llars

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 610
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

3 ProPoeng

Om llars

 • Rang
  Superbruker
 • Bursdag 12. aug. 1938

Profile Information

 • Sted Ski
 • Interesser Databaser, perfeksjonering av PC-en og å klare å følge med i alt det nye i de programmer jeg bruker og alternativene til disse. Dessuen genuint interessert i alt som "rører seg" i IT-verdenen inkl. internet.

Contact Methods

 • Hjemmeside http://

llars sin aktivitet

 1. llars la til et innlegg i et emne Utendørs webkamera, portåpning på Altibox   

  Takk for svar, med det du sier om f.eks. port 80 at andre lettere kan logge seg på er direkte feil. Det er noen standarder for hvilke porter som skal brukes til hva og en gjør klokt å holde seg til disse. Det er ikke porten som åpner for tilgang men ekstern ip og passord, men hvis en bruker f.eks. hik connect, brukernavnet fullt ut og passord.
  • 0
 2. llars la til et innlegg i et emne Utendørs webkamera, portåpning på Altibox   

  Jeg kan jo føye til at når jeg forsøker http://canyouseeme.org/ så låser den seg på mitt eksterne ip (Altibox) se bilde

  • 0
 3. llars la til et emne i Webcam   

  Utendørs webkamera, portåpning på Altibox
  Jeg har endelig fått kjøpt meg webkamera. Det gjorde jeg faktisk også i 2014, men det ble returnert pga feil og da ga jeg opp i første omgang ikke minst fordi jeg etterhvert så at netthastighet opp var så lav at kameraets gode  oppløsning ikke kunne utnyttes særlig godt.
  Nå er situasjonen endret. Linjen min er bedre og et bedre tilpasset kamera er kjøpt inn, men nå er problemstillingen i utgangspunktet som forrige gang jeg ba om hjelp i http://itpro.no/supportforum/index.php?/topic/82041-remote-access-webkamera-på-dynamisk-ip/&page=1
  ved at jeg vil teste ut kameraet og lære bruken hjemme i høst og vinter før jeg flytter det til hytta til våren. Siden forrige gang har jeg fått ny isp hjemme, nemlig Viken Fiber/Altibox, men hytta har fortsatt NGT, men med ny router.
  Mitt problem i første omgang er at hjemmesentralen som kan brukes til wifi, men isteden er viderekoblet til en ASUS router og jeg sliter med å få åpnet porter. Viken Fiber bruker ukevis på å svare på mail så de har jeg gitt opp å få hjelp fra.
  Dette er oppdateringsbildet for porter i altibox. Iflg. en mail jeg fikk etter lang tid fra Altibox behøver jeg bare fylle ut eksterne porter fra og til, men det er vel ikke nok?
  Jeg forsøkte meg med navn test og 80 i alle 4 portrubrikker, men så ingen respons og åpen portsjekk returnerte at porten ikke var åpen. Imidlertid svarte altibox i nevnte mail at de så at jeg hadde åpnet test med port 80.Nå lenge etter på ser jeg at jeg har 80 i alle portrubrikker og 192.168.10.240 som ip for navnet "test" så det har virket. Da kan jeg kanskje bare endre test til hyttekamera?
  Dette skjer mens jeg er innlogget på altibox og altså ikke på asus-routeren, men altibox ser vel den allikevel. Hva brukes de interne portene til?
  dmz skal vel ikke brukes?
   


