ViroJerm

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

1 ProPoeng

Om ViroJerm

 • Rang
  Nyansatt

Min datamaskin

 • Operativsystem (er) Microsoft, Android, Apple, Linux..

ViroJerm sin aktivitet

 1. ViroJerm la til et innlegg i et emne gratis eller betale antivirusprogram?   

  Vi har hatt på plass en automatisert EDR siden 2012 som stopper 0-dagstrusler fra malware/ransomware ... nå er det 2017 og fremdeles er det meste jeg leser på nett i artikler om forebyggelse -- sørg for alt er oppdatert, ha backup, kjør antivirus/brannvegg og lær deg hva du ikke skal klikke på.
  Det meste dreier seg om skademinimering og remedier istedenfor et reelt proaktivt forsvar.
  Jeg kunne tenkt meg skrive en artikkel med de erfaringene jeg nå har gjort, det går fint an å beskytte seg uten å måtte bli sikkerhetsekspert -- går det an å publisere her på ITpro? Jeg la merke til det går an å sende inn artikler .. noen som har erfaring med dette? http://itpro.no/bidra/
  • 0
 2. ViroJerm la til et innlegg i et emne gratis eller betale antivirusprogram?   

  Dette skjønner jeg er vanskelig å finne ut av, fordi det er så mye støy i IT-sikkerhetsbransjen, spesielt av aktørene selv, så det er ikke så lett å finne ut hva som gjelder når alle skryter av å være best. Jeg kan vel kalles en av disse bråkebøttene.

  Jeg ble med i denne bransjen selv forrige året og har fått et helt annet syn på ting nå enn da. Tidligere har jeg byttet preferanser for hva jeg brukte av antivirus nærmest helt virkårlig fordi det hadde egentlig svært lite å si for meg. De fleste kunne tilby tilnærmet det samme. Jeg byttet eksempelvis fra AVG til webroot når jeg studerte i USA fordi jeg likte ikke designet på tray iconet.

  Har egentlig prøvd/vært innom de fleste aktører og det er mye det samme over hele linjen med noen små forskjeller.

  MEN og det er et stort men, dette har endret seg i de senere år på grunn av dette med krypterings- og løsepengevirus. Der skiller klinten seg fra hveten mellom de som har klart å få på plass en løsning og de som fremdeles utvikler en.

  Her synes jeg vi henger litt etter i Norge med hva ekspertene foreslår mht. tiltak og løsninger som kan hjelpe/forebygge istedenfor å bare reparere skaden i etterkant etter et angrep.

  Det jeg kan si med sikkerhet er at med gratisløsninger så er det SVÆRT enkelt å gjøre en trussel ukjent igjen.  http://cypherx.org/  (Finnes programvare som gjør dette for deg, slik at trusselen ikke oppdages)


  Så mht datasikkerhet fremover, mener jeg sterkt kommer til å være en kombinasjon av intelligente tjenester og programvare som jobber sammen for å beskytte oss.
  • 1