equilibrium_00_

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 382
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om equilibrium_00_

 • Rang
  Superbruker
 • Bursdag 06. nov. 1963

Profile Information

 • Kjønn Mann
 • Sted Sande i Sunnfjord

Contact Methods

 • Hjemmeside http://

equilibrium_00_ sin aktivitet

 1. equilibrium_00_ la til et innlegg i et emne Introduksjon til HD-er og backup   

  Har en Samsung Galaxy S3, som det fulgte med et bonusabonnement på 48Gb, så vervet jeg noen, og så var det noen andre som vervet meg, jeg er oppe i 52Gb nå.
  • 0
 2. equilibrium_00_ la til et innlegg i et emne Introduksjon til HD-er og backup   

  Jeg har dropbox uten kostnad for 50Gb, men det er klart at hvis du har rimelig mye filer som overgår denne begrensningen, er det best å finne andre løsninger. Backup av filene til en ekstern disk, som kopieres over på en annen disk for ekstern lagring, er en billig løsning ift. å abonnere på en skytjeneste. Det finnes også en del synkroniseringstjenester/programvare du bør sjekke ut, her er en av dem: http://www.goodsync.com/. De koster gjerne litt penger, men er rimelige ift. skytjenester med månedsabonnement.
  • 0
 3. equilibrium_00_ la til et innlegg i et emne Introduksjon til HD-er og backup   

  Hvor viktige er filene for deg? Tåler du at PC tryner og du kan bygge denne opp igjen, og hente filer fra backup, eller må du ha et bilde/image av disken, slik at du kan gjenopprette disken(e) til slik de var på et gitt tidspunkt? Det er også et spørsmål om hvor paranoid du skal være mtp. DA (Disaster recovery). Hva hvis huset brenner opp? Har du en kopi lagret i en skytjeneste eller i en bankboks? Hvor ofte endrer dataene seg? En gang pr. dag, eller en gang i uken, eller kanskje sjeldent? Hvor hurtig ønsker du at dataene skal hentes tilbake og være operative? Windows 7 har en egen backupfunksjon som fungerer rimelig bra, Windows 8 har noe som heter file history, men går ut på det samme. Fint med en liten tilbakemelding her om behovene dine mtp backup, så skal jeg forsøke å anbefale noe.
  • 0
 4. equilibrium_00_ la til et innlegg i et emne Hvor har det blitt av Equilibirum?   

  Jeg har veldig mye å gjøre, og har ikke hatt tid til å følge opp ITPro, selv om jeg kunne ønske at ting var anderledes på en del områder

  Men hei og slikt til alle sammen Jeg er ikke død, bare gått litt i dvale, og har forhold som krever mye av min tid

  Men når ting begynner å falle på plass, og jeg får litt mer tid - kommer jeg sterkt tilbake

  Takk til Serenity som gjorde meg oppmerksom på tråden her
  • 0
 5. equilibrium_00_ la til et innlegg i et emne Har blitt pappa!   

  Gratulerer så mye! :thumbup:
  • 0
 6. equilibrium_00_ la til et innlegg i et emne Har hovedfag i informatikk men får ikke jobb....   

  Kan ikke annet enn å si meg enig her..
  • 0
 7. equilibrium_00_ la til et innlegg i et emne [LØST] ActiveX-kontroller   

  Dette kan være på grunn av ActiveX-instillingene dine i IE. Gå inn på IE -> Tools -> Internet Options -> Security.

  Merk kloden som det står "Internet" på. Velg "Default level", og gjør et nytt forsøk. Du må antagelig stenge ned IE, før du åpner den igjen.

  Fungerer det fortsatt ikke, gå inn på samme sted, og velg "Custom Level", her velger du å aktivere diverse muligheter for ActiveX.

  Hvis alt er aktivert, og du fremdeles opplever problemer, er det muligens et tredjepartsprogram, slik som brannvegg, eller antiv-virus programvare som overstyrer dette.

  Jeg vil anbefale deg å være forsiktig med å endre på sikkerhetsinstillingene, spesielt for ActiveX, da det er mange sikkerhetsproblemer, og det kan medføre adware/spyware i hopetall på maskinen din.

  Lykke til!
  • 0
 8. equilibrium_00_ la til et innlegg i et emne pc fyll?   

  Det er nok det, vil jeg tro. Neste steg er å innbille seg at man har venner. Det begynner vel å bli temmelig kritisk når man begynner å snakke med "vennene", og introdusere dem for andre "venner".
  • 0
 9. equilibrium_00_ la til et innlegg i et emne You're never gonna get this song out of your head!   

