Dionysos

Medlemmer
 • Innholdsteller

  34
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om Dionysos

 • Rang
  Nyansatt

Profile Information

 • Sted Dalekvam

Dionysos sin aktivitet

 1. Dionysos la til et innlegg i et emne Meldingssystem internt i nettverket   

  Hva med Exchange server?
  • 0
 2. Dionysos la til et innlegg i et emne HotSpot Løsning   

  Har satt opp Planet sin hotspot løsning fleire ganger. Dette er en enkel trådløs boks med en liten "bong printer". Man trykker på en knapp for ønsket aksesstid og ut kommer en lapp fra printeren med brukernavn og passord og annen info man trenger for å koble seg på. Når man logger seg på, starter nedtellingen. Logger man av, sparer man resten av tiden til neste gang man logger på. Dette utstyret består av en trådløs router med hotspot programvaren innebygget, samt en liten printer for utskrift av brukernavn o g passord. Se på følgende link for meir informasjon: http://www.telefonselskapet.no/Nettverkspr...erk_hotspot.htm

  Mvh
  René
  Voss Tele og Datacom
  • 0
 3. Dionysos la til et innlegg i et emne filsystem linux/win   

  Det eneste som fungerer 100% smertefritt er desverre FAT. Her har man lese og skrivetilgang fra både linux og windows. Man har også mulighet for NTFS, og skrivetilgangen skal være bra nok i 2.6 kernel. Det har tidligere vært risikabelt å leke med skrivetilgang i NTFS fra linux, og om det er å anbefale nå, veit eg faktisk ikkje. Det skal også finnes et program for mounting av Ext2-filsystemet i windows, men da ikkje integrert i filbrowseren i windows.

  For å gjøre det hele lettest mulig, kjør FAT32 på en delt partisjon, så lenge du ikkje har så store krav til sikkerhet på filene.

  Dionysos :666:
  • 0
 4. Dionysos la til et emne i Windows   

  Filsøk i WinXP
  Har fleire ansatte som klager på filsøket i Windows XP.

  Et eksempel: Eg lager en fil som heiter eksempel.txt med ordet per inni. Opener Search og velger All Files and Folders. Velger katalogen fila ligger i i "Look in:" og skriver per i "A word or phrase in the file:" Hvorfor finner den ikkje fila eksempel.txt???

  Dette fungerte fint i Windows 2000. Er det gjort noen endringer i søkemotoren i XP?

  René
  • 2 svar
  • visninger
 5. Dionysos la til et innlegg i et emne Orden i VPN helvete   

  Exchange har fattet problemet ja Problemet er at vi har mange kunder som kun slepper oss inn på serverene sine via en spesiell VPN klient. Desverre for oss har nesten ingen av kundene våre den samme klienten, slik at vi ender opp med å ha 5-6 forskjellige klienter på kvar maskin. Disse klientene er ofte ikkje kompatible, og i enkelte tilfeller får man totalt havari på maskinen når man installerer enkelte inkompatible kliener på en maskin. Pr. dags dato må vi vanligvis avinstallerer og installere klientene etter behov, noe mange ansatte klager over... Prøver derfor å få oversikt over klientene på markedet og hvilke klienter som trygt kan installeres på samme maskin. Håpte noen med tilsvarende problem hadde gjort denne jobben før meg, slik at eg kunne spart meg den jobben.

  Bytte til linux er ikkje et alternativ (selv om det hadde passet meg utmerket). Vi driver med programvare utvikling i windows miljø, så å bytte til linux er ikkje så smart. Dessuten så må eg vel bruke dei angitte win32 VPN klientene for å logge meg inn til kundene uansett...

  Når det gjelder forslaget til Devolish, så kunne dette vært en god idé, men ikkje praktisk gjennomførbar. Mange av kundene våre setter ganske høye krav til sikkerhet, så permanent oppkobling er meir eller mindre uakuelt.

  René

  [ Meldingen ble redigert 21.01.2004 11:22 av Dionysos ]

  [ Meldingen ble redigert 21.01.2004 11:25 av Dionysos ]
  • 0
 6. Dionysos la til et innlegg i et emne Orden i VPN helvete   

  Ingen som bruker fleire VPN klienter på samme maskin her???

  René :|
  • 0
 7. Dionysos la til et emne i Administrering av nettverk   

  Orden i VPN helvete
  På jobben benytter vi ofte forskjellige VPN klienter for å logge oss inn på forskjellige kunders nettverk for å utføre vedlikehold på databaser ol. Har møtt på et stort probiem med at mange VPN klienter ikkje er kompatible med kvarandre. Har mange ganger opplevd total systemkrasj etter at ansatte har innstallert fleire forskjellige klienter på maskinen sin.

