merterje

Medlemmer
 • Innholdsteller

  62
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Alt skrevet av merterje

 1. merterje la til et emne i Mobiltelefoner   

  Min HTC mobil funker ikke som den skal...
  Jeg har en HTC desire mobiltelefon, den er noen år nå, men har ikke hatt noe særlig problem med den. Men så oppdaget jeg ved flere anledninger at Google + ikke la seg åpne, det var f.eks. når jeg skulle åpne et bilde at jeg fikk beskjed at Google + har stoppet, men jeg sendte tilbakemelding. Også andre ting jeg skal åpne, lar seg ikke gjøre. Dessuten ser jeg at noen lagrete telefonnummer jeg hadde, er slettet, uten at jeg har gjort det. Og så får jeg ikke åpnet hotmailen min på mobilen. Selv om jeg søker hotmail og taster inn riktig brukernavn og passord, funker det ikke. Det som kommer opp er en blank side. Det må være en feil på mobilen et sted som jeg ikke vet om. Google + er installert og ser da ut som den er i orden. Noen med tips ?
  • 1 svar
  • visninger
 2. merterje la til et emne i PC-hjelp   

  Vansker med tilbakestille PCen
  Jeg har en Lenovo G510 som er 4 år gammel og bruker Windows 10. I det siste har det vært feil i Windows Update, og jeg har feilsøkt samt prøvd å gjøre annet med feilen som er KB...... feil, men det har ikke lykkes. Jeg ble da anbefalt å tilbakestille PCn, og jeg hadde mange tilbakestillings-tidspunkt å velge mellom. Men når jeg tilbakestilte kom det opp : tilbakestilling ikke fullført og at jeg måtte velge et annet tilbakestillings-tidspunkt. Jeg tilbakestilte hele 4 ganger forskjellige tidspunkt  og den samme beskjeden kom opp. Så hva skal jeg gjøre da, er det noe feil med eller angående tilbakestillingen ??
  • 1 svar
  • visninger
 3. merterje la til et innlegg i et emne Video-downloader ?   

  jeg fant på  nettet følgende : http://www.techradar.com/news/the-best-free-screen-recorder  og her er det flere video-downloader som er gratis, jeg har testet et par og der må man registrere seg med mailadresse for å få tilsendt koder, jeg har ikke gjort det, men det er sikkert ikke noe skummelt med det, eller kanskje det er gratis å registrere seg, men må betale for å bruke den ? Hvis noen av dere kjenner til noen av disse programmene, hvilket er å foretrekke ??
  • 0
 4. merterje la til et emne i Annen programvare   

  Video-downloader ?
  Det går bra når jeg lagrer/laster ned video fra YouTube, Instagram og Facebook, da jeg bruker deres downloader's. Men hvis jeg skal laste ned video fra en vanlig side på nettet, vet jeg ikke hvilken jeg skal bruke. For en tid tilbake hadde jeg en slik, men har ny maskin nå. Den virket sånn at det var bare å lime inn nettsidens adresse, og så laste ned videon. Jeg bruker Opera nettleser, og lurer også på om det fins en video-downloader i nettleserens Utvidelser ?.Noen med tips ? Det er denne videon her jeg prøver å laste ned og lagre :
  https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2017/11/22/195349875/kongos-president-betalte-sykehusopphold-joshua-french
  • 3 svar
  • visninger
 5. merterje la til et emne i PC-hjelp   

  Rediger bilde til max 1 MB i PIXresize ?
  Jeg hadde et tideliger innlegg her angående PIXresize, men det var et spørsmål jeg lurer på. Hvis jeg skal ha et bilde på max 1 MB, som jeg ønsker å redigere i PIXresize, hvordan skal jeg få det til ? Minske antall pix eller størrelse eller ... ? Sender vedlegg av PIXresize slik at det er lettere å finne ut.
   
