jennydb

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om jennydb

 • Rang
  Nyansatt

Min datamaskin

 • Operativsystem Windows 8.1/10

jennydb sin aktivitet

 1. jennydb la til et emne i PC-hjelp   

  Får ikke reboota og ingen reparasjonsverktøy virker - gwx systemfeil
  Hei! For ca. en uke sida fikk jeg tilbud om å oppgradere til windows 10, noe jeg sa ja til. Da windows 10 var installert hadde jeg mista alle filene mine (Jada, sjekka windows.old, alle undermappene der var tomme). Derfor lasta jeg et recoveryprogram. Her gjorde jeg nok første feil: I stedet for å velge helt konkrete mapper/partisjoner for recovery, kjørte jeg på hele maskina. Det tar lang tid. Dermed lot jeg maskina stå over natta. Neste morgen var PCen ganske varm, den lyste foran men den reagerte ikke når jeg trykka på taster og skjermen var svart. Jeg gjorde derfor det eneste jeg kunne gjøre, reboota via av/på-knappen.
  Etter det har ikke PCen min starta opp. Den kommer til Acer-skjermen, alt ser normalt ut, men der den vanligvis ville ta meg til skjerm for passord kommer jeg nå til en skjerm som sier at PCen min støtte på et problem og må restarte, og at de samler inn informasjon for meg. Under står det: "Critical_process_died".
  Samme skjer igjen når jeg restarter, med variasjoner for avanserte innstillinger/oppstartsinnstilinger. Jeg har vært inne i cmd og funnet den gamle versjonen (windows old/8) og lagt den inn i boot-menyen. Deretter restarta jeg og forsøkte å kjøre den gamle versjonen (som jeg nå fikk tilbud om via avanserte innstillinger). Det gikk ikke spesielt bra. Jeg kom til en blå låseskjerm med klokkeslett (første indikasjon på noe galt, jeg hadde deaktivert min låseskjerm) og når jeg trykka på tastaturet kom jeg til skjermen med passord. Navnet mitt og e-postadressen sto der, og jeg tasta inn passordet og kryssa fingrene. Loadesymbolet (den rullende sirkelen) kom, men jeg kom ikke inn. Denne beskjeden kom opp:
  https://drive.google.com/file/d/0B16IDIutSQqMWUdkc0tRX2hpMndKVXRqOENPb01rM1V0anRV/view?usp=sharing
  (Bildet ligger også vedlagt). Jeg kan ikke så mye om data, men jeg skjønner at dette ikke er bra.
  Jeg fikk også feilmelding da jeg prøvde å gjenopprette Windows fordi maskina påstår det ikke finnes noen gjenopprettingspunkter. Det eneste som ser ut til å funke er å tilbakestille windows, men da blir spørsmålet mitt: Om jeg laster inn windows IGJEN, vil da de filene jeg ikke fant etter windows 10-installering, men som trolig ligger der et sted, forsvinne helt? Bli dobbelt overskrevet, altså, også om jeg velger "behold filer"? For det er filene jeg er mest stressa for, blant annet eksamensoppgave og sånn ca. et halvår med bilder. Jeg ønsker ikke å miste dem, det er derfor jeg har vegra meg for denne muligheten (MEN, det skal sies at jeg en dag tenkte "hey, fuck it" og prøvde å kjøre nyinnstallering, fikk feilmelding da også, så det kan hende tilbakestilling ikke vil funke).
  Noen som har noen råd? Begynner å bli ganske lei. Ringte Microsoft fordi jeg mener det er Windows 10 som har ødelagt alt, men de skyldte på recoveryprogrammet mitt og gadd derfor ikke gjøre noe som helst.

  • 1 svar
  • visninger