llars

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 620
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

5 ProPoeng

Om llars

 • Rang
  Superbruker
 • Bursdag 12. aug. 1938

Profile Information

 • Sted Ski
 • Interesser Databaser, perfeksjonering av PC-en og å klare å følge med i alt det nye i de programmer jeg bruker og alternativene til disse. Dessuen genuint interessert i alt som "rører seg" i IT-verdenen inkl. internet.

Contact Methods

 • Hjemmeside http://

llars sin aktivitet

 1. llars la til et emne i Generelt om nettverk   

  Port forward - NAT Loopback
  Jeg skal åpne noen porter for mitt webkamera på min NGT inteno dg150b router. Nextgentel har en hjelpeside, men den er uklar på et punkt, nemlig om NAT Loopback.  Jeg har forsøkt å kontakte kundeservice, men svaret derfra er nesten en vits:
   Jeg finner mange artikler på nettet om temaet, men alle er litt for tekniske for meg. Derfor håper jeg på et svar her. Jeg har forsøksvis logget meg inn på routeren og under firewall valgt port forward. Da kommer følgende bilde opp (port.jpg -  det første bildet). Det som er spesielt er at NAT Loopback er "ON" i utgangspunktet, men når jeg ser på hjelpesidene så den ikke "ON", se bilde port2. Hjelpesiden dette er hentet fra er denne https://www.nextgentel.no/privat/hjelp/internett/
  Skal jeg la NAT Loopback stå på eller av?

  • 0 svar
  • visninger
 2. llars la til et emne i Webcam   

  Hikvision kamera på no-ip - har noen erfaring med det?
  Jeg er noe usikker på forskjellen i bruk av ivms4200 og ivms4500 samt oppsett i no-ip.com. Spesielt om det er fritt valg av Hostname i no-ip og om en kan velge blandt ulike domain (som i DynDNS).
  Jeg tror at ivms4200 kun går på pc og at ivms4500 er for mobil eller nettbrett.
  • 0 svar
  • visninger
 3. llars la til et innlegg i et emne Mitt nett finner ikke ny nanobeam (192.....) Hva må jeg gjøre   

  Kan legge til at nå er nettet ferdig installert - fra møne til møne og med min adsl 10 Mps fra NGT er nå 100% like sterk både opp og ned 200 m borte. Kan anbefales.
  • 0
 4. llars la til et innlegg i et emne Statistikk over databruk på fast bredbånd   

  Løst. Jeg fant ut at jeg kunne gå inn på min Inteno 150B router velge expert mode og se på Status og derunder DSL hvor jeg fant Transmitted og Received. Store tall i bytes som enkelt lar seg konvertere til MB og GB med http://whatsabyte.com/P1/byteconverter.htm
  Da min router ble restartet i går kveld pga feil på den så vet jeg nå hvor mye jeg har brukt på knapt et døgn og kan sjekke dette litt over tid for å få forbruket.
  Tallene inneholder også resending og feil og det er både opp og ned som teller når skal sammenligne mot mobilt bredbånd. Ca 1/2 GB bare vanlig lesing av forums og aviser på nett i 1 døgn var mye mere enn jeg ante. Tallene blir nok stygge når jeg får barn og barnebarn på besøk om et par uker.
  • 1
 5. llars la til et emne i Generelt om nettverk   

  Statistikk over databruk på fast bredbånd
  Jeg har adsl på hytta til kr. 429 i måneden og får ca 8 Mbits for det. Talkmore har 50 Mbits for kr. 449, men ny router koster litt.
  Men jeg er mer usikker på om mitt og barnas databruk er for stort. Alle har padder og det strømmes og strømmes, spilles online og mye går på skylagring. I det siste er pc og brett blitt erstatning for tv slik at filmer og mye annet går bare på disse devicene.
  Casting av en film på Canal Digital i HD-format kan være på opptil 7 GB (lavere på Nrk eller Netflix).Det virker umiddelbart som om 50GB bare holder en uke og ikke en måned.
  Jeg trenger derfor å få laget en statistikk over forbruk over noen måneder for å se om mobilt bredbånd holder. Finnes det et program som kan ordne det - på routerens forbruk.
  • 1 svar
  • visninger
 6. llars la til et innlegg i et emne Mitt nett finner ikke ny nanobeam (192.....) Hva må jeg gjøre   

  Saken er løst - døpte om 192.... til 10.0.0.xx i configmenyen for NanoBeam
  • 1
 7. llars la til et emne i Generelt om nettverk   