   

  • 1 svar
  • visninger
 6. merterje la til et emne i PC-hjelp   

  Mistet faner/sider etter bruk av Ccleaner
  Jeg hadde tidligere et innlegg her, da når jeg renset maskina, så forsvant viktige faner/sider jeg hadde lagret i nettleseren min - Opera. Jeg fant ut at det er Ccleaner som har slettet det. Spesifisert når jeg under Ccleaner kjørte Windows. Vedlagt 2 vedlegg som viser under-funksjonene av det, men jeg er i villrede hva jeg skal huke vekk/ikke slette. Det er ikke noe som viser Opera direkte, men diverse Windows generelt. Noen som har peiling ??


  • 1 svar
  • visninger
 7. merterje la til et emne i PC-hjelp   

  Gjenopprette faner og sider i Opera
  Jeg har en Lenovo PC, bruker Windows 10, og nettleser Opera. Jeg har renset maskina med CCleaner og disk-opprydding. Men etter det så ble Opera "blank", og jeg lurer på hvordan jeg skal få tilbake de fanene jeg hadde og de 3 sidene Opera jeg hadde oppe ?
  • 1 svar
  • visninger
 8. merterje la til et emne i PC-hjelp   

  Laste ned på Instagram funker ikke her... ?
  Jeg vet hvordan jeg skal laste ned bilder og videoer fra Instagram ved bruk av https://downloadgram.com. Men jeg skulle laste ned en video som min søster har lagt inn. Men da funket det ikke. Jeg undersøkte kontoen hennes og finner at den er privat, ihvertfall står det det. Jeg vet ikke om det er grunnen ? Kanskje jeg kan spørre henne om å endre på det ? 
  • 0 svar
  • visninger
 9. merterje la til et innlegg i et emne Brenne-program til musikk ?   

  nå er jeg på ferie uten tilgang på mine CDer og DVDer, men står det hastigheter som kan brukes for å brenne på disse da ? Og så sammenligner man med hvilken hastighet som skal brukes til min PC ? Men hvor finner jeg PC-ens brennerhastighet, sikkert inne på PCen en plass ?
  • 0
 10. merterje la til et innlegg i et emne Brenne-program til musikk ?   

  hvilken hastighet er det som er riktig da ??
  • 0
 11. merterje la til et emne i PC-hjelp   

  Brenne-program til musikk ?
  Er det noen som vet hvorledes jeg skal brenne/lagre musikk på CD/DVD ? Jeg må vel ha et program, hvilket ?  Jeg har lastet ned på PCen fra YouTube ved hjelp av MP3 og MP4A. og prøvd med CDBurnXP og en CD-R uten direkte hell. Hørt at det kan brukes DVD også til bare musikk, det er da større plass. 
  • 5 svar
  • visninger
 12. merterje la til et emne i PC-hjelp   

  Feil i Windows 10 - KB4020102
  Jeg fikk følgende feil KB4020102 når jeg foretok Windows Update på min PC. Vedlegget viser mer av KB4020102, samt logg som viser hva som er oppdatert og det som ikke er vellykket. Jeg finner på : https://www.ghacks.n...20102-released/  informasjon om akkurat denne, men finner ikke ut hva jeg skal gjøre for å rette opp feilen ? Noen som har mer kjennskap til det ? Jeg har en Lenovo G510 PC som er ca 4 år gammel og har for en tid tilbake installert Windows 10.Altså på bildet som viser oppdateringen, så er det slik at den låser seg og denne oppdatering blir ikke fullført.  2 vedlegg.
  http://bildr.no/view/ckdtR1N3
  http://bildr.no/view/RWFmTlN2
  • 0 svar
  • visninger
 13. merterje la til et emne i Mobiltelefoner   

  Kopiere musikk fra PC til mobilen etc.
  Jeg har kopiert musikk fra YouTube til MP3 og MP4a og lagret det i en mappe på PCen, og i morgen skal jeg kjøpe et minnekort på 128 G og en minnekortleser. Da håper jeg at jeg kan kopiere musikken fra PC over til minnekortet som jeg igjen kan bruke i mobiltelefonen og i stereoanlegget i bilen. Jeg tror det går an ? Men jeg skal kjøpe ny DAB radio/CD spiller i bilen, og da er det  vel muligheter til å sette i et minnekort ? Det er vel slik at et 128 G minnekort passer til mobiltelefonen også ? Og så må jeg vel ha er avspilling-program på mobiltelefonen, hvilket ? 
  • 1 svar
  • visninger
 14. merterje la til et emne i PC-hjelp   