  Prøver derfor nå å kartlegge hvilke klienter som fungerer sammen. Er det noen der ute som har vært bort i samme problem? Finnes det noen lister over kompatible og inkompatible VPN klientrer? Kan noen være så snill og dele sine erfaringer og evt. alternative løsninger?

  René S. Hop
  • 12 svar
  • visninger
 8. Dionysos la til et innlegg i et emne Autoreply i outlook 2000   

  Noen gode forslag på slike filter. Han en del ansatte som er bekymret for å miste viktige mailer med et slikt filter. Har vurdert ekstern vask av både virus og spam. Noen erfaringer her?

  Men tilbake til saken: Noen som veit hvordan man får laget en reply til sender automatisk via Outlook 2000 reglene?
  • 0
 9. Dionysos la til et innlegg i et emne Autoreply i outlook 2000   

  Joda, men det er ikkje problemstillingen her nå.
  • 0
 10. Dionysos la til et emne i Generelt om Internett   

  Autoreply i outlook 2000
  Har i det siste merket en markant økning i spam på enkelte kontoer på mailserveren min. Noen ansatte har derfor bestemt seg for å endre e-mail adresse. For å få til dette, har eg laget ett nytt alias til exchagne kontoen, og satt dette til default. Ønsker å fjerne den gamle adressa, men vil først gi kunder/kontakter besked om at adressa er endret. Vil derfor bruke reglene i Outlook til å lage en reply til alle som sender mail til gamleadressa om endringene.

  Spørsmålet er: Hvordan klarer eg å sende en reply til sender via regler. Har prøvd "reply using a spesific template" og "have server reply using a spesific message", men ingen av disse ser ut til å sende tilbake til avsenderen.

  René S. Hop
  • 6 svar
  • visninger
 11. Dionysos la til et innlegg i et emne NTDS feilmeldinger i Directory Service loggen   

  Hmm... rart. Det er da lenge siden eg installerte SP4 på serveren. Ja ja. får berre "smørja meg med tålmod" og vente på SP5. Takk for hjelpen iallefall

  René
  • 0
 12. Dionysos la til et emne i Windows Server   

  NTDS feilmeldinger i Directory Service loggen
  Har i det siste begynt å få en del feilmeldinger i AD loggen på domenekontrollerene mine. Har nylig oppgradert mitt NT4 domene og har derfor kjørt i mixed mode lenge. Har nettop kvittet meg med den siste NT BDC'en, så eg satte domenet i native mode. Noen dager etter dette, begynte feilmeldingene å komme. Alt fungerer som det skal, og eg merker ingen forskjell, men liker ikkje å ha AD feilmeldinger i loggen eg ikkje veit hva er for noe. Feilmeldingene er som beskrevet under:  Finner ikkje noe særlig info om dette på Google. Er det noen som har vært bort i dette problemet før, eller veit hva dette er?

  Når eg først er i gang, noen som har noen tips til gode forum for Win2k AD på nettet, gjerne engelske.

  René
  • 3 svar
  • visninger
 13. Dionysos la til et innlegg i et emne Event Viewer   

  EventComb henter vel bare ned event logger til lokal fil. Det eg er ute etter, er et display som viser alle nye alerts fortløpende fra alle servere. Som en realtime loggviewer som samler alle loggene i ett vindu fortløpende. Har sett litt på et program som heiter EventTracker, som har noen av dei egenskapene eg ønsker. Men blir fort dyrt om man skal monitorere mange servere.

  René
  • 0
 14. Dionysos la til et emne i Windows Server   

  Event Viewer
  Sitter her og prøver å holde oversikt over en del servere (win2k og NT4). Prøver å holde en noelunde "realtime" oversikt over event loggene til disse maskinene (7-8 stk.), men det er tungvindt å gå innom alle loggene med jevne mellomrom. Finnes det noen form for verktøy som kan vise logg-hendelsene på disse serverene på en maskin realtime? Med dette mener eg at eg kan få et lite pop-up vindu når en event-hendelse kommer, uanset hvilken server den kommer fra. En slags "sentral-realtime-event-popup-greie" Dyre løsninger er ikkje aktuellt.

  René
  • 4 svar
  • visninger
 15. Dionysos la til et innlegg i et emne "Berserk" innlogging   

  Ehh... Hva er "infrastruktur master rolle"? Har satt en DC til Global Catalog (har fjernet den maskina som opprinnelig var GC). Er det noe mere som må gjøres? Evt. hvor?

  Nå blei eg meir forvirra enn eg var i utgangspunktet

  René
  • 0