  Mitt nett finner ikke ny nanobeam (192.....) Hva må jeg gjøre
  Jeg trodde dette var enkelt, men nei.
  Jeg har kjøpt inn to stk NanoBeam som skal kunne nås med ip 192........ mens mitt nettet selvfølgelig har 10.0.0.1. Når jeg kobler til så dukker ikke NanoBeamen opp slik at jeg får konfigurert den. Eget discover program finner den imidlertid, men også den uten link til 10.0.0.1.
  Søk på info sier meg at jeg må "Configure the Ethernet adapter on your host system with a static address on the 192....... subnet" før jeg kan se den i nettet.
  Men hvordan gjøres dette? Jeg har en inteno 150 fra NGT og har vært inne på port forwarding, men det er vel ikke det som skal til?  NGT har ikke åpent i helgen så jeg sitter her og trubler alene.
  Håper på rask hjelp her.
  • 3 svar
  • visninger
 8. llars la til et innlegg i et emne Bilder på Galaxy eller Huawei pad vs ipad   

  Nå har jeg fått manualen til Huawei Mediapad M5 og ser at alle mine problemer med ipad er løst der. Så langt har jeg heller ikke funnet et eneste punkt hvor ipad air2 er bedre enn Huawei. Det virker som om Huawei er mange år foran ipad.
  Selv om jeg endelig etter mange dagers strev har klart å legge inn på ipadden så kommer jeg til å bytte ganske snart.
  • 0
 9. llars la til et innlegg i et emne Bilder på Galaxy eller Huawei pad vs ipad   

  Hei.
  Jeg er selvfølgelig enig i at en pc/laptop er bedre til mye enn en pad, men fordelen med en pad er at den er lettere å håndtere. Nå ser jeg for øvrig at det finnes noen andre programmer som kan bistå itunes, men de koster penger. Noe finnes her https://www.techadvisor.co.uk/how-to/apple/how-to-transfer-videos-to-ipad-3512138/
  Det gjelder riktignok videoer, men teknikken er nesten den samme for bilder, men uansett så er alle løsninger veldig trege.
  Jeg har en Huawei mobil og er blitt ganske stor fan av den. De har flere elegante (og kjemperaske) løsninger for ovf fra / til pc for mobil og nettbrett når det gjelder bilder og videoer og jeg bytter kanskje til et slikt nettbrett om ikke så lenge. Mine gamle ipad air 2 har fortsatt ganske brukbare bruktpriser så differansen blir ikke stor og da jeg ikke har noe annet i eple-universet så er det kanskje like greit.
  Jeg kan også tilføye at jeg nå etter mye arbeid har klart å få alle bilder på plass på ipadden, men merker at jeg nærmer meg det absolutte maksimum av bilder som den kan takle. Det ser jeg bl.a. ved at jeg har mistet visning av totaltallet bilder og at vekslingen mellom år og hendelser etc. ikke lenger fungerer ordentlig.
  • 0
 10. llars la til et emne i Nettbrett   

  Bilder på Galaxy eller Huawei pad vs ipad
  Jeg har slitt lenge med mine ipad air2 når det gjelder en stor bildesamling. Det dreier seg om bilder fra ca 1900 til idag fordelt på år med tilsammen ca 10000 bilder. Nå har jeg etterhvert fått bekreftet fra apple at de erkjenner flere av de problemene jeg har slitt med.
  1. Dette gjelder at overføring / sync fra Itunes til Ipad ikke klarer mere enn 2-300 bilder av gangen. Dette er blitt værre i de seneste oppdateringene av op.sys.
  2. Hvis to eller flere bilder er nesten like så "slår padden" disse sammen og viser bare en. Jeg forstod lenge ikke hvorfor jeg stadig manglet ett eller to bilder, men fant til slutt forklaringen. NB. De var ikke helt like og Doublekiller fant ikke likhet.
  3. Noen ganger kommer ikke bilder inn på padden via sync fra Itunes. Senest idag hadde jeg 82 bilder fordelt på 2012, 2013 og 2014 fra digitalt kamera. Alle andre bilder fra samme kamera har funket greit, men ikke disse. Etter mye slit fant jeg å åpne dem i Paint, Lagre som med jpeg kvalitet og deretter endre til nytt navn før lagring. NB. Hvis jeg ikke passer på å bruke undermenyen "jpeg kvalitet", men bare lagre som jpg så funker bildet ikke på padden. Årsaken til dette problem har jeg ikke funnet, men absolutt alle parametre på bildene er som de skal være sammenlignet med andre godtatte bilder.
  3. Jeg sliter med sorteringen. Etter mye om og men så har jeg funnet løsningen for ipad, men den er tungvindt. Bildene sorteres der kun etter opprettelsedato/tid og jeg må endre Exif via f.eks. Photo Studio for å få riktig sortering på scannede bilder (som selvsagt skal ha annen oppr.dato enn scanneren gir). I Utforsker kan en f.eks. bruke navn som sortering og det er ofte bedre. Det beste er å kunne veksle mellom.
  4. Jeg ønsker at det skal være mulig å vise bildene fra padden på TV og har ikke funnet noen løsning på det.
  Mitt spørsmål her er ikke løsning på disse punkter, men om dette funker bedre på Galaxy. Noen som har erfaring med den?
   
