Cammern

Medlemmer
 • Innholdsteller

  4
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om Cammern

 • Rang
  Nyansatt

Min datamaskin

 • Operativsystem Windows 10

Cammern sin aktivitet

 1. Cammern la til et emne i Windows Server   

  Folder Redirection GPO i windows Server 2012 R2
  Hei,
  I forberedelse til fagbrevet har jeg satt opp ett virulent miljø som da består av to servere (domene kontroller og print) og en klient foreløbig.
  Vurderer og sette opp en egen server for filer og data, men foreløbig kjører jeg dette på domene kontrollere. Vet ikke om det blir over-kill med tre servere på fagprøven (tilbakemelding på dette settes stor pris på).
  Men jeg har nå kommet på ett problem jeg ikke vet hvordan jeg best kan løses.
  Jeg har da satt opp en egen partisjon hvor alle delte mapper ligger, under Home ligger da alle brukeres hjemme områder, i AD har jeg satt dette opp til å mappes mot H:\ som du ser i bildet under.

  I Group Policy Manager har jeg da opprettet en OU som heter Troll Infra (meget kreativ med navnet på mitt liksom firma), og der under en OU for Computers, Groups og Users.
  I Users OU'en har jeg opprettet en ny GPO som heter Home Redirection, som jeg da har satt med følgende.
  User Configuration > Windows Settings > Folder Redirection > Documents
  Under ser du innstillingene jeg har satt opp på Documents.

  Har der etter satt Pictures, Videos og Music til å følge Documents mappen.
  Dette fungerer som det skal og som du ser under ser du hvordan det ser ut for slutt bruker.

  Men tilbake på serveren i den delte Home mappen hvor alle hjemme områder ligger, blir alle mapper renamet til 'Documents' og ikke brukernavnet. Som du ser i bildet under ligger det nå to Documents mapper og en mappe for å illustrere hvordan jeg vil at det skal se ut.

  Når jeg ender navnet til brukernavn så endres det også på sluttbruker sin maskin.
  Det jeg vil er at for slutt bruker skal Documents fortsatt hete det samme, men for at jeg skal lettere kunne navigere til brukere sitt hjemme område ønsker jeg at mappen skal ha brukernavn som navn.
  Videre skulle jeg ville at Documents blir en mappe i hjemme området og ikke at den blir selve hjemme området. Mye ryddigere og forståelig for slutt bruker når ikke alt samles under Documents.
  På forhånt takk for at dere tar dere tid til å lese min wall-of-text og håper noen kan hjelpe meg med en 'best practice' løsning på dette.
   
  • 3 svar
  • visninger
 2. Cammern la til et innlegg i et emne Faprøve i IKT-servicefag   

  Tusen takk for all informasjon, leste faktisk på ett svar du skrev en stund tilbake for en annen lærling.

  Etter å ha lest den dokumentasjonen og basert på hva andre lærlinger i bedrift og andre steder har jeg de siste ukene lagd en OneNote og gått igjennom oppsett av hvordan jeg vil gjøre det på fagprøven, jeg har dokumentert alt jeg har gjort, sånn at om jeg eventuelt støter på disse problemene igjen ved fagprøven vet jeg hvorfor og hvordan jeg løste de sist.

  Jeg kan jo ikke vite nøyaktig hva jeg får, men det grunnleggende har vært ganske likt for alle og har da prøvd å fokusere på det, samt jobbe meg litt utover i det miljøet jeg har satt opp, sånn at jeg er sånn noenlunde forberedt på det som kommer.
  Min kollega som også har fagprøve, bestod forrige uke med meget godt, han kjørte også en virtuell løsning på fagprøven, og jeg føler meg mer komfortabel på å gjøre det nå. De fleste andre kjører flere maskiner og en server, så jeg var redd for at jeg ville bli trukket ned av å bruke virtuelt oppsett.

  Jeg har også de siste dagene sittet med nettverks avdelingen hos oss, og vi har blitt enig om at for fagprøven skal teknikeren vår og jeg sette oss ned sammen og han skal lære meg hvordan jeg kan sette opp ett eget VLAN innenfor bedriften sitt nettverk, så jeg kan dokumentere hvordan jeg har konfigurert dette, så det vil da fungere som en 'nettverksleverandør' og innen for der kan jeg konfigurere ruter, switch og hva annet de måtte kaste på meg. 

  Føler meg mye mer forberedt og sikker på fagprøven min om en ukes tid, og skal oppdatere deg på hvordan det gikk etter! Igjen takk for fyldig og innholdsrik tilbakemelding!
  • 0
 3. Cammern la til et innlegg i et emne Faprøve i IKT-servicefag   

  Det du tenker på heter nå i dag Service og samferdsel, men de har på en måte kombinert det, så kundeservice, teknisk support og slikt er en del av det som nå er IKT-servicefag.
  Har snakket med nettverk på jobben, og de skal vise hvordan jeg kan sette opp ett eget VLAN, så takk for tipset.
  Skal se på oppsettene du anbefalte også, men blir nok å kjøre Hyper-V da jeg driver med sertifisering for Server 2012 R2, hvor dette er inkludert, så da tar jeg to fluer i en smekk! 
  • 0
 4. Cammern la til et emne i Jobb og utdanning   

  Faprøve i IKT-servicefag
  Hei,
  Jeg skal opp til fagprøve 6-10 juni, og har den siste måneden satt opp ett virtuelt miljø for å forberede meg til fagprøven.
  Har tenkt på å kjøre ett virtuelt oppsett på fagprøven, da det er det jeg har forholdt meg mest til under lærlingsiden, samtidig som det er mye lettere å vise frem for sensor med alt på ett sted. Min svake side er nettverk, og en har drevet og tenkt mye på hvordan jeg eventuelt skal løse dette om det blir å komme på fagprøven.
  Det jeg da har tenkt på, som jeg da lurer på hva andre tenker om er som følgende. Har fått høre at det er programmer som kan simulere en switch/turer, som man kan konfigurere som om det skulle vært en fysisk switch/ruter (stemmer dette?). Det jeg da tenkte var at jeg kan gjøre det, samt legge ved ett nettverkkart for å illustrere hvordan det ville sett ut om det var en fysisk løsning. Hva tenker dere om dette?
  En annen ting jeg ikke har funnet løsning på ennå. I Hyper-V kan du sette opp internt og eksternt virtuelt nettverk, foreløbig har jeg kjørt på internt, da jeg ikke ønsker å skape full konflikt med min egen bedrifts DHCP, DNS og videre. Er det mulig å sette opp ett eksternt nettverk, hvor mitt virtuelle miljø får tilgang til nettverk for oppdateringer og andre ting, uten at det måtte skape konflikt med det som står på min bedrift sitt nettverk?
  Beklager for wall of text, men takk på forhånd for all tid og hjelp, ha en fortsatt fin kveld!
  Edit: Har prøvd å google litt, men vet ikke helt hvordan jeg skal formulere meg for å finne riktig svar. Finner mye guider om hvordan man setter opp nettverk i Hyper-V, men ikke nøyaktig det jeg tenker på.
  • 8 svar
  • visninger