merterje

Medlemmer
 • Innholdsteller

  60
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Nettsamfunnsomdømme

0 ProPoeng

Om merterje

 • Rang
  Nyansatt

Min datamaskin

 • Operativsystem Windows 8
 • Kjernekompetanse sport

Profile Information

 • Fullt navn Terje Meringdal

Nylige profilbesøk


2 764 profilvisninger

merterje sin aktivitet

 1. merterje la til et innlegg i et emne Video-downloader ?   

  jeg fant på  nettet følgende : http://www.techradar.com/news/the-best-free-screen-recorder  og her er det flere video-downloader som er gratis, jeg har testet et par og der må man registrere seg med mailadresse for å få tilsendt koder, jeg har ikke gjort det, men det er sikkert ikke noe skummelt med det, eller kanskje det er gratis å registrere seg, men må betale for å bruke den ? Hvis noen av dere kjenner til noen av disse programmene, hvilket er å foretrekke ??
  • 0
 2. merterje la til et emne i Annen programvare   

  Video-downloader ?
  Det går bra når jeg lagrer/laster ned video fra YouTube, Instagram og Facebook, da jeg bruker deres downloader's. Men hvis jeg skal laste ned video fra en vanlig side på nettet, vet jeg ikke hvilken jeg skal bruke. For en tid tilbake hadde jeg en slik, men har ny maskin nå. Den virket sånn at det var bare å lime inn nettsidens adresse, og så laste ned videon. Jeg bruker Opera nettleser, og lurer også på om det fins en video-downloader i nettleserens Utvidelser ?.Noen med tips ? Det er denne videon her jeg prøver å laste ned og lagre :
  https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2017/11/22/195349875/kongos-president-betalte-sykehusopphold-joshua-french
  • 3 svar
  • visninger
 3. merterje la til et emne i PC-hjelp   

  Rediger bilde til max 1 MB i PIXresize ?
  Jeg hadde et tideliger innlegg her angående PIXresize, men det var et spørsmål jeg lurer på. Hvis jeg skal ha et bilde på max 1 MB, som jeg ønsker å redigere i PIXresize, hvordan skal jeg få det til ? Minske antall pix eller størrelse eller ... ? Sender vedlegg av PIXresize slik at det er lettere å finne ut.
   
   

  • 1 svar
  • visninger
 4. merterje la til et emne i PC-hjelp   

  Mistet faner/sider etter bruk av Ccleaner
  Jeg hadde tidligere et innlegg her, da når jeg renset maskina, så forsvant viktige faner/sider jeg hadde lagret i nettleseren min - Opera. Jeg fant ut at det er Ccleaner som har slettet det. Spesifisert når jeg under Ccleaner kjørte Windows. Vedlagt 2 vedlegg som viser under-funksjonene av det, men jeg er i villrede hva jeg skal huke vekk/ikke slette. Det er ikke noe som viser Opera direkte, men diverse Windows generelt. Noen som har peiling ??


  • 1 svar
  • visninger
 5. merterje la til et emne i PC-hjelp   

  Gjenopprette faner og sider i Opera
  Jeg har en Lenovo PC, bruker Windows 10, og nettleser Opera. Jeg har renset maskina med CCleaner og disk-opprydding. Men etter det så ble Opera "blank", og jeg lurer på hvordan jeg skal få tilbake de fanene jeg hadde og de 3 sidene Opera jeg hadde oppe ?
  • 1 svar
  • visninger
 6. merterje la til et emne i PC-hjelp   

  Laste ned på Instagram funker ikke her... ?
  Jeg vet hvordan jeg skal laste ned bilder og videoer fra Instagram ved bruk av https://downloadgram.com. Men jeg skulle laste ned en video som min søster har lagt inn. Men da funket det ikke. Jeg undersøkte kontoen hennes og finner at den er privat, ihvertfall står det det. Jeg vet ikke om det er grunnen ? Kanskje jeg kan spørre henne om å endre på det ? 
  • 0 svar
  • visninger
 7. merterje la til et innlegg i et emne Brenne-program til musikk ?   

  nå er jeg på ferie uten tilgang på mine CDer og DVDer, men står det hastigheter som kan brukes for å brenne på disse da ? Og så sammenligner man med hvilken hastighet som skal brukes til min PC ? Men hvor finner jeg PC-ens brennerhastighet, sikkert inne på PCen en plass ?
  • 0
 8. merterje la til et innlegg i et emne Brenne-program til musikk ?   

  hvilken hastighet er det som er riktig da ??
  • 0
 9. merterje la til et emne i PC-hjelp   

  Brenne-program til musikk ?
  Er det noen som vet hvorledes jeg skal brenne/lagre musikk på CD/DVD ? Jeg må vel ha et program, hvilket ?  Jeg har lastet ned på PCen fra YouTube ved hjelp av MP3 og MP4A. og prøvd med CDBurnXP og en CD-R uten direkte hell. Hørt at det kan brukes DVD også til bare musikk, det er da større plass. 
  • 5 svar
  • visninger
 10. merterje la til et emne i PC-hjelp   

