg i et emne Firefox, flytting av bokmerkelinje til ny laptop   

  Jeg må bare føye til at løsningen funket perfekt og det tok bare noen få sekunder før alle bokmerker var på plass på den nye laptopen. Fenomenalt!
  • 0
 7. llars la til et innlegg i et emne Firefox, flytting av bokmerkelinje til ny laptop   

  Takk for tipset, pijano.
  Kanskje bør jeg fjerne de importerte bookmarks på den nye laptop først?
  • 0
 8. llars la til et emne i Nettlesere   

  Firefox, flytting av bokmerkelinje til ny laptop
  Jeg har en uvane med å lagre et utall bokmerker. De viktigste legger jeg imidlertid i bokmerkelinjen for da kan jeg lettere scrolle ned og finne de som ikke ligger på topp med fanetilgang.
  Etter flytting til ny laptop av alle bokmerker finner jeg bokmerkelinjen fra den gamle laptopen under Bokmerker. Da forsvant fordelen med å ha lett tilgang til bokmerkelinjen. Jeg kan selvsagt bygge opp igjen en ny bokmerkelinje (fanelinje), men finnes det noen enkel konvertering som gjør jobben?
  • 5 svar
  • visninger
 9. llars la til et emne i Kjøpshjelp   

  Ny laptop med 8GB minne, ønsker 16, kjøpe 1x16 eller 1x8 - kompabilitetsproblemer
  Jeg har kjøpt en HP Probook 470 G5 med 8 GB minne. Jeg ønsker meg 16 GB, men er veldig usikker på hva som er fornuftig. Jeg husker at tidligere måtte en hvis det var to minnebrikker ha et korrekt helt likt par for å få best effekt. Det er kanskje ikke slik lenger.
  Det foruroliger meg imidlertid at samme type brikke - f.eks. 8 GB har veldig forskjellig pris:
  https://www.proshop.no/RAM/Kingston-DDR4-2400-SC-8GB/2585554
  https://www.multicom.no/hp-8gb-2400mhz-ddr4-memory/cat-p/c/p9339679
  Disse er blitt anbefalt av nevnte firma for den nevnte laptop som for øvrig er kjøpt hos førstnevnte Proshop.
  Er det mulig at multicom faktisk selger samme laptop med dyrere brikke, eller er det noe galt her?
  Jeg kan føye til at de tar samme pris for laptopen.
  Betyr kostbar kontra billigere minne mye for ytelsen?
   
  • 1 svar
  • visninger
 10. llars la til et innlegg i et emne Blir ikke kvitt Google Chrome   

  Takk for tipset. Det skal jeg forsøke. I mellomtiden har jeg sett at bl.a. Norgesenergi/DnB krever en Chrome-dll for å forstørre faktura der. Ganske dumt. Jeg har selvfølgelig slettet alt jeg fant av Chrome.
  Beklager sent svar - skylder på 32 grader pluss.
  • 0
 11. llars la til et emne i Nettlesere   

  Blir ikke kvitt Google Chrome
  Jeg har en gammel hp laptop som jeg har oppgradert med 500 ssd og 8 GB minne, men resten er 9 år gammelt. Alt funker, men den "liker" ikke Chrome. Jeg har flere ganger forsøkt å installere med svart skjerm som resultat og selvfølgelig avinstallert.Jeg har win 7.
  Nå oppdager jeg at Norton varsler meg om at Chrome ikke er sikker, selv om den er fjernet. Avinnstalleringen har skjedd på den vanlige måten via kontrollpanel og programmer. Derfor kjørte jeg utforsker og fant ganske mange forekomster av Chrome. Alle er nå slettet dog etter div. problemer med adm.rettigheter som ikke ble akseptert før etter flere forsøk. Allikevel fortsetter Norton å finne Chrome og jeg ser når jeg starter opp at ikonet til Chrome dukker opp i en brøkdel av et sekund to ganger i programlinjen nederst på skjermen.
  Nye søk i oppstart, oppgavebehandling, utforsker og i ryddeprogrammer finner ingenting.
  Finnes det et kraftig sletteprogram for Chrome slik som mange andre programmer har?
  Det er en stund siden jeg har operert i registry og kvier meg for å manuelt sjekke der.
  • 2 svar
  • visninger
 12. llars la til et innlegg i et emne Port forward - NAT Loopback   

  Hei igjen, pijano
  Takk for greit svar. Det beroliger meg.
  En annen ting når vi først "snakkes", hva med å sørge for at itpro bruker https?
  • 0
 13. llars la til et emne i Generelt om nettverk   

  Port forward - NAT Loopback
  Jeg skal åpne noen porter for mitt webkamera på min NGT inteno dg150b router. Nextgentel har en hjelpeside, men den er uklar på et punkt, nemlig om NAT Loopback.  Jeg har forsøkt å kontakte kundeservice, men svaret derfra er nesten en vits:
   Jeg finner mange artikler på nettet om temaet, men alle er litt for tekniske for meg. Derfor håper jeg på et svar her. Jeg har forsøksvis logget meg inn på routeren og under firewall valgt port forward. Da kommer følgende bilde opp (port.jpg -  det første bildet). Det som er spesielt er at NAT Loopback er "ON" i utgangspunktet, men når jeg ser på hjelpesidene så den ikke "ON", se bilde port2. Hjelpesiden dette er hentet fra er denne https://www.nextgentel.no/privat/hjelp/internett/
  Skal jeg la NAT Loopback stå på eller av?

  • 3 svar
  • visninger
 14. llars la til et emne i Webcam   

  Hikvision kamera på no-ip - har noen erfaring med det?
  Jeg er noe usikker på forskjellen i bruk av ivms4200 og ivms4500 samt oppsett i no-ip.com. Spesielt om det er fritt valg av Hostname i no-ip og om en kan velge blandt ulike domain (som i DynDNS).
  Jeg tror at ivms4200 kun går på pc og at ivms4500 er for mobil eller nettbrett.
  • 0 svar
  • visninger
 15. llars la til et innlegg i et emne Mitt nett finner ikke ny nanobeam (192.....) Hva må jeg gjøre   

  Kan legge til at nå er nettet ferdig installert - fra møne til møne og med min adsl 10 Mps fra NGT er nå 100% like sterk både opp og ned 200 m borte. Kan anbefales.
  • 0