  • 4 svar
  • visninger
 4. llars la til et emne i Digital Musikk   

  Internet radio som kan bruke RADIOGUIDE.FM
  Jeg er begeistret bruker av Radioguide.FM hvor det er utrolig lett å finne frem til internetradio-stasjoner. De er sortert pr land type musikk osv. Dette funker utmerket på pc.
  Men når jeg egentlig ønsker meg en internet-radio som kan bruke wifi for å komme på internet så ser jeg ikke hvordan min foretrukne Radioguide.Fm kan brukes. Et eksempel er Revo superconnect https://www.netonnet.no/art/lyd-og-bilde/radio/revo-superconnectwalnutsilver/213757.11604/
  Radioguide.FM er her http://www.radioguide.fm/internet-radio-norway/radiohaugaland
  Det jeg lurer på og leter etter er altså en bærbar radio som kan tas ut på terrassen, men fortsatt bruke wifi og internet og hvor appen for Radioguide.FM kan brukes.  Hjelp!
  • 0 svar
  • visninger
 5. llars la til et innlegg i et emne Bridge fra A med kablet nettverk til B (2 hytter)   

  Jeg er også usikker om bridge er det beste eller om jeg skal gå for repeater. Det avgjørende for meg er at brukere på punkt B får samme funksjonalitet som de på punkt A både for nedlasting og opplasting.
  Jeg "ser" mulig problem hvis både nanostation på punkt A og på punkt B forstyrrer hverandre (er på samme sekvens) hvis begge er aksesspunkt.
  • 0
 6. llars la til et innlegg i et emne Bridge fra A med kablet nettverk til B (2 hytter)   

  Jeg fant svar på siste spørsmål selv, se https://community.ubnt.com/t5/airMAX-Wireless-Networking/Access-Point-WDS-or-not-main-difference/td-p/701825 hvor det anbefales å bruke WDS på begge.
  • 0
 7. llars la til et emne i Generelt om nettverk   

  Bridge fra A med kablet nettverk til B (2 hytter)
  Det burde gå greit med https://www.proshop.no/Aksesspunkt/Ubiquiti-NanoStation-M5-5GHz-AirMax/2424001?utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite
  men jeg sliter med å få god nok info.
  Det som er klart er at jeg trenger 2 stk Nanostation (eller tilsvarende) hvor A er koblet til mitt ordinære nettverk basert på fasttelefonlinjen (NGT) og B er på en annen hytte 100 m derfra.
  A settes opp som bridge og aksesspunkt
  B settes opp som bridge og ?
  Videoer på youtube indikerer at B kan settes opp som bridge og station og da må en i tillegg ha en trådløs router der, men jeg har fått inntrykk av at routeren kan erstattes av et aksesspunkt.  Det jeg er veldig usikker på er om dette aksesspunktet kan være selve punkt B (Nanostation).
  Når det gjelder oppsett (valg av) aksesspunkt / station er det ulike beskrivelser og jeg lurer på om hva som er forskjell på "Aksess point WDS" eller "Aksess point" og "Station WDS" eller "Station".
   
  • 2 svar
  • visninger
 8. llars la til et innlegg i et emne Tilpasse verktøylinjer i Firefox   

  Takk for svar. Etter mye triksing og leting fant jeg til slutt tegnet som var blitt borte. Da gikk resten greit med god nytte av din lenke pijano.
  • 0
 9. llars la til et emne i Nettlesere   

  Tilpasse verktøylinjer i Firefox
  Plutselig er verktøylinjer forsvunnet og jeg får ikke det tilbake slik jeg er vant til å ha det. se bilde. Det som er hovedproblemet er at jeg helst vil ha Pil tilbake/frem helt til venstre, dernest urlen og så spørrefeltet før nedlastingssymbol, hus osv. kommer før tegnet for bokmerker.
  Hvordan endrer jeg dette? På forhånd takk.

  • 3 svar
  • visninger
 10. llars la til et innlegg i et emne Endre opprettelsesdato på video   

  Jeg kan føye til et lite triks for å få videoene riktig plassert etterpå i ipadden. Det viser seg at ved synkronisering via itunes så sjekkes ikke opprettet dato. Trikset for å få videoene med "riktig dato" riktig plassert på ipadden er å velge "Hidden" i nevnte program i forrige post og kjøre synkronisering. Da forsvinner videoene på ipadden. Når jeg deretter fjerner "Hidden"-avkryssingen og kjører synkronisering på nytt kommer videoene dit de skal datomessig.
  Flytting av videoene til en annen mappe midlertidig og tilbake vil selvfølgelig også funke.
  • 1
 11. llars la til et innlegg i et emne Endre opprettelsesdato på video   