  Feil i Windows 10 - KB4020102
  Jeg fikk følgende feil KB4020102 når jeg foretok Windows Update på min PC. Vedlegget viser mer av KB4020102, samt logg som viser hva som er oppdatert og det som ikke er vellykket. Jeg finner på : https://www.ghacks.n...20102-released/  informasjon om akkurat denne, men finner ikke ut hva jeg skal gjøre for å rette opp feilen ? Noen som har mer kjennskap til det ? Jeg har en Lenovo G510 PC som er ca 4 år gammel og har for en tid tilbake installert Windows 10.Altså på bildet som viser oppdateringen, så er det slik at den låser seg og denne oppdatering blir ikke fullført.  2 vedlegg.
  http://bildr.no/view/ckdtR1N3
  http://bildr.no/view/RWFmTlN2
  • 0 svar
  • visninger
 11. merterje la til et emne i Mobiltelefoner   

  Kopiere musikk fra PC til mobilen etc.
  Jeg har kopiert musikk fra YouTube til MP3 og MP4a og lagret det i en mappe på PCen, og i morgen skal jeg kjøpe et minnekort på 128 G og en minnekortleser. Da håper jeg at jeg kan kopiere musikken fra PC over til minnekortet som jeg igjen kan bruke i mobiltelefonen og i stereoanlegget i bilen. Jeg tror det går an ? Men jeg skal kjøpe ny DAB radio/CD spiller i bilen, og da er det  vel muligheter til å sette i et minnekort ? Det er vel slik at et 128 G minnekort passer til mobiltelefonen også ? Og så må jeg vel ha er avspilling-program på mobiltelefonen, hvilket ? 
  • 1 svar
  • visninger
 12. merterje la til et emne i PC-hjelp   

  Hvordan funker sikkerhetskopieringen ?
  Jeg har en Lenovo G510  PC hvor jeg for en tid siden oppgraderte til Windows 10. Jeg ønsker å ta en viss back-up på maskina, og under Innstillinger finner jeg Sikkerhetskopiering for Lenovo som vedlagt bilde viser. Det ser greit ut at filene sikkerhetskopieres automatisk, men hvordan skjer det, og hvor kopieres de -eksternt  ? Og det som er viktigst, hvis jeg trener filene, hvor og hvordan skal jeg få tak i back-up en ?
  • 1 svar
  • visninger
 13. merterje la til et emne i PC-hjelp   

  Sletting i diskopprydding ?
  Jeg har en Lenovo G510 PC og har for een tid tilbake oppgradert til Windows 10, men har problem bl.a. med Windows Update, da det kommer opp feilmelding og at den ikke foretar oppdatering. Jeg har kjørt diskopprydding, og ser der at det er mange filer etc som jeg kan slette. De 3 bildene viser det. Det er bl.a. :tideligere windowsinstallasjoner på hele 21,2 G som kan slettes. Men skal jeg det ? Enn disse andre, skal jeg slette noen av dem ?  • 1 svar
  • visninger
 14. merterje la til et emne i PC-hjelp   

  Noen problem etter ny-installering av W 10
  Jeg har hatt et par andre innlegg her angående ny installasjon av Windows 10, men nå har jeg fått dreisen på det, 
  unntatt 3-4 ting jeg har oppdaget. 
  Bilde nr. 1 : Det er funksjonsloggen som viser mislykkede installasjoner, men jeg vet ikke om dette betyr noe, da jeg ikke har sett at det har ført til noe vanskeligheter for meg på W 10 ?  
  Bilde nr. 2 : Det andre er en beskjed som ofte kommer opp nede til høyre på skjermen. Det er også angående mislykket installasjon og feil, og jeg skal klikke på den, og det gjør jeg. Bildet viser hva som kommer opp. Men jeg kan ikke se noen feil der med Contact Support eller noe jeg kan gjøre ? 
  Bilde nr. 3 : Det tredje er noe jeg tilfeldig kom over på PCen, der er det flere mapper som ser like ut, men er de det ? eller skal noe slettes av det ? 
  Bilde nr. 4 : Det siste er også noe jeg ikke har stor peiling på. Det er funksjoner angående tale, vet ikke hvilken tale, men det står engelsk der. Jeg forsøkte å endre det til norsk, men det gikk ikke ? OBS : rekkefølgen av bildene er annerledes enn min nummerering.
  • 0 svar
  • visninger
 15. merterje la til et innlegg i et emne Problem med Windows 10   

  hei igjen, har ikke sett på de fleste svarene før nå, må nå har det også ordnet mye på seg på min Windows 10 versjon. Jeg har greid å oversette alt til norsk, og satt meg nøyere inni hvordan de ulike funksjonene virker. Jeg har en 2-3 problem men det kommer jeg innpå senere her. Får vel åpne ny diskusjon når det passer.
  • 0