  Hva jeg ikke klarer å få ut av hodet er Bare Egils Band - "Arne går mot døra". Jeg kjenner en "Arne", og det er sabla irriterende.. hehe. Må gå i terapi nå..
  • 0
 10. equilibrium_00_ la til et innlegg i et emne pc fyll?   

  Man kjører da ikke PC i fylla..

  Jeg kan strekke meg til å ta noen pils foran maskinen før jeg skal ut, men det er alt. Pils og drikkevarer skal nytes sammen med gode venner, bortsett fra om PCen er din beste venn - da er du like hjelpeløs som en del av oss andre.. :dribble:
  • 0
 11. equilibrium_00_ la til et innlegg i et emne Da er riene godt i gang   

  Gratulerer!

  Har selv en sønn på 17, på godt og vondt

  Måtte hell og lykke føre familien videre
  • 0
 12. equilibrium_00_ la til et innlegg i et emne Itpro med brukerenes profiler på søkemotorer...   

  Først bør man vite hvordan epostadresser kan samles inn, her er en god gjennomgang: http://www.private.org.il/harvest.html.

  Når du legger ut informasjon på internett, har du ingen kontroll med hva den kan brukes til, derfor er det viktig å være klar over problemet med spam og misbruk av domenenavn og tilhørende epostadresser.

  Foreslår følgende:

  1. Opprett en hotmail-konto. Bruk denne for registrering på alle sider du ønsker å registrere/melde deg på.

  2. Sett hotmail-kontoen på ekslusiv modus, dvs. at kun de du tillater vil kunne sende epost til din innboks i hotmail, alt annet går i søpla.

  Det finnes en rekke måter å skjule epostadressen på, litt avhengig av behov, og form for vanskeliggjøring. En type kan være javascript, eller former for koding i bakgrunnen, som ikke er lett å skjønne er epostadresser, men for det nakne øyet, er de klare som dagen. Man kan også skjule epostadressen i en blokk med tekst, altså må det en viss form for intelligens for å tolke det. Mulighetene er der, det er bare å bruke dem.

  Det er ikke en løsning på problemet å gå løs på ITPro, heller ikke andre nettsteder du tilfeldigvis skulle registrere deg på. Den eneste måten du kan være sikker på at informasjonen om epostadressen(e) din(e) ikke kommer i gale hender, er rett og slett å ikke oppgi den uten at du blir spurt om det, eller ikke oppgi den i det hele tatt.

  Det holder med en person som ikke er så datakyndig, og epostadressen din er spredt for den vide verden. Beskytt deg selv og din informasjon før du går løs på andre, er mitt forslag..
  • 0
 13. equilibrium_00_ la til et innlegg i et emne Hva venter du mest på?   

  1. Førstkommende ferie.
  2. Sommeren 2005.
  3. Mat.. alltid klar for det.

  Kanskje ikke så mye, men det er meg i et nøtteskall.
  • 0
 14. equilibrium_00_ la til et innlegg i et emne Diskettstasjon   

  Har diskettstasjon i alle mine maskiner, men har det kun som en siste løsning hvis alt skulle gå galt. Men det betyr at det eneste jeg gjør med diskettstasjonen(e) er å tørke støv av dem.
  • 0
 15. equilibrium_00_ la til et innlegg i et emne <windows root>system32\hal.dll.   

  Hal.dll benyttes for Hardware Abstraction Layer, og er essensiell for kommunikasjon med maskinvare. Hvis feilen dukker opp etter reinstallering, kan dette tyde på en maskinvarefeil. Det kan være ganske mye som kan være feil, men du bør begynne med å ta vekk alle enheter som du ikke trenger, og deretter starte opp maskinen, og se om den fungerer over en viss tid. Jeg vil anta at problemet er å finne i ram, hovedkort eller harddisk, men dette er bare noe jeg tror. Det finnes en del programvare som kan teste systemet ditt, en av dem er denne: http://www.itpro.no/download.php?op=viewsdownload&sid=13.

  Videre, harddisktest. Her bør du finne ut hvilken harddisk du har. Men for å gjøre det enkelt for deg, ar jeg tatt med en liste over de mest kjente harddiskene:

  IBM
  Maxtor
  Seagate
  Western Digital

  Det kan også være at det må spesielle drivere til, for å kunne laste operativsystemet ditt, slik som drivere for harddisk, eller andre ting.

  Hadde vært fint om du oppga litt informasjon om systemet ditt, da blir det litt enklere å feilsøke.
  • 0