  Jeg fant et lite gratis program Explorer2 Lite som faktisk gjør det jeg ber om. http://www.zabkat.com/x2lite.htm
  Valg "Workbench" og "Attributes".
  Det finnes også en pro-versjon som flere funksjoner, men det er masse "snacks" på Lite-versjonen også.
  Etter å ha sjekket det grundig i Norton og Norton insight tok jeg sjangsen på å innstallere. Testet pc-en grundig etterpå og alt virker greit.
  • 1
 12. llars la til et emne i Digital Film   

  Endre opprettelsesdato på video
  Jeg har endret tatt dato på en rekke scannede bilder og det gikk greit med programmet Bilder, men på videoer er det ikke det samme feltet som er aktuelt. Istedenfor "Tatt dato" er det " Opprettelsesdato" som er aktuell. 
  Problemet oppstår når jeg må konvertere videoen til nytt format, f.eks. fra avi eller mt2s til ipad mp4 format for å få den vist på ipad. Da får jeg konverteringsdatoen i opprettelsesdato og da kommer den helt feilsortert/plassert på ipadden eller i utforsker.
  Finnes det en enkel løsning/rimelig program?
  • 2 svar
  • visninger
 13. llars la til et innlegg i et emne Ubiquiti NanoStation-loco M5   

  Takk for tipset. Jeg skal kontakte Ubiquiti som produserer både enheten og dette programmet. Er litt tviler mht. om det kan brukes her fordi min enhet er ikke "rørt" på 6-7 år og kan mangle oppgradering, men må absolutt sjekkes ut.
  • 0
 14. llars la til et emne i Administrering av nettverk   

  Ubiquiti NanoStation-loco M5
  Jeg oppdager dessverre at min 6-7 år gamle nanostation m5 som fungerer bra kjører på WEP istedenfor WPA. Det varsler Norton meg om.
  Når jeg forsøker å logge meg på adminbruker med adminpassord så viser det seg at jeg har glemt begge to. Nå har jeg forsøkt alle koder jeg har brukt, men dessvere feil.
  Det er mulig jeg kan resette til fabrikkinnstillinger, men det vil jeg helst unngå da det var ganske komplisert å sette den opp. Derfor spør jeg: Er det noen mulighet for å finne/resette bare adminbruker og passord?
  Ser bl.a. https://portforward.com/store/pfconfig.cgi som reklamerer med at de kan finne tapte nettverkspassord. Jeg har forsøkt å kontakte dem, men får ikke svar før jeg er kunde. Det er dumt da jeg ikke vil kjøpe før jeg er sikker på at produktet vil hjelpe med mitt problem. (routernavn og passord kjenner jeg jo).
  Finnes det andre alternativer?
  • 2 svar
  • visninger
 15. llars la til et innlegg i et emne Antall mapper   

  Takk for tipset om NAS.  Jeg har vurdert det for en tid siden og holdt på å bestille en, men ved nærmere ettertanke så droppet jeg det. Jeg testet det til og med med 500 Mbits fiber noe NAS-en ikke kom i nærheten av. At jeg ikke går for NAS har imidlertid mest med backup og sikkerhet å gjøre som jeg har meget god kontroll på via pc og laptop med eksterne disker i tillegg. Backup går i disse dager lynraskt i forhold til gamle dager.
  Når det gjelder bilder (og musikk) med padder og mobil med 128 GB så er det god plass og jeg får samtidig sikkerhet ved at dataene finnes på flere enheter som er uavhengig av hverandre.  Dvs. jeg synkroniserer ikke via NAS eller sky. Sistnevnte faller bort pga kapasitet. Et moment er også at bildebasen er relativt statisk, dvs. jeg oppdaterer på alle enheter bare 2-3 ganger i året.
   
  • 0