  Hvordan funker sikkerhetskopieringen ?
  Jeg har en Lenovo G510  PC hvor jeg for en tid siden oppgraderte til Windows 10. Jeg ønsker å ta en viss back-up på maskina, og under Innstillinger finner jeg Sikkerhetskopiering for Lenovo som vedlagt bilde viser. Det ser greit ut at filene sikkerhetskopieres automatisk, men hvordan skjer det, og hvor kopieres de -eksternt  ? Og det som er viktigst, hvis jeg trener filene, hvor og hvordan skal jeg få tak i back-up en ?
  • 1 svar
  • visninger
 15. merterje la til et emne i PC-hjelp   

  Sletting i diskopprydding ?
  Jeg har en Lenovo G510 PC og har for een tid tilbake oppgradert til Windows 10, men har problem bl.a. med Windows Update, da det kommer opp feilmelding og at den ikke foretar oppdatering. Jeg har kjørt diskopprydding, og ser der at det er mange filer etc som jeg kan slette. De 3 bildene viser det. Det er bl.a. :tideligere windowsinstallasjoner på hele 21,2 G som kan slettes. Men skal jeg det ? Enn disse andre, skal jeg slette noen av dem ?



  • 1 svar
  • visninger
 16. merterje la til et emne i PC-hjelp   

  Noen problem etter ny-installering av W 10
  Jeg har hatt et par andre innlegg her angående ny installasjon av Windows 10, men nå har jeg fått dreisen på det, 
  unntatt 3-4 ting jeg har oppdaget. 
  Bilde nr. 1 : Det er funksjonsloggen som viser mislykkede installasjoner, men jeg vet ikke om dette betyr noe, da jeg ikke har sett at det har ført til noe vanskeligheter for meg på W 10 ?  
  Bilde nr. 2 : Det andre er en beskjed som ofte kommer opp nede til høyre på skjermen. Det er også angående mislykket installasjon og feil, og jeg skal klikke på den, og det gjør jeg. Bildet viser hva som kommer opp. Men jeg kan ikke se noen feil der med Contact Support eller noe jeg kan gjøre ? 
  Bilde nr. 3 : Det tredje er noe jeg tilfeldig kom over på PCen, der er det flere mapper som ser like ut, men er de det ? eller skal noe slettes av det ? 
  Bilde nr. 4 : Det siste er også noe jeg ikke har stor peiling på. Det er funksjoner angående tale, vet ikke hvilken tale, men det står engelsk der. Jeg forsøkte å endre det til norsk, men det gikk ikke ? OBS : rekkefølgen av bildene er annerledes enn min nummerering.




  • 0 svar
  • visninger
 17. merterje la til et innlegg i et emne Problem med Windows 10   

  hei igjen, har ikke sett på de fleste svarene før nå, må nå har det også ordnet mye på seg på min Windows 10 versjon. Jeg har greid å oversette alt til norsk, og satt meg nøyere inni hvordan de ulike funksjonene virker. Jeg har en 2-3 problem men det kommer jeg innpå senere her. Får vel åpne ny diskusjon når det passer.
  • 0
 18. merterje la til et emne i PC-hjelp   

  Angående diverse oppgraderinger av Windows 10.
  Jeg må komme med nytt innlegg angående installering av Windows 10. Jeg hadde installert den for en tid tilbaker fra W 8.1, men så oppstod det problem i Windows Update, som ikke foretok oppdatering, og det virket som den har låst seg. Men så fant jeg ut at jeg skulle oppgradere en Windows 10 en annen plass. Men det gikk ikke bra, da det hele ser annerledes ut og til  og med på engelsk. Jeg prøvde så å få tilbake den gamle eller en annen Windows 10. Jeg har forsøkt 3 forskjellige typer, men uansett kommer det opp at Windows 10 allerede er installert, og da foretar den ingen endring. Så hva skal jeg gjøre eller kan gjøre ??
  • 1 svar
  • visninger
 19. merterje la til et emne i PC-hjelp   

