EmilElg

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om EmilElg

 • Rang
  Nyansatt

Min datamaskin

 • Operativsystem Windows 10

EmilElg sin aktivitet

 1. EmilElg la til et innlegg i et emne Port forwarding ser ikke ut til å fungere   

  Det kan angres ja  men jeg håper at jeg slipper det.
  En liten oppdatering hvis noen andre skulle være interessert: DMZ og Intrusion protection er funksjoner man ikke har adgang til å endre i routerns firmware som en kunde. Firmwaren til Thomson tg789vn er ikke tilgjengelig for nedlasting, og man kan derfor ikke erstatte leverandørens (nextgentels) firmware med originalen. (dette er også et brudd på kontrakten med nextgentel). Hvis man har fått/leier routern av nextgentel, er det eneste håpet å be de om å gjøre det for deg, siden de har en såkalt "superbruker" med admintillatelser.
  Neste og siste forsøk blir altså å gå til innkjøp av en ny router/modem og installere OpenWrt på den. Jeg poster nytt svar i tråden i morgen når jeg vet om det har fungert eller ikke. Kanskje kan dette være en løsning for meg selv og andre som sliter med NAT status og peer-to-peer networking, selv etter å ha åpnet porter.
  Dersom noen har forslag til løsninger jeg ikke har tenkt på, eller tilfeldigvis har noen kunnskap/erfaring med Openwrt i.f.t p2p og NAT setter jeg pris på innspill
   
  • 0
 2. EmilElg la til et innlegg i et emne Port forwarding ser ikke ut til å fungere   

  Takk for svar pijano.
  Det eneste der jeg ikke har forsøkt ordentlig er DMZ, som jeg ikke fikk til på routeren. Det jeg lurte mest på er hvorfor nettsidene jeg henviste til ikke kommer igjennom på portene jeg har åpnet når alt ser ut til å ha blitt gjort riktig fra min ende. Og igjen, kan det være en løsning å bytte ut routeren her? DMZ er ikke en løsning jeg ville vært komfortabel med å benytte på lang sikt allikevel.
  • 0
 3. EmilElg la til et emne i Hvor skal jeg poste?   

  Port forwarding ser ikke ut til å fungere
  Som mange andre, har jeg kjøpt ubisoft spillet: "For honor" denne uken. Deres multiplayer baserer seg på et peer-to-peer nettverk, som har skapt problemer for meg, fordi network address translation (NAT) statusen min er Strict, da den burde være moderat eller åpen for å kunne spille MP.
  Jeg har windows 10 PC med fibernett som leveres av nextgentel, og en Thomson tg789vn router. PC-en er koblet direkte til routeren med kabel. Jeg har åpnet alle porter som er tilknyttet ubisoft og spillet selv, og knyttet det til den statiske IP-en jeg har valgt for PC-en min. (Bilde: http://vvcap.com/fr42qrYMAsu) I tillegg er TCP portene 80 og 443 åpnet, jeg vet at det ikke anbefales men jeg har allikevel prøvd. Jeg har også forsøkt og skru av windows firewall i tillegg til antivirus, men NAT statusen endret seg fremdeles ikke.
  "Port forward network utilities" fra portforward.com viser at portene som er knyttet til IP-adressen er åpne.
  Men når jeg tester portene fra følgende sider står det at de ikke lykkes med å oppnå kontakt med de samme portene, f.eks: 14000 (www.canyouseeme.org og whatismyip.org/port-scanner/) Jeg har fulgt guiden til portforward.com slavisk, og fått bekreftet fra support om at det er riktig utført. Det er også forsøkt og resette routeren til fabrikkinnstillinger og gjøre alt på nytt. Dette hjalp heller ikke.
  Jeg er sikker på at den statiske ip-en jeg har stemmer overens med den jeg har ført inn i routeren. Jeg har også forsøkt å ringe kundeservicen til nextgentel, som forklarer at så lenge portene er åpnet på routeren skal det ikke være noe problem fra deres side. 
  Naboen min som har samme abonnement på fibernett fra nextgentel har åpen NAT status, og trengte ikke å åpne noen porter. den eneste forskjellen er at han har en Inteno DG301b-R1 router, og jeg altså har en thomson.
  Jeg ser at thomson routeren har en funksjon som heter intrusion detection. Denne har jeg ikke tillatelse til å skru av, heller ikke gjennom telnet.
  Er det noen som har en ide om hva som er problemet her? Kan det være selve routeren? Beklager at det ble så mye tekst.
  • 5 svar
  • visninger