hannepannefralandet

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

1 ProPoeng

Om hannepannefralandet

 • Rang
  Nyansatt

Profile Information

 • Fullt navn Hanne

hannepannefralandet sin aktivitet

 1. hannepannefralandet la til et innlegg i et emne 21. julenøtt 2014   

  Her kunne en kanskje vært spydig og foreslått boken "Fotballferdigheter" av Dreier, Morisbakk og Skarsfjord, men Julenissen er en snill og fornuftig mann. Han ser at det Brannspillerne trenger er nye, ikke fullt så oppsiktsvekkende drakter. To dusin alver er allerede satt på saken as we speak. Det sportslige regner jeg med at spillerene fikser selv.
  • 0
 2. hannepannefralandet la til et innlegg i et emne 16. julenøtt 2014   

  Reinsdyrstek, av åpenbare grunner.
  Hvem vil vel spise selveste Rudolf på julaften!?
  • 1
 3. hannepannefralandet la til et innlegg i et emne 14. julenøtt 2014   

  Jeg har satt fyr på duken under en førjulsfest. Et hett juleminne på alle vis. Husker særlig godt den brennende følelsen i kinnene, for å si det sånn...
  • 0
 4. hannepannefralandet la til et innlegg i et emne 11. julenøtt 2014   

  Rovaniemi!
  Finnes jo ikke noe koseligere sted enn finske Lappland. Snøtunge grantrær, nordlys som blafrer over himmelen ... Det fine med Finland er at du ikke trenger å reise langt for å få følelsen av at du er utrolig langt borte. Alle som har prøvd å tolke de finske setningene om badstureglement eller annet skjønner vel umiddelbart hva jeg mener.
  Dessuten bor julenissen der. Og de har mummibrus og angry birds-lakris. What's not to like!?
  • 0
 5. hannepannefralandet la til et innlegg i et emne 7. julenøtt 2014   

  Dette er beskrevet i julesangen "På låven sitter nissen" (1911, Margrethe Munthe), nærmere bestemt "(...) nissefar han truer med sin store skje". Denne sangen, som mange feilaktig betrakter som en barnesang, er dessverre like aktuell i dag som for 103 år siden. I sangen er det "rottene" nissen kjemper mot, men det er vel åpenbart at "rottene" bare er et bilde på alle slags utrivelige fiender av nissen som måtte finnes.
  Men tilbake til skjeen. Det er ikke tilfeldig at nissen truer med den. Ved første blikk ser den kanskje ut som hvilken som helst velbrukt gammel tresleiv, men den er faktisk laget av den gamle fela til Veslefrikk. Den som er bevandret innenfor folkeeventyrene husker kanskje at Veslefrikk hadde en magisk fele som tvang folk til å danse seg sanseløse. Denne fela var i sin tur laget av vrakgods fra Askeladdens skip som kunne gå både til lands og til vanns og i luften med. Skipet ble i sin tid bygget av trevirke fra et forunderlig tre. Det har ikke lyktes forskerne å bli enige om det var fra selveste slangetreet i Edens hage eller om det var fra Yggdrasil. Men nå var det jo ingen historieleksjon dere var ute etter. Uansett er det en grøtskje med sterke og forunderlige krefter, det er i hvert fall sikkert.

  Kort sagt er nissens hemmelige våpen altså trusler. De fleste terrorister og slemminger skjelver jo i buksene ved trusler om å havne på nissens slemming-liste (= ingen gaver). For de virkelige hardkokte tilfellene truer nissen med sin store skje.

  Og hva som skjer dersom en trosser nissens trusler og han faktisk blir nødt til å bruke sin store skje ..?
  Se, det er det ingen som vet.
  Ingen har noensinne kommet tilbake og fortalt noe om det.

  (Ettersom nissen er snill, har jeg personlig en teori om et slemminger på et eller annet vis blir transformert til alver, men dette er kun egne betraktninger omkring emnet og må ikke sees på som like vitenskapelig som resten av forklaringen.)

  Kilder:
  - "På låven sitter nissen" M. Munthe 1911, første gang trykket i heftet "Saa leker vi litt! Sang- og Gymnastikleker"
  - 1. mosebok i Bibelen, om kunnskapens tre.
  - Snorre: "Gylvaginning", om Yggdrasil
  - Norske folkeeventyr, eventyrsamling av Asbjørnsen og Moe, eventyrene "Veslefrikk med fela" og "Askeladden og de gode hjelperne"
  • 0