  Problem med Windows 10
  Jeg har en Lenovo G510 64-.bits PC som jeg kjøpte med Windows 8.1, men jeg har oppgradert den til Windows 10. Men etter en stund oppstod det en del problem og jeg fant en ny Windows 10 på Lenovos side. Jeg lastet den ned, men den var ikke særlig brukbar for meg, og jeg forsøkte å tilbakestille, men det gikk ikke, dessuten er den på engelsk.  Jeg er nå på utsikt etter den beste Windows 10 til min PC, og lurer på om denne kan være det ??
  https://www.microsoft.com/nb-no/software-download/windows10
  • 4 svar
  • visninger
 20. merterje la til et emne i PC-hjelp   

  Hvordan kopiere bokmerker til ekstern harddisk ?
  Jeg har tenkt å importere mine bokmerker til en ekstern harddisk som jeg har. Se de 3 vedleggene. Under Meny finner jeg Flere verktøy og videre Bokmerker og innstillinger. Så klikker jeg på Bokmerkefil i HTML format, og da kommer det opp en mappe. Her skal det skrives inn FIL NAVN (se siste vedlegg), men jeg har ikke peiling hvilket filnavn jeg skal bruke, eller hvordan jeg skal finne det ?? Jeg har faktisk vært borti samme situasjon tidligere, og håper at jeg løser det nå.
   



  • 3 svar
  • visninger
 21. merterje la til et emne i Generelt om Internett   

  [LØST] Viasat Sport i nettleser
  problemet er løst !!!

  • 0 svar
  • visninger
 22. merterje la til et innlegg i et emne Lenovo Service Bridge kjører og kjører ?   

  ja når man klikker på et ikon, så skjer det som regel noe annet enn at det automatisk begynner å "kjøre". Og hva hvis man ønsker at det ikke skal kjøres ?
  • 0
 23. merterje la til et emne i PC-hjelp   

  Lenovo Service Bridge kjører og kjører ?
  Jeg ser ikke helt den store verdien av å ha Lenovo Service Bridge, men lest litt om den. Men på min PC  (Lenovo G510 ca 5 år gammel og har oppgradert til Windows 10) så klikket jeg på dette ikonet og det resulterte i at L.S. B. kjører hele tiden. Hvorfor gjør den det, skal den gjøre det ? Trodde den skulle heller gi meg noen informasjoner. Vedlegg et screenshot.
  • 3 svar
  • visninger
 24. merterje la til et emne i PC-hjelp   

  Angående drivere ?
  Jeg har hatt flere innlegg på flere forum angående dataproblem basert på drivere, og lest flere andre. Men likevel har jeg ikke greid å finne hvordan jeg skal reparere drivere. Jeg legger ved 2 vedlegg her som belyser at denne driver fungerer som den skal, og den andre viser bl.a. at det kan oppdatere driveren. Jeg går altså for å finne dette inn på Kontrollpanel og Enhetsbehandling og her er flere underkategorier som har drivere. Men jeg har undersøkt alle og alle fungerer som den skal, oppdaterer jeg disse så kommer det opp at nyeste driver er installert. Så da spørrer jeg, hva mer kan jeg gjøre ??


  • 1 svar
  • visninger
 25. merterje la til et emne i Forbrukerelektronikk   

  Grønn stripe over TV skjermen kom plutselig
  Nå i stad oppdaget jeg at det ble en svart rett stripe horisontalt på TVn på venstresiden ca 15 cm innpå skjermen. Jeg forsøkte å starte på nytt både TVn og T-We boksen, men stripen er der fremdeles. Jeg har aldri vært borti dette før, og lurer på om det kan være TVn, T-We boksen eller noe med kabeltv. Det er da greit å ringe canal digital når de er åpen, de vet det kanskje, eller så snakke med support til Philips TV. Men kanskje det kan rettes på ved oppdatering av TVn eller også oppdatering av T-We boksen ? Noen som vet mer eller har vært borti dette ?? TVn er nesten helt ny.
  • 1 svar
  • visninger