  • 4 svar
  • visninger
 11. llars la til et innlegg i et emne Utendørs webkamera, portåpning på Altibox   

  Takk for svar, med det du sier om f.eks. port 80 at andre lettere kan logge seg på er direkte feil. Det er noen standarder for hvilke porter som skal brukes til hva og en gjør klokt å holde seg til disse. Det er ikke porten som åpner for tilgang men ekstern ip og passord, men hvis en bruker f.eks. hik connect, brukernavnet fullt ut og passord.
  • 0
 12. llars la til et innlegg i et emne Utendørs webkamera, portåpning på Altibox   

  Jeg kan jo føye til at når jeg forsøker http://canyouseeme.org/ så låser den seg på mitt eksterne ip (Altibox) se bilde

  • 0
 13. llars la til et emne i Webcam   

  Utendørs webkamera, portåpning på Altibox
  Jeg har endelig fått kjøpt meg webkamera. Det gjorde jeg faktisk også i 2014, men det ble returnert pga feil og da ga jeg opp i første omgang ikke minst fordi jeg etterhvert så at netthastighet opp var så lav at kameraets gode  oppløsning ikke kunne utnyttes særlig godt.
  Nå er situasjonen endret. Linjen min er bedre og et bedre tilpasset kamera er kjøpt inn, men nå er problemstillingen i utgangspunktet som forrige gang jeg ba om hjelp i http://itpro.no/supportforum/index.php?/topic/82041-remote-access-webkamera-på-dynamisk-ip/&page=1
  ved at jeg vil teste ut kameraet og lære bruken hjemme i høst og vinter før jeg flytter det til hytta til våren. Siden forrige gang har jeg fått ny isp hjemme, nemlig Viken Fiber/Altibox, men hytta har fortsatt NGT, men med ny router.
  Mitt problem i første omgang er at hjemmesentralen som kan brukes til wifi, men isteden er viderekoblet til en ASUS router og jeg sliter med å få åpnet porter. Viken Fiber bruker ukevis på å svare på mail så de har jeg gitt opp å få hjelp fra.
  Dette er oppdateringsbildet for porter i altibox. Iflg. en mail jeg fikk etter lang tid fra Altibox behøver jeg bare fylle ut eksterne porter fra og til, men det er vel ikke nok?
  Jeg forsøkte meg med navn test og 80 i alle 4 portrubrikker, men så ingen respons og åpen portsjekk returnerte at porten ikke var åpen. Imidlertid svarte altibox i nevnte mail at de så at jeg hadde åpnet test med port 80.Nå lenge etter på ser jeg at jeg har 80 i alle portrubrikker og 192.168.10.240 som ip for navnet "test" så det har virket. Da kan jeg kanskje bare endre test til hyttekamera?
  Dette skjer mens jeg er innlogget på altibox og altså ikke på asus-routeren, men altibox ser vel den allikevel. Hva brukes de interne portene til?
  dmz skal vel ikke brukes?
   


  • 4 svar
  • visninger
 14. llars la til et emne i Digital Musikk   

  Internet radio som kan bruke RADIOGUIDE.FM
  Jeg er begeistret bruker av Radioguide.FM hvor det er utrolig lett å finne frem til internetradio-stasjoner. De er sortert pr land type musikk osv. Dette funker utmerket på pc.
  Men når jeg egentlig ønsker meg en internet-radio som kan bruke wifi for å komme på internet så ser jeg ikke hvordan min foretrukne Radioguide.Fm kan brukes. Et eksempel er Revo superconnect https://www.netonnet.no/art/lyd-og-bilde/radio/revo-superconnectwalnutsilver/213757.11604/
  Radioguide.FM er her http://www.radioguide.fm/internet-radio-norway/radiohaugaland
  Det jeg lurer på og leter etter er altså en bærbar radio som kan tas ut på terrassen, men fortsatt bruke wifi og internet og hvor appen for Radioguide.FM kan brukes.  Hjelp!
  • 0 svar
  • visninger
 15. llars la til et innlegg i et emne Bridge fra A med kablet nettverk til B (2 hytter)   

  Jeg er også usikker om bridge er det beste eller om jeg skal gå for repeater. Det avgjørende for meg er at brukere på punkt B får samme funksjonalitet som de på punkt A både for nedlasting og opplasting.
  Jeg "ser" mulig problem hvis både nanostation på punkt A og på punkt B forstyrrer hverandre (er på samme sekvens) hvis begge er aksesspunkt.
  • 0